?>?> ایران کمک و حمایت لازم را از عراق انجام می‌دهد | سیاست روز
دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۸
کد مطلب : 112039
موسوی در پاسخ به سیاست روز:

ایران کمک و حمایت لازم را از عراق انجام می‌دهد

ایران کمک و حمایت لازم را از عراق انجام می‌دهد

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درنشست خبری و در پاسخ به سوال سیاست روز درباره تحولات کنونی در عراق و اینکه تا چه حد علیه ایران محاسبه می‌شود؟ خاطرنشان کرد: در عراق اتفاقاتی رخ داد که خوشایند مردم عراق و کشورهای دوست عراق نبود. ایران ضمن اینکه عراق را کشور مستقل می‌داند و در امور داخلی آن هیچگاه دخالت نکرده و نخواهد کرد، این تحولات را دنبال کرد و جاهایی مشاهده کردید دست‌هایی این تظاهرات را به سمت ایران و منافع ایران به ویژه در به آتش کشیدن سرکنسولگری در نجف سوق دادند.
سیدعباس موسوی افزود: امیدواریم با تحولاتی که در عراق صورت می‌گیرد و تمهیدات مسئولان عراقی، مراجع، احزاب، گروه‌های سیاسی و شخصیت‌ها تدارک می‌بینند امیدواریم ثبات و آرامش به کشور دوست و همسایه برگردد. ایران هم قطعا در این راه هر حمایتی نیاز باشد دریغ نخواهد کرد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره برخی شایعات مطرح شده این روزها درباره حادثه نفتکش سانچی و از سوی دیگر مشخص نشدن بحث مقصر، دریافت غرامت و اینکه به نظر می‌رسد درباره چین در این خصوص با مماشات برخورد کردیم، گفت: حادثه کشتی سانجی حادثه تأسف باری بود و وزارت خارجه تا جایی که وظیفه‌اش ایجاب می‌کرد و از دستش بر می‌آمد برای کمک به روشن شدن ابعاد این حادثه انجام داد.
وی افزود: دوستان ما در شرکت ملی نفتکش ایران مسئول این موضوع هستند و پیگیری کردند و خانواده‌های آنها در جریان هستند و برخی شایعاتی که اخیرا مطرح شد با واکنش شرکت ملی نفتکش مواجه شد و این شایعات را تکذیب کردند. قطعا چنین چیزی نیست.
سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر روحانی به ژاپن و اهداف این سفر و اینکه در حال حاضر خرید نفت ایران توسط ژاپن صفر است، چه انتظاری از ژاپن دارید؟ گفت: ایران و ژاپن دو دوست دیرینه و سنتی هستند. ژاپن به عنوان کشور مهم در شرق آسیا و ایران به عنوان کشور مهم در غرب آسیا دارای روابط تاریخی، دیرینه و حسنه هستند و از مشتریان عمده کالاهای اساسی هستیم.
وی افزود: سفر آبه شینزو به تهران انجام شد و طبیعی بود سفر رئیس جمهور به ژاپن صورت بگیرد و این سفر در حال نهایی شدن است؛ اگر سفر نهایی شود، دوستان در نهاد ریاست جمهوری تاریخ آن را اعلام می‌کنند. علاوه بر مسائل دوجانبه و اهداف دوجانبه‌ای که درباره گسترش روابط داریم، دو کشور دارای دیدگاه‌هایی درباره مهمترین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی هستند که دو رئیس کشور در دیدارهایی که دارند مهمترین مسائل و تحولات منطقه و شرق آسیا و بحث‌های برجامی و سایر مسائل مورد علاقه را مورد گفت‌وگو قرار می‌دهند.
وی درباره توصیه اخیر وزارت خارجه ایران درباره سفر ایرانی‌ها از جمله دانشمندان و نخبگان به آمریکا عنوان کرد: وزارت خارجه بر حسب وظایف ذاتی خود به اتباعش توصیه‌هایی دارد و توصیه اخیری که به اتباع ایرانی و به ویژه دانشمندان و نخبگان داشتیم که در سفرهایشان به ایالات متحده آمریکا حتی با داشتن دعوتنامه و ویزا قدری محتاطانه عمل کرده یا تشریف نبرند، به این خاطر است که برای نمونه در قضیه دکتر مسعود سلیمانی شاهد بودیم که رسمی و قانونی به آمریکا سفر کرد، ولی متأسفانه به خاطر اتهامات واهی ۱۴ ماه در حبس به سر بردند.
موسوی افزود: طبیعی است ما نگران اتباع خودمان باشیم و توصیه کنیم که از سفرهای غیرضروری به این کشورها و کشورهایی که نشان دادند قوانین و مقررات و اخلاق برای آنها جایگاهی ندارد پرهیز کنند. درباره جاهای دیگر تصمیم با خودشان است و اگر احساس می‌کنند ممکن است امنیت، آزادی رفت و آمد و اهداف علمی آنها به خطر بیفتد از این سفرها پرهیز کنند.
وی درباره ادعاهای مطرح شده در خصوص جزایر سه گانه ایرانی گفت: دنیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌دانند که این جزایر ایرانی است و این موضوع ابدی است و زمانی ما صحبت از تنش زدایی و گفت‌وگو می‌کنیم طبیعتا انتظار داریم که این کشورها دست از برخی ادعاهای واهی بردارند. این موضوعی نیست که آن را وارد موضوع مذاکرات کنیم و موضوع مسلم و ثابتی است. گفتن آنها هم چیزی را عوض نمی‌کند واقعیات تاریخی و جغرافیایی سر جایش است و ما از این بابت نگرانی نداریم.
موسوی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه دیپلماسی پارلمانی این دوره مجلس چقدر توانست مسیر دیپلماسی کشور را هموار کند؟ گفت: در دوره کنونی مجلس به ویژه با ریاست آقای لاریجانی تحرکات دیپلماتیک در سطح مجلس، خود ایشان، هیأت رئیسه و کمیسیون امنیت ملی فراوان بوده است و اینها در راستای دیپلماسی کشور و هماهنگی با دولت و وزارت خارجه بوده است و ما از اقدامات مجلس که در این دوره و ادوار گذشته در راستای دیپلماسی پارلمانی گام برداشتند قدردانی می‌کنیم و امیدواریم مجلس آینده نیز در بحث سیاست خارجی و روابط خارجی فعال‌تر ظاهر شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره ادعای برخی رسانه‌های منطقه مبنی بر اینکه ایران گروه‌هایی را برای مذاکره با عربستان اعزام کرده است و مدعی شده‌اند عربستان هم برای مذاکره به صورت مخفیانه تلاش می‌کند، گفت: من از اخبار رسانه‌هایی که از این گفتگوها صحبت می‌کنند، خبر ندارم. گفتگوهای رسمی ما در چارچوب حج عمره بود که اخیرا انجام شد و از گفت‌وگوهای دیگر مطلع نیستم و احتمال هم می‌دهم چنین گفتگوهایی وجود ندارد.
موسوی درباره سفر روحانی به ژاپن گفت که روابط ما با کشورها ارتباطی به سایر کشورها ندارد و ما روابط خود را با کشورهای ثالث گره نمی‌زنیم و امیدواریم کشورهای طرف مقابل ما روابطشان با ما را به چراغ سبز و قرمز دیگر کشورها گره نزنند. ما کشورهای مستقلی هستیم با رابطه تاریخی و تمدنی و همواره خواستار گسترش روابط و حامی صلح و ثبات در منطقه و جهان بودیم. وی درباره گام بعدی کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: درباره گام بعدی هنوز در حال بررسی هستیم. امیدواریم در مهلت باقیمانده اروپایی‌ها به طور جدی به تعهداتشان فکر و عمل کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره عملیاتی شدن کانال سوئیس برای تبادلات کالا افزود: با کشورهای مختلف برای تجارت و روابط اقتصادی خود به ویژه کشورهای همسایه و دوست مکانیسم‌های دوجانبه‌ای را طراحی کردیم که مبادلات مالی و بانکی انجام و صادرات و واردات پوشش داده شود و این در همان راستاست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره بحث تبادل زندانی با دیگر کشورها گفت: حدود سه هزار نفر از اتباع ایرانی به جرایم مختلف در زندان‌های خارج از کشور هستند و مقدار قابل توجهی هم زندانیان خارجی در ایران به جرایم مختلف در زندان هستند. هر جا ببینیم این مسئله به لحاظ انسانی به رفع برخی مشکلات کمک می‌کند آماده هستیم که زندانیانی که در سراسر جهان داریم را تبادل کنیم. کما اینکه با کشورهای همسایه شمالی این کار انجام شد و ...
وی افزود: ولی در بحث گروگان‌هایی که در خارج از کشور از جمله آمریکا داریم اعلام کردیم و وزیر خارجه هم به صراحت گفت توپ در زمین آمریکاست و حاضریم برای مسائل انسانی و به صورت کلی این افراد را مبادله کنیم. جرایم زندانیان اینها مشخص است اکثرا جرایم جاسوسی و امنیتی دارند و زندانیان ما که از دیدگاه ما گروگان تلقی می‌شوند به اتهامات واهی گرفتار هستند و امیدواریم اگر زمینه‌ای خواست ایجاد شود و کشورهایی مثل سوئیس قدم پیش بگذارند ممکن است مجددا به مبادله اقدام کنیم بدون اینکه با آمریکایی‌ها صحبت کنیم.
خبرنگاری با بیان اینکه عنوان می‌شود که اگر ایران به تعهداتش در قبال اف.ای.تی.اف عمل کند ما از فهرست سیاه خارج نخواهیم شد، از موسوی پرسید آیا وزارت خارجه نیز چنین نظری را دارد؟ که وی عنوان کرد: ما نظرات خود را به عنوان وزارت خارجه به صورت شفاف بیان کردیم. ما پیوستن به کنوانسیون‌هایی که اف.ای.تی.اف همه کشورها و بانک‌های دنیا ملزم کرده است را به نفع می‌دانیم و نه ضرر. کشورهای مختلف دارای برنامه اقدام هستند که باید انجام دهند ایران هم برنامه اقدامی که از سوی اف.ای.تی.اف مطرح شد را بررسی کردیم دیدیم عملا داریم بسیاری از این موارد را انجام می‌دهیم چون جمهوری اسلامی ایران نه اهل پولشویی است و نه حمایت مادی از تروریسم.
وی افزود: بهتر است وقتی داریم این کار را انجام می‌دهیم به کنوانسیون‌های مربوطه بپیوندیم. امیدوارم مصلحت کشور را دوستان در مجمع تشخیص مصلحت و یا بقیه ارگان‌ها به درستی تشخیص دهند و مواردی که گفته می‌شود به نفع کشور است. مراودات بانکی ما با بسیاری از کشورهای جهان است از جمله کشورهای دوست و کشورهای دوست ما اعلام می‌کنند اگر این اتفاق نیفتد، نمی‌توانند با بانک‌های ایران کار کنند. اگر چنین شرایطی به وجود بیاید را به نفع نمی‌دانیم و در راستای فشار بیشتر بر مراودات و وضعیت اقتصادی خود می‌دانیم. نظر شفاف دولت و وزارت خارجه اعلام شده است.

https://siasatrooz.ir/vdcdsx0fnyt0fz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی