دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۲
کد مطلب : 90024
صداي مخالفت مجلس با دانش‌آشتياني به گوش مي‌رسد

پيچيده‌تر شدن انتخاب وزير علوم

پيچيده‌تر شدن انتخاب وزير علوم

فخر‌الدین احمدی‌دانش‌آشتیانی چهارمین وزیر پیشنهادی دولت تدبیر و امید برای تصدی وزارت علوم به مجلس است که جلسه رای اعتماد به او روز سه‌شنبه هفته جاری خواهد بود، اما خصوصيات و عملكرد وي و حواشي مجلس نشان مي‌دهند كه باز هم دولت از در تعامل با خانه ملت نيامده است و آشتياني هم نخواهد توانست حمايت مجلس را به خود جلب كند.
پیش از این، محمود نیلی‌احمدآبادی برای تصدی وزارت علوم به مجلس معرفی شده بود که مجلسی‌ها در جلسه هفتم آبان‌ماه خود به او اعتماد نکردند و وزارت علوم همچنان بی‌وزیر ماند.
اين بار اگر وزیر پیشنهادی ‌رأی نیاورد، این موضوع به‌ عنوان یک معضل به مقام معظم رهبری منعکس می‌شود و ایشان یک مدتی را برای رئیس‌جمهور تعیین می‌کنند تا فرصت مجددی برای معرفی وزیر بعدی ایجاد شود.
با اين حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی که از همان ابتدای معرفی دانش‌آشتیانی به مجلس برای تصدی وزارت علوم از عدم توفیق وی برای کسب رای اعتماد صحبت کردند با نزدیک شدن به روز رای اعتماد همچنان بر این موضع تاکید دارند. حجت‌الاسلام سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به خطوط قرمز مجلس بر رای عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم تاکید کرد. وي در اين‌باره گفت: مجلس به آشتیانی رای مثبت نخواهد داد و به دولت سفارش می‌کنیم فرد معتدلی را به مجلس معرفی کند.
وی تصریح کرد: از جمله مهم‌ترین این خطوط قرمز مساله فتنه بوده که عوامل، محتوا و اهداف فتنه از جمله این چارچوب‌هاست. وی ادامه داد: مجلس به هیچ عنوان زیر بار کسی که در متن، حاشیه یا موید فتنه بوده است، نخواهد رفت بنابراین مجلس محکم پای این مساله خواهد ایستاد.

مطالبه مجلس و لجبازي چيست؟
اين درحالي است كه مطالبه دانشگاهيان و نمايندگان مجلس از دولت این است که وزارت علوم از حاشیه‌ها دور و در جهت مسائل علمی حرکت کند که این امر تنها با حضور شخصیتی بی‌حاشیه و علمی در این وزارتخانه ممکن است.
اين در حالي است كه در جريان معرفي وزير علوم احساس مي‌شود كه وزارت علوم كه از مهمترين وزارتخانه‌هاي دولت است امروز به عنوان ابزاري براي جريانات سياسي مختلف هزينه مي‌شود و به نظر مي‌رسد دولت به نوعي لجبازي و عدم تعامل در اين امر مبتلا شده است كه ثمره چنين روند تبديل وزارت علوم به جولانگاه جريانات سياسي است.
نمايندگان مجلس بر اين عقيده‌اند افرادي بايد بر منسب اين وزارتخانه مهم قرار گيرند كه خطوط قرمز نظام را مي‌شناسند و از سابقه مديريتي بسيار خوبي در اين زمينه برخوردار باشند.
اما به نظر مي‌رسد كه معرفی افرادی همچون، توفیقی، میلی‌منفرد، فرجی‌دانا، نیلی‌احمدآبادی و اکنون احمدی‌دانش‌آشتیانی که همگی از اصلاح‌طلبان افراطی هستند و به نوعي نقشي در فتنه داشته‌اند، از منظر دولت با هدف خاصي دنبال مي‌شود.
نمايندگان عقيده دارند كه اتفاقات اخیر در رابطه با وزارت علوم این سؤالات را بوجود می‌آورد که هدف شخص رئیس‌جمهور از معرفی چنین افرادی با این نگرش و سابقه برای سمت وزارت علوم چیست؟ بی‌شک این اقدامات روحانی این شک و شبهه را پدید می‌آورد که دولت درصدد است تا با معرفی افراد مسئله‌دار و با سابقه نامناسب به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس که بی‌شک نمایندگان مجلس در راستای منویات مقام معظم رهبری رأی اعتماد به چنین افرادی نخواهند داد چهره‌ای منطقی از خود و چهره‌ای لجباز از نمایندگان مجلس نشان دهد.
در عين حال برخي ديگر نيز معتقدند كه دولت می‌خواهد تا مردم احساس کنند که نمایندگان با دولت سر ناسازگاری داشته و دولت نمی‌تواند برای حل مشکلات مردم با وجود چنین نمایندگانی کاری از پیش ببرد تا مردم در انتخابات آتی مجلس به افراد نزدیک دولت رأی دهند.
حتي گمانه‌زني به اين سمت نيز مي‌رود كه شاید دولت به نوعی قصد دارند اذهان مردم را از مسائل اصلی کشور مانند مذاکرات هسته‌ای به مسائل دیگری معطوف کنند.

بازي استعفا
جالب آنجاست كه در جریان معرفی دانش‌آشتیانی به‌ عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس خبری مبنی بر استعفای معاون آموزشی و رئیس مرکز هیأت‌های امنای وزارت علوم منتشر شد. به اعتقاد ناظران استعفای میلی‌‌منفرد و سمنانیان از حضور در وزارت، سناریوی جدید جریان فتنه برای متقاعد کردن مجلس به رای اعتماد به دانش‌آشتیانی است. در صورتی که مجلسی‌ها بارها علاوه بر انتقاد نسبت به حضور افراد مساله‌دار در مناصب این وزارتخانه بیشتر نسبت به خط‌مشی حاکم بر وزارت علوم و نفوذ جریان فتنه در آن هشدار داده‌‌اند.
با اين وجود نجفي استعفاي ميلي‌منفرد و سمنانيان را نپذيرفت و اين امر نشان مي‌دهد كه دولت نمي خواهد با اين امر راه پذيرش دانش آشتياني در مجلس اندكي هموار شود.

رايزني‌ها
با اين وجود آخرين خبرها باز هم حكايت از رايزني‌ها در اين‌باره دارد. كمال‌الدين پير‌موذن با اشاره به جلسه مشترک باهنر نايب رئيس مجلس و محمد‌علي نجفی درباره دانش‌آشتیانی گفت: این جلسه در جهت شناخت بیشتر نمایندگان با وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات، فناوری بود.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی افزود: وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری فردی شفاف و صریح است که همواره به سوالات نمایندگان شجاعانه پاسخ داده است.
در همين حال جواد کولیوند با بیان اینکه انتساب مخالفت با دانش‌آشتیانی به یک گروه و جریان خاص سیاسی در مجلس بداخلاقی سیاسی است، گفت: آنچه مشخص است این است که اکثر نمایندگان مجلس از طیف‌‌‌های مختلف سیاسی با آقای دانش‌آشتیانی مخالف هستند.
جواد کولیوند عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با بیان اینکه معرفی دانش‌آشتیانی برای وزارت علوم عجیب به نظر می‌رسد، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی به عنوان خانه ملت، خطوط قرمزی برای رای اعتماد به وزرا را دارد که از جمله این خطوط، کارآمدی، مدیریت و عدم نقش‌آفرینی در فتنه ۸۸ است.
وی با بیان اینکه، تفاوتی بین آقای دانش‌آشتیانی و گزینه‌های قبلی وزارت علوم نیست، خاطرنشان کرد: بعید می‌دانم مجلس شورای اسلامی به آقای دانش‌آشتیانی رای اعتماد بدهد؛ امیدواریم دولت محترم پیام مجلس را درک و به احترام نمایندگان ملت، گزینه‌های شبیه به هم را برای وزارت علوم معرفی نکند.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در پایان گفت: مجلس متشکل از نمایندگان مردم است و اینطور نیست که برخی خودشان را فقط منتخب مردم بدانند.

گزينه حاضر در فتنه
در همين حال به نظر مي‌رسد كه نمايندگان مجلس اين بار هم نمي‌خواهند تا به وزير علوم راي دهند و يكي از دلايل محكم آنها سوابق آشتياني و همكاري وي با اصحاب فتنه ۸۸ است.
غفوری‌فرد نماینده سابق مجلس با بیان اینکه مجلس باز هم به گزینه حاضر در فتنه رأی نخواهد داد، گفت: مجلس می‌خواهد صد در صد احراز کند وزیری که رئیس‌جمهور معرفی کرده دقیقاً نسبت به فتنه ۸۸ موضع منفی و شفاف گرفته است.
حسن غفوری‌فرد نماینده ادوار مجلس و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، درباره اینکه آیا رئیس‌جمهور پیام مجلس در عدم رای اعتماد به نیلی احمد آبادی را دریافت کرد؟ گفت: طبق قانون اساسی مجلس حق دارد به وزیر رأی بدهد یا ندهد مسلماً رئیس‌جمهور هم آن را به رسمیت می‌شناسد. فقط رئیس‌جمهور باید رعایت کند وزیری را معرفی کند که از مجلس رأی اعتماد بگیرد.
وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور گفته بود نباید لجبازی کنیم، افزود: خودشان باید بدانند وقتی زمینه نیست نباید این کار را انجام بدهند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی اضافه کرد: چندین ماه است که وزارت علوم با سرپرست اداره می‌شود ضمن اینکه چند ماه وزارت فرجی‌دانا هم شرایط متعادلی نبود بنابراین به نظر می‌رسد نگرانی حضرت آقا (مقام معظم رهبری) جا دارد و هر کس دیگری جا ایشان بود، مطمئناً نگران می‌شد.
غفوری‌فرد ادامه داد: وقتی مهم‌ترین دستگاه علمی ما یک سال آرامش کافی و شرایط کافی برای کار وجود ندارد، نمی‌تواند امیدوار باشد رشد علمی ادامه یابد.
وی درخصوص ویژگی‌های وزیر علوم که مي‌تواند طبق این ویژگی‌ها از خانه ملت رای اعتماد کسب کند، گفت: چند شاخص حتماً باید رعایت شود تا مجلس رأی بدهد و امیدوارم رأی بالایی هم باشد.
نماینده ادوار مجلس به تبیین اولین ویژگی وزیر علوم در دولت یازدهم پرداخت و تاکید کرد: اولین شاخص این است که وزیری که رئیس‌جمهور معرفی می‌کند هیچ‌گونه شائبه‌ای راجع به ارتباط با فتنه ۸۸ در آن وجود نداشته باشد، حتی در حد شایعه. یعنی کسی باشد که در مسئله ۸۸ موضع کاملاً شفاف و روشنی داشته باشد، هم آن موقع و هم بعد از سخنرانی مقام معظم رهبری در جمعه بعد از انتخابات هیچ شائبه‌ای در مورد ارتباط با آن یا حتی تمایل به آن وجود نداشته باشد.
غفوری‌فرد تصریح کرد: اگر کوچک‌ترین شائبه‌ای وجود داشته باشد حتماً مجلس رأی نمی‌دهد، مجلس می‌خواهد صد در صد احراز کند وزیری که رئیس‌جمهور معرفی کرده دقیقاً نسبت به فتنه ۸۸ موضع منفی و شفاف گرفته است.
وی در عین حال اظهار داشت: البته کسانی هم با فتنه بوده و بعد توبه کرده‌اند؛ آن مسئله دیگری است، اما وقتی می‌خواهند به کسی رأی بدهند که در رأس بالاترین دستگاه علمی کشور قرار بگیرد، مجلس کاملاً در نظر دارد که وزیر معرفی‌ شده به هیچ‌وجه کوچک‌ترین شائبه‌ای در زمینه ارتباط با فتنه ۸۸ و تمایل به آن نداشته باشد.
این استاد دانشگاه، مدیریت، سلامت انقلابی و توجه ویژه به رشد علم در کشور را از دیگر ویژگی‌های وزیر علوم در دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: وزیر علوم باید از لحاظ علمی با شاخص‌هایی که مقام معظم رهبری تعیین کرده‌اند در جهت شناخت و رشد علم و دانش اقدام کند، مدیریت هم داشته باشد و سلامت انقلابی و اعتقاد به نظام جزو ابتداییات و محکماتی است که وزیر معرفی ‌شده باید واجد آن باشد.
دبیر‌کل حزب موتلفه اسلامی در واکنش به معرفی وزیر پیشنهادی جدید علوم گفت: اصرار دولت در برخی از موارد راه تعامل با مجلس را می‌بندد.
محمد‌نبی حبیبی دبیر‌کل حزب موتلفه اسلامی نيز در پایان نشست دبیران حزب متبوعش گفت: دولت وقتی شعار تعامل سازنده با جهان را در سیاست خارجی و گفت‌وگوهای هسته‌ای دنبال می‌دهد، مناسب است همین سیاست را در داخل عمل ‌کند. تعامل با قوا تدبیر دولت یازدهم بود چرا آن را فراموش کرده است.
وی افزود: پیشنهاد مشخص ما این است که نمایندگان دولت و مجلس قبل از معرفی وزیر علوم نشستی داشته باشند و راه‌های تعامل دولت و مجلس در این مورد و رسیدن به گزینه‌های مورد توافق را به بحث بگذارند، دولت باید حساسیت درست مجلس در مورد فتنه را ارج نهد.
از سوي ديگر عليرضا محجوب عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با بیان اینکه بنظر می‌رسد دولت در معرفی چهره دلخواه برای وزارت علوم درمانده است، گفت: رای گرفتن آقای دانش‌آشتیانی از نمایندگان سخت خواهد بود.
وي درباره نظر مجلس درباره وزیر پیشنهادی علوم گفت: ما در مجلس یک موضوع صنفی دانشگاه داریم که نمایندگان نسبت به آن حساس هستند و به هر انتخابی در این باب بسیار حساسند که اگر حساسیت‌های سیاسی را هم به آن اضافه کنیم موضوع دو چندان می‌شود.
محجوب تصریح کرد: عرصه برای معرفی وزارت علوم خالی از آدم نیست و هستند کسانی که شایسته رای گرفتن باشند.

https://siasatrooz.ir/vdcee78o.jh87wi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی