دوشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۴
کد مطلب : 95082
گلایه‌های نظام پرستاری کشور

کارانه صد میلیونی پزشکان و مشکلات پرستاران

کارانه صد میلیونی پزشکان و مشکلات پرستاران

باز هم داستان تکراری گلایه پرستاران و مقایسه حقوق و مزایای پرستاران و پزشکان، اما این‌بار اختلافها خیلی فاحش به نظر می‌رسد.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به اینکه بدترین تبعیض دریافتی بین پرستار و پزشک در دنیا برای ایران است نسبت به کارانه‌های ۱۰۰ میلیونی برخی پزشکان که حتی برای انجام وظایفشان در بیمارستان‌ها حضور نمی‌یابند گلایه کرد.
ديروز نشست خبری نظام پرستاری بود جایی که درد دلها بازگو شد تا خبرنگاران شاهد باشند که چه میزان ممکن است درد دل در سینه پرستاران باشد.
شریفی مقدم رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به اینکه مشکلات پرستاری به نوعی مشکل مردم نیز هست، اظهار داشت: سالهاست که فریاد می‌زنیم دچار کمبود پرستار هستیم.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت مدتی است که در مقوله کمبود پرستاری با طرح کمک پرستار یک ساله ورود کرده است ما هم اکنون ۱۴ هزار پرستار جویای کار داریم. درحالیکه بیمارستان‌ها نیز دچار کمبود پرستار هستند ولی چرا این پرستاران نمی‌توانند جذب شوند مشکل آن را باید در وزارت بهداشت جویا شد.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور تصریح کرد: وزارت بهداشت هم اکنون به دلیل عدم توانایی در بودجه و نداشتن مجوز نمی‌تواند مجوز پرستار جذب کند.
شریفی‌مقدم با اشاره به برخی تضادها در اظهارنظرهای مسئولان وزارت بهداشت به اخراج پرستاران در کرمان اشاره کرد و گفت: حال با وجود چنین کمبود پرستاری در کشور ما شاهد اخراج پرستاران در کرمان بودیم ولی مسئولان وزارت بهداشت اینگونه عنوان کردند که قرارداد آنها تمام شده بود و این نشان می‌دهد که پرستاران با قراردادهای شرکتی هیچ امنیت شغلی ندارند.
وی ادامه داد: مشکلات پرستاری از سال ۷۵ شروع شد که طرح خودگردانی بیمارستان‌ها را ابلاغ کردند زیرا تا آن زمان همه کادر پزشکی براساس فعالیت‌هایشان یک فیش حقوق مشخصی داشتند و فاصله درآمد بین پرستار و پزشک نیز به دو برابر می‌رسید. ولی وقتی از این سال طرح کارانه مطرح شد، فاصله دریافتی پرستار و پزشک به ۱۰۰ برابر رسید و این درحالی بود که آن عده‌ای که براساس این طرح تبعیض آمیز که غالباً پزشک بودند و درآمدشان بالا رفت فکر کردند که توانشان نیز بالاتر رفته است.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور در ادامه با بیان اینکه در طرح تحول سلامت نیز با همان ادبیات و زیرساخت‌های کارانه فاصله دریافتی پرستار و پزشک که قبلاً ۱۰۰ برابر بود بیشتر می‌شد افزود: پرستاری که ۲۰۰ هزار تومان کارانه می‌گرفت در طرح تحول کارانه‌اش ۵۰۰ هزار تومان شد ولی پزشکی که ۲۰ میلیون تومان کارانه می‌کرد دیگر ۱۰۰ میلیونی کارانه می‌گیرد.
شریفی مقدم با اشاره به رخدادی که وزیر بهداشت در بیمارستانی در مشهد مشاهده کرد، گفت: وزیر بهداشت خودشان در این بیمارستان دیدند که طرح تحول سلامت با این همه هزینه‌کرد مالی مشکل مردم را به طور کامل حل نکرد و شاهد آن بودیم که اعضای هیئت علمی با وجود دریافتی‌های بسیار در بیمارستان‌ها حضور ندارند در حالی که خدمات طرح تحول را پرستاران به مردم ارائه می‌دهند ولی متأسفانه این گروه یعنی پرستاران همیشه مغفول مانده‌اند.
وی ادامه داد: متأسفانه گروهی در وزارت بهداشت سعی می‌کنند منابع مالی را به سمت خود سوق دهند تا بتوانند تمام سیاست‌ها را نیز با تصمیم خود به رأی بگذارند و این چیزی است که پرستاران را رنج می‌دهد و واقعاً در هیچ کشوری در دنیا این همه تبعیض و فاصله دریافتی بین پزشک و پرستار وجود ندارد. در حالی که طرح تحول سلامت یک شبه بدون مشورت با پرستاران که بیشترین بار نیز بر دوش آنان است اجرا شد ولی بالغ بر ۸ سال است که تعرفه‌گذاری پرستاری اجرا نمی‌شود و وزارت بهداشت نیز اراده‌ای برای پیگیری آن ندارد.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور همچنین عنوان کرد: اگر پرستاری یک شب فرزندش بیمار شود و نتواند سر شیفت برود جریمه، برخورد و در نهایت اخراج می‌شود ولی پزشکان تمام حقوق و مزایای خود را می‌گیرند و در بیمارستان نیز حضور نمی‌یابند و کسی هم برای این تخلف پاسخ نمی‌دهد.

پرستار جویای کار نداریم!!
اما در همین زمینه معاون پرستاری وزارت بهداشت در واکنش به برگزاری همایش روز پرستار، اظهار داشت: از برگزاری این همایش هیچ اطلاعی نداریم، اما وزارت بهداشت در صدد برگزاری همایش پرستاری است!
محمد میرزابیگی در نشست خبری که ديروز در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد، به تشریح وضعیت پرستاری در کشور پرداخت و گفت: بر اساس برنامه چهارم توسعه ۴۵ هزار پرستار بکارگیری شدند و در برنامه پنجم نیز ۲۳ هزار نیروی پرستاری جذب شده‌اند. همچنین در جریان اجرای طرح تحول نظام سلامت ۱۶ هزار پرستار جذب مراکز درمانی شدند.
وی با تاکید بر اینکه امکان ندارد پرستار بیکار داشته باشیم، افزود: پرستار جویای کار غیرممکن است بیکار بماند.
میرزابیگی، سطح بندی خدمات پرستاری را راهکار برون رفت از کمبودهای نیروی پرستاری دانست و ادامه داد: در موضوع پرستاران شرکتی دچار عدم امنیت شغلی و همچنین رعایت نکردن حقوق و مزایای این قبیل پرستاران بودیم که بر همین اساس برای اولین بار با ایجاد یک موسسه تخصصی زیر نظر هیئت امنای ارزی وزارت بهداشت بالغ بر ۳ هزار پرستار شرکتی تحت پوشش قرار گرفته‌اند و بزودی ۷ هزار نفر دیگر از پرستاران شرکتی تحت پوشش این موسسه قرار می‌گیرند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، تضمین امنیت شغلی و همچنین حقوق و مزایای مشابه پرستاران استخدامی را از جمله مزیت‌های پرستاران شرکتی دانست که تحت پوشش این موسسه قرار گرفته‌اند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر آخرین وضعیت قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از ۸ سال و چند ماه از تصویب آن، توضیح داد: تعرفه‌های خدمات پرستاری در شورای عالی بیمه است و جلسات کارشناسی با حضور نمایندگانی از وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمان نظام پرستاری در دستور کار قرار دارد.
میرزابیگی به موضوع کارانه پرستاران اشاره کرد و افزود: کارانه پرستاران بین ۲ تا ۲.۵ برابر افزایش پیدا کرده و من معتقدم جامعه پرستاری از میزان کارانه‌ای که دریافت می‌کند، گلایه ندارد بلکه گله‌مندی آنها از تاخیر در پرداخت کارانه‌ها است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه مسئولان سازمان نظام پرستاری مدعی شده اند ۱۴ هزار پرستار جویای کار در کشور داریم، اظهار داشت: من آمار ۱۴ هزار پرستار بیکار را به هیچ عنوان قبول ندارم و ما حاضریم هر تعداد پرستار جویای کار به وزارت بهداشت معرفی شود، آنها را جذب کار کنیم.
وی در پاسخ به سوال ديگري مبنی بر اینکه آیا تاخیر در پرداخت کارانه‌های پرستاران به مانند پزشکان در بیمارستان‌هاست، خاطرنشان کرد: در هر بیمارستانی که پرستاران کارانه‌های خود را با تاخیر چند ماهه دریافت می‌کنند، پزشکان همان بیمارستان نیز با تاخیر کارانه‌های خود را دریافت می‌کنند و هیچ تفاوتی بین زمان دریافت کارانه‌های پرستاری و پزشکی در بیمارستان‌ها وجود ندارد.
میرازبیگی در پاسخ به سوال دیگري مبنی بر اینکه سخنگوی وزارت بهداشت مدعی شده برخی از مسئولان سازمان نظام پرستاری ادعای نمایندگی جامعه پرستاری را دارند، اظهار داشت: سازمان نظام پرستاری به عنوان نماینده جامعه پرستاری تلقی می‌شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگري مبنی بر اینکه وزارت بهداشت از برگزاری همایش روز پرستار در روز شنبه ۲۴ بهمن در برج میلاد خبر دارد و آیا وزیر بهداشت در این همایش حضور می یابد، گفت: من این خبر را از شما می شنوم و اطلاعی از این همایش نداریم. اما وزارت بهداشت در صدد برنامه ریزی برای برگزاری همایش روز پرستار است.

رویکرد وزارت بهداشت با جامعه پرستاری نامناسب بوده است
اما در همین رابطه رئیس کل سازمان نظام پرستاری خواستار حذف پرستارستیزی و توجه دست‌اندرکاران امر سلامت به نیازهای پرستاران شد.
دکتر علی محمد آدابی صبح ديروز در نشست خبری به تشریح وضعیت پرستاری در کشور پرداخت و گفت: رویکرد وزارت بهداشت طی دو سال اخیر با جامعه پرستاری نامناسب بوده است؛ به طوری که شاهد سیاست‌های ناروا از سوی این وزارتخانه بوده‌ایم. وی با تاکید بر اینکه تلاش شده در دوره جدید شکل‌گیری سازمان نظام پرستاری تعامل و همکاری با دوستان وزارت بهداشت برقرار شود، اظهار داشت: امیدواریم با درک متقابل از حقوق یکدیگر بتوانیم بر مشکلات فائق شویم.
آدابی، حمایت از پرستاری را وظیفه وزارت بهداشت دانست و گفت: بهتر است وزارت بهداشت دست از سیاست‌های پرستارستیزی بردارد و حرف دل پرستاران را از جمع منتخبین آنها بشنود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت که عنوان کرده بود «عده‌ای فقط ادعای نمایندگی پرستاران را دارند»، گفت: اعضای شورای عالی نظام پرستاری در دوره جدید از یک انتخابات منظم که در سطح ۱۱۸ هیات مدیره پرستاری برگزار شده است، انتخاب شده‌اند. وی ادامه داد: اعضای شورای عالی نظام پرستاری به عنوان عصاره نخبگان پرستاری و عالی‌ترین مرجع اظهارنظر کارشناسی در حوزه پرستاری محسوب می‌شوند و کسانی که این جایگاه را قبول ندارند، بگویند چه کسانی ارجح هستند که به عنوان منتخب و نماینده پرستاران صحبت کنند.
به گفته آدابی، وزیر بهداشت اسپانیا یک جامعه‌شناس، سوئد فارغ‌التحصیل بیمه و در آمریکا وزیر بهداشت این کشور دارای مدرک مدیریت عمومی است.
حال باید منتظرماند و دید با این اوضاع ناهماهنگ جامعه پرستاری چه کسی می تواند مشکلات این قشر زحمت کش را سر و سامان دهد.

https://siasatrooz.ir/vdcdxz0n.yt0kj6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی