دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۵
کد مطلب : 93094
سايت‌هاي همسان‌گزيني حلال مشكلات ازدواج!

بله سايتي مشكل اقتصادي جوانان را حل مي‌كند؟!

بله سايتي مشكل اقتصادي جوانان را حل مي‌كند؟!

طبق آمار وزارت ورزش ۶۸ درصد علت ازدواج نكردن افراد را مسائل اقتصادي ناميدند اما ظاهرا در بين عوامل موثر در عدم تمايل جوانان به ازدواج راه‌اندازي سايت‌هاي همسرگزيني و همسان‌گزيني راحت‌تر بوده چراكه فعلا آنچه بيشترين مانور تبليغاتي را براي ازدواج جوانان دارا است استفاده از اين سايت‌ها است!!
البته مسئولان اين سايت‌ها نگفته اند كه اگر كسي مشكل اقتصادي و شغلي داشته باشد و براي هزينه‌هاي ازدواج با مشكل روبرو باشد آيا با ثبت‌نام در اين سايت‌ها مي‌تواند به رفع اين موارد هم اميدوار باشد يا خير؟!

موانع ازدواج چيست؟!
طبق اعلام محمود گلزاری معاون سابق ساماندهی وزارت ورزش و جوانان براساس تحقیقی که در سال ۹۲ به بررسی نگرش جوانان در امر ازدواج از بین جوانان کل کشور از سن ۱۸ تا ۳۴ سالگی پرداخته است ۴ مورد مسائل اقتصادی، نیافتن همسر دلخواه، مسائل فرهنگی و مسائل تربیتی و روان‌شناختی افراد موضوعاتی هستند که مانع ازدواج فرد مي‌شوند. براساس آماری که گلزاری از این تحقیق ارائه کرد از بین مردان ۶۸ درصد مشکلات اقتصادی، ۴۳ درصد شغل، ۲۵ درصد هزینه‌هاي ازدواج، ۱۲ درصد نیافتن همسر مناسب، ۱۰ درصد مسائل فرهنگی (آداب و رسوم) و ۱۰ درصد مسائل روان‌شناختی و تربیتی مانند ترس، بی‌اعتمادی و تردید را عامل عدم تمایل به ازدواج دانسته‌اند. همچنین در بین زنان نیز
۱۸ درصد مشکلات اقتصادی، ۹ درصد شغل،
۹ درصد هزینه ها، ۳۶ درصد نیافتن هزینه مناسب، ۱۷ درصد مسائل فرهنگی و ۲۹ درصد مسائل روانشناختی و تربیتی را از مشکلات ازدواج دانسته اند. اما آيا اين آمار نشان مي‌دهد كه مشكل اصلي جوانان براي ازدواج يافتن يكديگر است؟!
غير از ناهنجاري‌هاي فرهنگي و حقوقي كه استفاده از سايت‌هاي همسريابي ممكن است ايجاد كند آيا مشكل جوانان با گسترش اينگونه كارها حل مي‌شود؟! چرا يكبار كسي با خودش فكر نمي‌كند اگر همين هزينه ولو اندك را كه براي سايت‌هاي همسريابي و گسترش آن صورت مي‌دهند به بخش اشتغال جوانان و يا وام‌هاي كم‌بهره براي جوانان اختصاص دهند آيا باز هم جوان امروزي جامعه ما نمي‌تواند همسر مناسب خود را بيابد؟! به راستي چند درصد دغدغه‌هاي كشور و مشكلات ازدواج در پيدا نكردن زوج همسان خود بر مي‌گردد و چه مقدار عرف و شرايط اجتماعي جامعه ايجاب مي‌كند كه رفتارهاي اينچنيني داشته و خانواده‌ها از روي سايت دنبال همسر فرزندشان بگردند؟! به جز اين مادر آيا كسي فكر مي‌كند كه اگر فردي به نيت كلاهبرداري وارد اين پروسه شود چه كسي پاسخگوي فريب‌خوردگان خواهد بود و چه تضميني وجود دارد جوانان براي تفريح و سرگرمي حالا كه نمي‌توانند ازدواج كنند به اين سايت سر نزده و هر بار فردي را به نيت ازدواج معطل خود نكنند؟! آيا اين طرح بعد از كارشناسي و با توجه به نياز جامعه و عرف موجود تعبيه و راه‌اندازي شده است؟!

رفع موانع ازدواج
اما كار در بخش‌هاي ديگر چطور پيش رفته است؟! گلزاری البته با اشاره به اینکه همه این موضوعات قابل تحلیل است اظهار داشت: در شورای فرهنگ عمومی کشور که سال ۹۴ را به موضوعات مربوط به خانواده اختصاص داده است این موارد در هشت زمینه از قبل از ازدواج مورد بررسی قرار مي‌گیرد.
وی تصریح کرد: در این زمینه به تدریج جلو آمده‌ایم و تقسیم کار دستگاهی شده است. علاوه بر همسریابی موسسه تبیان موسسات دیگر نیز گزارش داده‌اند و در مسئله آموزش نیز آموزش‌هاي فراگیر و الزامی قرار است از سوی وزارت بهداشت صورت گیرد و آموزش‌هاي عمومی نیز از سوی وزارت علوم و دانشگاه‌ها.
همچنین در این نشست طالب‌پور مدیرعامل موسسه تبیان نیز با اشاره به اینکه بیش از دو سال از زمان شروع جدی در بحث‌هاي نظری درباره طرح همسان‌گزینی مي‌گذرد اظهار داشت: این طرح مبتنی بر آموزه‌هاي اسلامی و فرهنگ اسلامی است که با تکنولوژی عجین شده است.
طالب‌پور با اشاره به اینکه یک سیستم هوشمند مشاوران و متخصصان علمی کشور منجر به انتخاب بهترین‌ها از سوی خانواده‌ها مي‌شود تصریح کرد: شبکه معرفان، شبکه مشاوران، شبکه راستی‌آزمایان و شبکه امنا در این طرح حضور دارند که البته طرح نیازمند حمایت‌ها و بودجه‌هاي لازم است اما به صورت رایگان به خانواده‌ها سرویس داده مي‌شود.
وی همچنین درباره توقعات موسسه تبیان از شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اولین توقعی که تبیان از شورا دارد این است که این طرح را در استان‌ها مطرح کرده و آن را تایید کنند و نکته بعدی اینکه محور این طرح واسطه‌ها هستند و هرچه تعداد معرف‌ها بیشتر باشد طرح به موفقیت نزدیک مي‌شود لذا نیازمند ایجاد فضا از سوی شورا هستیم.
معاون سابق وزارت ورزش و جوانان افزود: هر استان بابت احراز هویت هزینه‌هایی نیز باید متقبل شود که این هزینه‌ها در مقابل بحث فرهنگی زیاد نیست و انتظار داریم در شورای فرهنگی استان‌ها این بودجه‌ها در نظر گرفته شود.

سایت‌های همسریابی به طور مطلق مورد تایید نیست
اما در اين زمينه دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اينكه سایت‌های همسریابی به طور مطلق مورد تایید این شورا نیست گفته البته جلساتی را با برخی از این سایت‌ها برگزار کردیم.
حجت‌الاسلام و‌المسلمین حسین شاهمرادی‌ ادامه داد: برخی از سایت‌های همسریابی قابلیت و صلاحیت لازم را ندارند و برخی دیگر عیب‌های زیادی دارند؛ اما بعضی از این سایت‌ها ممکن است قابل اعتنا باشند.
وی با بیان اینکه ابتدا باید شیوه‌نامه سایت‌های همسریابی را تدوین کنیم، اظهار کرد: پس از تدوین این شیوه‌نامه، از فعالیت سایت‌های غیرمجاز ممانعت می‌شود مگر آنکه خود را با معیارهای شیوه‌نامه تطبیق دهند. البته هنوز زمان دقیق تدوین این شیوه‌نامه مشخص نیست. دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: یکی از سایت‌های بسیار خوب تبیان است و یکی از کارهای قابل تقدیر این موسسه راه‌اندازی سامانه همسان‌گزینی تا همسری است که این سامانه نقش واسطه‌گری را دارد و در سه عرصه اجتماعی، آموزش و مشاوره فعالیت می‌کند و اقدامات آن از نظرعلمی و دینی قابل قبول است.
وی با بیان اینکه واسطه‌گری در ازدواج موضوع مهمی است، افزود: واسطه‌گری در ازدواج هم در آموزه‌های دینی و اسلامی و هم در باورهای خوب فرهنگی ایرانیان وجود داشته؛ اما در حال کمرنگ بودن بود. در این شرایط موسسه تبیان تلاش کرد تا با راه‌اندازی سایت همسان‌گزینی تا همسری به این سنت بپردازد و شورای فرهنگ عمومی نیز از این کار تقدیر می‌کند. شاهمرادی ابراز امیدواری کرد که شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها بتواند کمک‌های خوبی به سایت همسان‌گزینی تا همسری بدهد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خاطرنشان کرد: این شورا در همه استان‌ها در بالاترین سطح قرار دارد؛ چرا که رئيس آن نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان است. در این شرایط اگر قرار باشد اقدام فرهنگی در هر استان نهادینه شود شورای فرهنگ عمومی باید به طور منظم به آن بپردازد.
وی با بیان اینکه خانواده یکی از مباحثی است که شورای فرهنگ عمومی به آن می‌پردازد، اظهار کرد: انتظار داریم که بخش خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد نیز به امر ازدواج بپردازند. اگر اقدامات این بخش‌ها با موازین قانونی و اسلامی همخوانی داشته باشد از آن حمایت می‌کنیم. حمایت ما در استان‌ها باعث رشد و نمو این امر خداپسندانه می‌شود.
شاهمرادی اضافه کرد: می‌توانیم با ایجاد ارتباط بین دستگاهی در زمینه ازدواج فعالیت کنیم. وجود افراد مناسب و واسطه‌های خوب و خیر در موفقیت سایت همسان‌گزینی تا همسری نقش زیادی دارد. اگر این واسطه‌ها به خوبی شکل بگیرند خانواده‌ها می‌توانند به آنان اعتماد کنند.
حال بايد ديد مسئولان كشوري چه ميزان روي ۷ فاكتور اصلي رفع موانع ازدواج تلاش كرده و وظيفه پيدا كردن گزينه مناسب را به خود جوانان واگذار مي‌كنند. واقعيت اين است اگر آن هفت عامل ابتدايي كه از سوي وزارت ورزش و جوانان عنوان شد حل شود تعداد زيادي از جوانان قادر به يافتن نيمه‌گمشده خود خواهند بود.

مائده شيرپور

https://siasatrooz.ir/vdcee78o.jh8xoi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی