جمعه ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۶
کد مطلب : 106405
وزیر دولت اصلاحات:

روحانی و جهانگیری بدعت جدیدی در فضای سیاسی ایران ایجاد کردند

علی صوفی، وزیر تعاون و رفاه اجتماعی دولت اصلاحات گفت: در شرایط کنونی نوعی بی‌انگیزگی در شخص رئیس‌جمهور و معاون اول ایشان مشاهده می‌شود. آقای روحانی و جهانگیری در اغلب سخنرانی‌های خود از ضعف و بی‌انگیزگی مدیران دولت انتقاد و عنوان می‌کنند؛ به نظر می‌رسد این یک نوع بدعت جدید در فضای سیاسی ایران است.
مهندس علی صوفی، وزیر تعاون و رفاه اجتماعی دولت اصلاحات و فعال اصلاح‌طلب گفت‌وگویی درباره جلسه اصلاح‌طلبان با آقای روحانی گفت: خبرهایی که از این جلسه به گوش می‌رسد بیانگر این مساله است اصلاح‌طلبان به صراحت چالش‌های آینده را با آقای روحانی در میان گذاشته‌اند. این در حالی است که قرار شده این جلسات ادامه داشته باشد و کارگروه‌هایی برای تداوم همکاری اصلاح‌طلبان و دولت به وجود بیاید که نتایج این کارگروه‌ها به صورت مدون به دولت انتقال داده شود.
وی افزود: پس از انتخابات ریاست جمهوری سال۹۶ بین اصلاح‌طلبان و آقای روحانی شکاف ایجاد شده بود و این شکاف به اندازه‌ای بود که امکان گفت و گو و مذاکره مستقیم با رئیس‌جمهور از بین رفته بود. به همین دلیل رابطه اصلاح‌طلبان و دولت یک طرفه شده بود. این در حالی بود که هیچ پاسخی از طرف رئیس‌جمهور به این انتقادات داده نمی‌شد. با این وجود در جلسه اخیر اصلاح‌طلبان و دولت فرصتی مهیا شد که برخی از اصلاح‌طلبان بتوانند بی‌واسطه با آقای روحانی دیدار داشته باشند و در یک دیالوگ دو طرفه با هم گفت وگو و مذاکره کنند. در نتیجه شکل گیری این جلسه امر مثبتی بوده است. با این وجود باید نتیجه این دیالوگ دو طرفه در رفتار و اقدامات دولت مشاهده شود و رئیس‌جمهور باید در اقدامات خود دغدغه‌های اصلاح‌طلبان را در دستور کار خود قرار بدهد.
صوفی گفت: گمانه‌زنی‌های زیادی درباره تغییرات در دولت و جایگزین کردن برخی افراد در فضای رسانه‌ای کشور به وجود آمده است. با این وجود کارنامه اسامی که مطرح می‌شود هنوز برای افکار عمومی جامعه روشن و شفاف نیست. به نظر شما آیا حضور چنین افرادی می‌تواند به چالش‌های کنونی دولت کمک کند؟
اسامی که در شرایط کنونی برای تغییرات در دولت مطرح شده است نمی‌تواند مشکلات دولت را حل کند و چه بسا شرایط را سخت‌تر از گذشته کند. بنده معتقدم دولت با چالش‌های ساختاری مواجه است و به همین دلیل باید در مرحله نخست چالش‌های ساختاری خود را مرتفع کند. شاید مهم‌ترین چالش ساختاری دولت نیز ادغام وزارتخانه‌هایی است که امروز به وزارتخانه‌هایی بی‌قواره و ناکارآمد تبدیل شده‌اند. در شرایط کنونی وزارتخانه‌هایی که در یک وزارتخانه ادغام شده‌اند توسط معاون وزیر اداره می‌شوند. این در حالی است که معاون وزیر در کابینه وجود ندارد و به همین دلیل نمی‌تواند دغدغه‌های بخش خود را به رئیس‌جمهور منتقل کند.
وی گفت: در شرایط کنونی نوعی بی‌انگیزگی در شخص رئیس‌جمهور و معاون اول ایشان مشاهده می‌شود. آقای روحانی و جهانگیری در اغلب سخنرانی‌های خود از ضعف و بی‌انگیزگی مدیران دولت انتقاد می‌کنند و عنوان می‌کنند که انگیزه مدیران دولت باید افزایش پیدا کند و مدیران ضعیف باید از دولت بروند. به نظر می‌رسد این یک نوع بدعت جدید در فضای سیاسی ایران است که مدیران ارشد دولت به جای اینکه مدیران زیرمجموعه خود را بازخواست کنند و از آنها بیلان کاری بگیرند این مساله را به رسانه‌ها می‌کشانند و در رسانه‌ها از مدیران خود انتقاد می‌کنند.
صوفی افزود: بدون شک اگر مدیری از انگیزه کافی برخوردار نیست یا کارنامه موفقی نداشته است باید بدون اتلاف وقت توسط مدیران ارشد دولت و شخص رئیس‌جمهور عزل و مدیری با انگیزه بیشتر به جای وی به کار گرفته شود. در نتیجه طرح ضعف مدیران دولت در فضای رسانه‌ای کشور هیچ توجیه مدیریتی و عقلایی ندارد. یکی از مهم‌ترین وظایف یک مدیر بررسی مدیران زیرمجموعه خود است که آیا مدیران مجموعه در این زمینه کاری تلاش و تعهد لازم را دارند یا خیر. در نتیجه ضعف یا قوت یک مدیر به صورت مستقیم به مدیر بالادستی آن ارتباط پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: هنگامی که یک مدیر کارآمدی لازم را ندارد باید توسط مدیر بالادستی خود عزل و مدیر جدیدی به کار گرفته شود. نکته دیگر اینکه هنگامی که این اتفاق رخ داد باید آن را رسانه‌ای کرد و رسانه‌ای کردن این موضوع قبل از این کار هیچ توجیه منطقی ندارد. به نظر می‌رسد دولت تلاش می‌کند کشور و مدیران خود را در رسانه‌ها مدیریت کند. از سوی دیگر آن شور و حرارتی که در آقای روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال۹۶ مشاهده می‌شد دیده نمی‌شود و ایشان در بسیاری از زمینه‌ها تغییر موضع داده و حتی از مواضع خود برگشته است.
این فعال سیاسی در ادامه گفت: در نتیجه در شرایط کنونی در شخص آقای روحانی نیز انگیزه وجود ندارد و ایشان دچار بی‌انگیزگی شده است. متاسفانه این بی‌انگیزگی در بقیه اعضای دولت نیز مشاهده می‌شود. به عنوان مثال در شرایطی که مردم با بحران‌های متعددی و از همه مهم‌تر بحران اقتصادی و معیشتی مواجه هستند رئیس‌جمهور، معاون اول و یا وزرا با مردم صحبت نمی‌کنند. شرایط به شکلی جلو می‌رود که برخی از سیاست‌های دولت در زمینه اقتصادی در جامعه بحران ایجاد می‌کند. با این وجود هیچ کدام از اعضای دولت در این باره با مردم صحبت نمی‌کند و سیاست‌ها را برای مردم تشریح نمی‌کند.
در در پاسخ به سوال اینکه چرا به‌رغم تذکر اغلب کارشناسان، دولت همچنان در گفت‌وگو و تشریح دستاوردهای خود برای افکار عمومی با چالش جدی مواجه است؟ آیا سهل انگاری در این زمینه در کارنامه دولت حسن روحانی تاثیر جدی نخواهد گذاشت؟ نیز گفت: این اتفاق نادری است که در دولت‌های گذشته تاریخ انقلاب رخ نداده و تنها در دولت آقای روحانی مشاهده می‌شود. در دولت‌های گذشته مسئولان تلاش می‌کردند در مقاطع بحرانی جامعه را آرام کنند و با گفت‌وگو و تشریح چالش‌های پیش رو مردم را نسبت به آینده آگاه کنند. این در حالی است که چنین رویکردی در دولت حسن روحانی مشاهده نمی‌شود و دولت در این زمینه با نقصان جدی مواجه شده است. هنگامی که آقای روحانی کابینه دوم خود را معرفی کردند با انتقادات زیادی از سوی اصلاح‌طلبان و حامیان دولت مواجه شدند. با این وجود هیچگاه به این انتقادات پاسخ مناسب نداد و همچنان به رویه‌ای که در پیش گرفته بودند ادامه دادند. به همین دلیل نیز امروز نتیجه عدم توجه به انتقادات را مشاهده می‌کند. آقای روحانی باید به شکلی با مردم گفت‌وگو کند که انگار مشکلات مردم را درک کرده و عزم خود را جزم کرده تا مشکلات مردم را حل کند و این مساله را به اعضای کابینه و مدیران دولت نیز گوشزد کرده است. این در حالی است که در شرایط کنونی دو وزارتخانه بدون وزیر هستند و دولت هیچ اقدامی در زمینه جایگزینی وزرای استیضاح شده نمی‌کند و در این زمینه دچار تعلل شده است. الف

https://siasatrooz.ir/vdcdz90fkyt0zo6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی