يکشنبه ۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۷
کد مطلب : 119402
غربی‌ها سناریوی جدید اشغال افغانستان را به سازمان ملل می‌برند

ناامن سازی با اسم رمز منطقه امن

ناامن سازی با اسم رمز منطقه امن
در ادامه طراحی‌های غربی‌ها برای توجیه و اجرای ابعاد جدیدی از اشغال افغانستان و سناریوی استمرار بحران در این کشور، رئیس‌جمهور فرانسه می‌گوید، پاریس و لندن پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای ایجاد منطقه امن در کابل را به سازمان ملل ارائه می‌دهند تا امکان تداوم عملیات‌های بشردوستانه در افغانستان فراهم شود.
کشورهای غربی در حالی پس از ۲۰ سال از افغانستان خارج می‌شوند که هدف آنها حضور اطلاعاتی و امنیتی به جای نظامی و ایجاد بحران امنیتی مدیریت شده علیه این کشور و منطقه است که به دلیل فرار ناگهانیشان و سلطه طالبان بر کابل این طرح اجرایی نشد. اکنون غربی‌ها برآنند تا با ادعای ایجاد منطقه امن این سناریو را اجرایی سازند چنانکه «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه از طرحی برای ایجاد یک «منطقه امن» در کابل، پایتخت افغانستان خبر داد.ماکرون که در بغداد حضور دارد، گفت: «پاریس و لندن به سازمان ملل پیشنهاد ایجاد منطقه امن در کابل را خواهند داد».وی در این‌باره توضیح داد: «هدف این پیشنهاد، تعیین منطقه‌ای امن در کابل تحت اختیار سازمان ملل متحد است که امکان ادامه عملیات بشردوستانه را فراهم می‌آورد».رئیس‌جمهور فرانسه همچنین افزود: «پیش نویس قطعنامه فرانسه و انگلیس به سازمان ملل متحد ارائه می‌شود تا منطقه امن در کابل برای کسانی که مایل به ترک افغانستان هستند ایجاد گردد». غربی‌ها در حالی به دنبال ابعاد جدید از اشغال افغانستان هستند که سخنگوی طالبان از رایزنی با حامد کرزی، عبدالله عبدالله، یونس قانونی و عبدالرشید دوستم معاونان رئیس جمهور سابق افغانستان خبر داد و گفت: نظرات و توصیه های آنها نیز مورد توجه قرار گرفته است. همزمان با تکمیل خروج آمریکا از افغانستان، مقامات طالبان از تشکیل و اعلام دولت جدید در این کشور طی هفته‌های آینده خبر دادند. از سوی دیگر سخنگوی طالبان حمله هواپیماهای آمریکایی به ننگرهار را محکوم و آن را تجاوز به حریم افغانستان دانست.
رویترز گزارش داد که آمریکا در آخرین مرحله از عملیات تخلیه شهروندان این کشور و همکاران افغان از فرودگاه کابل قرار دارد.وی افزود: تنها ۱۰۰۰ هزار شهروند در فرودگاه کابل برای تخلیه باقی مانده است.
به گفته این مقام اطلاعاتی تاکنون تاریخ و زمان دقیق پایان ماموریت تعیین نشده است. از سوی دیگر وزارت دفاع انگلیس دیروز اعلام کرد که همه پرسنل نظامیان انگلیسی حاضر در افغانستان بعد از حدود ۲۰ سال «ماموریت»، این کشور را ترک کردند. همچنین منابع مطلع آمریکایی با اشاره به تکمیل روند خروج سفیر و دیپلمات‌های این کشور از افغانستان تا روز سه‌شنبه، گفتند به رسمیت شناختن دولت طالبان توسط کاخ سفید ممکن است مدتی طول بکشد. وزیر خارجه انگلیس نیز با انتشار یادداشتی ضمن تأکید بر لزوم تشکیل یک ائتلاف جهانی در مقابل طالبان گفت که برای رویارویی با این گروه باید از تمامی اهرم‌ها از جمله تحریم استفاده کرد.«دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس روز گذشته (شنبه ۲۸ آگوست، ۶ شهریور ماه) طی یادداشتی در روزنامه انگلیسی «تلگراف» تحت عنوان «انگلیس باید حقیقت جدید افغانستان را بپذیرد و با آن روبرو شود»، تصریح کرد که جامعه بین‌الملل می‌بایست درباره طالبان واقع‌بین باشد و از تمامی اهرم‌هایی که در اختیار دارد برای اصلاح این گروه استفاده کند.وی ادامه داد که هریک از آن افراد وحشت‌‌زده‌ای که سوار بر پرواز‌های انگلیس شدند، هرکدام داستانی برای تعریف کردن دارند.
در این میان بایدن رئیس جمهور آمریکا گفت که فرماندهان آمریکایی به وی اطلاع داده‌اند که احتمال حمله در ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده در افغانستان بسیار بالا خواهد بود.بایدن اضافه کرد: «اوضاع میدانی (در افغانستان) همچنان به شدت خطرناک بوده و تهدیدات حمله تروریستی علیه فرودگاه هنوز بالاست. فرماندهانمان به من اطلاع دادند که احتمال حمله در ۲۴ -۳۶ ساعت آینده بسیار بالا خواهد بود. من به آنها دستور دادم تا هرگونه اقدام احتمالی برای اولویت دادن حمایت از نیروها را اتخاذ کنند و این اطمینان را دادم که آنها تمام اختیارات، منابع و طرحها برای حمایت از مردها و زنانمان در میدان را دارند. آنها به من اطمینان دادند که این کار را انجام داده و آنها در حالی که در حال تکمیل ماموریت بوده این اقدامات را اتخاذ میکنند»در همین حال اما، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه از خودداری کشورهای غربی از قبول مسوولیت خود در مساله افغانستان انتقاد کرد.زاخارووا در کانال یوتیوب سالاویو لایو گفت: غرب در مساله افغانستان موضع عجیبی اتخاذ کرده و مسوولیت در این مساله را بر دوش دیگران می گذارد. وی با بیان اینکه شرکای غربی دیدگاه خود در قبال این وضعیت (افغانستان) را عجیب تنظیم می کنند، افزود: آنها این گونه موضع می گیرند که باید از وضعیت کنونی افغانستان نتیجه گیری کرد.زاخارووا گفت: این موضع باتوجه به فرصتی که غرب برای نتیجه گیری در مساله افغانستان در ۱۰-۱۵ سال اخیر داشت، بسیار غیرعادی است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه خاطرنشان کرد: در زبان روسی ضرب المثلی داریم که در این مورد مصداق می یابد که چه کسی از اشتباه چه کسانی باید درس عبرت بگیرد. وی ادامه داد: باتوجه به اینکه روسیه از مدتها پیش به اروپا در مورد خطرهای دمکراسی کردن کشورهای شرقی به زور و پیامدهای فاجعه بار این گونه اقدامات هشدار داده بود شنیدن موضع کنونی کشورهای غربی عجیب است. در این میان در آستانه برگزاری نشست وزرای کشور اروپایی درباره مسئله پناهندگان در حالی که کمیسیون اروپا از کشورهای عضو تعهدات مشخص برای پذیرش پناهندگان را درخواست کرده برخی کشورها از جمله اتریش و آلمان به راهکارهایی برای مقابله با هجوم پناهندگان می‌اندیشند.
https://siasatrooz.ir/vdce7o8zwjh8zei.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی