?>?> در جشنواره فيلم فجر چه فیلم‌هایی می‌بینیم؟ | سیاست روز
جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۹
کد مطلب : 90573
«دلم میخواد» فرمان‌آرا به جمع بيست و دو فيلم سوداي سيمرغ راه نيافت

در جشنواره فيلم فجر چه فیلم‌هایی می‌بینیم؟

در جشنواره فيلم فجر چه فیلم‌هایی می‌بینیم؟

هيات انتخاب هیات انتخاب سی و سومین جشنواره فیلم فجر طي بيانيه‌اي فيلم‌هاي انتخابي بخش سوداي سيمرغ سي‌ و سومين جشنواره فيلم فجر را معرفي كردند.
در توضیحات هیات انتخاب سی و سومین جشنواره فیلم فجر درباره آثار «نگاه نو» و «سودای سیمرغ» آمده است: هیات انتخاب سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر متشکل از آقایان محمد احسانی، احمد امینی، محمدعلی باشه آهنگر، بهنام بهزادی، مجید رضابالا، رسول صدر‌عاملی و حسین کرمی، پس از بازبینی ۸۸ فیلم در طی مدت ۴۰ روز و پس از پشت سرگذاردن جلسات متعدد و طولانی‌مدت جهت جمع‌بندی آراء درباره هر کدام از فیلم‌ها و در این زمان که کار این هیئت به پایان رسیده، ‌لازم می‌داند که موارد ضروری زیر را به اطلاع برساند:
هیات انتخاب، با نهایت سرور و امیدواری نسبت به آینده سینمای ایران، آرزو می‌کند کاش مجاز می‏بود بیش از ۱۱ فیلم در بخش "نگاه نو" و بیش از ۲۲ فیلم در بخش "سودای سیمرغ" برگزیند.
کیفیت‌های استاندارد و نزدیک به هم فیلم‌های عرضه شده به این دو بخش، هم مایه دلگرمی و شوق همه اعضای‏ این هیات بود و هم دلواپس‏مان می‏کرد از نزدیکی روز ارزیابی و گزینش نهایی. این هیئت به جرأت ادعا می‌کند که در صورت امکان می‌توانست این دو فهرست را به سادگی و با اطمینان خاطر تا ۳۰ فیلم در بخش "سودای سیمرغ " و ۲۰ فیلم در بخش " نگاه نو" افزایش دهد. به طریق اولی، به دلیل تراکم فیلم‌های با ارزش در بخش "سودای سیمرغ"، هیات انتخاب، برخلاف دوره‌های پیشین جشنواره، نتوانست از فهرست بخش "نگاه نو"، فیلم و یا فیلم‌هایی را به بخش "سودای سیمرغ" ملحق سازد. چون ورود هر فیلم تازه به این بخش جشنواره، موجب می‌شد که فیلم با ارزش دیگری از این فهرست بیرون بماند. همچون سال‌های گذشته و روال مرسوم انتخاب فیلم‌ها در این جشنواره و بسیاری از جشنواره‌های داخلی و خارجی دیگر، هیات انتخاب با تعداد محدودی آثار تکمیل نشده روبرو بود که با ملاحظه بخش‌های آماده که گاه فاقد مواردی چون فرآیند تصحیح رنگ و یا صداگذاری کامل و یا فاقد دقایقی نه چندان تعیین‌کننده از صحنه‌های مختلف هر فیلم بود و با تکیه بر شناخت و تجربه اعضاء خود، ۲ فیلم را برای بخش "نگاه نو" و ۳ فیلم را برای بخش "سودای سیمرغ" برگزید. ولی در مورد چند فیلم دیگر که به این صورت به نمایش در آمدند، قضاوت و اجماع قطعی بر سر کیفیت نهایی‏شان حاصل نشد. این هیات برای ایجاد فرصت بیشتر به منظور بروز خلاقیت‌های فیلمسازان جوانتر و همچنین جهت ارج نهادن به فیلمسازان پیشکسوت این سینما، با کسب اجازه از این فیلمسازان پیشنهاد کرد که آثارشان به عنوان "خارج از مسابقه" به نمایش در آید، که با همراهی و موافقت دبیر محترم جشنواره این مهم نیز حاصل شد. از آنجایی که، هیات انتخاب نخستین گروهی است که مجموعه آثار یکساله سینمایی ایران را مورد دقت نظر و بررسی قرار داده، ‌بنابر‌این اذعان می‌دارد که فاصله مابین آثار انتخاب شده و انتخاب نشده بسیار کم است و بر همین اساس امیدواریم که فیلم‌های به نمایش درنیامده در جشنواره پس از این روزها به دست فراموشی سپرده نشوند و از حمایت‌های مادی و معنوی ضروری جهت نمایش عمومی در سراسر کشور برخوردار شوند.
اما بر اساس اسامي معرفي شده توسط هيات انتخاب، در میان ۲۲ فیلم انتخاب‌شده در بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر موضوعات متنوعی به چشم می‌خورد که با حضور بازیگران مطرح سینما به تصویر کشیده شده‌اند. در این میان حضور پررنگ کارگردانان جوان هم جلب توجه می‌کند.
«ارغوان» به کارگردانی کیوان علی‌محمدی‌ و امید بنکدار با بازی مهتاب کرامتی‌، شقایق فراهانی‌، آزاده صمدی‌، درباره فربد و آوا است که در شب مرگ هنرمند مورد علاقه‌شان به طور اتفاقی در شهر کتاب با هم آشنا می‌شوند و این آشنایی ما را به گذشته‌ای می‌برد که حال و آینده این دو شخصیت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
«اعتراف ذهن خطرناک من» ساخته سینمایی هومن سیدی با بازی نگار جواهریان‌، سیامک صفری‌، رویا نونهالی‌، چکامه چمن‌ماه‌، هومن سیدی‌، عباس غزالی‌ و بابک حمیدیان درباره مردی است که در یک ۲۴ ساعت چیزی را به یاد نمی‌آورد.
«ایران برگر» ساخته مسعود جعفری‌جوزانی با بازی محسن تنابنده، سحر جعفری‌جوزانی، حمید گودرزی، نیوشا ضیغمی، احمد مهرانفر، شهره لرستانی، گوهر خیراندیش، فریبا متخصص، فتح‌اله جعفری‌جوزانی، اسماعیل خلج، هادی کاظمی و علی نصیریان فیلمی کمدی است که توسط فتح الله جعفری‌جوزانی تهیه شده و ماجرای اهالی روستایی است که برخی از آنها با حرص و طمع خواستار کسب قدرت در بین اهالی روستا هستند.
«بوفالو» به کارگردانی کاوه سجادی‌حسینی با بازی پرویز پرستویی‌، سهیلا گلستانی‌، پانته‌آ پناهی‌ها و هومن سیدی درباره زن شوهر جوانی است که برای دستیابی به رویاهایشان به شهر انزلی می‌روند اما در آنجا حوادثی سر راهشان قرار می‌گیرد.
«بهمن» ساخته مرتضی فرش‌باف که در بخش فیلم‌های اول نیز حضور دارد با بازی زوج فاطمه معتمدآریا و علی احمد حامد درباره شخصیتی به نام هما یکی از مجرب‌ترین پرستاران بیمارستان است که به او پیشنهاد شب کاری و مراقبت از مادر رئیس بیمارستان می‌شود.
«تا آمدن احمد» دومین ساخته سینمایی صادق صادق‌دقیقی با بازی مهدی فقیه، افسر اسدی‌ درباره احمد یکی از رزمندگان هلال‌احمر در جبهه خوزستان است که قرار بود روز عروسی خواهرش به جزیره خارک برگردد اما...
«تگرک و آفتاب» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی رضا کریمی روایت و نگاه تازه‌ای به دفاع‌مقدس دارد.
«حکایت عاشقی» دومین ساخته سینمایی احمد رمضان‌زاده با بازی بهرام رادان‌، شیلان رحمانی و قطب‌الدین صادقی داستان قصه عشق یک خبرنگار ایرانی به یکی از بازماندگان بمباران شیمیایی حلبچه را روایت می‌کند.
«خانه دختر» به کارگردانی شهرام شاه‌حسینی با بازی حامد بهداد‌، باران کوثری‌، پگاه آهنگرانی‌، رعنا آزادی‌ور‌، بابک کریمی‌، رویا تیموریان‌، محمدرضا هدایتی‌، بهناز جعفری‌ و نادر فلاح درباره شخصیتی به نام مرتضی است که قصد دارد منزلش را زیر قیمت بفروشد و از نگاه سنگین مردمان محله فرار کند.
«خداحافظی طولانی» به کارگردانی فرزاد موتمن با بازی سعید آقاخانی‌، ساره بیات‌، میترا حجار و نادر فلاح درباره شخصی به نام یحیی است که از اتهام یک قتل جنجالی تبرئه شده ولی جامعه و اطرافیانش هنوز به عنوان مجرم نگاهش می‌کنند.
«دوران عاشقی» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی علیرضا رییسیان با بازی لیلا حاتمی‌، شهام حسینی‌، فرهاد اصلانی‌، بیتا فرهی‌، پرویز پورحسینی‌ به بحران خانوادگی یک خانواده در گیرودار مسائل روز جامعه می‌پردازد.
«رخ دیوانه» ساخته ابوالحسن داودی با بازی طناز طباطبایی،‌ امیر جدیدی‌، ساعد سهیلی‌، صابر ابر‌، نازنین بیاتی‌، گوهر خیراندیش و بیژن امکانیان درباره چند جوان است که در یک قرار اینترنتی درگیر یک شرط‌بندی می‌شوند و به مسیری دشوار و خطرناک کشیده می‌شوند.
«روباه» به کارگردانی بهروز افخمی با بازی حمید گودرزی‌، بابک حمیدیان‌، جلال فاطمی‌، آرش مجیدی و مرجان شیرمحمدی‌، موضوعی مرتبط با انرژی هسته‌ای دارد و به مسائل امنیتی و جاسوسی می‌پردازد.
«شرفناز» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی حسن نجفی با بازی حمیرا ریاضی‌، ضرغام استادی‌اصل‌، علی اوسیوند‌ و ایوب افشار‌ مضمونی اجتماعی دارد.
«شکاف» ساخته کیارش اسدی‌زاده‌ و به تهیه‌کنندگی علی سرتیپی و منیژه حکمت با بازی هانیه توسلی‌، بابک حمیدیان‌، پارسا پیروزفر‌، سحر دولت‌شاهی‌ و امیرکیان نجف‌زاده‌ درباره زوج جوانی است که در آستانه تصمیم‌گیری برای صاحب فرزند شدن به واسطه پیشامدهایی زندگیشان به بحران کشیده می‌شود.
«شیفت شب» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی نیکی کریمی با بازی محمدرضا فروتن‌، لیلا زارع‌، سحر قریشی‌، گوهر خیراندیش‌ و امیر آقایی‌، درباره ناهید است که در زندگی روزمره غرق شده و طی تصادفی متوجه می‌شود که چیزهای زیادی را نمی‌دانسته. او به دنبال رازهای زندگی شوهرش در خیابان می‌گردد.
«طعم شیرین خیال» به کارگردانی کمال تبریزی با بازی شهاب حسینی‌، نازنین بیاتی‌، نادر فلاح‌، نازنین فراهانی و پریوش نظریه‌ یک طنز رومانتیک است که در آن شیرین ماجرای آشنایی خود و خانواده‌اش با کسی را که قرار است به خواستگاری او بیاید برای ما روایت می‌کند. در این فیلم سعی شده در بطن داستانی سرگرم‌کننده به مقولات و مفاهیمی چون تعامل سازنده و سالمِ انسان با طبیعت و محیط‌زیست اشاره شود.
«عصر یخبندان» به کارگردانی مصطفی کیایی با بازی بهرام رادان‌، مهتاب کرامتی‌، فرهاد اصلانی‌، آنا نعمتی‌ و سحر دولتشاهی‌ همراه است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: در عصر یخبندان خارپشت‌ها تصمیم گرفتند رنج خارهای یکدیگر را تحمل کنند اما کنار هم باشند و به هم گرما بدهند. خارپشت‌ها تنها جاندارانی بودند که در عصر یخبندان زنده ماندند. «مرگ ماهی» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی سید‌روح‌الله حجازی با بازی نیکی کریمی، علی مصفا، طناز طباطبایی، بابک حمیدیان، ریما رامین‏‌فر، سحر دولت‌شاهی و پانته‏‌آ بهرام همراه است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: همیشه فکر می‌کردم ماهی‌ها موقع مردن، وقتی لب می‌زنن، یه چیزی می‌خوان بگن که من اونو نمی‌شنوم.
«مزار شریف» به کارگردانی عبدالحسین برزیده با بازی حسین یاری‌، مهتاب کرامتی‌ و مسعود رایگان‌، روایتی از حمله طالبان به کنسولگری ایران در ۱۷ مرداد ۱۳۷۷ در شهر مزار شریف و شهادت ۸ نفر از دیپلمات‌های ایرانی است که تنها بازمانده این حادثه الله‌مدد شاهسون راهی سفری ۱۵ کیلومتری با پای پیاده به سمت ایران می‌شود.
«مشرف به کوچه بی‌نام» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی هاتف علیمردانی و با بازی فرهاد اصلانی، ‌باران کوثری‌، پانته‌آ بهرام‌، ستاره پسیانی‌ و محمدرضا غفاری داستان دو خانواده است که در همسایگی هم در جنوب تهران زندگی می‌کنند و تفاوت‌های فکری آنها باعث درگیری اشان می‌شود.
«من دیه گومارادونا هستم» به کارگردانی بهرام توکلی و تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی با بازی گلاب آدینه‌، سعید آقاخانی‌، ویشکا آسایش‌، پانته‌آ پناهی‌ها‌، جمشید هاشم‌پور و هومن سیدی همراه است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: تو می‌دانی من از چی مارادونا خوشم میاد؟ از اینکه تو زندگیش هیچ وقت واقعیت و رویا برایش مرز نداشت.
این در حالیست که فیلم«دلم میخواد» به کارگردانی «بهمن فرمان‌آرا» که ایوبی رئیس سازمان سینمایی کشور در اولین بازدیدش از پشت‌صحنه فیلم‌ها، به دیدار این فیلمساز رفته بود در اسامی اعلام شده دیده نمی‌شود. «فرمان آرا» از جمله فیلمسازان قبل از انقلاب تاکنون است که همزمان با جریانات فتنه ۸۸ با پس دادن جوایز خود، طی بیانیه‌ای اعلام کرد تا زمان روی کار بودن مدیران دولت دهم در ایران فیلمی نخواهد ساخت.
همچنین هیات انتخاب دو فیلم ذیل را به عنوان برگزیدگان بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی کودک اصفهان در این بخش اعلام كرد:
«قول» (محمد علی طالبی / بهترین فیلم جشنواره کودک)
«فرار از قلعه رودخان» (غلامرضا رمضانی/ بهترین کارگردانی جشنواره کودک)

https://siasatrooz.ir/vdcdsk0n.yt0z56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی