چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۲
کد مطلب : 108232

جوابیه شورای نگهبان

روزنامه «سیاست روز» در شماره روز یکشنبه خود (۴۹۷۵) مورخ ۱۲/۱۲/۱۳۹۷ در صفحه ۳ و طی گزارشی تحت عنوان «سخنگویی که نیم ساعته نشست خبری را مدیریت می‌کند!» مطالب نادرست و خلاف واقعی به جناب آقای دکتر کدخدایی و روابط عمومی شورای نگهبان نسبت داده است.
متاسفانه نویسنده محترم گزارش علاوه بر تیتر کنایه‌آمیز خلاف واقع، از «روتیتر» هم نگذشته و در آنجا نیز تعریضی نادرست با عنوان «داستان سخنگو و سیاست روز این‌بار شوای نگهبان» آورده است.
در همان ابتدای گزارش آمده است که معمولا به نشست‌های سخنگوی شورای نگهبان دعوت نمی‌شویم و اگر هم احیانا! دعوت شویم اجازه سوال نداشته و در صورت پرسش، پاسخ سوالمان داده نمی‌شود!
یا اینکه خبرنگار محترم اشاره کرده که ۲۰ دقیقه در جست‌وجوی جای پارک اتومبیل بوده است و وقتی به جلسه رسیده متوجه شده که جناب سخنگو تاخیر دارد و از همین‌رو باز هم سوالات بر روی دستش مانده است!
اینکه شما جای پارک برای خودروی شخصی خود در خیابان شلوغ و پرازدحام «امام خمینی(ره)» پیدا ننموده‌اید بیش از آنکه به دکتر کدخدایی و شورای نگهبان ربط داشته باشد به نظم کاری و ملاحظات مربوط به تردد شما و رسانه متبوع برمی‌گردد. آیا در نشست خبری سخنگویان محترم نهادهای مختلف کشور، برای شما جای پارک اختصاصی خودرو در نظر می‌گیرند؟
اما عنوان نموده‌اید عادت کرده‌ایم به دعوت نشدن به نشست سخنگوی شورای نگهبان! که حقا و انصافا مطلب صد درصد کذبی است. مستندات متقن و محکمی در روابط عمومی شورای نگهبان موجود است که ثابت می‌کند روزنامه «سیاست روز» به نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان دعوت شده و لازم است بدانید نگاه شورای نگهبان به رسانه‌های کشور از هر فکر، سلیقه و نگاهی، همواره علی‌السویه بوده و فارغ از جناح و گروه سیاسی، خود را موظف به دعوت از این عزیزان و اکرام و احترام آنها دارد.
اما اینکه اشاره شده است که جناب آقای دکتر کدخدایی اجازه سوال نمی‌دهند و یا پاسخی به پرسش‌های مطرحه ارائه نمی‌کنند، از آن دروغ‌های شاخداری است که بعید می‌دانیم خود نویسنده گزارش هم بدان باور داشته باشد، راقم گزارش یا واقعا اهل رصد اخبار و اطلاعات روزانه نیست و یا اینکه خدای ناکرده خود را به تجاهل زده است.
خبرنگاران محترم روزنامه سیاست روز در تمام این چند سال اخیر، کلا در دو نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان به تاریخ‌های ۱۵/۱۰/۱۳۹۷ و ۱۱/۱۲/۱۳۹۷ حضور داشته‌اند. اولا بفرمایید چگونه از برگزاری جلسه با خبر شده‌اید؟! دوم اینکه هر رسانه با هر گرایشی سوال خود را می‌پرسد، همچنین لازم است جهت اطلاع خبرنگار محترم روزنامه سیاست روز یادآوری شود در نشست مورخ ۱۱/۱۲/۱۳۹۷ پس از پایان صحبت‌های آقای دکتر کدخدایی، به ترتیب خبرنگاران خبرگزاری موج، رادیو، روزنامه جها صنعت، روزنامه ایران، پایگاه خبری خبر فوری، روزنامه قدس، خبرگزاری ایلنا، خبرگزگاری فارس، خبرگزاری پانا، رزنامه کیهان، خبرگزاری آنا، روزنامه اعتماد (۲ سوال) روزنامه جوان و باشگاه خبرنگاران و خبرگزاری تسنیم سوالات خود را مطرح کرده و پاسخ دریافت نمودند. ظاهرا فقط سیاست روز زیادی بوده و دکتر کدخدایی وقت پاسخگویی نداشته است!
اولین سوالتان این بوده که بعد از تایید اعتبارنامه نمایندگان که نظارت شورای نگهبان همچنان ادامه دارد، چرا تاکنون علی‌رغم رفتارهای صورت گرفته در همه ادوار، به جای اینکه نماینده خاطی در دوره بعد رد صلاحیت شود، اعتبارنامه او در میانه راه پس گرفته نمی‌شود؟ که در این‌باره باید گفت: اولا بارها پاسخ‌های مفصلی به این پرسش در ابعاد گوناگون و در رسانه‌های مختلف داده شده است. ثانیا جهت تذکر و اطلاع، یادآور می‌شود در روزنامه «وطن امروز» (مورخ ۲۱ شهریور ۱۳۹۷) دکتر کدخدایی به این سوال چنین پاسخ داده است که «از نظر رویه و آنچه عمل می‌شود (بازه زمانی نظارت) تا قبل از تایید اعتبارنامه است که شورای نگهبان ورود می‌کند، بعد از تایید اعتبارنامه شورای نگهبان ورود نکرده و قصدی برای ورود ندارد اما از جهت فقهی و حقوقی، شورای نگهبان معتقد است اگر بعد از اعتبارنامه‌ها نیز کشف شود که فردی از قبل فاقد صلاحیت بوده، شورا می‌تواند ورود کند». اما لازم به توضیح است عدم ورود شورا پس از تایید اعتبارنامه، مربوط به قانون انتخابات و نقائص موجود در آن می‌باشد که بالطبع خارج از وظایف قانونی شورای نگهبان است و مکررا توسط سخنگوی شورای نگهبان تذکر داده شده است.
سوال نموده‌اید آیا ترجمه اشتباه دولت از برجام و برخی کنوانسیون‌ها عمدی بوده یا سهوی؟! این چه ربطی به شورای نگهبان دارد. مگر شورای نگهبان مسئول عمد و سهو دیگران است. شورای نگهبان موظف است در چارچوب وظایف قانونی خود هر آنچه را که متضمن ایراد و ابهامی است اعلام بدارد نه کمتر و نه بیشتر.
اینکه زبان مذاکرات بین‌المللی چه باید باشد و چه نباید باشد، هم هیچ ارتباطی به حیطه وظایف شورای نگهبان ندارد. این سوال را باید از متولیانش بپرسید، نه سخنگوی شورای نگهبان!
شما یک زحمت نصف و نیمه‌ای به روال مالوف و مانند همه دوستان خبرنگار به خود می‌دادید و با دکتر کدخدایی تماس می‌گرفتید یا با روابط عمومی شورای نگهبان مکاتبه می‌نمودید مسلما پاسخ سوالات خود را دریافت می‌کردید.
نویسنده محترم مرقوم فرموده‌اید با ۲۰ دقیقه تاخیر از زمان شروع جلسه به نهاد شورای نگهبان رسیده است اما باز خبری از آقای کدخدایی نبوده است! و همین باعث گردیده تا نتواند سوالاتش را بپرسد!؟
جهت اطلاع این خبرنگار محترم باید عرض کنیم ساعت شروع نشست ۱۱ اعلام شده است و آقای دکتر کدخدایی معمولا از دقایقی پیش از ساعت اعلامی آماده ورود به جلسه هستند اما به جهت اینکه جلسه با حضور تعداد معقولی از اصحاب رسانه تشکیل شود و اینکه بعضی دوستان رسانه با تاخیر حاضر می‌شوند، گاهی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه جلسه را دیرتر شروع می‌کنند تا دیگران هم برسند. جهت اطلاع حضرتعالی باید متذکر شویم، شاید نشست‌های سخنگوی محترم شورای نگهبان جزو معدود جلساتی است که خبرنگاران همواره تا آخرین لحظه‌ای که «والسلام علیکم» گفته می‌شود، اجازه ورود به نشست دارند.
اتفاقا نشست روز شنبه ۱۱/۱۲/۱۳۹۷ راس ساعت ۱۱:۵ آغاز شده است. پس یا ساعت جناب خبرنگار، مشکلی دارد و یا اینکه مساله دیگری در میان است.
اما نشست نیم ساعته!
روال جناب آقای دکتر کدخدایی بر این است که نشست را با اعلام و مرور مصوبات و یا ایرادات شورای نگهبان آغاز می‌کنند. گاهی مصوبات و ایرادات زیاد است و وقت بیشتری می‌گیرد و بعضی اوقات کوتاه و طبیعتا زمان کمتری می‌برد. در ادامه زمان در اختیار خبرنگاران است تا بی‌هیچ مانعی سوالات خود را مطرح کنند و در این زمینه هیچ محدودیتی وجود ندارد. حال ممکن است به دلیل طولانی شدن مصوبات و سوالات بیشتر خبرنگاران زمان بیشتری صرف نشست شود و احتمال دارد به دلیل کمی سوالات، به تعبیر خبرنگار محترم سیاست روز، نشست نیم ساعته تمام شود! آیا سخنگوی شورای نگهبان مسئول کمی و زیادی مصوبات و یا سوالات خبرنگاران است؟
ذکر این نکته هم ضروری است که پس از پایان رسمی نشست خبری هم، خبرنگاران در میانه راه، سخنگوی شورای نگهبان را احاطه کرده و مشغول پرسش می‌شوند و حتی این روند تا داخل آسانسور هم کشیده می‌شود. حال چگونه است که به خبرنگار روزنامه سیاست روز اجازه سوال داده نشده و یا اینکه پاسخی به پرسش داده نشده است؟! شاید این دوست محترم در نشست دیگری حضور داشته‌اند!
توضیحات سیاست روز:
ضمن تشکر از پاسخگویی شورای نگهبان برخلاف بسیاری از دستگاه‌ها که این روحیه را ندارند، باید توضیح دهیم که ابتدای گزارش مورد اشاره شورا که برای آن جوابیه نوشته شده است، منظورمان از روتیتر و توضیحات درباره سخنگوهایی که به سیاست روز پاسخگو نبودند، دستگاه‌هایی همچون دولت و مجمع تشخیص و مجلس بود نه نهاد شورای نگهبان در صحت این ادعا کافی است که بگوییم در همان گزارش هم نوشته بودیم که فقط قوه قضاییه از این رویه پاسخگو نبودن استثناست که باید امروز به این ارگان وزارت امور خارجه را نیز که آن روز از قلم افتاد اضافه کنیم.
منظورمان از نگارش پاسخگو نبودن سخنگوها به شورای نگهبان باز نمی‌گشت و تعجبمان از اینکه شورای نگهبان هم علی‌رغم، انتظارمان نشد و نتوانستیم سوال‌مان را بپرسیم بود و بس.
در ادامه لازم به توضیح است معمولا نشست‌های خبری در دستگاه‌های مختلف برای این برگزار می‌شود که اولا، سخنگو درباره برنامه‌های جدید، ابهامات و... توضیح دهد و سپس از خبرنگاران بخواهد که در صورت عدم رفع ابهامات و وجود سوالاتی غیر از مباحث طرح شده، پرسش‌هایشان را مطرح کنند، بر همین اساس است انتظارمان این بود با وجودی که حدود ۲۰ دقیقه تاخیر، همچنان جلسه‌ پرسش و پاسخ استمرار داشته باشد چراکه در بدو ورود مسئول ورود و خروج اشاره داشت که جلسه با تاخیر شروع شده و هنوز ادامه دارد.
در ادامه ضمن یادآوری درباره اینکه برخی از ارگان‌هایی که در مناطق شلوغ، پرتردد و یا اماکنی که دارای جای پارک مناسب نیستند، این امکان را برای خبرنگاران فراهم می‌آورند که خودرو را در محل مورد نظر آن سازمان پارک کند، مانند راه‌آهن، دانشگاه‌ها، مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه و... .
همچنین معروض می‌داریم علی‌رغم نامه‌‌نگاری‌های صورت گرفته برای انجام گفت‌وگو با سخنگو و بعضی از اعضای شورای محترم نگهبان مدت قابل توجهی است که پاسخی دریافت نکرده‌ایم.
در نهایت یادآوری این نکته ضروری به نظر می‌رسد که سیاست روز به عنوان یک رسانه‌ای که خود را انقلابی می‌داند، همواره پشتیبان و همراه نهادهای انقلابی بوده و در این مسیر شورای نگهبان نیز جزو نهادهایی است که برای آن جایگاه ویژه‌ای قائلیم و درج مطلب مذکور براساس توقع متقابلی بوده که از شورا برای درک اصحاب رسانه داشتیم و بس.

https://siasatrooz.ir/vdcdsj0fxyt0zx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی