?>?> ماندگاری بایدن در جاده ترامپ | سیاست روز
چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۴
کد مطلب : 117206
آمریکا بار دیگر چین را تهدید نظامی و سیاسی کرد

ماندگاری بایدن در جاده ترامپ

ماندگاری بایدن در جاده ترامپ

بایدن به رغم شعارهای بسیار همچنان به سیاست‌های دوران ترامپ باقی مانده است که نمود آن را در تهدیدات نظامی و سیاسی آمریکا علیه چین می‌توان مشاهده کرد.

نیروی دریایی آمریکا از حرکت یکی از ناوشکن‌های خود در نزدیکی جزایر چین در دریای جنوبی، بعد از عبور از تنگه تایوان خبر داد.ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای ادعا کرد ناوشکن «یو.اس.اس راسل» با حرکت در دریای جنوبی چین و نزدیک شدن به جزایر تحت کنترل پکن، «حقوق و آزادی دریانوردی» را اعمال کرده است.این کشتی جنگی آمریکایی در نزدیکی «جزایر اسپراتلی» در منطقه مورد مناقشه با فیلیپین، تایوان و ویتنام حرکت کرد که این چندمین بار در دوران دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده است که این اتفاق می‌افتد.
بر اساس این گزارش، حرکت ناوشکن راسل در نزدیکی این جزایر، بعد از تحرکات سه کشتی جنگی دیگر در دریای جنوبی چین و همچنین نزدیکی جزایر پاراسل انجام شده است.وزارت امور خارجه چین با محکوم کردن عبور ناوشکن‌های آمریکایی از تنگه تایوان و حرکت در دریای جنوبی، می‌گوید پکن از اوضاع منطقه کاملا مطلع بوده و آمادگی دارد هر زمان به هر تهدید و تحریک پاسخ دهد.
این اقدام تحریک‌آمیز ایالات متحده در شرایطی صورت گرفته‌ است پکن، تایوان را بخشی از سرزمین متعلق به چین می‌داند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی می‌کند. از سوی دیگر رئیس‌جمهور جدید آمریکا با دنباله‌روی از سیاست خارجی دولت پیشین این کشور، چین را به «عواقب جدی» به بهانه‌های حقوق بشری تهدید کرد. اظهارات اخیر تعدادی از مقام‌های دولت جدید آمریکا به ریاست بایدن درخصوص چین و روسیه نشان داد آنها نیز همان سیاست‌های سرکوبگرانه دولت پیشین به ریاست «دونالد ترامپ» را دنبال می‌کنند. «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» مدعی شد چین باید به بهانه‌های حقوق بشری، با عواقب جدی مواجه شود.به نوشته خبرگزاری «رویترز» به نقل از این مصاحبه، بایدن در پاسخ به سوالی درباره اقدامات «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین، گفت: «عواقب جدی در انتظار چین خواهد بود و او نیز این مسئله را می‌داند».وی با ادعای اینکه آمریکا نقش جهانی خود در حمایت از حقوق بشر را احیا می‌کند، مدعی شد دولت وی در همکاری با متحدان و جامعه جهانی، چین را به رعایت حقوق بشر ملزم خواهد کرد.رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه این ادعاهایش افزود: «چین به سختی تلاش می‌کند تا به یک رهبر جهانی تبدیل شود و برای این که بدان لقب برسد باید [حقوق بشر را] رعایت کرده و اعتماد دیگر کشورها را به دست بیاورد». بایدن همچنین با تهدید پکن، گفت: «تا زمانی که آنها فعالیت‌هایی متناقض با حقوق بشر را ادامه می‌دهند، اوضاع باید برای آنها دشوار شود». در این میان چین در کنار هشدار به آمریکا در حال کاهش تنشهای منطقه ای است تا مقابله ای همه جانبه با آمریکا داشته باشد. در این چارچوب تصاویر ماهواره‌ای از مناطق مرزی مورد مناقشه بین چین و هند نشان می‌دهد که پکن در حال تخلیه پایگاه‌های نظامی و عقب کشیدن تجهیزات و نیروهای خود است.در پی توافق کشورهای چین و هند برای کاهش تنش‌ها در مناطق مرزی مورد مناقشه، دو طرف اردوگاه‌های نظامی در مرز را تخلیه کرده و نیروهای خود را عقب کشیدند.
تصاویر ماهواره‌ای که از مناطق مرزی هیمالیا بین دو کشور منتشر شد، نشان می‌دهد که چین ده‌ها فقره از پایگاه‌های نظامی خود در مرز هند را برچیده و در حال تخلیه نظامیان خود از این مناطق است.
هفته قبل بود که دولت‌های چین و هند اعلام کردند به برنامه‌ای برای عقب کشیدن تانک‌ها، تجهیزات و نیروهای نظامی از کرانه‌های «دریاچه پانگونگ» در منطقه لداخ رسیده‌اند.
تصاویر منتشر شده توسط کمپانی «مَکسار تکنولوجیز»، برچیده شدن پایگاه‌های نظامی چینی در نزدیکی دریاچه پانگونگ و مناطق مرزی هیمیالیا با هند را تایید می‌کند. این پایگاه‌ها در تصاویر مشابه در ماه ژانویه قابل مشاهده بودند.از سوی دیگر، یک مقام هندی - که خواست نامش فاش نشود - امروز به رویترز گفت: «اقدام مشابهی نیز از سمت ما در حال انجام شدن است».

https://siasatrooz.ir/vdce7f8zpjh8zwi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی