چهارشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۳
کد مطلب : 98313
جنبش اسلامی نیجریه هشدار داد

آزاد نشدن شیخ زکزاکی نقض آشکار حقوق بشر

آزاد نشدن شیخ زکزاکی نقض آشکار حقوق بشر

جنبش اسلامی نیجریه مستقر در ایالت 'اداماوا' در شرق نیجریه ضمن تاکید بر آزادی فوری 'شیخ ابراهیم زکزاکی' رهبر شیعیان این کشور و همسر وی، نوشت: تداوم زندانی شدن رهبر شیعیان نیجریه، نقض آشکار حقوق بشر است.
دفتر جنبش اسلامی نیجریه مستقر در ایالت 'اداماوا' تصریح کرده است: رفتار نهادهای امنیتی نیجریه خلاف قوانین مصرح بین‌المللی است.این در حالی است که تظاهرات مسالمت‌آمیز شمار زیادی از شیعیان نیجریه علیه ارتش و نیروهای امنیتی این کشور در شهر 'یولا' واقع در ایالت 'اداماوا' در شرق نیجریه برای آزادی «شیخ ابراهیم زکزاکی» رهبر شیعیان این کشور تشدید شده است.جنبش اسلامی نیجریه پیشتر تصریح کرده بود: آزادی رهبر شیعیان نیجریه و خانواده مکرم وی یک حکم حقوقی و قضایی است که البته بر اساس اتهامات نادرست و خلاف واقع، پرونده ایشان به نهادهای قضایی کشیده شد.ضرورت اجرای این حکم قضایی درحالی است که نهادهای امنیتی نیجریه همچنان به مانع تراشی‌های خود علیه شیعیان ادامه داده و از اجرای این حکم رسمی، ممانعت می‌کنند. براساس اعلام رسمی دادگاه نیجریه، پلیس این کشور موظف است مقدمات آزادی شیخ زکزاکی و همسر وی را فراهم و نسبت به انجام اقدامات مقتضی کوتاهی نکند.ارتش نیجریه ۱۴ دسامبر ۲۰۱۵ شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه و همسرش را پس از زد وخورد خونبار با اعضای جنبش وی بازداشت کرد.
سرکوب مسلمانان در نیجریه در حالی صورت می‌گیرد که دولت در اجرای وظایف اصلی خود کوتاهی می‌کند چنانکه دولت نیجریه درباره سوء استفاده از کودکان شیرخوار برای فریب دادن ماموران امنیتی و انجام حملات انتحاری در این کشور به هشدار بسنده کرد.دولت نیجریه اعلام کرد که برخی از زنان انتحاری در این کشور به منظور عدم مشکوک شدن نیروهای امنیتی به آن‌ها، از کودکان شیرخوار برای انجام حملات انتحاری استفاده می‌کنند.شهر مداگالی نیجریه سیزدهم دسامبر گذشته شاهد یک انفجار انتحاری بود که به واسطه دو عامل انتحاری زن صورت گرفت. این انفجار منجر به کشته شدن این دو عامل انتحاری و کودکان شیرخوار آن‌ها و همچنین چهار نفر دیگر شد.بر اساس این گزارش، این دو زن با همراه داشتن دو طفل شیرخوار ماموران امنیتی را فریب دادند و موفق شدند از مرکز ایست و بازرسی عبور کنند.
قبلا نیز حملات تروریستی که به واسطه زنان انتحاری صورت گرفته، در شهرهای نیجریه به وقوع پیوسته است، اما مقامات نیجریه اخیرا هشدار دادند که امکان دارد سوء استفاده از کودکان شیرخوار به منظور تسهیل عبور از مراکز امنیتی و ایست و بازرسی در این کشور و انجام حملات انتحاری گسترش یابد.
گروه تروریستی بوکوحرام از زنان در حملات انتحاری از جمله دختربچه‌ها استفاده می‌کند.
تنگ‌تر شدن حلقه محاصره تروریست‌های بوکوحرام از سوی دولت نیجریه موجب شده است که این گروه حملات انتحاری خود را تشدید کند.دو عامل انتحاری زن نوامبر سال گذشته میلادی خود را در مرکز شهر مداگالی و در یک بازار شلوغ منفجر کردند که این انفجار ۴۵ کشته بر جا گذاشت.
همچنین در حمله‌ای مشابه که چند هفته قبل رخ داد، ۲۵ نفر کشته شدند.بوکوحرام یک گروه تکفیری تروریستی است که با داعش بیعت کرده و مقر اصلی آن نیجریه است.اقدامات تروریستی بوکوحرام و جنگ علیه این گروه از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون منجر به کشته شدن هزاران تن و آواره شدن ۲.۶ میلیون نفر شده است.بوکوحرام به همراه گروه تروریستی داعش مسئول بیش از نیمی از مرگ و میرها در حملات تروریستی در سراسر جهان طی سال ۲۰۱۴ میلادی بوده‌اند.
یک مقام سازمان ملل اعلام کرد، بیش از نیم میلیون کودک در مناطق غرب آفریقا که به دست افراطگرایان بوکوحرام ویران شده، به حدی از سوءتغذیه رنج می‌برند که اگر کمکی دریافت نکنند جانشان به خطر می‌افتد. به گفته او، میلیون‌ها تن از ساکنان این مناطق تنها یک وعده غذایی در روز دارند و برخی از خانواده‌ها تمام کودکانشان را از دست دادند.‌ عملیات‌های نظامی موجب شده تا گروه تروریستی بوکوحرام از بیشتر مناطقی که در هفت سال گذشته در جریان حملات مسلحانه به دست گرفتند، خارج شوند. این حملات بیش از ۲۰ هزار تن را کشته و بیش از دو میلیون تن را آواره کرده است.
آنها همچنین در اقدامی که با محکومیت جهانی روبرو شد، حدود ۳۰۰ دختر محصل را ربودند. با این حال با ورود نیروهای امدادی به مناطق تحت کنترل سابق بوکوحرام، رنج و عذابی که آنها باقی گذاشتند کاملا مشهود است.
توبی لانزر، هماهنگ‌کننده کمک‌های انساندوستانه سازمان ملل برای این منطقه گفت: آنچه دیدیم، بی‌سابقه بود. تا به حال ندیده‌ بودم که یک بزرگسال تمام انرژی خودش را از دست داده باشد؛ تا حدی که نتواند راه برود. شهرها و روستاهایی را دیدم که کودکان سه و چهار ساله خود را از شدت گرسنگی از دست داده بودند. برخی از شهرهای کاملا ویران شده، برای بیش از سه سال هیچ تماسی با دنیای بیرون نداشتند.
به گفته توبی لانزر، حدود ۱۱ میلیون تن نیازمند دریافت کمک‌های فوری هستند و حدود ۱ / ۷ میلیون تن از آنان امنیت غذایی ندارند و اگر بتوانند تنها یک وعده غذایی به دست می‌آورند و حدود ۵۱۵ هزار کودک سوءتغذیه دارند و یا به‌زودی دچار این مساله خواهند شد. به گفته این مقام، اگر آنها به موقع کمک دریافت نکنند، خواهند مرد.

https://siasatrooz.ir/vdcdss0n.yt0jf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی