يکشنبه ۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰
کد مطلب : 109637

حماقت از جنس آمریکایی

تحریم همچنان واژه‌ای است که آمریکایی‌ها به آن تاکید دارند و گویی واژه‌ای تکراری از روی عادت برای آنها شده است. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه با امضای یک فرمان اجرایی، که به نظر می‌رسد با اهداف تبلیغاتی طراحی شده، تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران اعلام کرد.
ترامپ که در دفتر کارش در کاخ سفید در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، این تحریم‌ها را «شدید» توصیف کرد و گفت: «به فشار به تهران ادامه خواهیم داد. ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.» به گفته استیو منوشین وزیر خزانه داری آمریکا، واشنگتن در جدیدترین اقدام تحریمی دفتر رهبر انقلاب، سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران و سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران را در فهرست تحریم قرار داده است.آمریکا دفتر رهبر انقلاب، سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران و سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران را در فهرست تحریم قرار داده است.
علاوه بر این، فرماندهان پنج منطقه نیروی دریایی سپاه پاسداران، سرداران «عباس غلامشاهی»، «رمضان زیراهی»، «یدالله بادین»، «منصور روانکار» و «علی عظمایی» هم در فهرست تحریم قرار گرفته‌اند.همزمان، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای این تحریم‌ها را «بخشی از کارزار فشار حداکثری دولت» علیه ایران توصیف کرده است

رفتاری از روی حماقت
امریکا در حالی ادعای تحریم رهبر انقلاب و برخی فرماندهان نظامی و البته ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرده است که محافل رسانه ای و سیاسی جهان ان را اقدامی ابلحانه و به دور از منطق و عقلانیت دانسته اند. نخست انکه ادعای تحریم رهبر انقلاب در حالی است که ایشان یک رهبری معنوی و سیاسی است که نه تنها در ایران بلکه در جهان جایگاه مردمی دارد. از سوی دیگر به اذعان جهانیان حتی دشمنان انقلاب رهبر انقلاب و نزدیکانش دارای شفاف ترین زندگی بوده که جز خانه ای ساده و قدیمی و یک حسینیه اموال دیگری ندارد. ایشان مانند رهبران سایر کشورها نیست که به دنبال ثروت اندوزی و داشتن حساب های خارج از کشور باشد و ساده زیستی ایشان برای همگان اثبات شده است لذا ادعای تحریم ایشان اقدامی جاهلانه و برگرفته از ذهنی بیمار به دور از هر منطقی است.
فرماندهان نظامی تحریم شده نیز همواره زندگی شفافی داشته و دارای انها همان حقوقی است که دریافت می کنند و در عین حال براساس قوانین نیروهای مسلح هیچ نظامی حق داشتن حساب و یا اموال خارج از کشور ندارد که حال امریکا بخواهد تحریم کند یا نکند. بر این اساس تحریم این افراد را نیز باید نوعی انتقام گیری کور از مسئولان پیشرفت های نظامی و دفاعی کشور دانست که ترامپ برای کاهش هزینه های رسوایی سرنگونی پهپاد امریکایی توسط پدافند سپاه اقدام به تحریم انها کرده است.
در باب تحریم ظریف نیز این اقدام مغایر با تمام حقوق بین الملل و قوانین جهانی است که مسئول رسمی یک کشور مورد تحریم قرار گیرد. حماقت امریکایی در تحریم ظریف انجا مشخص می شود که امریکا ادعای رویکرد به مذاکره را مطرح می سازد حال انکه اگر قرار به مذاکره باشد باید ظریف ان را صورت دهد و تحریم او یعنی تحریم مذاکره . این اقدام امریکا واهی بودن ادعای رویکرد مذاکره ای امریکا را برای جهانیان اشکار ساخت و نشان داد که ادعای مذاکره صرفا یک فریب و دروغ پردازی است که هیچ پشتوانه عملی برای ان وجود ندارد. قطعا نمی شود ادعای مذاکره داشت و همزمان شخصی را که مسئول مذاکره است را تحریم ساخت. این رفتار قطعا رفتاری نه عقلانی که رفتاری از روی تزلزل عقلی است که البته ترامپ بارها با تصمیمات غیر منطقی خود به این روحیه غیر عقلی خود مهر تایید زده است.
بی منطق بودن رفتار امریکا از سوی ایرانیان و محافل رسانه ای و سیاسی جهان نیز مورد تاکید قرار گرفته است چنانکه حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در واکنش به تحریم‌های اعلام شده آمریکا علیه رهبر، وزیر امور خارجه و ۸ تن از فرماندهان سپاه پاسداران این تصمیم جدید کاخ سفید را «وقیحانه» و «احمقانه» خواند.
رئیس جمهوری ایران که در جمع گروهی از مدیران ارشد نظام سلامت در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سخنرانی می‌کرد، با اشاره به تحریم‌های جاری و جدید آمریکا علیه ایران گفت: «هیچ حکومتی اگر یک ذره خرد و تدبیر داشته باشد نمی‌آید بالاترین مقام یک کشور را تحریم کند. آن هم نه تنها مقام سیاسی، بلکه مقام دینی، مقام اجتماعی و مقام معنوی، نه یک فرد که فقط رهبر ایران است که رهبر عاشقان ایران انقلاب اسلامی و شیعیان در جهان اسلام در سراسر جهان است. رهبر ایران فقط متعلق به ایران نیست این همه مردم در لبنان سوریه و عراق افغانستان پاکستان و کویت شیعه و غیر شیعه علاقه‌مند عاشق و مطیع هستند.»آقای روحانی در سخنرانی خود بدون نام بردن از رئیس جمهوری آمریکا گفت: «یک آدمی بیاید یک کار وقیحانه و احمقانه انجام دهد؟ که چی؟ رهبر کشور را بگوید تا مثلا تحریم می‌کنم که نیاید آمریکا؟ خوشمزه است! ما آنها را راه نمی‌دهیم بعد می‌گویید شما نیایید؟»
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان به تحریم‌های جدید آمریکا واکنش نشان داد و در صفحه توئیترش نوشت: «تحریم بی حاصل رهبری ایران و نیز فرمانده دیپلماسی کشور یعنی بسته شدن همیشگی راه دیپلماسی با دولت مستاصل آمریکا. دولت ترامپ در حال نابودی همه سازوکارهای جا افتاده بین المللی برای حفظ صلح و امنیت جهانی است. تیم_بی» در همین حال روزنامه لبنانی الاخبار تحریم‌های جدید آمریکا را نمادین توصیف کرد و نوشت: این گام نمادین ترامپ، عمق تنگنایی را نشان می‌دهد که آمریکا در آن گرفتار شده است. همچنین جنبش مردمی عراق، تحریم رهبر معظم انقلاب اسلامی توسط آمریکا را اهانت دانست و تأکید کرد دولت عراق باید سفیر آمریکا در بغداد را احضار کند. از سوی دیگر پایگاه «هیل» گزارش داد که همپیمانان آمریکا دیگر تمایلی به همراه شدن با سیاست‌های آمریکا ندارند و دولت ترامپ در سیاست تقابل با تهران، خود را تنها احساس می‌کند. از

سوی دیگر جری بلنک هماهنگ‌کننده سابق وزارت خارجه آمریکا در امور برجام گفته است تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران نمادین بوده و صرفا انزوای آمریکا را در جامعه بین‌المللی بیشتر می‌کند.
در این چارچوب «الیزابت روزنبرگ»، کارشناس سابق مسائل تحریمی در وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید: «تبلیغات زیادی درباره آن انجام شده، اما معنای چندانی از نظر اقتصادی ندارند. بعید است آنها اثرات خسارت‌بار چندانی عیه ایران داشته باشند. آنها در قلمرو اقدامات نمادین قرار می‌گیرند.»

تحلیل رفتاری
حال این سوال مطرح می شود که چرا امریکا چنین رویکردی را در پیش گرفته و چه اهدافی را دنبال می کند؟
۱-عملیات روانی سیاست فشار حداکثری بنیاد سیاست های امریکا را تشکیل می دهد و در این چارچوب نیز فضای روانی تحریم اساس این روند است. آمریکا برای نمایش قطعیت تصمیم خود در باب جنگ اقتصادی به هر ابزاری چنگ می زند و لذا می توان تحریم های ادعایی را در این چارچوب ارزیابی کرد.
۲- امریکا اعمال سیاست تحریم های یک جانبه را اجرا می سازد در حالی که تمام شواهد نشانگر ناکامی این سیاست است چنانکه از یک سو رویکرد اقتصاد مقاومتی با تکیه بر داشته های داخلی این حربه امریکا را ناکارآمد ساخته و از سوی دیگر جهانیان نیز پذیرنده سیاست تحریمی امریکا نیستند. نمود عینی این امر را در اجلاس های جهانی می توان مشاهده کرد چنانکه در اجلاس شانگهای همگان بر روابط با ایران تاکید کردند. در همین حال کشورهایی همچون روسیه و چین رسما اعلام کرده اند که برای شکست تحریم های امریکا در کنار ایران هستند. بر این اساس امریکا عملا در اجرای سیاست تحریم ناکام مانده است
۳-آمریکا تحرکات گسترده ای برای اتهام زنی به ایران و در نهایت توجیه سیاست های ضد ایرانی صورت داده است ادعاهای ضد ایرانی پس از انفجارهای الفجیره، متهم سازی ایران به دخالت در انفجار نفت کش ها در دریای عمان نمودی از این رفتارها بوده است. امریکا به رغم تقلای بسیار نتوانست جهان را به پذیرش ادعاهای ضد ایرانی متقاعد سازد و در نهایت نیز با رسوایی حمایت جهانی از ایران مواجه شد. نکته مهم انکه قدرت نمایی آمریکایی ها با عملیات جاسوسی پهپادشان در خاک ایران، با پدافند قاطع سپاه پاسداران و سرنگونی پهپاد آمریکایی به یک رسوایی و شکست سنگین برای امریکا مبدل شد. حقارتی بزرگ که ضمن نشان دادن توان دفاعی ایران تزلزل و ناتوانی نظامی امریکا را آشکار و در عین حال جهانیان را بیش از پیش با رویحه تجاوزکارانه واشنگتن آشنا ساخت. ترامپ با ادعای اینکه ۱۰ دقیقه مانده به عملیات نظامی علیه تاسیسات ایران به دنبال پنهان سازی این رسوایی بود که تمسخر جهانیان به این ادعا برگ دیگری بر ناکامی امریکا در برابر ایران را به ثبت رساند. مجموع این تحولات در حالی آمریکا را به عنوان کشوری شکست خورده در برابر ایران نشان داد که اعتماد مهره های منطقه ای آمریکا را نیز به همراه داشته است چنانکه گزارش ها از خشم ارتجاع عربی از ناتوانی آمریکا در پاسخگویی به آنچه تهدیدات ایران نامیده اند حکایت دارد. این مسئله برای ترامپ که با ادعای حمایت از کشورهای عربی و مقابله با ایران صدها میلیارد دلار سلاح به کشورهای عربی فروخته و به باج گیری از انان می پردازد هزینه های بسیاری به همراه خواهد داشت.
۴-امریکا با برگزاری نشست معامله قرن در بحرین ( ۴و ۵ تیرماه ۹۸) در حالی به دنبال نابودی فلسطین و البته قدرت نمایی در به سازش کشاندن کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی بود که مخالفت گسترده فلسطینی ها و ملت های اسلامی و عربی و حتی بسیاری از کشورهای عربی با این نشست از یک سو ناکارآمدی معامله قرن را آشکار ساخت و از سوی دیگر رویکرد جهانی به اندیشه ایرانی مبنی بر مقاومت تا آزادی فلسطین را برای همگان آشکار ساخت.
۵- ترامپ در حالی برای حضور در انتخابات سال ۲۰۲۰ با بحران های بسیاری مواجه است که یکی از برگ برنده های خود را قاطعیت در برابر ایران تشکیل می دهد. وی ادعا دارد که با فشار حداکثری ایران را تسلیم و آن را وادار به تن دادن به مذاکره بر اساس خواسته های امریکایی می نماید این ادعا در حالی مطرح می شود که مصوبه شورای عالی امنیت ملی در باب تعلیق گام به گام تعهدات برجامی در چارچوب مقاومت قاطع و نیز اراده ایران در مقابله با تهدیدات نظامی امریکا نظیر آنچه در سرنگونی پهپاد امریکایی روی داد همه این ادعا را با چالش مواجه ساخته است. روندی که موجب شده تا ترامپ به هزیان گویی و ادعاهای ساختگی و تحریم هایی که بیشتر به یک جک شبیه است روی اورد.
۶- امریکا با بهره گیری از سفر مقامات سایر کشورها از جماله ابه شینزو نخست وزیر ژاپن به ایران به دنبتال ایجاد راهی برای گرفتار سازی ایرانیان در اشتباه محاسباتی مذاکره با امریکا بود اما قاطعیت رهبر انقلاب در برابر این رفتارها و مخالفت ایشان با هر گونه مذاکره عملا این حربه را با ناکامی همراه ساخت و نشان داد که اراده ایران بر مقاومت قاطع است و در این مسیر دچار هیچ انحرافی نخواهد شد و هیچ وعده و عیدی نمی تواند ایران را به سمت مذاکره به خواست امریکا و یا اروپا سوق دهد. با توجه به آنچه ذکر شد می توان گفت که ترامپ با تحریم مقام معظم رهبری و برخی از فرماندهان نظامی با ادعاهای واهی به دنبال سرپوش نهادن بر این ناکامی ها و البته استمرار سیاست ادعایی تحریم و فشار حداکثری برای به اصطلاح جبران اهداف شکست خورده انتخاباتی و البته نمایش استمرار فضای فشار بر ایران برای سرکیسه کردن کشورهای عربی و نشان دادن خوش خدمتی به صهیونیست ها است.

نتیجه گیری
در جمع بندی نهایی از آنچه ذکر شد می توان گفت که اقدام ترامپ مبنی بر ادعای تحریم رهبر معظم انقلاب و نیز برخی فرماندهان سپاه نه از روی قدرت و توان آمریکا که ناشی از شکست های زنجیره ای آمریکا در برابر مقاومت و ایستادگی ملت ایران و درایت های نظام در برابر تهدیدات و جنگ روانی امریکا و بویژه اقتدار دفاعی ایران در سرنگون سازی پهپاد جاسوسی امریکاست که اقتدار ایران و ناتوانی امریکا را به جهانیان نشان داد. نکته مهم آنکه رویکرد به چنین تحریم هایی که بیشتر به یک جک و شوخی شبیه است با تمسخر جهانی و حتی در درون امریکا مواجه شده است. جهانیان اذعان دارند رویکرد به تحریم افرادی مانند رهبری که شفاف ترین زندگی را دارد و به اذعان جهانیان حتی دشمنان انقلاب حتی یک لکه خاکستری در زندگی ایشان و نزدیکانش وجود ندارد ناشی از استیصال و سرخوردگی شدید امریکاست که ان را به رفتارهای ظاهر سازانه و خنده دار وادار ساخته است. این رفتار امریکا نشان می دهد که رویکرد نظام به مقاومت قاطع و خودداری از مذاکره رویکردی منطقی و درست بوده است که نتیجه آن شکست های زنجیره ای امریکا در برابر ایران و البته گرایشات بیشتر جهانیان به جمهوری اسلامی به عنوان قدرتی بزرگ که در برابر امریکا و زورمداران غربی ایستادگی کرده بوده است .

نویسنده: ماهورا کیهانی 

https://siasatrooz.ir/vdcdsn0f5yt0z96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی