پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۵۶
کد مطلب : 99674
امارات هم عربستان را در لیست تهدیدات استراتژیک قرار داد

عمیق‌تر شدن شکاف میان سعودی و شرکایش

عمیق‌تر شدن شکاف میان سعودی و شرکایش

سیاست‌های مداخله‌گرایانه سعودی حتی نزدیکترین شرکای آن را نیز در برابر آن قرار داده است، یک سند محرمانه شورای عالی امنیت ملی امارات فاش کرد که عربستان تهدیدی استراتژیک برای این کشور است.
سند محرمانه‌ مربوط به شورای عالی امنیت ملی امارات که پس از هک شدن پست الکترونیک سفیر این کشور در واشنگتن بدست آمده است، نشان می‌دهد که عربستان سعودی تهدیدی برای امارات است.
طبق گزارش شبکه المنار، در این سند، ایران به عنوان تهدید نخست و عربستان به عنوان دوم برای امارات معرفی شده است. این سند نشان می‌دهد که «هزاع بن زاید آل نهیان» در نامه‌ای به دستگاه‌های امنیتی امارات و شرکت‌های امنیتی که سفارتخانه‌های امارات در خارج آن را اداره می‌کنند، خواسته است تا اطلاعاتی را درباره چند کشور با استناد به فهرست تهدیدات و چالش‌هایی که امارات با آن مواجه است، جمع‌آوری کنند و تأکید شده است که آمادگی برای مقابله با این تهدیدات ضروری است.
نکته قابل توجه آنکه برخی مقامات سابق و کارشناسان آمریکایی در جلسه کمیته فرعی امور خاورمیانه و شمال آفریقای مجلس نمایندگان آمریکا، عربستان سعودی را «شریک ضروری» واشنگتن در منطقه خواندند.
در حالی که حمایت‌های گسترده واشنگتن از ریاض ادامه دارد، برخی دیپلمات‌های سابق و همچنین کارشناسان آمریکایی بر لزوم حمایت واشنگتن از ایجاد تغییر در نظام شریعت اسلامی عربستان سعودی تاکید کردند. کمیته فرعی امور خاورمیانه و شمال آفریقا در مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه جلسه استماعی برای بررسی چالشها و فرصتها در روابط آمریکا-عربستان سعودی برگزار کرد.
«جوزف وستفال»، سفیر پیشین آمریکا در عربستان سعودی در این نشست گفت: «عربستان سعودی شریک ضروری و اجتناب ناپذیر آمریکا است و ما باید هر آنچه می‌توانیم برای حمایت از تغییر و تحول در آن انجام دهیم. ما می‌توانیم از طریق سازمانهای عمومی و خصوصی در مشاوره دادن برای اصلاحات در سیستم آموزشی آنها و اجرای احکام عدالت بر اساس قانون شریعت، یک منبع بزرگی برای آنها باشیم».
وی به قانونگذاران آمریکایی گفته که «اگر بتوان در محافظه‌کارترین کشور مسلمان جهان، کشوری و شهروندانی که به خاطر پرورش وهابیگری که شکل شدیدا محافظه‌کار اسلام است و زنان از حق رانندگی برخوردار نیستند، تغییر و تحولی اجتماعی و اقتصادی را پیش برد که از اصلاحات و مدرنیته حمایت کند، این یک مثال و نمونه مثبتی برای جهان عرب خواهد شد».«کارن الیوت هاوس» عضو ارشد مرکز بلفر درباره عربستان سعودی گفت: «دولت(عربستان سعودی) نه تنها در برنامه اصلاحات ۲۰۳۰ خود قول یک اسلام میانه‌روتر را داده است بلکه همچنین اقدامات جسورانه‌ای برای کم کردن محدودیتهای اجتماعی اتخاذ کرده است؛ که به روحانیون محافظه کار وهابی طی چند دهه گذشته اجازه اعمال این محدودیتها را داده است». خبر دیگر از تنش عربستان و قطر آنکه دولت قطر ابلاغیه‌ای به دولت جیبوتی ارسال و اعلام کرد که به زودی نظامیان خود در خاک جیبوتی را خارج می‌کند. این مسئول قطری ادعا کرد که دولت قطر همواره نقش میانجی دیپلماتیک صادق در حل بحران‌ها و اختلافات بین کشورهای دوست و برادر را داشته است و به ایفای نقش اصلی خود در جامعه جهانی ادامه خواهد داد. به گفته این منبع، دولت جیبوتی نامه‌ای رسمی از وزارت خارجه قطر درباره پایان دادن به میانجی‌گری بین جیبوتی و اریتره دریافت کرده است.
نخست‌وزیر و فرمانده ارتش پاکستان تلاش کردند با سفر به ریاض بین قطر و عربستان میانجی‌گری کنند اما در این زمینه چندان موفق نشدند. نخست وزیر پاکستان بعد از یک روز اقامت در عربستان به کشورش بازگشت و نتوانست پادشاه این کشور را برای کنار گذاشتن اختلاف با قطر قانع کند. خبر دیگر آنکه سفیر امارات عربی متحده در آمریکا در ادامه فشارها علیه دوحه، از واشنگتن خواست درباره پایگاه هوایی خود در العدید قطر تجدیدنظر کند. سفیر امارات عربی متحده در آمریکا در ادامه تحرکاتش علیه قطر، این بار اظهاراتی درباره پایگاه هوایی آمریکا در العیدد قطر مطرح کرده است.درست چند روز پس از انتقادات تند رئیس‌ جمهوری آمریکا علیه قطر، سفیر این کشور در دوحه استعفا کرد. خبر دیگر آنکه در بحبوحه شدت گرفتن تنش کشورهای حاشیه خلیج فارس و قطر، وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد: چهارشنبه به دوحه و در صورت امکان به ریاض سفر خواهد کرد. این سفر بخشی از تلاش‌های ترکیه برای حل بحران کم‌سابقه در روابط کشورهای حاشیه خلیج فارس است.

https://siasatrooz.ir/vdceep8o.jh8ofi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی