?>?> افغانستان در خطر است | سیاست روز
سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۰
کد مطلب : 103020

افغانستان در خطر است

پس از اختلافات شدید میان پاکستان و آمریکا و تغییراتی که در تحولات غرب آسیا با نقش‌آفرینی و تأثیرگذاری ایران و روسیه شکل گرفت، آمریکا برای اد

پس از اختلافات شدید میان پاکستان و آمریکا و تغییراتی که در تحولات غرب آسیا با نقش‌آفرینی و تأثیرگذاری ایران و روسیه شکل گرفت، آمریکا برای ادامه بحران در منطقه غرب آسیا و در پیرامون جمهوری اسلامی ایران، فاز دیگری از برنامه‌های خود را در دست اجرا دارد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای روز گذشته در درس خارج فقه به موضوع مهمی اشاره کردند که برای جلوگیری از گسترش آن باید دست به کار شد، در غیر این صورت فاجعه دیگری در یکی از کشورهای اسلامی اتفاق خواهد افتاد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی به پروژه انتقال داعش از سوریه و عراق به افغانستان اشاره کردند و ضمن ابراز تأسف عمیق از کشتار مردم بی‌گناه در حوادث تروریستی اخیر افغانستان گفتند؛ «هدف آمریکا از انتقال تروریست‌های داعش به افغانستان، موجه کردن ادامه حضور خود در منطقه و ایجاد امنیت برای رژیم صهیونیستی است.»
هشدار و نگرانی رهبر معظم انقلاب از کشتار مردم بی‌گناه افغانستان در اقدامات تروریستی چند روز گذشته به دست داعش، باید از سوی مردم و مسئولین افغانستان جدی تلقی شود، آنها باید خود را برای تحولات سخت و تلخ آماده کنند تا بتوانند از بحرانی که در پیش رو دارند عبور کنند در غیر این صورت شرایط برای افغانستان بسیار وخیم‌تر از بحران سوریه و عراق خواهد شد.
علاوه بر این که آمریکایی‌ها با انتقال داعش به افغانستان درصدد تثبیت حضور نظامی خود در منطقه هستند، هدف دیگری را نیز دنبال می‌کنند و آن حضور در کنار مرزهای ایران به بهانه مبارزه با تروریسم است.
اما هدف اصلی از انتقال داعش به افغانستان، ناامن کردن مرزهای جمهوری اسلامی ایران و درگیر کردن ایران در این بحران است. اگر نیروهای تکفیری- وهابی به افغانستان انتقال پیدا کنند، ناکامی خود را در سوریه و عراق، در افغانستان جبران خواهند کرد، ضمن این که آنها عامل شکست خود را در آن دو کشور ایران می‌دانند و در صدد انتقام برخواهند آمد.
از سوی دیگر باید توجه داشت که این تنها افغانستان نیست که زمینه حضور تروریست‌های تکفیری - وهابی را در خود دارد، بلکه کشورهای اطراف افغانستان همچون پاکستان که روابط او با آمریکا تیره شده است و در شمال نیز تاجیکستان زمینه آن را دارد تا داعش در آن نفوذ کند.
خطری که در انتقال داعش به افغانستان و سپس پاکستان دیده می‌شود، سلاح‌های هسته‌ای پاکستان است، اگر تروریست‌های تکفیری - وهابی در افغانستان بتوانند قدرت بگیرند و آنگاه به سوی پاکستان سرازیر شوند، دستیابی آنها به سلاح‌های هسته‌ای این کشور یک خطر جدی برای منطقه خواهد بود. آنها هیچ درنگی در بهره‌برداری از سلاح هسته‌ای پاکستان نخواهند کرد، جنایاتی که داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق مرتکب شدند، خوی شیطانی آنها را به خوبی به افکار عمومی دنیا نشان داد، پاکستان برای جلوگیری از ورود تروریست‌های داعش باید تدارک لازم را ببینند و در آماده باش کامل قرار بگیرد و همکاری‌های خود را با ایران در زمینه مبارزه با تروریسم افزایش دهد تا بتواند توطئه آمریکایی را در افغانستان و پاکستان مهار کرد. دولت و ملت افغانستان نیز به جای متوسل شدن به آمریکا باید خود اقدام کنند و در صورت تصمیم‌گیری از سوی مسئولین ارشد جمهوری اسلامی ایران، می‌توانند روی کمک‌های کشورمان نیز حساب باز کنند.
در این میان، وجود نیروهایی همچون طالبان که با داعش ضدیت دارند می‌تواند در جلوگیری از گسترش گروه‌های تکفیری - وهابی در افغانستان مؤثر باشد، دولت افغانستان در این شرایط باید راهی را برای برقراری صلح با طالبان پیدا کند تا بتواند از ظرفیت آنها نیز بهره ببرد.
پیش از این نیز در تحلیل‌هایی که ارائه دادیم به این نکته اشاره کردیم که، هدف آمریکا از تأسیس تروریست‌های تکفیری - وهابی که زادگاه آنها عربستان سعودی است، خیز برداشتن برای کشورهای آسیای میانه و قفقاز برای ناامن کردن نیز روسیه هست، اگر فعالیت داعش در افغانستان و پاکستان گسترش یابد و به شمال افغانستان و به تاجیکستان کشیده شود، روسیه مجبور است همچون سوریه، به این بحران ورود مستقیم داشته باشد، مسکو باید روابط خود را با کابل گسترش دهد و به مردم و مسئولین افغانستان اطمینان دهد که خطری که این کشور را تهدید می‌کند، تهدیدی برای روسیه است به همین خاطر باید خود را آماده درگیری کند.
دولت و ملت افغانستان به خاطر شرایط جنگی که سال‌های زیادی است در این کشور حاکم گشته توانایی مقابله با داعش را ندارند، آنها بیشتر از سوریه و عراق به کمک نیاز خواهد داشت.

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdcdxs0fzyt0zz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی