دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۲
کد مطلب : 99385

سازش امنیتی

ترامپ در سفرهای دوره‌ای از عربستان و سرزمین‌های اشغالی دیدار کرد. در نشست ریاض وی با سران برخی از کشورهای اسلامی نیز دیدار داشت. در کنار منافع اقتصادی یک اصل مهم در سیاست‌های ترامپ مشاهده می‌شود و آن رویکرد به اصل سازش امنیتی است. ترامپ در سفر به ریاض چندین قرارداد نظامی با سعودی و کشورهای عربی امضا کرد که در گزارش مبالغی بیش از ۱۰۰میلیارد دلار تا ۴۵۰ میلیارد دلار را مطرح کرده‌اند. کارنامه ترامپ نشان می‌دهد که هر چند وی بسیاری از توافقات و قراردادهای دوران اوباما را لغوکرد اما قراردادهای تسلیحاتی پا برجا مانده و حتی توافقات جدیدی نیز منعقد کرده‌اند.
بعد دیگر سفر ترامپ اعلام طرح ایجاد ارتش واحد عربی و البته با حضور ترکیه بود. این طرح به صورت مقدماتی در قالب طرح ارتش واحدعربی و سپس طرح ارتش واحد اسلامی مطرح شد و نشست ریاض حلقه تکمیلی آن بود که در قالب ناتوی عربی اعلام شد. بر اساس این سناریو امریکا از یک سفر سلاح‌های شرکای منطقه‌ای را تامین می‌سازد و از سوی دیگر آن سلاح‌ها با نیروی منطقه‌ای در حفظ اهداف منطقه‌ای امریکا به کار گرفته می‌شوند. بر اساس راهبرد سالهای اخیر امریکا پس از شکست در افغانستان و عراق دیگر اعزام نیروی بسیاری به منطقه تامین کننده منافع این کشور نیست لذا سناریوی جدیدی به نام بهانه گیری از شرکای منطقه‌ای را در پیش گرفته‌اند. هنری کیسینجر مشاور امنیت ملی وزیر خارجه و تئوریسین بزرگ امریکایی می‌گوید راهبرد امریکا باید در قالب تقسیم کار میان سایر کشورها و البته با حفظ مدیریت امریکا صورت ‌گیرد. امریکا ناتوی عربی را در حالی مطرح می‌سازد که ماموریت این گروه از پیش تعریف شده است.
ماموریت ناتوی عربی، حمایت از تروریست‌ها، اقدام مستقیم علیه شرکای مقاومت و جنگ افروزی علیه مقاومت در منطقه است. این طرح صرفا جنبه نظامی ندارد بلکه اعمال تحریمهای اقتصادی، موضع‌گیری سیاسی و حتی اقدام در مجامع بین‌المللی علیه اهداف تعریف شده (مقاومت)را در بر می‌گیرد. امریکایی‌ها می‌دانند که سازش سیاسی در شرایط کنونی امکان‌پذیر نیست لذا ابعاد جایگزینی را برای آن درنظر گرفته‌اند که بخش اول آن سازش اقتصادی بود. روابط پنهان و آشکار اقتصادی برخی کشورهای عربی بویژه امارات، بحرین و قطر در کنار ترکیه با رژیم صهیونیستی بعدی از این تحرکات است. اما در حوزه امنیتی مقابله با جمهوری اسلامی ایران و در کل مقاومت در راس برنامه‌های تعریف شده است.
امریکا با عنوان ایجاد ارتش واحد برای آنچه مقابله با تروریسم می‌نامد از نیروی انسانی و مالی کشورهای منطقه برای ایجاد چالش و محاصره کردن جبهه مقاومت بهره می‌گیرد. چنانچه از محورهای اصلی سفر ترامپ به ریاض را اقدام علیه ایران تشکیل می‌دهد. در چارچوب سازش امنیتی ترکیه و کشورهای عربی در حالی ادعای همکاری با امریکا را مطرح می‌کنند که دراصل هماهنگی آنان با رژیم صهیونیستی است که به بحران‌سازی علیه مقاومت ختم می‌شود.

مولف : علي تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcdks0n.yt0nj6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی