?>?> راز دیوان کیفری بین‌المللی | سیاست روز
دوشنبه ۲ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۹
کد مطلب : 112129

راز دیوان کیفری بین‌المللی

فلسطین طی روزهای اخیر در صحنه جهانی با تحولات قابل توجهی همراه بوده است چنانکه در مجمع عمومی سازمان ملل چندین قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی به

فلسطین طی روزهای اخیر در صحنه جهانی با تحولات قابل توجهی همراه بوده است چنانکه در مجمع عمومی سازمان ملل چندین قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی به تصویب رسید. در همین حال در اقدامی قابل تامل دادستان کل دیوان کیفری بین‌المللی اعلام کرد این نهاد قصد دارد تحقیقاتی را درباره جنایات جنگی اسرائیل آغاز کند.فاتو بنسودا، دادستان کل دیوان کیفری بین‌المللی درباره جنایات جنگی اسرائیل در خاک فلسطین اظهار کرد: قصد داریم تحقیقات خود در این خصوص را آغاز کنیم. در بیانیه بنسودا آمده است، به این نتیجه رسیده است که جرایم جنگی در کرانه‌ باختری، قدس شرقی و نوار غزه رخ داده‌اند. در این میان بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی برای انجام تحقیقات درباره جنایات جنگی در فلسطین را به روز سیاه تعبیر کرد و این نشان دهنده ترس سران این رژیم از محکوم شدن در تحقیقات مذکور و فرا خواندن شدن سران نظامی و سیاسی به دادگاه بین‌المللی است.
نکته قابل توجه آنکه آخرین تحقیق بین‌المللی که درباره جنایات اسرائیل انجام شد تحقیق گلدستون بود. در پی جنگ ۲۲روزه رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در نوار غزه در سال ۲۰۰۸، قتل عام بیش از ۱۵۰۰ فلسطینی و زخمی کردن بیش از ۵۰۰۰ نفر دیگر ، سازمان ملل متحد با اعزام کمیته‌ای حقیقت یاب به ریاست ریچارد گلدستون-قاضی سابق دادگاه قانون اساسی آفریقای جنوبی- به نوار غزه جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان این منطقه را مورد بررسی قرار داد که البته نتایج چندانی به همراه نداشت. مروری بر سوابق تاریخی کمیته‌های حقیقت یاب در قبال فلسطین نشان می‌دهد که در عمل چندان کارکرد عملی در مقابله با رژیم صهیونیستی نداشته است اما این رویکرد یک سوال اساسی را ایجاد می کند و آن اینکه چرا چنین رویکردی در مقطع کنونی صورت گرفته است؟ برخی چنان عنوان می کنند که این امر برگرفته از روند مذاکراتی است که از سوی تشکیلات خودگردان صورت می گیرد و حتی آن را به عملکرد آمریکا و اروپا در عرصه رویکرد دو دولتی صورت گرفته است.
این ادعا در حالی مطرح می‌شود که کارنامه تشکیلات خودگردان و روند سازش و رفتارهای غرب نشان می دهد که آنها حتی دستاورد و کارکردی برای فلسطین نداشته‌اند لذا اقدام اخیر دادگاه را در چارچوبی دیگر باید جستجو کرد. تجربه نشان می‌دهد آنچه زمینه ساز رویکرد جهانی به فلسطین شده مقاومت و ایستادگی فلسطینی‌ها بوده که نمود آن را در تحولات پس از دو انتفاضه و سه جنگ بزرگ ۲۲، ۸ و ۵۱ روزه می توان مشاهده کرد. اکنون نیز مقاومت غزه و برگزاری جمعه حق بازگشت توسط فلسطینی‌ها و نیز انتفاضه اعتصاب اسرا زمینه ساز رویکرد جهانی به فلسطین شده است. رویکردی که نشان می‌دهد تنها راه احقاق حقوق ملت فلسطین مقاومت است که زمینه ساز تحقق تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف خواهد شد. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcdxx0fnyt0ff6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی