جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۲
کد مطلب : 102842
وقتی آمریکا بر ارسال سلاح به یمن از سوی ایران اصرار می‌کند

ادعایی که ثابت نمی‌شود

ادعایی که ثابت نمی‌شود

متهم کردن تهران به ارسال سلاح برای یمن از سوی مقامات آمریکایی در حالی یکی از پازل‌های ضد ایرانی این رژیم استکباری محسوب می‌شود که ناظران سیاسی بر این باورند؛ این پازل در ادامه تلاش برای موج ایران‌هراسی در عرصه بین‌الملل، تحت فشار قرار دادن جامعه بین‌الملل برای کشاندن ایران پای میز گفت‌‌و‌گو در چارچوب موضوعات منطقه‌ای و نیز تقلا برای مذاکره ذیل توان دفاعی - نظامی و محدود کردن توان موشکی جمهوری اسلامی ایران است.
در حالی ائتلاف سعودی به سرکردگی آمریکا از ابتدای سال ۹۴یمن را مورد تجاوز و تهاجم در دریا، خشکی و آسمان قرار داده و خون بسیاری از مردم بی‌گناه این کشور به دست همین قاتلان ریخته شده است که بسیاری از محافل بین‌المللی به جای واکنش به ائتلاف سعودی - آمریکایی، در ادعاهای واهی جمهوری اسلامی ایران را به ارسال سلاح برای یمن متهم و همچنان نیز بر ادعای خود پافشاری می‌کنند. چنانچه به تازگی سازمان ملل نیز در گزارشی، ایران را به ارسال سلاح به یمن متهم کرد و مدعی شد که تهران قوانین بین‌المللی را نقض کرده است.
کمیته سازمان ملل متحد مدعی شده است که عدم همکاری ایران در جلوگیری از شلیک موشک‌های بالستیک به عربستان از سوی نیروهای انصارالله، نقض قطعنامه سازمان ملل است.
این کمیته همچنین مدعی شده که اجزا و بخش‌های باقیمانده موشک‌ها، تجهیزات نظامی مربوط به هواپیماهای بدون سرنشین نشان می‌دهد که این تجهیزات منشأ ایرانی دارد.
در بخش دیگری از این گزارش ادعا شده است، تهران بعد از تصویب قطعنامه سازمان ملل درخصوص ممنوعیت ارسال سلاح به یمن، اقدام به ارسال سلاح به این کشور کرده است. پیش از این ائتلاف عربستان و نماینده آمریکا در سازمان ملل در نمایشی تبلیغاتی مدعی شده بودند که ایران اقدام به ارسال و قاچاق سلاح به یمن کرده است.
این در حالی است که بارها مقامات نظامی و امنیتی کشورمان این ادعاها را رد کرده بیان کردند که ایران به یمن سلاح ارسال نکرده است، چنانچه تقریباً یک ماه پیش فرمانده کل سپاه پاسداران در نشست خبری ضمن تأکید بر حمایت مستشاری ایران از یمن تاکید کرد: از آنجایی که دشمنان ما به قول قرآن احمق هستند و نمی‌توانند ماهیت و توان انقلاب و جبهه مقاومت را درک کنند، نمی‌توانند با آن مقابله کنند لذا هر تهدیدی در آینده با شکست مواجه می‌شود پس بهتر است خوی تجاوز و استکباری را از سرشان بیرون کنند مثل یمن که حتما با شکست مفتضحانه عربستان همراه خواهد بود، بهتر است استکبار دست از سر مسلمانان بردارد.
جالب توجه اینکه متهم کردن ایران بویژه از سوی آمریکا به ارسال سلاح برای یمن در حالی بدون سند و مدرک و تنها با فرافکنی علیه کشورمان صورت می‌گیرد که سکوت محافل بین‌الملل و حتی رسانه‌ای در قبال جنایات سعودی‌ها علیه مردم بی‌گناه یمن همچنان ادامه دارد؛ البته به تازگی سازمان دیده‌بان حقوق بشر، رژیم سعودی را ناقض قانون بین‌المللی حقوق بشر در یمن دانست و اعلام کرد ائتلاف عربستان در یمن ۸۷ بار حمله غیرقانونی داشته و نزدیک به ۱۰۰۰ غیرنظامی یمنی را کشته است.
ساره لیا ویستن مدیر اجرایی بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان حقوق بشر تأکید کرد، به خاطر فاجعه انسانی در یمن و تعداد فعالان و معارضان سیاسی عربستانی که به اتهامات واهی در زندان هستند، تصویر «محمد بن‌سلمان» ولیعهد عربستان که به عنوان یک مرد اصلاح‌طلب ارائه می‎شود و در این زمینه هزینه‎های زیادی نیز صرف شده است، مخدوش می‌شود. گزارش جدید نشان می‌دهد که خطر گرسنگی رو به افزایش است و این تعداد طی شش ماه اخیر از ۶.۸ میلیون نفر به ۸.۴ نفر افزایش پیدا کرده است.
حملات ائتلاف سعودی به یمن به بهانه بازگرداندن قدرت به عبدربه منصورهادی رئیس‌جمهور مستعفی و فراری یمن، بیش از دو سال و نیم است که ادامه دارد و طی این مدت هزاران نفر از مردم یمن کشته و زخمی شده‌اند.
جمهوری اسلامی ایران بارها به وضعیت اسفناک مردم یمن و این تقلای مذبوحانه سران سعودی برای دخالت در امور دیگر کشورها هشدار داده است؛ چنانچه دیروز نیزجابری انصاری دستیار ارشد وزیر خارجه کشورمان در امور ویژه سیاسی و معاون وزیر خارجه روسیه در مسکو آخرین تحولات منطقه، اوضاع یمن و سوریه و همچنین کنگره گفت‌وگوی ملی سوریه را مورد بررسی و رایزنی قرار دادند.

تشریح هدف آمریکا از متهم کردن ایران به ارسال سلاح به یمن
به اعتقاد کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا، هدف آمریکایی‌ها از متهم کردن ایران به ارسال کمک‌های نظامی به یمن عبارت است از اینکه این مساله را به صورت مکرر بیان کنند تا در نهایت در دستور کار شورای امنیت قرار بگیرد.
رضا میرابیان در گفت‌وگو با تسنیم، درخصوص عوامل موثر بر متهم کردن ایران به ارسال سلاح به یمن از سوی کمیته‌های مستقل سازمان ملل، با اشاره به اینکه ریاض تلاش می‌کند صلح مورد نظر خود را بر یمن تحمیل کند، بیان داشت: به نظر می‌رسد این اتهام سنارویی است که در دستور کار لابی‌های فشار قرار دارد. وی با توجه به طرح مجدد اتهاماتی علیه جمهوری اسلامی ایران در مورد ارسال کمک نظامی به یمن گفت: کمیته‌های مستقلی که با سازمان ملل همکاری می‌کنند چنین گزارشی را ارائه کرده‌اند؛ اما این کمیته‌ها ارتباط سیستماتیک با سازمان ملل ندارند.
میرابیان با تاکید بر تلاش واشنگتن و ریاض برای افزایش فشار بر یمن اشاره داشت: سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود که دلایلی مبنی بر حمایت نظامی ایران از یمن وجود ندارد. آمریکا، عربستان و لابی اسرائیل با فشارهای شدید تلاش می‌کنند جمهوری اسلامی ایران را به پای میز مذاکره بکشانند تا یمن را تحت فشار قرار دهد.
وی با اشاره به اهداف عربستان از این اقدامات تاکید داشت: عربستان تلاش می‌کند صلح مدنظر خود را بر یمن تحمیل کند، اما جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که پیش‌شرط هرگونه صلح در یمن ابتدا ابراز حسن‌نیت است که با توقف جنگ محقق می‌شود. لغو محاصره اقدام دوم در این بین است.
میرابیان در پاسخ به این پرسش که «هدفی که آمریکایی‌ها از متهم کردن ایران به ارسال کمک‌های نظامی به یمن دنبال می‌کنند، چیست؟» بیان داشت: به نظر می‌رسد هدف آنها عبارت است از اینکه این مساله را به صورت مکرر بیان کنند تا در نهایت در دستور کار شورای امنیت قرار بگیرد.
وی با توجه به تکرار این موضوع در مسئله سوریه یادآوری کرد: آمریکایی‌ها در مسئله سوریه نیز مدعی بودند که این کشور سلاح‌های شیمیایی به کار برده است. کمیته‌های مستقل این گزارش‌ها را مطرح کردند و واشنگتن از این دستاویز استفاده کرد و به دنبال در دستور کار قرار دادن آن در شورای امنیت بود؛ اما با مخالفت برخی از اعضای این شورا مواجه شد.

https://siasatrooz.ir/vdceew8zwjh87vi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی