دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۳
کد مطلب : 98070
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سیاست روز:

ادعای خبری رویترز مزخرف و نامربوط است

اجازه تجزیه سوریه را نمی‌دهیم
ادعای خبری رویترز مزخرف و نامربوط است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادعای خبرگزاری رویترز مبنی بر توافق تقسیم سوریه به منطقه نفوذ روسیه، ایران و ترکیه را حرفی مزخرف، بی‌ربط و نادرست دانست و گفت: ایران از گذشته راه‌حل سیاسی را تنها راه‌حل بحران سوریه می‌دانست و هنوز هم بر همین عقیده است.
بهرام قاسمی دیروز در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار سیاست روز ادعای خبرگزاری رویترز مبنی بر تقسیم سوریه به منطقه نفوذ روسیه، ایران و ترکیه را حرفی مزخرف، بی‌ربط و نادرست دانست وافزود: نشست سه‌جانبه‌ای که در مسکو اتفاق افتاد ثمرات مهمی داشت، یکی از این ثمرات حضور و هماهنگی سه کشور مهمی بود که در سوریه نقش اساسی داشتند و تلاش خود را تجمیع کردند برای اینکه بتوانند یک آتش‌بس جدی در سوریه به وجود بیاورند و کمک کنند به راه‌حل سیاسی و رسیدن به تفاهمات سیاسی.
وی با تاکید بر اینکه ایران از گذشته راه‌حل سیاسی را تنها راه‌حل بحران سوریه می‌دانست و هنوز هم بر همین عقیده است، تصریح کرد: راه نهایی سوریه یک راه‌حل سیاسی است و ما در این جهت کار کردیم و امیدواریم با تلاش سه کشور بتوانیم این نقش را به اندازه‌ای که لازم است در صلح و ثبات سوریه ایفا کنیم و به سهم خودمان اجازه نخواهیم داد که سوریه حوزه نفوذ سایرکشورها وحتی جمهوری اسلامی ایران شود.
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به ادعای خبری رویترز درحالی صورت گرفت که این خبرگزاری دو روز پیش گفته بود قرار است سوریه برمبنای توافق بین ایران، روسیه و ترکیه به سه بخش رسمی بین نیروهای متنفذ منطقه‌ای تقسیم شود و بشار اسد دست‌کم برای چند سال رئیس‌جمهور سوریه باقی خواهد ماند. رویترز همچنین ادعا کرده که این اخبار از سوی یک منبع آگاه از توافق بین ایران و روسیه و ترکیه منتشر شده است و در این توافق قرار شده سوریه به سه منطقه با ساختار فدرالی تحت کنترل اسد تقسیم شود.
این منبع آگاه ادعا کرده بود ایران هنوز متقاعد نشده اما با این وجود بشار اسد قراراست به تدریج حذف شود و این درشرایطی است که حفاظت از او و خانواده‌اش نیز ضمانت شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: این تلاش ادامه خواهد داشت ولی اینکه در آینده، با توجه به اینکه تاریخ اجلاس آستانه هنوز مشخص نیست و جزئیات هم خیلی مشخص و روشن نشده، درخصوص آن نمی‌توانم صحبت کنم، امیدواریم که شرایط لازم برای به ثمر رسیدن این نشست بین گروه‌های معارض و دولت سوریه پیش بیاید و بتواند ثمراتی را برای منطقه و مردم سوریه داشته باشد.
وی درخصوص آزادسازی حلب و برنامه ایران برای تنش زدایی در منطقه اظهار داشت: بحث حلب به جاهای خوبی رسیده و تا حد زیادی پاک سازی شد و امیدواریم شاهد ثبات و امنیت در حلب و دیگر نقاط سوریه باشیم.
وی گفت: موضوع موصل با جدیتی که در دولت عراق وجود دارد خوب پیشرفته و امیدوارم آنجا هم به زودی پاک‌سازی شود و امنیت در آن کشور دوست و همسایه نیز برقرار شود.
قاسمی در پاسخ به خبرنگاری که مدعی بود خبرسازی‌هایی علیه اقدامات وزارت خارجه و ظریف در رسانه‌های کشور صورت می‌گیرد، گفت: ایران کشوری دموکراتیک است و جریانات مختلف فکری می‌توانند آزادانه مباحث و مواضع خودشان را بیان کنند. البته باید برخی جریانات را عده‌ای که به دنبال مخدوش جلوه دادن دستاوردهای دولت و نظام هستند تفکیک کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: وزارت امور خارجه مواضع خود را نسبت به این اقدامات پیش‌تر بیان کرده که در سایت این وزارتخانه قابل دسترسی است و روابط عمومی وزارت خارجه نیز پاسخ‌هایی را درخصوص اتهامات مطرح شده بیان کرده که دیگر نیازی به توضیح بیشتر در این مورد نمی‌بینم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص این مطلب که کشور عمان قصد پیوستن به ائتلاف به اصطلاح ضدتروریستی که‌‌ همان ائتلاف عربستان است، را دارد و آیا این مسئله رابطه ما با آن کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد یا خیر گفت: ما با کشور عمان روابط خوبی را از گذشته دور تا به امروز داشته‌ایم و در مقاطع مختلفی که منطقه دچار مشکلات و تنش‌هایی بوده روابط ما با عمان مثبت، رو به رشد و سازنده بوده است و در صورتی که عمان به ائتلاف مذکور پیوسته باشد تاثیری در روابط ما نخواهد داشت چراکه می‌تواند همکاری‌های خودش را به نحوی سامان دهد که تاثیری در روابط با دوستان و همکاران منطقه‌ای آن کشور نداشته باشد.
وی درخصوص سفر اخیر دو مقام عالی رتبه سوریه به تهران و دیدار با مقامات ایران در این مقطع زمانی اظهار کرد: تحولات منطقه بسیار سریع و بعضا غیرقابل پیش‌بینی است و ما هم در این راستا به خصوص در ماه‌های اخیر رایزنی‌های خود را دائما با کشورهای مختلف و به طور خاص سوریه داشته و داریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که موضع وزارت امور خارجه درخصوص مناقشه ایجاد شده میان ایران و ترکمنستان بر سر قطع گاز از طرف ترکمن‌ها چیست، گفت: بحث همکاری‌های ایران با ترکمنستان در موضوع گاز مساله جدیدی نیست و به سال ۱۳۷۵ بازمی گردد و ۱۰ سال پس از آن هم مجددا به یک نقطه خاصی از همکاری‌ها رسیدیم که طرف ترکمن قیمت‌های خود را افزایش داد و ما هم تحت شرایطی آن را پذیرفتیم.

دعوت‌نامه‌ای برای حج از سوی عربستان ارسال نشده است
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا وزیر حج عربستان آنگونه که ادعا می‌کنند از ایران برای حج سال آینده دعوتی به عمل آورده یا نه، اظهار کرد: ما هیچگونه دعوت‌نامه‌ای از دولت عربستان برای حج امسال دریافت نکرده‌ایم و چنین دعوت‌نامه‌ای وجود خارجی ندارد و کماکان در وضعیت سابق با ریاض به سر می‌بریم و تا جایی که اطلاع دارم دعوت‌نامه‌های عربستان برای ۸۰ کشور جهان ارسال شده ولی ایران هنوز مستثنی است.
قاسمی تاکید کرد: درباره حج سال آینده جمهوری اسلامی ایران با توجه به شرایط موجود و حفظ عزت و امنیت حجاج ایرانی تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهد کرد. وی در پاسخ به این سوال که آیا کشور دیگری به جمع اعضای نشست سه‌جانبه مسکو اضافه خواهد شد یا نه، گفت: آنچه برای ما مهم است صلح و ثبات در سوریه است و در این جهت با تمام توان تلاش‌های وافری را انجام داده و خواهیم داد چراکه سوریه را بخشی از صلح و ثبات منطقه و جهان می‌دانیم.
قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا ایران با تمام بندهای موجود در آتش‌بس سوریه موافق است یا نه؟ اظهار کرد: اولویت دولت سوریه و معارضینی است که قرار است در نشست قزاقستان شرکت کنند و ما بنا نداریم که دیدگاه‌های خودمان را به آن‌ها تحمیل کنیم و امیدواریم در نشست قزاقستان طرفین بتوانند راهکاری مشخص برای خروج از بحران پیدا کنند و هر آنچه که آن‌ها تصمیم بگیرند، برای ما محترم است.
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به این سوال که رئیس‌جمهور در سخنان دو شب پیش خود درخصوص انجام تعهدات پایانی ایران در فردو نکاتی را گفت، چرا ما اصرار داریم تعهدات خود را کامل انجام دهیم در صورتی که طرف مقابل همچنان بدعهدی‌هایی را انجام می‌دهد؟ گفت: ما بار‌ها اعلام کرده‌ایم که نقض کننده برجام نخواهیم بود و تا جایی که بتوانیم به همه تعهدات بین‌المللی خود به عنوان کشوری مستقل پایبند هستیم و درخصوص تعهدات طرف‌های مقابل هم همانگونه که جناب رئیس‌جمهور گفتند، بخش زیادی از این تعهدات انجام شده و شاید در بخش بانکی با مشکلاتی مواجه باشیم که البته بخشی از آن به بدعهدی‌ها و کارشکنی‌ها بر می‌گردد و برخی موارد دیگر آنکه قصد بازکردن آن‌ها را ندارم به موارد دیگری ارجاع داده می‌شود.
قاسمی درخصوص آخرین وضعیت نرگس کلباسی در هند اظهار داشت: تحول جدی و اساسی در این خصوص وجود ندارد ولی آنچه که تاکنون اتفاق افتاده تلاش‌های شبانه‌روزی و مستمر وزارت خارجه بوده که گام‌های زیادی هم برداشته شده، ما اصولاً دخالت در مسائل کشور دیگری نداریم و همانگونه که مقامات هندی هم گفتند آن کشور هم از تفکیک قوا برخوردار است ولی به هر حال ما به عنوان وزارت امور خارجه ایران وظایف ذاتی و اصلی خود را دنبال خواهیم کرد.
قاسمی در پاسخ به این سوال که ایران با پذیرفتن این مساله که تنها دو گروه داعش و جبهه النصره از دیگر گروههای تروریستی مستثنی شده‌اند، آیا از مواضع پیشین خود نسبت به گروههای تروریستی موجود در سوریه عقب‌نشینی کرده است گفت: در نشست مسکو، ما ثمرات زیادی را شاهد بودیم که یکی از آن‌ها این بود که نشان داد کشورهای منطقه می‌توانند بدون حضور قدرتهای فرامنطقه‌ای با یکدیگر صحبت کنند و به تفاهماتی برسند که این پدیده مثبتی بود.
وی در ادامه بیان کرد: درخصوص نشست آستانه تا زمانی که تاریخ دقیق آن و مکانیزم‌های آن نشست مشخص نشده باشد، به صراحت صحبت نمی‌کنیم، روایت‌های مختلفی در مورد آن نشست وجود دارد؛ به طور مثال برخی می‌گویند قرار است از برخی دولت‌ها یا سازمان‌های بین‌المللی در مراسم افتتاحیه آن نشست دعوت شود که البته در این خصوص هیچ مورد مشخصی تاکنون قطعی و روشن نشده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بین اینکه کلمه عقب‌نشینی با اینکه تفاهماتی در جایی صورت بگیرد، فرق دارد اظهار داشت: هر مذاکره‌ای یک بده بستان است لذا عقب‌نشینی از مواضع خود نداشتیم و این تفاهمی بوده که میان سه کشور ایران، ترکیه و روسیه در نشست مسکو بر سر کلیات صورت گرفته و جزئیات آن هم درحال مذاکره است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که نظرتان درخصوص برخی گمانه‌زنی‌ها در رسانه‌ها پیرامون سفیر انتخاب شده برای سفارتخانه ما در دمشق چیست؟ اظهار کرد: من هیچ چیزی را تایید نمی‌کنم و بارها اعلام کرده‌ایم که پروسه تعیین سفیر درهر جای دنیا یک بحث زمانبر و پیچیده است و فردی معرفی نخواهد شد تا زمانی که همه مراحل لازم برای آن طی شده باشد.
قاسمی با بیان اینکه برخی رسانه‌ها زودتر از موعد مقتضی به گمانهزنی در این رابطه پرداخته‌اند، گفت: متاسفانه برخی رسانه‌ها پیش از آنکه مراحل قانونی وعرفی لازم طی شده باشد، اقدام به این کار کرده‌اند که کاردرستی نبوده چراکه ممکن است در یک مرحله ای تغییروضعیت داشته باشیم و اصولاً این کارها اخلاقی نیست.
قاسمی در پاسخ به سوالی درخصوص نظارت دستگاه سیاست خارجی بر عملکرد هنرمندان خارج از کشور گفت: معنای نظارت را متوجه نمی‌شوم و شرح وظایف ذاتی وزارت خارجه هم نظارت بر هنرمندان نیست. وزارت ارشاد متولی این امر است. ما به عنوان وزارت خارجه معمولا سعی کرده‌ایم راهگشا و تسهیل‌کننده باشیم و راه آنها را برای اعتلای فرهنگ ایرانی - اسلامی باز و دنبال کنیم، همانطور که بر رفتار سایر شهروندان در خارج از کشور برنامه‌ای نداریم و فعالیتی نخواهیم داشت.
وی درخصوص وضعیت ایرانیان پناه‌جو در اردوگاه‌های استرالیا گفت: مدت‌هاست تماس‌های زیادی بین ما و سفارت استرالیا و سفارت ما با دولت استرالیا وجود دارد و مباحث متعددی در جریان است. در فرایندی که طی شده چه استرالیا و چه دولت‌های غربی از مدت‌ها پیش به این رسیده‌اند که بخشی از پناه‌جویان غیرقانونی که به این کشورها رفته‌اند سیاسی نبوده بلکه اقتصادی و اجتماعی هستند. لذا مایل هستند آنها را به ایران بازگردانند اما موضع ما از مدت‌ها قبل این بوده که برای بازگشت آنها اجبار نداریم و اجازه نمی‌دهیم به اجبار یک ایرانی را برگردانند.

https://siasatrooz.ir/vdcdzz0n.yt0j56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

قطب بندی؟؟
ساختار معیوب وبیمار اقتصاد باعث گردیده است که عمده منابع وذخایر حیاتی کشور اعم از نفت،گاز،معادن،صنایع بزرگ، بانکها،بیمه ها وراهها وخطوط ریلی وکشتیرانی وهوایی...............در اختیار ومالکیت ومدیریت مستقیم دولت قرارگیرد.

اکثریت قریب به اتفاق جمعیت از کارگران ،کارمندان معلمان ودانشجویان ونیروهای انتظامی ودفاعی وحتی سایر صنوف و حرفه ها متاثر از رفتار اقتصادی و اختصارا چشم به دست دولتند و به حق انتظار دارند که زمام امور دراختیار افرادی صالح وعدالت خواه وبا شرافت قرار گیرد.

تقابلها و احیانا تضادها و قطب بندیها ازقبیل فرهنگها وزبانها ومذاهب گرفته تا ثروت وفرق صنفی و لباس و پوشش وگویش و همه وهمه...... در سایه و چتر روابط ونحوه تعامل این دو عامل(دولت وملت) قرار میگیرد و ادعای هر قطب بندی دیگر وملاک قراردادن آن در مصلحت خواهی، صرفاآدرس غلط دادن است وبس.

ختم کلام :احمدی نژاد قطب مخالف کدام مصلحت بود؟