?>?> شیوع افسردگی در جامعه و شهرهای بدون لبخند | سیاست روز
دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۱
کد مطلب : 112525

شیوع افسردگی در جامعه و شهرهای بدون لبخند

اخیراً وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، نکته‌ای را مطرح کرده که بازتاب‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشته است. دکتر سعید نمکی...
شیوع افسردگی در جامعه و شهرهای بدون لبخند

اخیراً وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، نکته‌ای را مطرح کرده که بازتاب‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشته است. دکتر سعید نمکی، در یک اظهار نظر غیرمنتظره در مورد شیوع افسردگی در جامعه، اعلام‌ خطر کرده و گفته است: افسردگی و روان‌های گرفتار زنگ خطر بزرگی برای جامعه است. وی تأکید کرده که باید شادی و نشاط را به جامعه برگردانیم، زیرا ما هر قدمی که در ایجاد یأس و ناامیدی برمی‌داریم خیانت بزرگی به کشور است.
در کلان‌شهر اصفهان هم شهردار منطقه ۶، در یک جلسه رسمی، گفته که شهر، به (لبخند) نیاز دارد، مهندس محمدرضا برکت به اجرای برنامه‌هایی در جهت ایجاد شادی و نشاط در شهر تأکید کرده است. در این مورد باید به آقای شهردار این منطقه از اصفهان گفت که در سطح کلان و ملی صداوسیما در این مورد نقش اساسی را به عهده دارد و در سطح محلی، شهرها و شهرداری‌ها، متولی این امر هستند. آنچه که درباره شهر اصفهان باید گفت این است که یک معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری و یک سازمان عریض و طویل در زیرمجموعه این معاونت بنام سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی وجود دارد که متأسفانه آن‌طور که باید و شاید به این بخش از وظیفه خطیر و حساس خود نمی‌پردازد. این سازمان به‌صورت کلیشه‌ای، روزهای عزاداری و سوگواری، شهر را کاملاً سیاه‌پوش می‌کند که البته با توجه به اعتقادات مذهبی مردم این شهر کار شایسته‌ای است، اما در مقابل مراسم مختلف اعیاد مذهبی و ملی را که می‌تواند بهانه و انگیزه‌ای برای اجرای برنامه‌های شاد و تفریحی باشد به ملاحظاتی و بیشتر پیشگیری از وجود بازتاب‌های منفی، فقط به نصب چند پرچم رنگی و چند بنر تبلیغاتی بسنده می‌کند. بیشتر فعالیت‌های این سازمان به برگزاری مراسم و برنامه‌های فرمایشی و جناحی بزرگداشت و تجلیل و یادبود و سالگرد و غیره متمرکز شده است که بیشتر عرصه خودنمایی و دوست‌یابی و صرف هزینه‌های آنچنانی است!
اخیراً این سازمان با برگزاری مراسمی تحت عنوان تجلیل از (سرآمدان! اصفهان) از فردی که مقامات قضائی صلاحیت او را از عضویت در شورای شهر سلب کرده و تحت تعقیب قرار داده‌اند، تجلیل کرد که نوعی دهن‌کجی به قوه قضائیه است آن هم در شهری که هزاران نفر هنرمند و فرهیخته و اهل‌قلم، ادب، شعر و اندیشه برای تجلیل وجود دارند.
این تجلیل با عنوان (سرآمدان) که شامل افرادی می‌شود که در رشته خود نسبت به همترازانشان بالاتر و والاتر هستند انجام گرفت که جای حیرت و تعجب فراوان دارد؟! همین آقای برکت در اواخر تابستان، هنگامی‌که پردیس هنر آبشار افتتاح می‌شد با اشاره به وجود آمفی‌تئاتر روباز چند هزارنفری آن، اعلام کرد: از این ‌پس در این آمفی‌تئاتر برنامه‌های شاد نمایشی برای ایجاد نشاط در جامعه اجرا می‌شود، اما تاکنون هیچ برنامه‌ای در این پردیس اجرا نشده و اصولاً سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری که قاعدتاً این وظیفه خطیر را به عهده دارد، با پررنگ کردن برنامه‌های غم‌انگیز و کم‌رنگ جلوه دادن مناسبت‌های شادی‌آور، میزان افسردگی را در شهر افزایش می‌دهد و مانع بروز آن لبخند مورداشاره شهردار منطقه ۶ بر روی لبان شهروندان می‌شود که در سطح ملی هم صداوسیما یعنی این سازمان عظیم رسانه‌ای نه ‌تنها مراسم و برنامه‌های سوگواری را به‌ صورت تمام‌ عیار و در تمامی شبکه‌های خود به اجرا می‌گذارد، بلکه سریال‌ها و تله ‌فیلم‌هایی که با هزینه‌های میلیاردی تهیه می‌کند، اکثراً دارای مضامینی دراماتیک – تلخ و سرشار از غم و غصه و درد و رنج، زدوخورد و کُشت و کُشتار است. داستان بیشتر این سریال‌ها و تله‌فیلم‌ها از مشاجرات خانوادگی شروع می‌شود، با مثلث‌های عشقی و خیانت همسران ادامه می‌یابد و در پایان به قتل و خونریزی می‌رسد و سرانجام تشییع‌جنازه و مراسم تدفین و هفتم و چهلم به تفضیل نمایش داده می‌شوند که تماماً روی اعصاب بیننده رژه رفته و اثرات منفی می‌گذارند. در اکثر کشورهای جهان، تلویزیون‌های دولتی و بخش خصوصی آن‌ها در ساعات خاصی از اوایل شب تا پایان آن روز، برنامه‌های خود را به شعرها، جُنگ‌ها، مسابقات سرگرم‌ کننده و برنامه‌های شاد و نمایش‌های طنز و کمدی اختصاص می‌دهند، زیرا این ساعات معمولاً زمان حضور دورهمی خانواده‌ها و پیک تماشای تلویزیون است، اما در کشور ما، همین ساعات نیز به‌ غیراز دو سه سریال اکثراً تلخ، بقیه ساعات به برنامه‌های خشک و گفتگو محور که به تاک شو معروف است و یا برنامه‌های جدی و رسمی اختصاص داده می‌شود که هر بیننده‌ای را وادار به تغییر کانال می‌کند. به‌هرحال، رسانه ملی نقش اساسی و کاربردی در این مورد دارد و می‌تواند با اجرای برنامه‌های شاد و سرگرم‌کننده در ساعات شبانگاهی، مانع از گسترش افسردگی عمومی می‌شود. عملاً شاهد بوده‌ایم هر وقت سریال یا فیلمی شاد با دستمایه طنز و کمدی روی آنتن شبکه‌های اصلی تلویزیون بوده، حال جماعتی خوش شده، نمونه آن سریال پایتخت است که با وجود ده‌ها بار تکرار هر یک از قسمت‌های آن، بازهم دیدنی است و بر روحیه بینندگان اثرات مطلوب می‌گذارد.
رسانه ملی باید شرایط روحی و روانی جامعه را که امروز روز زندگی را برای بسیاری از خانواده‌ها به دلایل مختلف، سخت و ناگوار کرده است، در نظر بگیرد و شادی و نشاط را از طریق تولید و پخش برنامه‌های مفرح به جامعه تزریق کند. 

نویسنده: حسین غزالی

https://siasatrooz.ir/vdcdxx0fkyt0fk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی