?>?> آمریکا به دنبال تحقیر هند | سیاست روز
شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۵
کد مطلب : 109402

آمریکا به دنبال تحقیر هند

روابط میان هند و آمریکا طی سالهای گذشته روند نسبتا رو به رشدی داشته است بویژه اینکه آمریکا...

روابط میان هند و آمریکا طی سالهای گذشته روند نسبتا رو به رشدی داشته است بویژه اینکه آمریکا، هند را مولفه ای برای مقابله با چین می بیند و از ظرفیت های اقتصادی جمعیت یک میلیارد و چند صد میلیونی این کشور سهم قابل توجهی در اقتصاد آمریکا دارد. هند نیز آمریکا را شریک بزرگ تجاری دانسته و روابط با این کشور و اروپا را مولفه ای برای عضویت دائم در شورای امنیت می داند.
نکته قابل توجه در باب روابط دو کشور آنکه آلیس ولز نماینده ویژه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی ضمن هشدار به دهلی نو اعلام کرد، در صورتی که دهلی نو سامانه‌های دفاع هوایی اس-۴۰۰ روسیه را خریداری کند، روابط دفاعی آمریکا-هند در معرض خطر قرار خواهد گرفت.این اقدام در حالی است که آمریکا درباره خرید نفت به هند نیز هشدار داده که نوعی دخالت در امور داخلی هند است در همین حال آمریکا از اعمال تعرفه های تجاری علیه کالاهای هندی خبر داده است. حال این سوال مطرح می‌شود که چرا آمریکا چنین رویکردی را در پیش گرفته و چه اهدافی را دنبال می کند. نگاهی بر رفتار آمریکا نشان می دهد که این کشور عملا با این اقدامات استقلال هند را زیر سوال برده و هر چند که این رفتارها با ادعای مقابله با فروش تسلیحاتی روسیه صورت می دهد اما در اصل به دنبال تحقیر سازی کشورها مبنی بر نداشتن سیاست خارجی و دفاعی مستقل است چنانکه به مصر و ترکیه نیز بارها درباره روابط نظامی با روسیه هشدار داده است آمریکا با تحقیر سازی سایر کشورها به دنبال قدرت نمایی جهانی است و در این راستا حتی به متحدانی همچون هند و ترکیه نیز رحم نمی کند هند با پذیرش زیاده خواهی آمریکا در حوزه خرید نفت از ایران و موضوع اس ۴۰۰ عملا جایگاهی را که در جهان به دنبالش است از دست خواهد داد.
نکته قابل توجه آنکه هند با این تسلیم شدن نمی تواند داعیه عضویت دائم در شورای امنیت را داشته باشد چرا که عملا از هیچ استقلالی برخوردار نیست. البته این سناریو نیز مطرح است که آمریکا با سیاست فشار به دنبال سوق دادن سیاست خارجی هند به رژیم صهیونیستی است چنانکه اخیرا نیز توافقات نظامی میان طرفین صورت گرفته است
با این تفاسیر بسیاری بر این عقیده‌اند که هند با رویکرد به کشورهای مانند ایران ، روسیه و چین که نقشی مهم در مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا دارند می تواند استقلال خود را بازیافته و به مقابله با سیاست های تحمیلی آمریکا بپردازد عدم مقابله کشورها با تحریم های آمریکا علیه سایر کشورها موجب گستاخی بیشتر آمریکا برای دخالت در امور کشورها شده است لذا پایان دادن به همراهی با آمریکا در تحریم ها علیه سایر کشورها، می تواند مولفه‌ای برای پایان دادن به دخالت‌های آمریکا در امور کشورها باشد و هند با ظرفیت‌هایی که دارد می تواند پیشگام این حرکت باشد. رویکردی که ضمن تسلیم سازی آمریکا موجب تقویت جایگاه جهانی هند نیز خواهد شد و این کشور را به رویای عضویت دائم در شورای امنیت نزدیک تر می سازد. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcdzn0fxyt0zo6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی