يکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۵
کد مطلب : 118502

تفاوت میان خدمت و ژست خدمت

تاکنون در ایران کمتر پیش آمده است که سه قوه از یک جریان فکری مشترک باشند و چه بسا همین اتفاق یکی از دلایل ناکارآمدی باشد...

تاکنون در ایران کمتر پیش آمده است که سه قوه از یک جریان فکری مشترک باشند و چه بسا همین اتفاق یکی از دلایل ناکارآمدی باشد.
انتخابات ریاست جمهوری این دوره از ویژگی‌های خاصی برخوردار بود، چرا که علاوه بر تلاش گسترده دشمنان برای کاهش مشارکت مردم،‌عوامل داخلی نیز وجود داشت تا مشارکت پایین بیاید.کاهش مشارکت در جمهوری اسلامی ایران به معنای ضعیف شدن جمهوری اسلامی ایران و ‌در پی آن تقویت دشمنان است.
عوامل بسیاری در جریان انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ دست به دست هم دادند تا مردم پای کار نیایند، اما حضور ۴۹ درصدی مردم در انتخابات با توجه به شرایط موجود یک پیروزی بزرگ برای انقلاب اسلامی ایران و شکست برای دشمنان خارجی و عوامل داخلی آن است.
اما بحث اصلی بر سر یکدست شدن سه قوه با پیروزی سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری است. مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم اکنون با حضور نمایندگان جریان فکری انقلابی شکل گرفته است. با توجه به روند انتخابات ۲۸ خرداد از این پس باید سعی کرد که جریان چپ و راست،‌اصلاح طلب و اصولگرا را نادیده گرفت و یک جریان فکری انقلابی را تنها در عرصه مدیریت کشور به رسمیت شناخت،‌مردم نیز از این دو جریان بریده‌اند و تنها خواسته آنها وجود مسئولینی دلسوز، کار آمد و انقلابی برای پیشبرد امور کشور است.
آیا جز این است که مردم از جریان‌های سیاسی که سال‌ها است حضور دارند و منافع انقلاب و مردم را فدای امیال سیاسی و جناحی خود می‌کنند ناراضی هستند؟
اکنون فرصتی دست داده است تا با شکل گیری جریان فکری انقلابی که تاکنون از گردونه خدمت به دور بوده است،‌ کشور روی خدمت واقعی را ببیند و خود را برای روزهای بهتر آماده کند.
بیشتر عمر انقلاب در دست جریان‌هایی بود که سعی داشتند بیشتر از آنکه در اندیشه اجرای قانون اساسی، برنامه‌های کارشناسی شده، ابلاغیه‌هایی که رهبری نظام به دولت‌ها داده است، گذشت و یکی دیگر از دلایل ضعف در اداره کشور را نیز می‌توان همین مسئله دانست.
دولت‌ها پس از روی کار آمدن ساز خود را می‌نواختند و برای توجیه عملکرد ضعیف خود نیز از نداشتن اختیار سخن به میان می‌آوردند.
اکنون رئیسی جمهوری انتخاب شده است که می‌توان او را فارغ از این حاشیه‌ها دانست،‌ چرا که او در قوه قضاییه نشان داده است که می‌توان بدون توجه به مسائل جناحی و حزبی،‌ تنها به خدمت اندیشید و در راستای اصلاح ضعف‌ها گام برداشت. اغراق نیست که بگوییم در مدت زمان کوتاهی که ابراهیم رئیسی در قوه قضاییه بوده است اتفاقات خوبی در این قوه افتاده که مردم نیز آن را احساس کرده‌اند.
با توجه به شرایطی که در طول ۴۲ سال گذشته تاکنون وجود داشته است به نظر می‌رسد که این نخستین بار است که هر سه قوه می‌توانند با تعامل عمیق و قوی در جهت خدمت به مردم،‌کشور و انقلاب ورود پیدا کنند و قطعاً این همگرایی که به واسطه نزدیک بودن تفکر خدمت به مردم وجود دارد می‌تواند سبب گشایش‌های برزگی در کشور شود. هر چه اختلافات میان قوا و دیگر نهادهای حاکمیتی کمتر باشد، تلاش برای بهبود اوضاع سرعت می‌گیرد.
تاکنون بنای همه نهادها و سازمانهای حاکمیتی کمک به دولت و دولت‌ها بوده است اما در مقاطعی دیده شد که برخی از دولت‌های مستقر با سخنان و مواضع خود نهادهایی همچون سپاه، ارتش،‌ بسیج و برخی دیگر از سازمان‌ها را ناخرسند کردند و از ظرفیت‌های آنها برای بهبود اوضاع بهره نبردند. ظرفیت‌های بسیاری در کشور وجود دارد علاوه بر آن که دولت‌ها خود دارای ظرفیت بالایی هستند و با بالفعل کردن این ظرفیت‌های چند جانبه قطعاً اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
برخی اعتقاد دارند که استقرار روسای قوای سه گانه با تفکرات همسو باعث اختلال سیاسی و اجتماعی می‌شود که در پاسخ به این گروه باید گفت که آیا آن زمان که سران سه قوه اختلاف داشته و از دو طیف و جریان جدا از هم بودند،‌ آیا اختلال اجتماعی و سیاسی وجود نداشت؟
نگرانی چنین افرادی نابجا است و حتی می‌توان گفت که آنها صلاح کشور را درنظر ندارند چرا که امتیازی که اکنون ایجاد شده به فرصتی طلایی است که قطعاً رئیس جمهور منتخب آن را قدر خواهد دانست.چهار سال دیگر و در انتخابات ریاست جمهوری آینده عملکرد دولت سید ابراهیم رئیسی بار دیگر باعث افزایش چشمگیر مشارکت خواهد شد همگان تفاوت میان خدمت و ژست خدمت را خواهند دید.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdce7v8zwjh8zni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی