سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۲:۱۶
کد مطلب : 99485
قاسمی در پاسخ به سیاست روز:

منویات رهبر انقلاب مورد توجه ما خواهد بود

منویات رهبر انقلاب مورد توجه ما خواهد بود

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان دیروز در نشست مطبوعاتی با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوال سیاست روز درباره اظهارات اخیر مقام معظم رهبری درباره عربستان با بیان اینکه بیان ایشان برای ما بسیار مهم و شیوا بود، گفت: باید با ذکاوت و هوشمندی تمام بتوانیم از مواضع به حق جمهوری اسلامی به هنگام دفاع کرده و سیاست‌های خودمان را به طرز دقیق و درستی در چارچوب دستگاه دیپلماسی مطرح کنیم و انشاءالله این روند همچون گذشته ادامه خواهد یافت.
قاسمی اظهار داشت: منویات مقام معظم رهبری مورد توجه ما خواهد بود و با دقت بیشتری در این زمینه توجه می‌کنیم.

سفر ترامپ به مأمن و مرجع خشونت و تروریسم
خبرنگاری به اظهارات اخیر ترامپ که ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرده اشاره کرد و نظر سخنگوی وزارت خارجه را جویا شد که وی در پاسخ مواضع نابجا، غلط و بی‌ربط برخی کشورها در مورد ایران در خصوص تروریسم را جدید ندانست و فرافکنی خواند و آن را غیرقابل باور، غیرقابل قبول برشمرد.
این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان ادامه داد: سفر ترامپ به کشوری که مأمن، مرجع، مولد و مروج خشونت و تروریسم است همین ادعا را باطل می‌کند و ایشان به این تناقض باید پاسخ دهد که چگونه ایرانی که در همان روزها درگیر انتخابات بزرگ و شکوهمند است می‌تواند مروج تروریسم باشد و کشوری که در دادگاه‌های آمریکا محکوم شده و به صورت رسا مواضع چند دهه گذشته آن نسبت به موضوع تروریسم و افراطی‌گری مشخص است، این سفر به آن کشور انجام می‌شود؟

پیگیری‌ها درباره هشت صیاد ایرانی اسیر دزدان دریایی
وی در خصوص وضعیت هشت صیاد ایرانی که در اسارت دزدان دریایی به سر می‌برند و همچنین اخبار منتشر شده درباره ربایش یک لنج ایرانی در آب‌های سومالی عنوان کرد: در سال ۱۳۹۴ تعداد ۳۷ صیاد ایرانی به اسارت دزدان دریایی در سومالی در آمدند که تعدادی از آنها فرار کرده و تعدادی هم آزاد شدند و متأسفانه تعدادی نیز جان خود را از دست دادند و در حال حاضر هشت نفر هنوز در اسارت دزدان دریایی به سر می‌برند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه پرونده این هشت نفر مفتوح و پرونده‌ای بسیار پیچیده است، خاطرنشان کرد: کانال‌های مختلف به صورت هفتگی موضوع را در دستگاه‌های مختلف تحت پیگرد دارند و امیدواریم با اقداماتی که در جریان است شاهد آزادی آنها باشیم و بتوانند به وطن و نزد خانواده خود بازگردند.
وی درباره لنج دیگری که در آب‌های سومالی توسط دزدان دریایی ربوده شده نیز عنوان کرد: این موضوع را در حال بررسی دارم و نمی‌توانم اطلاعات دقیقی ارائه کنم که چند نفر به اسارت در آمده‌اند و چند نفر آنها ایرانی هستند. تصور ما این است که همه سرنشینان این لنج ایرانی نیستند و از یکی، دو ملیت دیگر نیز در بین آنها هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: هنوز اخبار دقیق‌تر را در این زمینه دریافت نکرده‌ایم.

آماده‌ کمک هستیم
خبرنگار دیگری درباره اعلام مناطق کاهش تنش در سوریه و اعزام نیروی ایران به سوریه سؤال کرد که قاسمی با بیان اینکه بحث آستانه با محوریت سه کشور ضامن اجرای ‌آتش‌بس به طور دائم و مرتب در جریان است و گفت‌وگوها ادامه دارد، گفت: بین کارشناسان سه کشور در خصوص نقاط کاهش تنش مذاکرات و تماس‌ها وجود دارد و تلاش‌های خوبی صورت گرفته است.
خبرنگار دیگری درباره اتفاقات پیش آمده در مناسبات قطر با کشورهای عربی در پی نشست ریاض سؤال کرد که قاسمی با اشاره به اتفاقاتی که در حد رسانه‌ها و مطبوعات منطقه در مورد روابط قطر و عربستان و مجموعه حوزه خلیج‌فارس مطرح شده، اظهار داشت: باید از چند زاویه به این مسئله نگاه کرد، چرا که نگاه تک‌بعدی، خیلی جامع نیست.
وی به نشست ریاض اشاره کرد و افزود: حضور قدرت‌های خارجی و دعوت از آنها همواره مخل امنیت، وحدت و تفاهم کشورهای منطقه بوده و نشست ریاض نیز با اهداف خاصی صورت گرفت، اگر چه با ناکامی‌ها و مشکلات عدیده‌ای مواجه شد که برخی از آن مشکلات خود را نشان می‌دهد و در ‌آینده می‌تواند باز عوامل دیگری ظهور کند.
قاسمی اضافه کرد: نکته مسلم این است که دولت عربستان از برخی کشورهای اسلامی و عربی دعوتی را به عمل آورد و نشستی را در ریاض برگزار کردند که بر اساس رصدی که ما از این تحولات و نشست داشتیم و با دقت مورد توجه ما بود و تماس‌هایی که قبل و بعد از اجلاس کشورهای عربی و اسلامی با ما در پایتخت‌ها داشتند، به ما اطلاع دادند که از هیچ گونه بیانیه‌ای آگاه نبودند و متنی از بیانیه را ندیده‌اند و صحبتی از بیانیه نبوده و با مفاد قید شده در آن موافق نیستند.
وی ادامه داد: برخی به صورت علنی این موضوع را اعلام کردند و برخی نیز بنا به دلایلی سکوت کرده‌اند، اما در تماس‌ها از طریق کانال‌های دیپلماتیک این موضوع را به ما منعکس کردند. سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: بیانیه یکجانبه‌ای از سوی کشور میزبان صادر شد و تبلیغاتی که صورت گرفت حاکی از این بود که با اجماع و اتفاق‌نظر در بین شرکت‌کنندگان این تفاهم حاصل شده است که در واقع این چنین نبود.
قاسمی با ذکر این نکته که سیاست‌های قدرت‌های بزرگ در منطقه هیچ‌گاه وحدت‌بخش و کمک‌کننده به دوستی، مودت و ثبات منطقه نبوده، اظهار داشت: اتفاقاتی که در برخی کشورها در حوزه خلیج‌فارس رخ می‌دهد ناشی از همین اجلاس است و عوارضی که این اجلاس و سفر یک کشور فرامنطقه‌ای به منظور تسلیح یک کشور و فروش سلاح‌های سنگین و بسیار عظیم صورت گرفت و با تعابیر تحقیرکننده‌ای راجع به این کشور صحبت شد که جای تأسف دارد.
وی گفت: آنچه در مورد قطر و سایر کشورها وجود دارد مسائلی است که بین کشورهای حوزه خلیج‌فارس وجود دارد، من اصرار ندارم که در مورد کم و کیف آن اظهارنظر کنم ولی همه این مشکلات که اگر مشکلی باشد که هست، ناشی از همین اجلاس و چیدمان نابهنگام و نادرستی بود که به نام جمع در آنجا اتفاق افتاد.
سخنگوی وزارت خارجه سیاست جمهوری اسلامی ایران را در مورد کشورهای همسایه و همسایگان جنوبی در خلیج‌فارس را روشن خواند و افزود: ما همواره سعی کرده‌ایم با زبان دوستی و مودت با آنها صحبت کرده و سعی کنیم فاصله‌ها را کمتر و بر داشته‌های خودمان و اشتراکات بیفزاییم.
خبرنگار دیگری درباره لغو سایر تحریم‌ها که رئیس جمهور از آن سخن گفت و بدون اینکه به دستاوردهای موشکی آسیبی وارد آید سؤال کرد که سخنگوی وزارت خارجه عنوان کرد: موضوع برداشتن بقیه تحریم‌ها که توسط رئیس جمهور مطرح شد و نگاه ما و نگاه کلان‌مان به جهان و آنچه که می‌خواهیم در سیاست خارجی داشته باشیم و احترام به همه کشورها و رابطه بهتر و ایجاد فضای مناسب‌تر و با اتکا به قدرت دیپلماسی، فکر می‌کنید اگر به جا، به هنگام و با برنامه‌ریزی مشخص و توانمندی لازم و با اتکا به قدرت حضور مردم که در انتخابات نیز شاهد آن بودیم، این کار انجام شود بسیاری از ناشدنی‌ها که برخی تصور می‌کردند نشدنی است می‌تواند شدنی، سهل و آسان شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره طرحی که در سنا مطرح شده نیز گفت: طی یک سال گذشته از این نوع طرح‌ها در کمیته خارجی سنا بیش از چند ده طرح داشتیم که طرح‌هایی ناقص بود که به جایی نرسید و برای ما نه لازم‌الاجرا، نه قابل توجه و نه قابل اعتناست و آنچه که برای ما معیار و ملاک و قابل اعتنا است، سیاست‌ها و اقدامات خود دولت آمریکاست که اگر این لوایح در کمیته خارجی سنا به تصویب و پس از آن به تصویب مجلسین و کنگره برسد و در نهایت رئیس جمهور ‌آن را امضا کند، قابلیت اجرا می‌یابد و سیاست دولت آمریکا می‌شود که ما در آنجا باید نسبت به نوع تصمیمی که اتخاذ شده واکنش داشته باشیم.
وی تصریح کرد: ما برای هر گونه اقدام و سیاستی آمادگی لازم را در کشور داریم و نگران هیچ نوع حرکتی از جانب دیگران نیستیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد بحث موشکی نیز عنوان کرد: سیاست‌های جمهوری اسلامی در مورد مسائل موشکی بسیار شفاف و روشن است و با هیچ قطعنامه‌ای منافات ندارد. سیاست موشکی ایران مستمر خواهد بود و تحت‌تأثیر هیچ گونه القائات و نظراتی از خارج از کشور قرار نخواهد گرفت.
قاسمی ادامه داد: بحث موشکی ایران کاملاً دفاعی و بازدارنده و در جهت حفاظت از کیان کشور با توجه به تجربیات تاریخی و از جمله جنگ هشت ساله است و در این سیاست هیچ گونه تغییری رخ نخواهد داد و سیاستی پابرجا و مستمر است.
خبرنگاری درباره مشارکت ایرانیان خارج از کشور در دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری سؤال کرد که سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این باره، گفت: همپای مردم شریف ایران در داخل کشور که حضوری قابل اعتنا در انتخابات اخیر داشتند و خودشان را به شکل بارزی در جهان و منطقه نشان دادند که چگونه ملتی هستند و در چگونه کشوری زندگی می‌کنند، ایرانیان عزیز خارج از کشور نیز در این انتخابات با رشد چشمگیری که در میزان مشارکت خودشان داشتند، در پای صندوق‌ها حضور یافتند و در بسیاری از کشورها صف‌های طویلی تشکیل شد.
خبرنگار دیگری به اظهارات محمود نبویان که دولت را متهم کرده با دولت آمریکا به توافق رسیده که در صورت کاهش برخی تحریم‌ها ایران سردار سلیمانی را به آمریکایی‌ها تحول دهد اشاره کرد و نظر سخنگوی وزارت خارجه را در این باره جویا شد و اینکه آیا دستگاه دیپلماسی در ۴ سال اخیر پیگیری حقوقی و قضایی نسبت به این اتهامات نداشته؟ که وی با بیان اینکه نمی‌دانم این شخص کیست اظهار داشت: این موضوع خنده‌دار است و صحبت عجیبی است و امیدوارم چنین چیزی واقعیت نداشته باشد. یک ایرانی در حدی از درایت و درک باشد که این گونه بی‌پروا، ناروا، دروغ و نادرست سخن نگوید و این حرف بسیار ناپسند و غلط است و نمی‌فهمم که این نوع سخنان را بر چه اساسی و بر کدام اصول دینی و اخلاقی می‌توان مطرح کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه سیاست ما در وزارت خارجه علی‌رغم همه بی‌حرمتی‌هایی که طی چند سال اخیر صورت گرفته، سیاست صبر و مدارا بوده، اظهار داشت: هرگز فکر نکردیم که به سیستم قضایی مراجعه کنیم و گفتیم با توضیح و سخنی این موضوع حل و فصل می‌شود ولی اگر این بحث جدی باشد و این سخن درست باشد حتماً یک کار قضایی خواهیم کرد و موضوع را با تمام توان و جدیت وافر پیگیری خواهیم کرد. زیرا این سخن بسیار تلخ و ناروا است که نمی‌توان از کنار آن به راحتی عبور کرد که در روز روشن چنین دروغ‌هایی را در برابر ملت یا علیه مسئولانی که زندگی، کار و حیثیت خود را برای منافع ملی گذاشتند، گفته شود.
خبرنگار دیگری درباره سیاست خارجی در دولت دوازدهم سؤال کرد که قاسمی با بیان اینکه در ۴ سال گذشته در دستگاه دیپلماسی و دولت موضوع روابط با سایر کشورهای جهان هرگز مغفول و فراموش شده نبود، خاطرنشان کرد: برجام به عنوان یک بحث مهم مطرح بود و شاید بیش از سایر مسائل خود را نشان می داد اما اگر مجموعه روابط سیاسی ما با سایر کشورها را مرور کنید و از جمله سفرهای وزیر خارجه و معاونان و دیگر وزرا را با مجموعه نقاط جهان از آمریکای لاتین، آفریقا، آسیا و اروپا مدنظر قرار دهید تفاهمات و رایزنی‌ها برقرار بود و این مسیر حتماً ادامه می‌یابد.

https://siasatrooz.ir/vdcene8o.jh8ovi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

ملت فقط تابع رهبری و گوش به فرمان. ایشان می باشد ولا غیر.