جمعه ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 117124

می‌توانستیم اما نخواستیم

اگر مساله فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران بر سر تولید سلاح هسته‌ای است که در واقع چنین نیست...

اگر مساله فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران بر سر تولید سلاح هسته‌ای است که در واقع چنین نیست و این موضوع مترسکی برای ایجاد ایران هراسی و ترس در میان افکار عمومی جهان است، چرا کشورها و رژیم‌هایی که دارای سلاح هسته‌ای هستند، در این زمینه پاسخگو نیستند؟
جمهوری اسلامی ایران بارها گفته است که نیازی به سلاح هسته‌ای ندارد و درصدد ساخت آن هم نیست این سیاست در عمل نیز به اثبات رسیده است.
فناوری هسته‌ای ایران به اندازه‌ای پیشرفت کرده است که چه بسا توان ساخت سلاح هسته‌ای را نیز داشته باشد، اما چنین رویکردی در قاموس جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد و هیچگاه به سوی ساخت سلاح هسته‌ای حرکت نکرده و نخواهد کرد.
چنین رویکردی بارها از سوی مسئولین جمهوری اسلامی ایران مطرح شده و مهمتر آنکه مقام معظم رهبری فتوای شرعی منع تولید سلاح هسته‌ای را صادر کردند که در سازمان ملل نیز به عنوان سند ثبت شده است.
فتوای حضرت آیت الله خامنه‌ای تنها جنبه فقهی و شرعی ندارد بلکه جنبه حکم حکومتی دارد که برگشت ناپذیر است. رهبر معظم انقلاب اسلامی فتوا و حکمی صادر کرده‌اند که به همه ابعاد آن توجه داشته‌اند، فتوای ایشان به سال‌ها پیش باز می‌گردد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به نخستین کنفرانس بین المللی خلع سلاح هسته‌ای و عدم اشاعه در تاریخ ۲۸/۱/۱۳۸۹ تأکید کردند؛ «به اعتقاد ما، افزون بر سلاح هسته‌ای، دیگر انواع سلاح‌های کشتار جمعی، نظیر سلاح شیمیایی و سلاح میکروبی نیز تهدیدی جدی علیه بشریت تلقی می‌شوند. ملت ایران که خود قربانی کاربرد سلاح شیمیایی است، بیش از دیگر ملت‌ها خطر تولید و انباشت اینگونه سلاح‌ها را حس می‌کند و آماده است همه امکانات خود را در مسیر مقابله با آن قرار دهد. ما کاربرد این سلاح‌ها را حرام و تلاش برای مصونیت بخشیدن ابناء بشر از این بلای بزرگ را وظیفه همگان می‌دانیم.»
اگر در این زمینه افراد و اشخاصی که مسئولیتی نیز در دولت یا نهادهای دیگر دارند، سخنی بگویند و برخلاف فتوای رهبر معظم انقلاب نظر دهند، موضوعیتی ندارد و قابل توجه نیست چرا که مقام عالی کشور نظر قطعی و حتمی خود را بیان کرده و قطعاً افکار عمومی و مردم نیز با این فتوا موافقند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در سال ۱۳۹۸ و در دیدار نخبگان جوان و استعدادهای علمی کشور با اشاره به موضع قاطعانه و شجاعانه جمهوری اسلامی درباره حرمت استفاده از بمب هسته‌ای تأکید کردند؛ «ما با وجود این که می‌توانستیم در این راه قدم برداریم، براساس حکم اسلام عزیز، کاربرد این سلاح را حرام قطعی شرعی اعلام کردیم، بنابراین هیچ دلیلی ندارد که برای تولید و نگه داشت سلاحی که استفاده از آن مطلقاً حرام است، هزینه کنیم.»
نکته مهم و قابل توجه در چنین حکم شرعی این است که دیگر ادیان مانند مسیحیت و یهودیت درباره سلاح هسته‌ای، شیمیایی و میکروبی چنین حکمی صادر نکرده‌اند و روحانیون دینی آنها، تاکنون منعی برای تولید و استفاده از سلاح هسته‌ای و دیگر سلاح‌های کشتار جمعی سخنی نگفته‌اند.
دلیل آن نیز روشن است، چرا که احکام دینی در دولت‌ها و رژیم‌های حاکم در کشورهای نظام سلطه، از ابزار دین و مذهب، برای پیشبرد اهداف خود بهره می‌برند و هر جا که احکام دینی مانع آنها شود، با آن مخالفت می‌کنند و اجازه بروز و ظهور به آن نمی‌دهند. حتی در بسیاری مواقع، روحانیت در یهودیت و مسیحیت احکام و دستوراتی خلاف جهت آموزه‌های پیامبران خود صادر می‌کنند که این امر نشان دهنده همراهی آنها با حاکمیت است.
در رژیم صهیونیستی، روحانیون اسرائیلی حتی فتوا به کشتار و قتل مسلمانان صادر می‌کنند که این رفتار نشان می‌دهد، برای آنها هدف وسیله را توجیه می‌کند.
اکنون که از سوی یکی از مسئولین دولتی (وزیر اطلاعات) بحث احتمال تولید سلاح هسته‌ای مطرح شده است، رسانه‌های خارجی و تحلیل گران آنها به همراه برخی مسئولین کشورهای غربی نسبت به آن موضع گیری کرده و واکنش نشان داده‌اند، این که چنین مسئولی این موضع را اعلام کرده است، نمی‌توان آن را در راستای بازی سیاسی برای فشار به اروپا و آمریکا دانست، بلکه باید به موضع و تصمیم قطعی نظام جمهوری اسلامی نسبت به ساخت سلاح هسته‌ای توجه کرد.
اکنون محافل خارجی رسمی و غیر رسمی که از سخنان وزیر محترم اطلاعات، بهانه به دست گرفته‌اند باید به فتوای رهبری توجه کنند و بدانند که جمهوری اسلامی ایران براساس همان فتوای شرعی، هیچگاه به سوی ساخت سلاح هسته‌ای نرفته و نخواهد رفت، ضمن آن که وزیر اطلاعات آقای علوی در سخنان خود، مستقیم به ساخت سلاح هسته‌ای اشاره نکرده، بلکه اشاره او به شرایطی است که آمریکا و غرب علیه ایران شکل داده و در این شرایط غیرعادی، ممکن است جمهوری اسلامی تصمیماتی بگیرد که قطعاً تصمیم به ساخت سلاح هسته‌ای نیست، که البته این گونه سخن گفتن، برداشت‌های متفاوتی را در پی داشته است که به خاطر شرایط موجود، باید پخته‌تر و دقیق‌تر درباره اینگونه مسائل سخن گفت تا باعث سوء تعبیر نشود.
موضع جمهوری اسلامی ایران همان است که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، ساخت و استفاده از سلاح هسته‌ای حرام است و ایران برای آن هزینه نمی‌کند، آمریکا هم باید به تعهدات خود عمل کند و پس از راستی آزمایی از انجام تعهدات، ایران نیز به تعهدات خود باز می‌گردد. سیاستی شفاف، منطقی و قاطع که اگر آمریکا و اروپا آن را جدی نگیرند، مراحل بعدی طرح راهبردی مجلس اجرا خواهد شد که سوم اسفند ماه، زمان خروج ایران از پروتکل الحاقی است.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcdx50foyt0ff6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی