يکشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۸
کد مطلب : 98269
ترامپ در میان اعتراض‌های مردمی و اقدام علیه اوباما در کاخ سفید آغاز به کار کرد

جنجال‌های روز اول آقای رئیس جمهور

جنجال‌های روز اول آقای رئیس جمهور

ترامپ اولین روز ریاست جمهوری بر آمریکا را در حالی آغاز کرد که بسیاری از شهرهای آمریکا صحنه تظاهرات ضد دولتی و البته سرکوب تظاهرات توسط پلیس بود.
صحنه داخلی آمریکا طی ماه‌های اخیر یعنی از زمان اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری و معرفی ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور جدید این کشور صحنه تظاهرات مردمی و البته سرکوب این تظاهرات‌ توسط پلیس و نیروهای امنیتی شده است. برخی محافل رسانه‌ای و سیاسی بر این عقیده‌اند که این تظاهرات‌ها برگرفته از نارضایتی مردمی از ترامپ و هراس مردم از آینده کشورشان است که نشات گرفته از مواضع ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی است. هر چند که این مسئله می‌تواند از دلایل این اعتراض‌ها باشد اما بررسی تحولات آمریکا نشانگر حقایقی ورای این تحلیل‌هاست.
عدم مشارکت مردمی در مراسم خداحافظی اوباما از کاخ سفید و البته عدم حضور مردم در مراسم تحلیف ترامپ نشانگر فاصله شدید میان مردم و ساختار آمریکاست که برگرفته از نارضایتی مردمی از ۸ سال ریاست جمهوری اوباما و هراس از آینده کشورشان با ریاست جمهوری ترامپ است. مردمی که از ساختار سیاسی حاکم بر کشورشان در قالب جمهوری‌خواه و دموکرات به ستوه آمده و به دنبال ساختاری جدید هستند که محور آن نظام سرمایه‌داری نباشد.
وجود چنین مطالبه و تفکری را در نوع اعتراض‌های مردمی می‌توان مشاهده کرد که شباهت بسیاری به تظاهرات‌های جنبش ۹۹ درصدی‌ها یا همان حرکت ضد وال‌استریت است که از سال ۲۰۱۱ کلید خورده است. مردمانی که از سلطه سرمایه‌داران بر کشور به خشم آمده و خواستار پایان این رویه هستند. البته اعتراض‌ به ساختار نژادپرستانه حاکم بر آمریکا که در آن اقلیت‌های نژادی بویژه سیاه‌پوستان به عنوان شهروند غیررسمی شناخته می‌شوند به گونه‌ای که پلیس در طول یک سال گذشته بیش از یک هزار سیاه‌پوست را صرفا به جرم رنگ پوستشان بدون آنکه جرمی مرتکب شده باشند هدف گلوله قرار داده‌اند.
اسناد و گزارش‌ها نشان می‌دهد که از دو و نیم میلیون زندانی در زندان‌های آمریکا طیف گسترده‌ای را سیاه‌پوستان تشکیل دهند. سیاه‌پوستانی که براساس قوانین آمریکا از حقوق اولیه نیز محروم بوده و حق زندگی معمولی را نیز ندارند. زمانی که اوبامای سیاه‌پوست به کاخ سفید وارد شد این تصور ایجاد شد که شاید تغییراتی در این وضعیت ایجاد شود حال آنکه نه تنها اقدامی صورت نگرفت بلکه وضعیت به شدت وخیم‌تر شد بگونه‌ای که حتی اوباما اعتراف کرده نژادپرستی نژادپرستانه بر آمریکا ریشه دوانده و نمی‌توان اقدامی در برابر آن انجام داد.
در میان نارضایتی مردمی از دولتمردان به دلیل بحران اقتصادی، فضای سیاسی انحصاری و دو حزبی و نیز بحران‌های امنیتی و نژادپرستانه یک بعد دیگر نیز زمینه‌ساز نارضایتی مردمی از ساختار آمریکا شده و آن زوال جایگاه جهانی آمریکا از کشوری عدالت‌محور و ناجی آزادی است. شعاری که دولتمردان آمریکا از زمان ایجاد ایالات متحده آن را مطرح کرده و با این ادعا به جنگ‌افروزی در جهان پرداخته‌اند. زمانی آمریکا در جهان به عنوان آزادی‌خواه و رهایی‌بخش معرفی می‌شد اما چند دهه است که دیگر این تصور در قبال آمریکا حکم نمی‌کند و جهانیان ایالات متحده را ویران‌گری می‌دانند که جز نابودی جهان کارکردی ندارد. راهی که در آن حتی حمایت از تروریسم به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف مورد استفاده قرار گرفته که نتیجه آن نیز قتل‌عام میلیون‌ها انسان بی‌گناه در سراسر جهان و آواره شدن ده‌ها میلیون نفر بوده است.
با مجموع این تحولات اکنون مردم آمریکا که از یک‌سو آرمان‌شهر رویایی خود که برگرفته از اقتصاد و رفاه و امنیت بوده را از دست داده‌اند و از سوی دیگر در صحنه جهانی نیز کشورشان دیگر آن جایگاه ادعایی را ندارد و بر همگان ماهیت سلطه‌گرایانه آن آشکار شده برای مقابله با این وضعیت یک گزینه بیشتر در پیش روی ندارند و آن رویکرد به اعتراض‌های خیابانی است. هر چند که ساختار آمریکا تلاش دارد تا این اعتراض‌ها را برگرفته از نارضایتی مردمی از یک شخص یعنی ترامپ معرفی نماید اما واقعیت آن است که ترامپ بهانه‌ای برای اعتراض مردمی به ساختار حاکم بر این کشور است که اساس آن را پایان سلطه‌گری سیاستمداران اقتصاد زده بر آمریکا تشکیل می‌دهد. مسئله‌ای که موجب شده تا مراسم تحلیف ترامپ بهانه‌ای شود برای مردمان تا ابعاد جدید اعتراض‌های خیابانی را آغاز نمایند، در حالی که بر استمرار آن در آینده تاکید دارند. 
رئیس‌جمهور جدید آمریکا در اولین روز از ریاست‌جمهوری خود، حکم اجرایی لغو قانون خدمات درمانی رئیس‌جمهور پیشین این کشور موسوم به «اوباماکر» را امضا کرد در حالی که همزمان درخیابان‌های آمریکا و برخی از کشورها تظاهرات علیه وی برگزار شد.
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در اقدامی در اولین روز از ریاست‌جمهوری خود، طرح خدمات درمانی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور پیشین این کشور موسوم به «اوباماکر» را که زحمات زیادی برای اجرایی کردن آن کشیده بود را با امضای خود لغو کرد.«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در اولین یورش به «اوباماکر»، حکم اجرایی را به منظور لغو این طرح خدمات درمانی «باراک اوباما» به امضا درآورد.
این حکم اجرایی، سازمانهای فدرال را از وضع مقرراتی که دامنه دسترسی این قانونی را گسترش می‌دهد، منع می‌کند و به آنها دستور می‌دهد تا اجرای مفادی را که در قانون خدمات درمانی مقرون به صرفه اوباما موسوم به اوباماکر، هزینه‌هایی را به ایالات و یا افراد تحمیل می‌کند به تعویق بیاندازد. برخی از این مفاد شامل، جریمه جریمه‌ افرادی می‌شود که هنوز بیمه نیستند. در این میان در جریان تجمعات اعتراضی که همزمان با مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید آمریکا در واشنگتن انجام شد، دستکم ۲۱۷ نفر بازداشت شده‌اند. معترضان پیشتر هم وعده داده بودند که روز تحلیف واشنگتن را «فلج» کنند. در جریان درگیری‌های امروز در واشنگتن، شیشه شماری از مغازه‌ها شکسته، چندین خودرو آسیب دیده و سطل‌های زباله به آتش کشیده شد.
شرکت‌کنندگان در این تظاهرات که دست‌نوشته‌هایی علیه ترامپ به دست دارند، شعار می‌دهند: «او رئیس‌جمهور ما نیست.»معترضان همچنین شعارهایی علیه رویکردهای نژادپرستانه ترامپ داده و او را فاشیست خوانده‌اند.تصاویر منتشر شده از محل درگیری‌ها نشان می‌داد که ده‌ها نفر از نیروهای ضدشورش پلیس برای مقابله با معترضان وارد عمل شده‌اند.نیروهای پلیس از گاز اشک‌آور، اسپری فلفل و نارنجک‌های دودزا برای متفرق کردن جمعیت استفاده کرده‌اند.
هاس رئیس اندیشکده «شورای روابط خارجی» آمریکا در واکنش به سخنرانی پس از سوگند ریاست جمهوری دونالد ترامپ، درباره کاهش نفوذ جهانی واشنگتن در دولت او هشدار داده است.خبر دیگر آنکه شاه عربستان سعودی در پیام تبریک خود به دونالد ترامپ به مناسبت تصدی ریاست جمهوری آمریکا بر تقویت همکاری‎های دو کشور بر اساس چشم‌انداز راهبردی فراگیر و جامع تاکید کرد. از سوی دیگر کرملین از آمادگی رئیس‌جمهور روسیه برای دیدار با رئیس‌جمهور جدید آمریکا خبر داد و اعلام کرد که مقدمات این دیدار احتمالاً چندماه به طول می‌انجامد.
نکته قابل توجه آنکه "باراک اوباما" رئیس جمهور سابق آمریکا، پیش از ترکِ کاخ سفید، جمله‌ای به زبان آورد که به عقیده برخی کارشناسان به آشوب‌های خیابانی در آمریکا دامن زد.باراک اوباما، پس از مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، به همراه همسرش میشل، واشنگتن را به سوی کالیفورنیا ترک کرد تا مدتی را در "پالم اسپرینگز" در مرخصی خانوادگی به سر ببرد.اوباما که به مدت هشت سال، به نمایندگی از دموکرات‌ها، رئیس جمهور آمریکا بود، در آخرین سخنان خود در پایگاه نظامی اندروز واقع در حومۀ واشنگتن، خطاب به مردم آمریکا گفت: "دموکراسی، آن چه در ساختمان‌ها و کاخ‌ها می‌گذرد، نیست؛ بلکه دموکراسی شمایید".به نظر می‌رسد که این سخنِ اوباما، به مثابۀ کلیدواژه‌ای برای مخالفان ترامپ بود که بنزین بر آتش آشوب‌ها در خیابان‌های آمریکا ریخت. خبر دیگر آنکه رئیس‌جمهور مکزیک همزمان با روی کارآمدن ترامپ اعلام کرد که به دنبال تقویت روابط با همتای آمریکایی خود است؛ فردی که مکزیک را بارها تحقیر و تهدید کرده و نگرانی‌ها نسبت به بروز یک بحران اقتصادی بزرگ در این کشور را افزایش داده است. همچنین نخست‌وزیر اسبق تایوان که در راس هیئتی به نمایندگی از این کشور در مراسم تحلیف دونالد ترامپ در واشنگتن شرکت کرد،گفت: روابط تایوان و آمریکا از نظر تاریخی در سطح بالایی قرار گرفته است.

https://siasatrooz.ir/vdcdnx0n.yt0j96a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

محمود صانعی پور
در مورد کارهای عجولانه ومتضاد دونالد ترامپ در حال حاضر نمی توان اظهار نظر سریع اعلام کرد ده ها مورد در همین مدت کوتاه انجام شده که باید مورد تحلیل قرار گیرد اولین نکته اینست که ایران باید از ظرفیت موجود 11 کشور حوزه اقیانوس آرام که با لغو پیمان از سوی ترامپ حاصل خواهد شد ، استراتژی خود را تعیین کند البته دراین مورد آماده همکاری هستم