پنجشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۲
کد مطلب : 99430
آیا دولت به دنبال رفع حصر است؟

وعده‌ای‌ برای گرفتن رای بنفش از سبزی‌ها

وعده‌ای‌ برای گرفتن رای بنفش از سبزی‌ها

اصطلاح رفع حصر سران فتنه به بلیت بخت‌آزمایی تبدیل شده که هرباره اصلاح‌طلبان و اعتدالیون برای جذب آرای خاکستری و برخی اقشار از آن استفاده می‌کنند و پس از استفاده آن را دوباره به گنجه تاریخ باز می‌گردانند.
در ماهی که گذشت در بیشتر گردهمایی‌هایی که حسن روحانی در آن حضور می‌یافت، جمعیتی شعار رفع حصر سر می‌دادند و از دولت آن را مطالبه می‌کردند. مقامات دولتی نیز در چنین ایامی که بدون پرده پوشی صحبت می‌کنند و رادیکالیزم بر آنها فائق می‌آید، سراب رفع حصر را به مشتاقان آن نشان دادند و کلیددار آن را حسن روحانی دانستند تا یکبار دیگر با این وعده سیاسی حامیان اصلاح‌طلب را گرد خود جمع کند.
بازخوانی وعده رفع حصر توسط روحانی در سال ۹۲ گویای گلاه گشادی است که هرباره بر سر برخی می‌رود ولی از آن درس عبرت نمی‌گیرند. حسن روحانی یکی از وعده‌های دوران تبلیغات ریاست جمهوری خود را در سال ۹۲ موضوع رفع حصر قرار داده بود و جریان رسانه‌ای اصلاح‌طلب نیز با قطعی شدن توافق برای معرفی روحانی به عنوان نامزد اصلی این جریان، تا توانست بر آن مانور داد و رفع حصر را به عنوان مطالبه بخشی از افکار عمومی جانمایی کرد.
حسن روحانی در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ و در جمع دانشجویان دانشگاه شریف با سوالی درباره سرنوشت حصر موسوی و کروبی مواجه شد. او پاسخ داد: "مشکل نیست شرایطی را در یک سال آینده بشود فراهم کرد که نه تنها آنها که در حصرند آزاد شوند، حتی آنهایی که به خاطر سال ۸۸ در زندان هستند، آنها هم آزاد بشوند."
با پیروزی حسن روحانی در انتخابات سال ۹۲ و حضور در پاستور، کلیدواژه رفع حصر در ماه‌های نخست، به طور مرتب از سوی رسانه‌های اصلاح‌طلب و سایت‌های خبری و تحلیلی وابسته به جریان فتنه تکرار می‌شد.
سخنگوی دولت، وزیر دادگستری و مشاوران رئیس‌جمهور در فرصت‌هایی از بررسی موضوع رفع حصر در شورای امنیت ملی سخن گفتند و مواضعی مبهم و غیرشفاف را در این باب اتخاذ کردند. در پانزدهم مهرماه، مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری در گفت‌وگو با روزنامه ایران گفت بود: "پرونده آقایان موسوی و کروبی در شورای امنیت ملی از سوی دوستان بزرگوارمان تحت بررسی است. داستان عفو در كشورمان یك موضوع جدی و نهادینه شده است. ما قرار نیست انسان‌ها را در زندان‌ها بپوسانیم."
تاریخ مصرف چنین اظهاراتی نیز هرباره به سر می‌آمد و کلیدواژه حصر و رفع آن از ادبیات رسانه‌های اصلاح‌طلب همچنان به مناسبت‌هایی تکرار می‌شد. روحانی در شهریور سال گذشته درپاسخ به این که چرا به وعده خود برای رفع حصر عمل نمی‌کند، گفت: "پيش از موعد اعلام كردن (جزئیات) چيدن ميوه نارس است... قبلا گفتم در برخی مسائل دولت به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد اما دولت می‌تواند مقدمات و شرایط امر را فراهم کند."
"درباره حصر نباید از دولت توقعی داشته باشید. دولت نمی‌تواند کاری بکند. فعلاً در این فضا، پیش‌بینی آن یک مقدار آسان نیست. البته می‌تواند تحولی پیش بیاید و نمی‌خواهم منفی بگویم. نمی‌توانم پیش‌بینی کنم."، مرحوم هاشمی رفسنجانی در مصاحبه‌ای با سایت آفتاب در خردادماه سال گذشته این جملات را بر زبان راند و حساب دولت را در این باره مشخص کرد. اینکه حصر سران فتنه تا چه میزان دغدغه قاطبه مردم است یا نه، موضوع این یادداشت نیست اما مساله ایست که همواره توسط برخی از مقامات و فعالین سیاسی مطرح می‌شود و عده‌ای نیز به دنبال جنجال‌سازی به وسیله آن هستند.
با این حال با فرارسیدن انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ مجددا حامیان و رسانه‌های دولتی و اصلاح‌طلب بر طبل رفع حصر کوبیدند و روحانی را منجی سران فتنه به نمایش درآوردند. آنها با ایجاد یک دوقطبی القایی و کاذب رقبا را به بهانه همین موضوع حامی محدودسازی سیاسی جلوه دادند و خود را منادی بخش آزادی سیاسی و اجتماعی و بیان. به نظر می‌رسد سران فتنه به گروگان‌های اصلاح‌طلبان و اعتدالیون تبدیل شده‌اند که همچون گاو شیرده در ایام انتخابات شیر آنها را می‌دوشند و به کمک آن آرایی را به سوی خود جلب می‌کنند و پس از انتخابات به فراموشی سپرده می‌شوند تا یک انتخابات جدید آغاز شود!
این کلاهبرداری و گروکشی سیاسی از سران فتنه هرچند در ایام انتخابات ۹۲ و ۹۴ از سوی اعتدالیون و اصلاح‌طلبان تکرار شد ولی مجدد در سال‌جاری نیز به متینگ‌های سیاسی راه یافت بدون اینکه برخی از چنین وعده پوچ و توخالی درس عبرتی گرفته باشند و خود را به جهالت عمدی زدند. موضع رقبای اصلاح‌طلبان در این مورد کاملا صادقانه است و وظیفه خود را اطاعت و رعایت قانون درباره رفع حصر می‌دانند اما چنین موضعی از سوی حامیان دولت مورد سوءاستفاده جهت دوقطبی‌سازی قرار گرفته است.
اما با عبور از کارزار انتخاباتی و تندروی‌های رئیس‌جمهور مستقر، روحانی در اولین اظهارنظر خود پس از انتخابات درباره رفع حصر که در زمان انتخابات با بهره گیری از آن توانست خود را منجی محصوران نشان دهد با بیان اینکه همه در کشور باید تابع قانون باشند، پاسخ به سوال را منوط به قانون اساسی کرد. این یعنی اینکه در رقابت‌های انتخاباتی مقامات دولتی تا توانستند از رفع سران فتنه به نفع کارزار خود بهره بردند و پس از اخذ رای کارکرد حصر به پایان رسیده و نیازی به پیگیری آن نمی‌بینند.
متاسفانه تا زمانیکه برخی ساده‌انگارانه به وعده‌های سیاسی انتخاباتی می‌نگرند، افرادی پیدا می‌شوند تا به سوءاستفاده از احساسات و سادگی آنها بپردازند. سوژه رفع حصر سران فتنه نیز بر همین اساس است و سطحی‌نگری، هیجان‌زدگی و جوزدگی در ایام انتخابات شرایط را برای سوءاستفاده سیاستمداران فراهم می‌آورد.(جهان‌نیوز)

https://siasatrooz.ir/vdce7e8o.jh8oxi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی