?>?> دروغ های بزرگ آمریکایی | سیاست روز
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۶
کد مطلب : 110194
وقتی یانکی‌ها هدف بودن مردم ایران از تحریم‌های اقتصادی را کتمان می‌کنند

دروغ های بزرگ آمریکایی

دروغ های بزرگ آمریکایی

آمریکا ادعا می‌کند که به دنبال دشمنی با ملت ایران نیست حال آنکه اجرای تحریم‌های دارویی خود واهی بودن این ادعا را آشکار می سازد.
با وجودی که ایران بسیاری از نیازهای دارویی و پزشکی خود را در داخل تدمین می کند، اما برخی از داروها ویژه است و انحضار تولید آن نیز در دست کشورهای غربی است.کشورهای تولید کننده داروهای ویژه، علاوه بر این که این داروها را با قیمت های بسیار گران در اختیار مشتریان خارجی قرار می دهند، در برخی مواقع نیز از فروش آن جلوگیری می کنند یا مقدار عرضه آن را ککم می کنند تا کشورهای نیازمند در شرایط دشوار قرار بگیرند.
اما ماجرای کشورهایی که در تحریم های اقتصادی قرار دارند، با دیگر کشورهایی که تحریم نیستند تفاوت دارد. گرچه سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری تحریم دارویی و غذایی را منع کرده اند، اما زمانی که تحریم های اقتصادی علیه کشوری اعمال می شود، کانالاهای بانکی مسدود شده و این اجزاه را نمی دهد که کشور تحریم شده بتواند دارو وارد کند.
آمریکایی ها از زمانی که ایران را تحریم کرده اند بارها ادعا کرده اند که ایران تحریم دارویی و غذایی نیست، شاید به ظاهر این ادعا درست باشد اما در واقعیت این است که آمریکا بانک های دنیا را نیز از معاملات بانککی با ایران منع کرده و تهدید نموده که در صورت مراودات بانکی با ایران، آنها را نیز تحریم و جریمه خواهد کرد. در واقع عملا جمهوری اسلامی ایران نمی تواند برای خرید داروهای ویژه اقدام کند.
با تبلیغاتی که آمریکایی ها در باره دارو و غذا می کنند، افکار عمومی دنیا تصور می کند که ایالات متحده کشوری است حامی حقوق بشر و اگر ایران را تحریم اقتصادیکرده اما دارو و غذا در تحریم نیست و ایران به آسانی به این دو نیاز اساسی دسترسی دارد. خبرگزاری آسوشیتد پرس یکرسانه آمریکایی است که در ایران دفتر نمایندگی دارد، خبرنگار این خبرگزاری آمریکا در گزارشی که به تازگی تهیه کرده به مسئله تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران پرداخته و در ا« سعی کرده است تا تأثیر تحریم ها بر روی دلرو و غذا را کم جلوه دهد.
این خبرگزاری قطعاً در گزارش نهایی خود که منتشر هم نشده است، به مسائلی پرداخته و اشاره کرده است که برای دستگاه اقتصادی ایالات متحده، برایان هوک مسئول میز ایران در آمریکا، وزارت خزانه داری و سازمان سیا به درد بخور خواهد بود. ایران همواره اعلام کرده است که تحریم های بانکی آمریکا علیه ایران و عدم همکاری اروپا و دیگر کشورها در زمینه بانکی به خاطر ترس از ایالات متحده، باعث شده است تا در زمینه داروهای ویژه با کمبود روبرو شویم که بیماران را نیز تحت تأثیر گذاشته است. خبرگزاری آسوشیتد پرس نوشته است؛ بهای داروهای وارداتی در ایران همزمان با سقوط ۷۰ درصدی ارزش ریال مقابل دلار به شدت افزایش یافته است.براساس این گزارش حتی دسترسی به داروهای تولید داخل هم سخت تر شده چون هزینه آنها برای افراد معمولی بیش از حد بالاست.
به گزارش آسوشیتدپرس دکتر آرش احمدیان رئیس بیمارستان کودکان ماهک که با کمک های خیریه به حدود ۳۲ هزار کودک زیر ۱۶ سال در سراسر ایران مراقبت های پزشکی ارائه می کند گفت: «بزرگترین نگرانی ما این است که کانال های متصل کننده ما به جهان بیرون درحال بسته شدن است.»
هر چند گفتن چنین مطالبی به یکرسانه آمریکایی که در پی چنین گزارش هایی است از نظر امنیتی کار درستی نیست، اما شاید گفتن این سخنان باعث شود تا کشورهای دنیا اندکی به خود بیایند و در ماجرای تحریم های اقتصادی یکجانبه آمریکا علیه ایران همراهی نکنند.آسوشیتد پرس در چنین گزارش هایی، یک گزارش حرفه ای از جنس جاسوسی را نیز برای مسئولین و مقامات آمریکا می فرستد تا آنها بهتر بتوانند تحریم ها را مدیریت کنند تا بدانند کجا را باید هذف قرار دهند. یکشهروند ایرانی به آسوشیتد پرس گفته؛ بیشتر وقت آزاد خود را صرف جستجو برای داروهای همسر و دخترش، که هر دو به دیستروفی عضلانی مبتلا هستند، می کند.
او با اشاره به وخیم شدن سریع بازار دارو گفت: «دو سه ماه پیش به راحتی نسخه را در هر داروخانه ای تهیه می‌کردم.» در حالی که این خبرگزاری در گزارش خود سعی کرده است تأثیر تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران بر روی دارو را کم رنگ کند، اما باز هم می بینیم که نمی توان نقش آمریکا در کموبد داروهای ویژه در ایران را کتمان کرد.آمریکا چنین تأثیراتی را از تحریمهای اقتصادی می خواهد تا مردم تحت فشار بیشتری باشند.
برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در پیامی ویدئویی ادعا کرده که جمهوری اسلامی در باره تحریم‌های آمریکا علیه ایران ادعاهای دروغ را عنوان می‌کند و اضافه کرد در پیامی به مردم ایران،‌ حقایق مربوط به این ادعاهای دروغین رژیم ایران را آشکار می‌سازد. هوک در پیام ویدئویی خود با مطرح کردن چهار مورد از ادعاهای دروغین رژیم ایران در ارتباط با تحریم‌ها، به ابعاد آنها اشاره کرده و به آنها پاسخ داده است.
ادعای دروغین اول: آمریکا انتقال دارو برای مردم ایران را تحریم کرده است. اشاره هوک به ایران است که ادعا می کند آمریکا دارو را تحریم کرده است. 

اما حقیقتی که او مدعی آن است چیست؟
حقیقت: «ایالات متحده تمامی خدمات مرتبط با دارو و خدمات و تجهیزات درمانی برای مردم ایران را از شمول تحریم‌ها معاف کرده است. طبق قوانین ایالات متحده یک مجوز کلی برای صدور تجهیزات پزشکی از ایالات متحده برای مردم ایران وجود دارد. ایالات متحده احترام بسیار زیادی برای مردم ایران قائل است و نمی‌خواهد از دسترسی آن‌ها به تجهیزات و خدمات پزشکی جلوگیری کند.»
با وجود چنین ادعاهایی، نه تنها آمریکا بلکه دیگر کشورهای تولید کننده داروهای ویژه به ایران داروصادر نمی کنند که اگر چنین بود، برایان هوک اسناد و مدارک آنرا در این شو تلویزیونی به نمایش می گذاشت.
خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران از نظر تولید مواد غذایی در رده بالایی قرار دارد و میتواند خود، نیازهای اساسی کشور را تأمین کند، گرچه کالاها و اجناس با افزایش قیمت جهشی بالایی روبرو بوده است، اما نیازی به واردات کالاهای اساسی مانند گندم نیست. آمریکا تلاش میکند تا با دروغ های بزرگی که می گوید، مردم ایران را تحت تأثیر قرار دهد و د راین میان خود را موجه جلوه دهد در حالی که اگر به مردم فشاری در زمینه دارو و درمان وارد می شودف به خاطر تحریم های اقتصادی است که آمریکا علیه ایران وضع کرده و توافق هسته ای را زیر پا گذاشته است. تا پیش از این دروغ های گوبلزی درمیان افکار عمومی معروف بود اما از این پس باید گفت دروغ های بزرگ آمریکایی!

اروپا باج نگیرد
اما در کنار آنچه از رفتار آمریکایی‌ها ذکر شد یک نکته بسیار مهم وجود دارد و آن اینکه اروپا ادعا دارد کانال مالی مشترک ایران و ایران در چارچوب مقابله با تحریم‌های دارویی است است که البته در ازای بلوکه کردن پول‌های فروش نفت ایران به هند در بانک‌های اروپا صورت می‌گیرد.
آنچه بعضا در میان افکار عمومی مطرح می‌شود آن است که این کانال مالی اروپا یا همان اینستکس یک اقدام برجامی و گام مثبت اروپا در اجرای تعهداتش است و ایران باید پذیرنده این لطف اروپا باشد. این نگاه در حالی مطرح است که یک اصل مهم وجود دارد و آن اینکه غذا و دارو در هیچ کجای جهان تحریمی نیست و هیچ کشوری نمی‌تواند آن را تحریم نماید. بر این اساس اقدام آمریکا در تحریم دارویی ولو در حد جلوگیری از نقل و نقل و انتقال مالی آن، اقدامی غیر قانونی و ضد بشریت است. بر این اساس اقدام اروپا در ایجاد کانال مالی برای غذا و دارو ( اینستکس) صرفا اجرای قوانین جهانی و بشر دوستانه است که جزء تکالیف هر کشوری است و اروپا نمی‌تواند این وظیفه و تکلیف را به عنوان امتیاز به ایران بفروشد. اروپا بر اساس برجام ۱۱ تعهد دارد که تاکنون نیز اجرا نکرده است لذا کانال مالی اروپا زمانی می‌تواند قابل پذیرش باشد که اروپا تمام تعهدات برجامی را اجرایی ساخته باشد. اروپا نمی‌تواند کانال مالی برای دارو را اقدامی برجامی بنامد بلکه این امر وظیفه ذاتی و جهانی هر کشوری است و اروپا که تاکنون آن را اجرا نکرده علیه بشریت و حقوق بشر دوستانه رفتار کرده است. اروپا باید به دلیل چنین رویکردی مجازات شود نه آنکه اینستکس را به عنوان امتیاز مطرح سازد و در ازای آن خواستار عدم اجرای گام‌های تعلیقی ایران در برابر بدعهدی های طرف مقابل شود. اروپا اکنون در باب غذا و دارو مجرم است و باید خسارت‌هایی را که به ملت ایران با نقض قوانین بشر دوستانه وارد ساخته بپردازد نه آنکه با بزرگ‌نمایی ایجاد کانال مالی برای غذا و دارو از ایران طلب کار باشد و به دنبال پنهان سازی پرونده سیاهش در عدم اجرای تعهدات برجامی باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcdnz0foyt0ff6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی