دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۵
کد مطلب : 111941
«آبه» از تدارک میزبانی از روحانی خبر داد

توکیو در آزمون استقلال از آمریکا

توکیو در آزمون استقلال از آمریکا

گروه بین الملل- نخست‎وزیر ژاپن در حالی می‏‌گوید رایزنی‎ها برای سفر رئیس‎جمهوری ایران به توکیو در حال انجام است که برخی اخبار از شرط و شروط آمریکا برای میزبانی ژاپن از روحانی حکایت دارد که در صورت صحت، توکید در آزمون سنگین استقلال از آمریکا قرار دارد.
ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حالی خود را برای انتخابات آتی این کشور آماده می سازد که با بحرانی به نام استیضاح در کنگره مواجه است در حالی که اجماعی سراسری میان جریان‌های رسانه‌ای و سیاسی برای سرنگونی وی نیز ایجاد شده است. ترامپ که در وضعیت بسیار بحران قرار دارد به دنبال راهی برای فرار از این وضعیت است که تشدید فضای رعب و وحشت و البته ژست دموکراتیک گرفتن در سیاست خارجی را در دستور کار دارد. موضع گیری علیه روسیه و چین، تحرکات نظامی علیه سوریه، دخالت‌های گسترده در امور ایران برای ایجاد فضای غبار آلود بخشی از این رفتارها است. در این میان ترامپ سوق دادن ایران به مذاکره با آمریکا را مولفه‌ای مهم در تحقق رویاهای انتخاباتی با نمایش چهره‌ای شکست خورده از ایران می داند و از هر مولفه‌ای برای این اقدام بهره می گیرد. وی همزمان با دخالت‌ آشکار در امور ایران به دنبال ادعای مذاکره و حتی تسلیم شدن ایران است. آمریکایی‌ها با برجسته سازی برخی مواضع مسئولان دولتی در باب چالشهای اقتصادی و مشکلات کشور و ته دره بوده ماشین توسعه کشور و نیز با مباحثی مانند تعویض جاسوس دو تابیعتی آمریکایی با داشمند ایرانی با این توهم همراه شده که ایران نیازمند مذاکره است لذا سعی دارد تا این توهم را به امری جهانی مبدل سازد. عملکردی که نمود ‌آن را در دخالت آمریکا در روابط ایران و ژاپن می توان مشاهده کرد بگونه‌ای که از یک سو سعی دارد تا چنان وانمود سازد که ایران تشنه مذاکره است و از سوی دیگر چنان القا سازد که تمام اقدامات ژاپن در میزبانی از رئیس جمهوری اسلامی را آمریکا را طراحی کرده‌ است. رویکردی که ژاپن را در آزمون نمایش استقلال از آمریکا قرار می دهد و این کشور با رد دخالت‌های آمریکا می تواند استقلال و ازادی خود را به نمایش گذارد.
لازم به ذکر است «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن، بالاخره به گمانه‌زنی‎ها درباره سفر احتمالی «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری ایران به توکیو پایان داد و دیروز طی اظهاراتی از رایزنی پیرامون انجام این سفر تا پایان ماه میلادی جاری (دسامبر) خبر داد.ادعا می‎شود این سفر در راستای تلاش برای خروج از بن‌بست برجام انجام می‎شود که محصول یکجانبه گرایی آمریکا در پشت پا زدن به آن است. آبه همچنین از انجام هرچه که در توان دارد برای پیشبرد صلح در خاورمیانه سخن گفت. این در حالی است که چندی پیش تایمز ژاپن به نقل از یک منبع آمریکایی مدعی شد واشنگتن برای انجام این سفر به دولت توکیو چراغ سبز نشان داده است.به ادعای این منبع دیپلماتیک، آمریکا همچنین خواستار آن شده تا جزئیات گفتگوهای روحانی و آبه در اختیار واشنگتن قرار بگیرد. در هفته گذشته خبرگزاری کیودو نیز از احتمال سفر روحانی به ژاپن خبر داده و اعلام کرده بود که تهران این موضوع را به اطلاع توکیو رسانده است.این رسانه مدعی است در صورت سفر روحانی به ژاپن، آبه از وی خواهد خواست به تعهدات خود در توافق برجام عمل کند. کیودو همچنین از احتمال درخواست ژاپن از ایران برای موافقت با اعزام نیروی دریایی به منظور حفاظت از نفت‌کش‌های خود در خلیج فارس خبر داده است. ژاپن روابط دوستانه خود با هر دو کشور ایران و آمریکا را حفظ کرده و پیش از این نیز تلاش‌هایی را به منظور رفع بن بست دیپلماتیک میان دو کشور بکار گرفته است. در این میان معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در گفت و گو با تلویزیون ژاپن اظهار امیدواری کرده بود که سفر احتمالی رئیس جمهوری اسلامی ایران در اواخر این ماه به ژاپن، به تقویت روابط اقتصادی کمک کند.
«سید عباس عراقچی» که به وین سفر کرده بود به شبکه ان. اچ. کی ژاپن گفت: تمهیدات لازم برای تعیین تاریخ سفر دکتر روحانی انجام شده است و امیدوارم به زودی در این زمینه تصمیم گیری شود.وی گفت: ژاپن شریک اقتصادی و ارائه دهنده فناوری به ایران است که همواره یکی از تأمین کنندگان مهم نفت ژاپن بوده است. سفیر پیشین ایران در ژاپن با تاکید بر اینکه ایران می خواهد همان روابط مثبت با ژاپن را حفظ کند، نسبت به احتمال صادرات مجدد نفت به آن کشور در آینده ابراز امیدواری کرد.
لازم به ذکر است در زمان سفر آبه به تهران رهبر انقلاب با اشاره به سخنان نخست وزیر ژاپن مبنی بر اینکه آمریکا آماده مذاکرات صادقانه با ایران است، خطاب به آقای آبه گفتند: ما این حرف را اصلاً باور نمی کنیم زیرا مذاکرات صادقانه از جانب شخصی همچون ترامپ، صادر نمی‌شود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با آقای شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و هیأت همراه تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران هیچ اعتمادی به آمریکا ندارد و تجربه تلخ مذاکرات قبلی با آمریکا در چارچوب برجام را به هیچ وجه تکرار نخواهد کرد زیرا هیچ ملت آزاده و عاقلی مذاکره تحت فشار را نمی پذیرد.در ابتدای این دیدار آقای شینزو آبه نخست وزیر ژاپن خطاب به رهبر انقلاب اسلامی گفت: من قصد دارم پیام رئیس جمهور آمریکا را به جنابعالی برسانم.رهبر انقلاب اسلامی خطاب به نخست وزیر ژاپن گفتند: ما در حسن نیت و جدی بودن شما تردیدی نداریم اما در خصوص آنچه از رئیس جمهور آمریکا نقل کردید، من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: مطالبی را که بیان خواهم کرد، در چارچوب گفتگو با نخست وزیر ژاپن است زیرا ما ژاپن را کشوری دوست می‌دانیم، اگرچه گلایه‌هایی نیز وجود دارد. ایشان با اشاره به صحبت‌های نخست وزیر ژاپن مبنی بر اینکه ترامپ به او گفته «آمریکا قصد تغییر رژیم در ایران را ندارد»، تأکید کردند: مشکل ما با آمریکایی‌ها موضوع تغییر رژیم نیست، زیرا آنها اگر چنین قصدی هم داشته باشند، قادر به اجرای آن نیستند، همانطور که رؤسای جمهور قبلی آمریکا، در چهل سال گذشته، برای نابودی جمهوری اسلامی ایران تلاش کردند اما نتوانستند. رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: اینکه ترامپ می‌گوید قصد تغییر رژیم را ندارد یک دروغ است زیرا اگر می‌توانست این کار را انجام دهد، انجام می‌داد اما نمی‌تواند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به صحبت‌های نخست وزیر ژاپن مبنی بر درخواست آمریکا برای مذاکره درباره موضوع هسته‌ای، گفتند: جمهوری اسلامی ایران به مدت پنج، شش سال در موضوع هسته‌ای با آمریکا و اروپایی‌ها در قالب ۱+۵ مذاکره کرد و به یک نتیجه هم رسید، اما آمریکا زیر این توافق و قرارداد قطعی زد، بنابراین کدام فرد عاقلی است که دوباره با کشوری که زیر تمام توافق ها زده، مذاکره کند؟رهبر انقلاب اسلامی به بخش دیگری از صحبت های نخست وزیر ژاپن مبنی بر عزم آمریکا برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته‌ای بوسیله ایران اشاره کردند و افزودند: ما با سلاح هسته‌ای مخالفیم و فتوای شرعی من حرام بودن ساخت سلاح هسته‌ای است اما این را بدانید که اگر ما قصد ساخت سلاح هسته ای داشتیم، آمریکا هیچ کاری نمی‌توانست بکند و اجازه ندادن آمریکا، هیچ مانعی ایجاد نمی‌کرد. ایشان با اشاره به سخنان نخست وزیر ژاپن مبنی بر اینکه آمریکا آماده مذاکرات صادقانه با ایران است، خطاب به آقای آبه گفتند: ما این حرف را اصلاً باور نمی کنیم زیرا مذاکرات صادقانه از جانب شخصی همچون ترامپ، صادر نمی‌شود.رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: صداقت در میان مقامات آمریکایی بسیار کمیاب است.ایشان تأکید کردند: ما به هیچ وجه تجربه تلخ مذاکره چند سال اخیر با آمریکا را تکرار نخواهیم کرد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به روند مذاکره با آمریکایی‌ها در چارچوب برجام گفتند: بعد از توافق هسته ای، اولین کسی که برجام را بلافاصله نقض کرد، شخص اوباما بود، همان کسی که درخواست مذاکره با ایران کرده و واسطه هم فرستاده بود.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: این تجربه ما است و جناب آقای آبه بدانید که ما این تجربه را تکرار نمی‌کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdceez8zzjh8zoi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی