?>?> اشغالگری در روز روشن | سیاست روز
سه شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۳
کد مطلب : 109321
نظامیان آمریکا بدون اطلاع بغداد در پایگاه اربیل مستقر می‌شوند

اشغالگری در روز روشن

اشغالگری در روز روشن

آمریکایی‌ها همچنان چشم به اشغال عراق دارند چنانکه یک عضو کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق اعلام کرد که نیروهای رزمی جدید آمریکا که وارد پایگاه اربیل شدند، با دولت منطقه کردستان توافق کرده بودند، نه دولت فدرال یا وزارت دفاع عراق.
آمریکا که از سال ۲۰۰۳ با حضور در عراق زمینه ساز بحران‌های بسیاری برای این کشور شده همچنان به بهانه‌های مختلف به دنبال استمرار این روند هستند چنانکه «کریم المحمداوی» عضو این کمیسیون به پایگاه خبری «المعلومه» گفت که نیروهای رزمی جدید آمریکا که وارد پایگاه اربیل شدند، با دولت منطقه کردستان توافق کرده بودند، نه دولت فدرال یا وزارت دفاع عراق.المحمداوی اعلام کرد که دولت منطقه کردستان به کمیسیون دفاع در پارلمان، وزارت دفاع و فرماندهان امنیتی اجازه نمی‌دهد از تعداد نیروهای جنگی آمریکا اطلاع پیدا کنند.
این نماینده عراقی تصریح کرد که اربیل همچنین نمی‌پذیرد که «درباره شمار نیروهای آمریکایی و حجم تجهیزات نظامی، به دولت [فدرال] هیچ گزارشی ارائه دهد». وی با بیان این مطلب افزود: «دولت کردستان در زمینه نظامی با واشنگتن، مستقیما اتفاق نظر دارد و ورود نیروهای جنگی آمریکا بدون ابلاغ به دولت فدرال در بغداد و کسب اجازه از آن صورت گرفته است».
المحمداوی پایگاه اربیل را بزرگ‌ترین پایگاه تروریست‌های آمریکا در عراق دانست و گفت: «واشنگتن از آن به عنوان مقر فرماندهی عملیات منطقه و عراق استفاده می‌کنند». این عضو کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق با اشاره به اینکه به گفته اظهارات مسئولان کنگره بیش از ۵۰ هزار نظامی آمریکا در عراق حضور دارد، تصریح کرد که بیشتر این نیروها در پایگاههای «عین الاسد» در استان الانبار و پایگاه اربیل مستقر هستند. «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز اخیرا گفت که حدود ۱۵۰۰ نیروی نظامی دیگر اعزام خواهند کرد و هدف ادعایی آنان نیز حمایت از نیروهای آمریکایی در منطقه است.
خبر دیگر آنکه نماینده ائتلاف سیاسی «الفتح» عراق تأکید کرد، عراق نیازی ندارد که آمریکا عشایر الانبار را به سلاح مجهز کند و این اقدام، فقط برای تجزیه این کشور است. قدو به پایگاه خبری «بغداد الیوم» گفت که «حکومت عراق قوی‌تر از گذشته است. ما به مسلح کردن عشایر در خارج از چارچوب حکومت و وارد کردن کشور به هرج و مرج سلاح، نیازی نداریم». وی با بیان اینکه «آنچه نیاز داریم، مسلح کردن نیروهای امنیتی عراق به تجهیزات و سلاحهای پیشرفته است»، این سؤال را مطرح کرد: هدف برخی شخصیت‌ها از درخواست مکرر از ائتلاف بین‌المللی ضد داعش و آمریکا برای مجهز کردن عشایر به سلاح چیست؟.
«علی الحسینی» از فرماندهان سازمان «الحشد الشعبی» (بسیج مردمی) عراق هشتم خرداد ماه جاری اعلام کرد که آمریکا قصد دارد شیوخ عشایری را به سلاح مجهز کند که با عناصر تروریستی داعش و القاعده همکاری داشته‌اند. الحسینی گفت که بعید نیست آمریکا از این عشایر حمایت کند؛ زیرا این کشور، «برای بی‌ثبات کردن عراق دست به هر اقدامی می‌زند و طرحهای کثیف زیادی در عراق دارد». در همین ارتباط، «کریم علیوی» عضو کمیته امنیت و دفاع در پارلمان عراق اخیرا اعلام کرد، شیوخ عشایری که در استان الانبار، موافق تجیز تسلیحاتی توسط آمریکاییها هستند، «بقایای حزب بعث و از کسانی هستند که به گروه داعش کمک کرد». علیوی همچنین تأکید کرد که آمریکا برای مقابله با نیروهای الحشد الشعبی، از این عشایر استفاده می‌کند. خبر دیگر از عراق آنکه طبق اعلام مقام‌های نیوزیلندی، روند خروج همه نظامیان این کشور از عراق تا ماه ژوئن سال آینده میلادی تکمیل شده و مأموریت نیوزیلند برای آموزش عراقی‌ها پایان می‌یابد.
از سوی دیگر از عراق خبر می‌رسد «نیچروان بارزانی» بعنوان رئیس منطقه کردستان عراق در شهر اربیل در حضور بسیاری از شخصیت‌های سیاسی ادای سوگند کرد.در مراسمی که بسیاری از شخصیت‌های سیاسی داخلی و خارجی عراق حضور داشتند «نیچروان بارزانی» به عنوان رئیس منطقه کردستان عراق سوگند یاد کرد و پس از «مسعود بارزانی» این مسئولیت را بر عهده گرفت.
نیچروان بارزانی ماه گذشته توانسته بود با ۶۸ رأی از میان ۸۱ نماینده پارلمان به این سِمت انتخاب شود. این برای اولین بار است که رئیس منطقه کردستان با رأی نمایندگان مشخص می‌شود در حالی که پیش از این با رأی مستقیم مردم روی کار می‌آمد. در این مراسم که در سالن «سعد عبدالله» در مرکز اربیل برگزار شد، ۱۲۰۰ تن از شخصیت‌های سیاسی و دیپلماتیک از جمله «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق و «چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه، حضور داشتند.

https://siasatrooz.ir/vdcdxn0ffyt0zs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی