دوشنبه ۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۳
کد مطلب : 97972
کمالوندی عنوان کرد:

انعقاد قراردادهای جدید با مشتریان آب سنگین


سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه پیشران هسته‌ای در مراحل اولیه کار است، گفت: با توجه به ظرفیت‌هایی که ما در کشورمان داریم این امر، شدنی است.
به گزارش فارس، بهروزکمالوندی در مصاحبه اختصاصی با برنامه «من طهران» شبکه العالم اظهار داشت: برنامه هسته‌ای بخش‌های مختلفی را در بر‌می‌گیرد، و از اکتشاف و استخراج شروع می‌شود و کل چرخه سوخت را شامل می‌شود، غنی‌سازی تا پسماند و پسماندداری، مباحث نیروگاهی و بحث رآکتورهای تحقیقاتی که این‌ها در زمینه‌های مختلف بهداشتی، پزشکی، صنعتی و کشاورزی کاربرد دارد و از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی با بیان اینکه ظرفیت غنی‌سازی با توجه به برجام محدود شده است، افزود: باز هم در همین حالت محدودیت، هزاران سانتریفیوژ درحال کار کردن هستند، سانتریفیوژهای نسل جدید در حال آزمایش هست و امیدواریم که بتوانیم در انتهای ۱۵ سال که الان یک سال آن گذشته است، در ارتباط با سطح میزان غنی‌سازی کشور به لحاظ صنعت تولید سوخت هسته‌ای خودکفا بشویم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: اگرچه خودکفایی کامل مورد نظر ما نیست، به این دلیل که ما نیاز به منابع اولیه داریم، و طبیعتا امنیت سوخت برای ما مهم است؛ اینکه بتوانیم خودمان سوخت را تولید کنیم که اگر بنا به دلایلی سوخت به ما نرسید، نیروگاه‌های ما بیکار نمانند. کمالوندی تأکید کرد: این در واقع برنامه کلی ما است، که به خوبی پیش می‌رود.
کمالوندی درخصوص همکاری‌های هسته‌ای اظهار داشت: با توجه به اینکه برجام مسیر را برای کشور ما باز کرده است، ما هم اکنون همکاری‌های خوبی را با کشورهای مختلف شروع کردیم، و این‌ها می‌تواند مقدمه خوبی برای آینده نوید بخش و روشن باشد. تعداد کشورهایی هم که در زمینه هسته‌ای می‌توانند به ایران کمک کنند، زیاد نیست، چون صنعت هسته‌ای در کشورهای کمی رشد کرده است، اما با همین تعداد هم ما روابط خوبی برقرار کردیم، مثل ژاپن و کره و چه اروپا که من خودم این اواخر یک سفر به چک داشتم، با روسیه ما همکاری خوبی داریم و همین طور با چین و در اروپا با سوئیس، سوئد، لهستان، مجارستان، اسپانیا؛ ما با همه این‌ها ارتباط‌های خوبی برقرار کردیم، به صورتیکه با آن‌ها یادداشت تفاهم امضا کرده و یا درحال امضای یادداشت تفاهم هستیم.
وی افزود: موضوع هسته‌ای می‌تواند یکی از موضوع‌های همکاری ایران و کشورهای منطقه باشد و، ما بار‌ها اعلام کردیم و باز هم اعلام می‌کنیم و به نظرم باید یک دیپلماسی فعالی دراین زمینه داشته باشیم که بتوانیم چیزی را که داریم با همدیگر به اشتراک بگذاریم، از تجارب یکدیگر در جهت اهداف صلح آمیز استفاده کنیم، و در پاسخ به این سوال جنابعالی که همکاری‌های هسته‌ای چطور پیش می‌رود، باید بگویم که این همکاری‌ها طبق پیش‌بینی ما درحال پیش رفتن هست و دورنمای خوبی دارد.
کمالوندی در پاسخ به سؤالی در خصوص پیامدهای منفی توافق هسته‌ای اظهار داشت: طبیعی است که در هر همکاری جوانب منفی نیز وجود داشته باشد. اما باید ببینید که در توافق یک چیزهایی دادید و یک چیزهایی را هم گرفتید.
وی تأکید کرد: ممکن است بعضی‌ها به دلیل اینکه در موقعیت انتقادی قرار دارند، فقط به داده‌ها فکر کنند. به طور مثال خب ما مثلا فرض کنید قبلا نه هزار سانتریفیوژ کار می‌کرده چرا الان باید پنج هزار سانتریفیوژ کار کند.
وی تأکید کرد: هر چقدر زمان می‌گذرد و به جلو می‌رویم همه اطراف می‌بینند که گزینه دیگری وجود ندارد، حالا هر کس می‌خواهد باشد؛ یعنی اگر منتقدی وجود داشته باشد وقتی از او سوال کنید که خیلی خوب، شما می‌گویید این نباشد پس چه چیزی باشد، جایگزین دیگری ندارد؛ حالا چه منتقد در داخل آمریکا باشد، چه منتقد در داخل ایران باشد. می‌گوییم خیلی خوب، اگر این نه، چه چیز دیگری وجود دارد؛ به هر حال این روش، روش خوبی است و نتیجه تجربیات ده‌ها کشور بوده است.

https://siasatrooz.ir/vdcdxn0n.yt0556a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی