?>?> درسهایی برای همگان | سیاست روز
دوشنبه ۹ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۷
کد مطلب : 112237

درسهایی برای همگان

عراق بار دیگر صحنه تجاوزگری آمریکا شده است. جنگنده‌های ارتش آمریکا عصر روز یکشنبه چند مقر گردان‌های حزب‌الله الحشد الشعبی عراق را در مرز س

عراق بار دیگر صحنه تجاوزگری آمریکا شده است. جنگنده‌های ارتش آمریکا عصر روز یکشنبه چند مقر گردان‌های حزب‌الله الحشد الشعبی عراق را در مرز سوریه بمباران کردند. وزارت دفاع آمریکا با صدور بیانیه‌ای این حمله را تأیید کرده است. این تجاوزگری که نقض آشکار حاکمیت عراق به عنوان یک عضو سازمان ملل است در حالی صورت گرفته که این مراکز در عملیات علیه تروریسم به کار گرفته می‌شوند. با توجه به این شرایط این سوال مطرح است که اهداف آمریکا از این اقدام چه بوده است؟ نکته نخست آنکه آمریکا از پیوند میان عراق و سوریه بویژه در حوزه اقتصادی و امنیتی در هراس است لذا بسته شدن مرزها و گذرگاه‌های دو کشور را با تروریسم پروری و بمباران مواضع عراق و سوریه پیگیری می‌کند. آمریکا بارها ارتش عراق را در حمایت از تروریست‌ها بمباران کرده است. نکته دیگر آنکه آمریکا به دنبال بهره گیری از فضای ناارام سیاسی و آشوب‌های خیابانی تحمیلی به عراق، جهت تضعیف و متزلزل ساختن شرایط داخلی و موقعیت منطقه‌ای عراق است.
به آشوب کشاندن اعتراض‌های مسالمت آمیز عراقی‌ها، بی ثبات سازی سیاسی با دخالت در روند تشکیل دولت و تضعیف نیروهای امنیتی عراق نظیر حمله به مراکز ارتش و نیروهای حشدالشعبی، تخریب روابط عراق با همسایگان نظیر روابط عراق با تهران، اضلاع این طراحی را تشکیل می‌دهند. آمریکا می‌خواهد عراق را به کشوری مانند سعودی و همقطارانش مبدل سازد که جز تمکین به زیاده خواهی آمریکا هیچ کارکردی ندارند. حمایت از رژیم صهیونیستی با هدف انحراف افکار عمومی از وضعیت بحرانی دورن این رژیم و نیز برخوردار شدن ترامپ از حمایت لابی صهیونیست در استیضاحش در کنگره از ابعاد اهدافی آمریکاست. لازم به ذکر است اسرائیل کاتص وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به نقض عراق توسط آمریکا، از حمله به مواضع الحشد الشعبی عراق استقبال کرد و آن را اقدامی در تقابل با ایران توصیف کرد.
در این میان باید توجه داشت که این اقدام آمریکا پیام‌های قابل تاملی را به همراه دارد. نخست آنکه خروج اعتراض‌های مردمی از حوزه آرام و مسالمت آمیز به عرصه خشونت و ناامن سازی، زمینه ساز فرصت یابی آمریکا و دشمنان عراق برای کشاندن این کشور به فضای بی ثباتی سیاسی و امنیتی شده است که راهکار مقابله با آن پیوند گسترده‌تر مردم و دولتمردان این کشور با تکیه بر رهنمودهای مرجعیت دینی است که در مبارزه با تروریسم کارنامه‌ای موفق را به ثبت رساند.
آمریکا نه ناجی بلکه مخل امنیت و ثبات عراق است و سفرهای مخفیانه و دزدانه مقامات آمریکایی به عراق را می‌توان برگرفته از هراس آنها از خشم مردم عراق از این رفتارهای بحران‌ساز آمریکایی‌ها دانست. دوم آنکه حمایت گسترده طیف‌های سیاسی، مردم و مرجعیت دینی عراق از حشدالشعبی در برابر تجاوزگری آمریکا نشانگر اعتماد و اطمینان سراسری عراقی‌ها به نیروهای مقاومت است که شکست پروژه مقاومت ستیزی آمریکا در عراق را نشان می‌دهد. عراقی‌ها نشان داده‌اند که مقاومت اصلی پایان ناپذیر برای آنان است و این تجاوزگری آمریکا نه شکست حشدالشعبی بلکه نشانه ای بر اقتدار و جایگاه ملی و منطقه‌ای آن است. سوم آنکه حمایت برخی کشورهای عربی همچون بحرین که به نیابت از سعودی نیز بوده، نشانگر استمرار توهم برخی کشورهای منطقه مبنی بر ادامه حیات سیاسیشان با خوش خدمتی به آمریکاست. آنانی که راه خیانت به فلسطین و منطقه را در پیش ئگرفته و به مهره‌ای برای سیاست‌های بحران‌ساز آمریکا مبدل شده‌اند. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcdsx0f5yt0fx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی