دوشنبه ۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۴:۴۱
کد مطلب : 92680
جنجال بي‌عدالتي در جامعه پزشكي ادامه دارد

تعرفه‌گذاري حلقه مفقوده پزشك با مردم!

تعرفه‌گذاري حلقه مفقوده پزشك با مردم!

از روزي كه تعرفه هاي پزشكي اعلام مي شود تا آخر سال بحث قيمتها داغ است، اين روال هر سال بوده و هيچ سالي را نمي بينيم كه پزشكان از اين موضوع اظهار رضايت كنند فرقي هم نمي‌كند كه اين تعرفه‌ها را خود وزارت‌خانه تعيين كند يا ارگان ديگر هميشه عده‌اي ناراضي وجود دارند كه به همه چي اعتراض دارند! در عين حال عده اي از پزشكان هم وجود دارند كه كاري به تعرفه‌ها نداشته و تعرفه‌هاي خاص خود را دارند! اين عده كه در مورد كم و زياد بودنشان اختلاف نظرهاي فراوان است هميشه نسبت به تعرفه هاي اعلام شده سكوت پيشه كرده و ترجيح مي دهند خود را از اين قائله بيرون بكشند، نه اعتراضي، نه دعوايي و نه مصاحبه جنجالي و... اما همه جامعه پزشكي به اين دو قشر خلاصه نمي شوند، دو نوع ديگر هم پزشك وجود دارد، نوع سوم پزشكان آنهايي هستند كه احترام به قانون و روش اعتراض قانوني را بلد هستند، آنها ضمن اعتراض هاي قانوني و پي گيري از مراجع قانوني تمام تلاش خود را براي رعايت اصول اعلام شده (هر چند با آنها مخالفتي داشته باشند) مي‌كنند. نوع چهارم هم كه عده اي خاص هستند كه به جاي نگاه به تعرفه به درد مردم توجه كرده و بدون هيچ چشم داشتي مشغول مداواي مردم با مشكلات مالي فراوان در دورافتاده‌ترين نقاط كشور هستند.
اما اين دعواي تعرفه ها چه زماني قرار است پايان يابد و ماجرا اصلا از كجا شروع مي شود؟! اين چيزي است در اين گزارش مرور مي شود.

اعتراض رسمي پزشکان به تعرفه‌هاي ۹۴
بعد از اعلام رسمي تعرفه هاي پزشكي سال ۹۴ بود كه اعضاي مجمع عمومي سازمان نظام پزشکي طي نامه اي به معاون اول رئيس جمهوري، خواستار اصلاح روند تعرفه گذاري و بازگشت به مصوبات شورايعالي بيمه شدند.
در همين زمينه اما دکتر عباس آقازاده رئيس مجمع عمومي سازمان نظام پزشکي به نمايندگي از اعضاي اين مجمع طي نامه اي به اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهوري ضمن اعتراض به روند تعرفه گذاري اخير اکيدا خواستار اصلاح اين مهم و بازگشت به مصوبات شورايعالي بيمه شدند.
در متن نامه مجمع عمومي سازمان نظام پزشکي به اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهوري، آمده است: از زمان آغاز طرح تحول سلامت، هجمه بي سابقه و کم نظيري بر عليه جامعه پزشکي آغاز شد که متاسفانه از تربيون هاي رسمي و دولتي نيز آتش تهيه اي فراهم مي شد و پزشکان بطور کلي متهم به صفات رذيله اي شدند که ذکر آنها از جانب مقامات رسمي کشور، سابقه و قرينه قبلي نداشت.انحرافات عده قليلي به حساب اکثريت قاطع فعالين حرف پزشکي گذاشته شد و عمده تبليغات سال اول دولت تدبير و اميد، بر محور گرفتن خاطيان و مبارزه با زير ميزي گذشت.
چنانچه قطعا اشراف داريد مطابق قانون توسعه پنجم بند ه ماده ۳۸ ، شوراي عالي بيمه وظيفه دارد در ابتداي هر سال تعرفه هاي جديد خدمات سلامت را اعلام نمايد. و در کارشناسي اين تعرفه‌ها نيز بر مبناي بند ۸ ماده ۱ قانون بيمه خدمات همگاني، قيمت تمام شده بايد پايه محاسبات ساليانه باشد.
اما در كنار اين موضوع ديگر قشرهاي جامعه پزشكي مثل آزمايشگاهيان و ..هم در نامه اي اعتراض خود را به تعرفه هاي وزارت بهداشت اعلام كردند.

واکنش مجلس به اعتراض‌ها
اما در اين ميان اظهار نظر رییس انجمن جراحان ایران در مورد پایین بودن تعرفه های پزشکی و ضرورت ۶ برابر شدن آن بازتاب های وسیعی در جامعه داشته است و نمایندگان مردم در این ارتباط واکنش های مختلفی داشته اند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اظهار نظرهای برخی افراد در رد تعرفه های پزشکی گفت:کسانی که امروز تعرفه های پزشکی را زیر سوال می برند خودشان در دوره وزارت از تدوین کنندگان قانون نظام پزشکی و چگونگی تعرفه گذاری بودند و چرا آن زمان که قوانین را تدوین می کردند چنین اظهارنظرها و ادبیاتی را برای تعرفه های پزشکی استفاده نمی کردند؟
محمد حسین قربانی با اشاره به اینکه کشور دارای مراجع قانون گذاری است و همه باید به قانون تمکین کنند اظهار داشت:بسیاری از پزشکان عمومی کشور تعرفه هایی را که سازمان نظام پزشکی آن را اعلام کرده است اجرا می کنند اما عده ای از پزشکان در تهران حاضر به اجرای قانون نیستند که این افراد باید در برابر قانون مطیع باشند.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از برخی ادبیات مشاور وزیر بهداشت در مورد نظام تعرفه گذاری ادامه داد: در شرایطی که طرح تحول سلامت کشور در حال اجراست و میزان پرداختی هزینه های درمانی از جیب مردم رو به کاهش است نباید با برخی اظهارنظرهای نسنجیده شان جامعه پزشکی را خدشه دار کرد.

درآمد برخی جراحان میلیونی است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درآمد برخی پزشکان خصوصا جراحان را در کشور بالا دانست و گفت: معتقدیم پزشکان هیچ کجای دنیا به اندازه برخی پزشکان کشور خصوصا جراحان درآمد ندارند و دستمزدهای بسیار بالایی دارند و در صورتی که نیاز باشد حاضریم مستندات این موضوع را برای ارایه در اختیار جراحان قرار دهیم.
وی تاکید کرد:همه باید به قانون متعهد باشند و حتی در صورتی که انتقادی به آن دارند اجرای قانون را بپذیرند تا از هرج و مرج در این حوزه جلوگیری شود.
برخی دست اندرکاران پزشکی از اینکه تعرفه‌های پزشکی متناسب با شرایط آن‌ها تدوین نمی‌شود و فعالیت آن‌ها با یک روش و سنجیده می‌شود ناراضی هستند و خواهان تعرفه‌گذاری‌هایی متناسب با شرایط کاری و اجتماعی خود هستند.
عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس معتقد است متولی خاصی برای تعرفه‌گذاری خدمات درمانی در کشور وجود ندارد و نبود آن باعث شده است در این بخش همواره با مشکلاتی مواجه شویم.
حسن تامینی لیچانی نيز با اشاره به اینکه چندین گروه از گذشته در نظام تعرفه گذاری های دخالت داشته اند گفت:زمانی سازمان نظام پزشکی و زمانی وزارت بهداشت تولی گری تعرفه گذاری خدمات درمانی را بر عهده داشتند اما دولت گذشته خود راسا اقدام به تعرفه گذاری کرد که این رویه سبب شد بسیاری از پزشکان تعرفه ها را رعایت نکنند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید نظام تعرفه گذاری خدمات درمانی متناسب با شرایط روز و نیازهای جامعه پزشکی باشد افزود:متاسفانه نظام تعرفه گذاری سلامت کشور به نقطه ثابتی نرسیده است و به این دلیل با مشکل مواجه هستیم که می طلبد با سیاستی واحد آن را حل کرد.
به گفته این نماینده مجلس،بی توجهی به نظارت جامعه پزشکی و مشارکت ندادن آن ها در تعیین تعرفه ها سبب شده است که پزشکان احساس کنند تعرفه های در نظر گرفته شده غیر منصفانه است و به این علت آن را رعایت نکنند در حالی که اگر این مسئله با هماهنگی جامعه پزشکی و حمایت دولت و بیمه ها همراه باشد قطعا با استقبال رو به رو می شود.

انتقاد به بي عدالتي و درآمد میلیاردي برخي پزشکان
وزیراسبق بهداشت‌ باانتقاد از بی‌عدالتی درباره درآمد یک‌میلیاردی برخی پزشکان در بازار آزاد در مقایسه با پزشکانی که دومیلیون تومان دریافتی دارند، گفت:‌متأسفانه ساکنان مناطق محروم صدایشان به مسئولان نمی‌رسد، رسانه‌هارا نیز بایکوت می‌شود.
مسعود پزشکیان با ارزیابی وضعیت پزشکی کشور در مقایسه با خدمات سلامت در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: دوران دفاع مقدس جهاد اصغر بود ولی امروز جهاد اکبر است. متأسفانه امروز برخی‌ها گرفتار پول و مقام شده‌اند.
پزشکیان با نقد طرح تحول سلامت عنوان کرد: طرح تحول سلامت نیز یکی از این طرح‌هاست، متأسفانه یک پزشکی ۱۰۰میلیون درآمد پیدا می‌کند و دیگری مشابه همان کار را انجام می‌دهد و فقط دومیلیون می‌گیرد، برخی‌ از پزشکان نیز در بازار آزاد درآمد یک‌میلیاردی دارند.
وزیر اسبق بهداشت تصریح کرد: جنگ برای آن بود که این ناعدالتی‌ها از بین برود تا امروز پوشش همگانی سلامت در کشور گسترش یابد. متأسفانه برخی‌ها برای مردم کار نمی‌کنند و اکثر دعواها نیز برای پول و مقام است.
پزشکیان ادامه داد: روش کار ما در بهداشت و درمان کشور خلاف مکانیزم است و پرداختی‌ها نیز غیرعادلانه است زیرا چیزی که ما در مجلس مصوب کردیم درباره یک درصد ارزش افزوده از مالیات برای حوزه سلامت و همچنین ۱۰ درصد مابه‌التفاوت یارانه‌ها برای این حوزه را باید در حوزه‌های بهداشت و رفع شکاف دسترسی مردم به خدمات سلامت هزینه می‌شد نه اینکه این پول بین دیگران (پزشکان) پخش شود.
وی با بیان اینکه این پرداختی‌ها غیرعلمی و غیراسلامی است عنوان کرد: متأسفانه به هر طریقی هم که شده رسانه‌ها را بایکوت می‌کنند، از طرف دیگر نیز صدای مردم در مناطق محروم به گوش مسئولان نمی‌رسد و همه خیال می‌کنند کارها به‌درستی در حال انجام است.
پزشکیان درباره اینکه مقصر این نابسامانی در وهله نخست چه‌کسانی هستند، گفت: مقصر اصلی ما نمایندگان مجلس هستیم که در بحث نظارت ضعیف عمل کردیم، از طرف دیگر نیز دولت باید قانون را اجرا کند.

با جامعه پزشکی در نیفتید!
اما در اين هياهو و بالا گرفتن موج انتقادها دبیر مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران اظهارنظريجالب و توصيه اي عجيب داشت، اوگفت: با جامعه پزشكي درنيفتيد!!!
علی نوبخت ادامه داد: به کسانی که این روزها در رسانه‌ها علیه جامعه پزشکی حرف می‌زنند می‌گوییم با پزشکان، ناشیانه برخورد نکنید و در نیفتید، اگر هم مشکلی هست، خود جامعه پزشکی می‌تواند پالایش کند. جامعه پزشکی الماس است و به قول دکتر فاضل جز الماس نمی تواند الماس را ببرد، بنابراین اعلام می کنیم که با جامعه پزشکی ناشیانه برخورد نکنید، حتی فیدل کاسترو که انقلابی‌ترین فرد کوبا بود به مسئولان دولتش نصیحت کرد که با جامعه پزشکی درنیفتید و بلکه از آنها کمک بگیرید. اما ما متأسفانه نجواهایی می‌شنویم که احساس خطر می کنیم.
حال بايد ديد اين الماسها خودشان مي توانند از پس مشكلات خود برآيند يا همچنان دعواها و دلخوريهايشان را رسانه‌اي خواهند كرد!

نظام پزشکی اختیارات خود را برای نظارت بر پزشکان و تعرفه‌ها به انجمن‌های پزشکی واگذار کرد 
در حالی که رئیس سازمان نظام پزشکی اعلام کرده بود، نظارت بر تعرفه‌ها به عهده این سازمان نیست، اکنون معاون وی می‌گوید: طی تفاهمنامه‌ای اختیارات نظام پزشکی را برای نظارت بر پزشکان به مجمع انجمن های علمی پزشکی واگذار کرده و از این پس اگر تعرفه‌ای بیشتر از حد مصوب گرفته شود یا رعایت زمان لازم برای بیمار انجام نشود این انجمن‌ها به آن رسیدگی می‌کنند.
محمد جهانگیری در رابطه با امضای تفاهم‌نامه جدید میان سازمان نظام پزشکی و مجمع انجمن‌های علمی و تخصصی در رابطه با واگذاری بخشی از اعتبارات این سازمان در زمینه نظارت بر جامعه پزشکی گفت: ما نظارت‌های تخصصی داریم که این نظارت‌ها از نظر اخلاق حرفه‌ای و مهارت‌های تخصصی تعریف می‌شوند.
وی ادامه داد: بهترین الگو در دنیا این است که خود گروه‌های تخصصی و علمی نظارت‌ها را انجام دهند بنابراین تفاهمنامه‌ای که امضا شده در بحث مهارتی تخصصی و اخلاق حرفه‌ای است به طوری که ابتدا انجمن‌های علمی و تخصصی به موضوع ورود خواهند کرد و اگر مواردی لازم باشد به آنها ارجاع داده می‌شود تا آنها نظرات خود را اعلام کنند.
معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی گفت: ما به حقوق دیگران وارد نمی‌شویم بلکه موضوعاتی است که سازمان نظام پزشکی و انجمن‌های تخصصی می‌توانند در مورد تخلفات واضح جامعه پزشکی نظرات خود را بگویند و در این صورت تعیین شود که انجام برخی اقدامات از سوی پزشکان در راستای مهارت تخصصی و اهداف حرفه‌ای آن صنف است یا خیر.
جهانگیری ادامه داد: بنابراین اولین قدم در حوزه نظارت بر رفتار پزشکان توسط انجمن‌ها انجام می‌شود که در صورت لزوم رفع و ارتقا داده می‌شود مثلاً پزشکی در مباحث مهارتی اگر تخلفی کند انجمن‌های تخصصی بهتر از هر سازمان دیگری را می‌تواند به آن رسیدگی کنند در حوزه مهارتی اگر نیاز به بازآموزی یا هدایت خاصی باشد ایجاد می‌شود.

سوشيانت آسماني

https://siasatrooz.ir/vdce7p8o.jh8wvi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی