دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۸
کد مطلب : 91447
ظريف در ژنو:

براي رسيدن به توافق همه تحريم‌ها بايد برچيده شود

براي رسيدن به توافق همه تحريم‌ها بايد برچيده شود

صبح ديروز تيم هسته‌اي كشورمان به رياست محمد‌جواد ظريف وارد سوييس شد تا براي چهاردهمين‌بار در حاشيه بيست و هشتمين نشست شوراي حقوق بشر سازمان ملل با اعضاي ۱+۵ و نيز همتاي امريكايي‌اش پيرامون موضوعات هسته‌اي به رايزني بپردازد.
تلاش تيم هسته‌اي كشورمان بر احقاق حقوق هسته‌اي ملت ايران در حالي همچنان ادامه دارد كه وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با رویترز گفت که ایالات متحده و دیگران باید درک کنند که برای یک توافق هسته‌ای، تمامی تحریم‌ها باید برچیده شوند.
به گزارش تسنيم محمد‌جواد ظریف، گفت که در مذاکرات هسته‌ای تا جایی که بتوانیم به پیش می‌رویم. وی در پاسخ به سوالی در مورد اطمینان به مذاکرات با همتای آمریکایی خود در مونتروي سوئیس گفت: ما تلاش می‌کنیم تا جایی که بتوانیم مذاكرات را به پیش برویم. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین تصریح کرد که ایالات متحده و دیگران باید درک کنند که برای یک توافق هسته‌ای، همه تحریم‌ها باید برچیده شود. به گفته وی، توافق هسته‌ای به اراده سیاسی طرف‌های مذاکرات بستگی دارد.
ظریف در ادامه عنوان داشت که از زمان دور پیشین گفت‌وگوها پیشرفت‌هایی را به دست آورده‌ایم و اگر اراده سیاسی برای لغو تحریم‌ها وجود داشته باشد "در این مقطع زمانی می‌توانیم به توافق برسیم."
وزير خارجه كشورمان در حالي در گفت‌وگويي تلويزيوني با رويترز بر برچيده شدن تحريم‌ها تاكيد كرده كه چند روز پيش وندي شرمن مذاكره‌كننده ارشد امريكايي در موسسه كارنگي گفته بود تحريم‌ها در بحث حقوق بشر و تروريسم عليه ايران همچنان ادامه خواهد داشت! وزير خارجه كشورمان در ادامه برنامه‌هايش در شوراي حقوق بشر سازمان ملل سخنراني كرد.

بسیاری از اعضای داعش غربی‌اند
محمدجواد ظريف در اين سخنراني به شدت از رویکردهای دوگانه غرب در بحث حقوق بشر و استفاده از این مبحث به عنوان ابزاری برای تغییر ساختار منطقه، انتقاد کرد.
وي در ابتدای اظهاراتش، به انتقاد از ترویج اسلام‌هراسی در کشورهای غربی پرداخت و گفت اظهارات ضد یهودی امری محکوم است، اما نباید از یک‌سو به مبارزه با این امر پرداخت و از سوی دیگر نه فقط از مسلمانان حمایت نکرد بلکه به ترویج و تشویق اسلام‌هراسی نیز پرداخت.
وی همچنین به پدیده شکل‌گیری گروه‌های تروریستی از جمله داعش در منطقه پرداخت و با اشاره به ترویج اسلام‌هراسی در غرب، گفت باید به این سوال پاسخ داد که چرا این تعداد بالا از اتباع غربی به گروه‌های تروریستی پیوسته‌اند؟ باید پرسید که به چه دلیل افرادی از نسل دوم مسلمانان غربی، یعنی کسانی که در غرب به دنیا آمده‌اند، در آنجا رشد کرده و در آنجا تحصیل کرده‌اند، به این گروه‌ها پیوسته‌اند؟ باید پرسید چرا افرادی با لهجه روان غربی، دست به اقدامات وحشتناکی چون سر بریدن می‌زنند؟
وزیر امور خارجه ایران در ادامه به انتقاد از استفاده ابزاری از مبحث حقوق بشر توسط «قدرت‌های بزرگ» پرداخت و گفت باید توجه داشت، «کسانی که امروز دوشادوش داعش می‌جنگند، کسانی هستند که تا چند سال قبل مبارزان آزادی خوانده می‌شدند.»
وی همچنین شکل‌گیری گروه‌های تروریستی را ناشی از طراحی‌های صورت‌گرفته برای تغییر ساختار منطقه و همچنین تضعیف دولت‌هایی دانست که از سوی برخی قدرت‌ها، دوست تلقی نمی‌شوند.
ظریف با تأکید بر اینکه «باید تفکرات جنگ سردی کنار گذاشته و پذیرفت که همه افراد یکسان هستند»، تصریح کرد که در پیش گرفتن راهبرد بازی حاصل جمع صفر، نهایتا به نتایج منفی منجر می‌شود.
وزیر امور خارجه ایران در پایان خواستار تلاش جهانی برای جلوگیری از گسترش و رشد اسلام‌هراسی و همچنین مبارزه با تفکرات افراطی و گروه‌های تروریستی شد.
البته برنامه‌هاي ظريف فقط به گفت‌وگو با تلويزيون رويترز و سخنراني در نشست ختم نشد رایزنی و با همتای هلندی و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در ژنو نيز از ديگر برنامه‌هاي رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان بود. وزیر امور خارجه ایران در ژنو ضمن دیدار و رایزنی با همتای هلندی با کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز به گفت‌وگو پرداخت. ديروز عصر نيز ظريف با همتاي امريكايي‌اش به رايزني پرداخت.
ديگر اعضاي ۱+۵ هم در حاشيه نشست سازمان ملل با يكديگر ديدار كردند چنانچه وزیران خارجه روسیه و آمریکا نيز برای بحث در مورد اوضاع اوکراین، مذاکرات هسته‌ای با ایران و همچنین تحولات سوریه، در حاشیه نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در شهر ژنو سوئیس، دیدار کردند.

ابراز اميدواري لاوروف
رايزني‌هاي هسته‌اي درحالي باز روزهاي پرترافيكي را مي‌گذراند كه وزیر خارجه روسیه در ژنو نيز گفت که مذاکرات درباره موضوع هسته‌ای ایران به شیوه‌ای سازنده ادامه دارد.
وی ادامه داد؛ مسکو با تمام ابزارها به اتمام موفقیت‌آمیز و به موقع این توافق که بر‌اساس اصول معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و اقدامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است کمک می‌کند. 

ايران بايد تصميمات سخت بگيرد
البته امريكا باز هم با ادبياتي زياده‌خواهانه صحبت كرد چنانچه جان کری وزير خارجه امريكا نيز در کنفرانس خلع سلاح در ژنو در این کنفرانس خبری درباره مذاکرات هسته‌ای ایران بار دیگر بر «صلح‌آمیز ماندن» برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد و افزود باید اطمینان حاصل شود چهار مسیر دست‌یابی ایران به سلاح‌های اتمی مسدود می‌شود.
وزیر خارجه آمریکا همچنین با تکرار اظهارات روزهای گذشته خود گفت تضمینی نیست که ایران و گروه ۱+۵ به توافق نهایی برسند. وی افزود تنها یک توافق جامع خوب خواهد توانست این موضوع (توافق) را محقق می‌کند. کری با بیان اینکه در مذاکرات درباره هیچ چیز توافق نشده گفت حتی توافق نسبی هم حاصل نشده و افزود هر کس چیزی غیر از این بگوید، بی‌اطلاع است.
وزیر خارجه آمریکا همچنین در اظهاراتی که اشاره به اختلافات ادعایی در روابط بین واشنگتن و تل‌آویو در روزهای گذشته داشت، گفت امنیت اسرائیل اولویت اصلی ما در مذاکرات هسته‌ای است. وزیر خارجه آمریکا گفت: ما می‌خواهیم ببینیم آیا ایران می‌تواند تصمیمات سخت بگیرد یا خیر.
امريكايي‌ها همچنان بذر بي‌اعتمادي را در مذاكرات مي‌پاشند چنانچه چارلز شومر سناتور دموکرات ایالت نیویورک آمریکا در مصاحبه با NewYork radio show نيز درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ گفت: «به ایرانی‌ها اعتمادی ندارم». قانونگذار آمریکایی درباره توافق احتمالی هسته‌ای هم گفت: «نظر من این است که باید یک رژیم بازرسی واقعا سختگیرانه و سختی وجود داشته باشد چون من به این ایرانی‌ها اعتماد ندارم». سناتور اهل نیویورک همچنین تاکید کرد که در صورت عدم همراهی ایران با آنچه وی «توافق خوب» خوانده، باید تحریم‌ها علیه این کشور تشدید شود.

https://siasatrooz.ir/vdcefe8o.jh8zei9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی