سه شنبه ۶ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۳
کد مطلب : 89800
اصولگرايان مجلس مواضع وزير پيشنهادي علوم را در برائت از فتنه نپسنديدند

ابهام در فاصله نيلي با خط قرمزهاي مجلس

ابهام در فاصله نيلي با خط قرمزهاي مجلس

بهارستاني‌ها امروز مرد سوم پيشنهادي وزارت علوم را ارزيابي مي‌كنند و تصميم مي‌گيرند كه آيا مي‌توان سكان اين وزارتخانه را بر دستان نيلي‌احمد‌آبادي سپرد يا خير؟ با اين وجود اصلي‌ترين خط قرمز نمايندگان براي انتخاب وزير علوم برائت از فتنه است و گمانه‌زني‌ها نشان مي‌دهد كه وي نتوانسته اعتماد نمايندگان اصولگراي مجلس را در اين‌باره به خود جلب كند.
البته در اين ميان زمزمه‌هايي به گوش مي‌رسد كه نیلی‌احمدآبادی «گزینه اصلی» حسن روحانی برای وزارت علوم نیست و اظهارات وي نشان مي‌دهد كه دولت خود نيز به ديگراني دل بسته است الیاس نادران نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سوابق اندک و غیرقابل اتکای نیلی‌احمدآبادی گفت که "دولت نیز نظر مساعدی نسبت به گزینه پیشنهادی خود ندارد و اعتقاد ما این است که وی گزینه اصلی دولت نیست."
همچنين شنیده‌ها حاکی از آن است که گزینه‌هاي اصلی و جدی دولت برای وزارت علوم، احمد معتمدی رئیس فعلی دانشگاه امیرکبیر و وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین علی افخمی رئیس موسسه دهخدا هستند. دولت در این زمینه با اصرار فراوان از محمدرضا عارف نیز درخواست کرده بود که وزارت علوم را بپذیرد اما این درخواست از سوی عارف رد شده، و از این روی در حال حاضر معتمدی و افخمی، گزینه‌هایی هستند که دولت حساب‌بیشتری روی آنها باز کرده است تا در صورت رای عدم اعتماد به نیلی‌احمدآبادی - که احتمال آن با توجه به فضای مجلس زیاد است - یکی از این دو گزینه به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شوند.
از سوی دیگر برخی شواهد حاکی از آن است که مدیریت سایه در وزارت علوم كه برخي آن را به عهده عبدالحسين فريدون مي‌دانند كه همچنان اهداف خاص خود را در این وزارتخانه دنبال می‌کند.
در نهايت بسياري از نمايندگان بر اين باورند كه جلسه‌ امروز با توجه به سوابق نیلی‌احمدآبادی و عدم ارائه برنامه قابل توجه از سوی وی که حاکی از عدم انگیزه او برای تصدی وزارت علوم است به جلسه‌ای مانند جلسه رای اعتماد میلی‌منفرد تبدیل خواهد شد.

هدف از معرفي نيلي چيست؟
بسياري بر اين باورند كه ابتداي دولت يازدهم از آنجا كه کارگزاران از فقدان گزینه مناسب علمی و طراز اول برای وزارت علوم رنج می‌بردند و از سوی دیگر اصلاح‌طلبان يد طولايي در مديريت دانشگاه‌ها و وزارت علوم داشتند، اصلاح‌طلبان اين وزارتخانه را سهم خود از دولت روحاني مي‌دانستند. معرفي جعفر ميلي‌منفرد، سرپرستي توفيقي و وزارت ۹ ماهه فرجي‌دانا بر اين وزارتخانه و عملكرد آنان نشان‌دهنده اين سهم‌خواهي است.
با وجود فريدون به عنوان وزير سايه در وزارت علوم، معرفی "محمود نیلی‌احمدآبادی" با سوابق اندک مدیریتی که تنها به ریاست پردیس فنی دانشگاه تهران محدود می‌شود در کنار فقدان هرگونه تلاش و رایزنی برای بالابردن شانس وی برای کسب رای اعتماد مجلس نشان از آن دارد که اولا حسن روحانی می‌خواهد هم اصلاح‌طلبان را برای ادامه راه به ویژه برای انتخابات مجلس سال آینده حفظ کند و هم به آنها باج سیاسی ندهد و هم با معرفی یک گزینه ضعیف که عملا احتمال رای آوری وی در مجلس بسیار پایین به نظر می‌رسد هزینه درگیری با مجلس را بالا برده و با مظلوم‌نمایی خود را مُصر برای حرکت و مجلس را سنگ‌انداز راه در اذهان عمومی جا بیندازد. نهايتا ً در بازی انتخاباتی با وزارت علوم از این دو مساله استفاده کند و شانس پیروزی هم‌فکران خود در انتخابات آتی را افزایش دهد.

واكنش‌ها چه بود؟
ديروز جلسات متعددي با نيلي برگزار شد و وي در اين جلسات برنامه‌هاي خود را مطرح كرد كه با طرح اين برنامه‌ها نتوانست نظر مثبت اصولگرايان را به خود جلب كند.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اعلام نظر منفي اين حزب درباره نيلي گفت: از نمایندگان مجلس مصراً تقاضا داريم به وظیفه‌ای که بین ایشان و خداوند متعال به عهده آنهاست، عمل بفرمایند و به کسی رای مثبت بدهند که نه تنها سابقه همراهی و سکوت در فتنه نداشته باشد، بلکه در مقابل عوامل فتنه، شجاعانه و به صراحت سینه سپر کند و به نظر ما این خصوصیت در وجود آقای نیلی جمع نیست.
محمد‌نبی حبیبی كه در جمع دبیران حزب متبوعش سخن می‌گفت با اشاره به معرفی وزیر پیشنهادی علوم از سوی رئیس‌جمهور به مجلس اظهار داشت: در جلسه شورای انقلاب فرهنگی موضوع انتصاب آقای دکتر نیلی‌احمد‌آبادی برای ریاست دانشگاه تهران مطرح شده بود. نظر منفی بسیاری از اعضاي محترم شورای انقلاب فرهنگی در حدی غلبه داشت که اصلا موضوع به رای گذاشته نشد. سوال این است که چگونه نام ایشان برای تصدی وزارت علوم به مجلس داده شده است.
حبیبی تصریح کرد: در زمان فتنه تحصنی در دانشکده فنی دانشگاه تهران به پشتیبانی از جریان فتنه برقرار بوده است که آقای دکتر نیلی رئیس این دانشکده نه تنها هیچ مخالفتی با آن تحصن نداشته بلکه همراهی هم کرده‌اند.
وی در ادامه تاکید کرد: آقای دکتر نیلی تاکنون موضعی علیه فتنه و سران فتنه و اتهاماتی که سران فتنه در انتخابات ۸۸ ریاست جمهوری به نظام دارد نداشته است.
دبیر‌کل حزب موتلفه اسلامی بیان داشت: تذکر مکرر مقام معظم رهبری راجع به خط قرمز بودن فتنه و فتنه‌گران در حدی است که احتیاج به توضیح ندارد. در بین اساتید دانشگاه‌های کشور شخصیت‌های ارزشمندی و واجد شرایطي که موضع صریح در گفتار و رفتار علیه فتنه ۸۸ داشته‌اند فراوان وجود دارد ،چرا آقای رئیس‌جمهوری محترم از بین آنها فردی را معرفی نمی‌کنند.
وي گفت: با وجودی که پشتیبانی اصولی از دولت یازدهم در دستور کار حزب موتلفه اسلامی است اما تاسف خود را از اقدام جناب آقای رئیس‌جمهور محترم در این معرفی اعلام می‌کنم.
از سوي ديگر ابوالقاسم جراره نماینده مردم بندرعباس وعضو هیأت رئیسه فراکسیون اصولگرایان مجلس در اين‌باره گفت: نظر فراکسیون اصولگرایان در مورد رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم منفی است و در دوره وی اوضاع بهتر از دوران وزارت فرجی‌دانا نخواهد بود.
وي با اشاره به جلسه شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان اظهار داشت: در این جلسه موضوع صلاحیت و دادن رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت که جمع‌بندی و نظر کمیسیون برای دادن رأی اعتماد به وی منفی بود.
جراره افزود: کم‌تجربگی و سایر مسائل مطرح شده در مورد وزیر پیشنهادی علوم سبب خواهد شد تا شرایط بهتر از دوران وزارت آقای فرجی‌دانا نباشد.
زهره طبیب‌زاده نماینده مردم تهران نيز با اشاره به جلسه شورای مرکزی فراکسیون اصول‌گرایان، گفت: جلسه شورای مرکزی فراکسیون اصول‌گرایان با موضوع بررسی صلاحیت محمود نیلی‌‌احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد و مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت كه در مجموع نظر اعضا نسبت به وزیر پیشنهادی علوم مثبت نبود و حاضرین دلایل مثبت نبودن نظر خود و ضعف و ناکارآمدی مدیریت وی و سوابق حضور در فتنه عنوان می‌کردند.
در همين حال دبیر فراکسیون اصولگرايان رهروان ولایت مجلس نيز در اين‌باره اظهار داشت: فراکسیون در مورد حمایت از وزیر پیشنهادی علوم به جمع‌بندی مثبت نرسید و حمایت فراکسیونی از وی در دستور کار نیست.
ایرج عبدی نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس گفت: جلسه هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت به منظور بررسی برنامه‌های وزیر پیشنهادی علوم تشکیل شد اما فراکسیون به جمع‌بندی مثبت در مورد وی نرسید و حمایت فراکسیونی از وی انجام نمی‌شود.
وی افزود: با توجه به سابقه کاری وزیر پیشنهادی علوم بعید به نظر می‌رسد که وی بتواند امروز رای اعتماد نمایندگان را به دست آورد.
محمد‌رضا محسني‌ثاني عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه برخی از نمایندگان مجلس اعتقاد دارند نیلی‌احمدآبادی صلاحیت تصدی وزارت علوم را به لحاظ ویژگی‌های اجرایی و سیاسی ندارد، گفت: در حال حاضر فضای سنگینی بر مجلس نسبت به نیلی حاکم است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از وزارتخانه‌های حساس و مهم است که باید توسط افراد توانمند و دارای تجربه اداره شود و باید در دفاعیات نیلی‌احمد‌آبادی و رئیس‌جمهور که وی را به عنوان وزیر پیشنهادی خود معرفی کرده است دید که آیا وی صلاحیت اداره این وزارتخانه را دارد.
محسنی‌ثانی با تاکید بر اینکه خیلی نمی‌توان به رای آوردن نیلی احمدآبادی امیدوار بود، یادآور شد: رسیدگی مجلس به رأی اعتماد بر‌اساس توان مدیریتی و شفافیت در عملکرد سیاسی گزینه‌های پیشنهادی است و قطعا نمایندگان براساس نظریات شخصی خود به یک وزیر عدم رای اعتماد نخواهند داد.
احمد توكلي عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس نيز با بیان اینکه رویکرد مجلس نسبت به وزیر پیشنهادی علوم مثبت نیست، گفت: با توجه به موضع‌گیری اعضای دو فراکسیون اصولگرایان و اصولگرایان رهروان ولایت به نظر می‌رسد که علی‌القاعده محمود نیلی در نشست امروز مجلس موفق به کسب رأی اعتماد نشود. در نهايت بسياري بر اين باورند كه با توجه به شرايط حاضر معرفي نيلي يك طنز سياسي است و بعيد به نظر مي‌رسد كه وي در آزمون نمايندگان مجلس موفق شود.

كتايون مافي

https://siasatrooz.ir/vdce7v8v.jh8o7i9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

فتنه ....شده است .شما کجایید .بارو کنید قدرت مدیریت .... به یک سوم احمدینژاد هم نمی رسد ؟!
بابا احمدی اقتدار داشت