سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۰
کد مطلب : 116045

همگرایی برای بازگشت

نشست آوارگان سوری امروز در دمشق با حضور بسیاری از کشورها برگزار می‌شود....

نشست آوارگان سوری امروز در دمشق با حضور بسیاری از کشورها برگزار می‌شود. در همین چارچوب الکساندر یفیموف سفیر روسیه در دمشق تأکید کرده است که این نشست در راستای سرنوشت و رفاه همه مردم سوریه به ویژه سوریهای حاضر در خارج از این کشور است.یفیموف به روزنامه الوطن سوریه گفت که این نشست را محلی برای بررسی عینی یک مجموعه کامل از مسائل مربوط به کمک مردم سوریه برای بازگشت به کشورشان و اتحاد ملت سوریه می‌دانیم. حال این سوال مطرح است که اهمیت این نشست چیست ؟ و چه نتایجی می‌تواند به همراه داشته باشد؟
در باب نشست دمشق چند نکته قابل توجه است. نسخت آنکه این نشست به میزبانی سوریه و با حضور کشورهای متعددی برگزار می‌شود که خود سندی بر مشروعیت و جایگاه جهانی سوریه است که شکسته شدن سناریوی دشمنان سوریه برای مشروعیت زدایی از نظام این کشور را اجرا کرده‌اند. دوم آنکه برگزاری این نشست و اولویت یافتن بازگشت آوارگان از یک سو بیانگر برقراری امنیت و ثبات در سوریه است که تحولات این کشور را وارد مرحله جدید بازگشت آوارگان شده است که بیانگر موفقیت این کشور در مبارزه با تروریسم و شکست طرح‌هاییست که به دنبال نابودی و چند پاره سازی سوریه بوده اند. از سو دیگر این نشست نشانگر اراده نظام سوریه برای خدمت رسانی به همگان از ساکنان سوریه گرفته تا آوارگان است.
آوارگانی که ۱۳ میلیون نفر از جمعیت ۲۳ میلیونی سوریه را در بر می‌گیرد. حال این سوال مطرح است که این نشست تا چه میزان می‌تواند به موفقیت دست یابد؟ میزبان موفقیت نشست بستگی به نوع عملکرد سازمان ملل و سایر کشورها دارد. برخی از کشورها در طول ۹ سال در کنار سوریه به مبارزه با تروریسم پرداخته و کمک‌های بیشماری نیز به آوارگان داشته اند. در نقطه مقابل برخی کشورها تحت ائتلاف آمریکایی به جای حمایت از سوریه در مبارزه با تروریسم به حمایت از تروریست‌ها و حتی تحریم سوریه پرداخته اند که تحریم‌های آمریکایی موسوم به" سزار" در این چارچوب است.
بر این اساس می‌توان گفت که صداقت جهانی در حمایت از نظام سوریه در مبارزه با تروریسم و حمایت مالی از دمشق برای ایجاد شرایط لازم جهت بازگشت و اسکان آوارگان راهکار پایان بحران آوارگان است که شکستن تحریم‌های سزار از مولفه‌های مهم در این عرصه است. نوع رفتار کشورها و سازمان ملل در قبال این نشست میزان صداقت آنها مبنی بر حمایت از سوریه و صلح در خاورمیانه را آشکار می سازداین رفتار را در قالب تحولات جدید سوریه می‌توان مورد ارزیابی قرار داد که حوزه امنیتی را به عرصه بازسازی و بازگشت آوارگان کشانده است. نشستی که می‌توان آن را نشانه‌ای دیگر بر اعتماد مردمی به نظام حاکم بر سوریه دانست که سندی بر واهی بودن ادعاهای دشمنان سوریه است که با ادعای حمایت از مردم و عدم مشروعیت نظام سوریه به جنگ افروزی در این کشور پرداخته‌اند. 

نویسنده: سید مهدی لنکرانی

https://siasatrooz.ir/vdceep8znjh8z7i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی