چهارشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۸
کد مطلب : 98305
رئیس فراکسیون امید از احتمال انصراف روحانی در انتخابات ۹۶ گفت

چرایی خستگی دولت یازدهم

چرایی خستگی دولت یازدهم

این روزها بعد از طرح مسئله عبور از روحانی، موضوع ناامیدی و خستگی دولت روحانی از سوی اصلاح‌طلبان مطرح می‌شود و مسئله عدم حضور روحانی در انتخابات مطرح است.
محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید و مدیرعامل بنیاد ایرانیان دیروز در نشستی خبری درباره حضور روحانی در انتخابات گفت: درباره رد صلاحیت آقای روحانی هم بعید است مگر اینکه خود آقای روحانی به دلیل خستگی انصراف دهد.
این اظهارات در حالی بیان می‌شود که رئیس‌جمهور نیز در دو نوبت یکی در نشست تلویزیونی و دیگر در نشست مطبوعاتی با رسانه‌ها در مورد حضور خود در انتخابات طفره رفت و جواب روشن و واضحی در مورد اینکه آیا در دوره بعدی کاندید خواهد شد یا خیر نداد.
حتی پیش از این صادق زیباکلام نیز نسبت به ناکامی اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری بعدی هشدار داده بود و با اشاره به ناکامی‌های اقتصادی دولت روحانی به وی توصیه کرده بود که بهتر است با این کارنامه انتخابات ۹۶ را واگذار کند.
به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور برای شرکت در انتخابات ۱۳۹۶ همچنان با تردیدهای جدی و مشکلاتی عدیده برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده مواجه است.
در حال حاضر برجام به عنوان مهمترین دستاورد دولت روحانی هنوز نتایج محسوسی ندارد و مردم از اینکه دولت نتوانسته است در این زمینه دستاوردی داشته باشد گله‌مند هستند به خصوص اینکه هنوز مشکلات مبادلات بانکی و بسیاری از تحریم‌ها پا برجاست و حتی تحریم‌های جدید هم به آنها اضافه شده است. از سوی دیگر روحانی کابینه منفعلی داشت که کارکرد این کابینه نیز مورد توجه قرار نگرفت و از سوی دیگر خود این کابینه نیز با یکدیگر و با دولت هماهنگ نبود بنابراین باید کابینه پاسخگوی منتقدان خود باشد و این کابینه آسیب‌پذیری وی را بالا می‌برد.
در عین حال علاوه بر این موضوعات، موضوعات اقتصادی نظیر نبود اشتغال و بیکاری، رکود اقتصادی، تورم، تعطیلی کارخانجات و چندنرخی بودن ارز، رکود مسکن و عدم تعهد ساخت مسکن مهر و... نیز مشکلاتی هستند که دست دولت روحانی در انتخابات ۹۶را خالی می‌گذارد و این در حالی بود که روحانی به مردم وعده داده بود که بسیاری از این قبیل مشکلات آنها را ۱۰۰ روزه حل می‌کند.
از سوی دیگر مسئله فیش‌های حقوق نجومی، صندوق فرهنگیان، اختلاس بانک سرمایه از یک سوی دیگر ارتباطات حسین فریدون برادر رئیس‌جمهور مردمی را که مطالبات بسیاری از دولت داشتند سخت ناامید کرده است.
در مقابل این مطالبات روحانی کارنامه‌ای قابل قبول برای اقناع جامعه ندارد و رویه «گفتاردرمانی»، «آماردرمانی » و «کنسرت‌درمانی» را که پیش گرفته بود نیز نتوانسته است تا این لحظه گره‌ای را از مشکلات بگشاید.
در حقیقت به نظر می‌رسد که مطالبه جامعه تغییر وضع موجود است. این مهم احتمال پیروزی روحانی، به عنوان نماد وضع موجود، را در انتخابات ریاست جمهوری آینده بسیار پایین می‌آورد. عدم احتمال پیروزی در انتخابات، یکی از تردیدهای جدی آقای روحانی است.
این درحالی است که زمان نیز برای ا جرای طرحی مناسب بسیار اندک است و تنها ۴ ماه به انتخابات مانده که به نظر نمی‌رسد در این چهار ماه دولت بتواند موفقیت قابل توجهی بدست آورد.
در این میان اصلاح‌طلبان نیز به اسب تراوای درون دولت مبدل شده‌اند و خود به دنبال گزینه‌های دیگری برای رقابت با روحانی هستند و هر روز از گزینه‌ای پوششی ، آلترناتیو یا جایگزین برای دولت روحانی سخن می‌گویند تا سهم خود را از ناکامی انتخابات از روحانی جدا کنند.
از سوی دیگر اصولگرایان نیز تمایلی به همراهی با اعتدالیون ندارند آنها که ازانتخابات گذشته تجربه دارند، در صورتی که نامزد شایسته‌ای را به انتخابات راهی کنند شانس این را دارند که گوی سبقت را از اصلاح‌طلبان بربایند و با رمز وحدت از ظرفیت‌های اصولگرایی به نفع نامزد مورد نظر خود استفاده کنند.
بنابراین به نظر می‌رسد حسن روحانی در اردیبهشت ۹۶، فصل سختی از زندگی خود را سپری خواهد کرد؛ تردیدهای حضور او مبتنی بر واقعیت است؛ پسابرجام بنا به روایت سفره مردم با شعارهای دولت همخوانی ندارد و از سوی دیگر آرایش نیروهای سیاسی در کشور به سمت همگرایی با حامیان دولت پیش نمی‌رود، دولتی‌ها تمایلی به سهم دادن به اصلاح‌طلبان نیستند و اصولگرایان با پایگاه اجتماعی مناسب گزینه‌های دیگری مدنظر دارند. تنها حامی کلیددارفعلی پاستور، هاشمی رفسنجانی نیز به دیار باقی شتافته است و دیگر نیست تا اصلاح‌طلبان را مجبور به «سکوت» کند.
بنابراین به نظر می‌رسد که انصافاً شاید تحلیل آقای عارف درست باشد که دولت خسته است اما چرایی خستگی دولت به عدم موفقیت دولت در تحقق شعارهای خود بستگی دارد.

احتمال حضور اصلاح‌طلبان با چند نامزد
رئیس فراکسیون امید درخصوص انتخابات آینده ریاست جمهوری گفت: البته ممکن است چند نفر از جریان اصلاحات کاندید شوند ما نمی‌توانیم کسی را منع کنیم اما حمایت ما بدون شک از یک کاندیدا خواهد بود.
به گزارش مهر، محمدرضا عارف در نشست خبری درباره اختلافات شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان و شورای سیاست‌گذاری اصلاحات گفت: وقتی با دولت وارد ائتلاف شدیم مجبور شدیم برخی دوستان را حذف کنیم که این باعث دلخوری شد. برخی دوستان مدعی بودند که شورای سیاست‌گذاری باعث تضعیف احزاب شد.
وی افزود: جلساتی گذاشتیم و تعامل کردیم احزابی که نامه اولیه گله را امضا کردند امروز عضو شورای سیاست‌گذاری شدند آن چند حزبی هم که باقی مانده باید بیایند تا انسجام برقرار شود.
عارف ادامه داد: ما کارگروه تعامل داریم که وظیفه آن ابتدا هماهنگی با احزاب هم گروه، بعد هم با احزاب رقیب است. ما از به کارگیری جوانان در عرصه شورای شهر و همه سطوح مدیریتی استقبال می‌کنیم. باید نسل سوم انقلاب به صحنه آمده و ما در اتاق فکر آنها را کمک کنیم. راهبرد ما در انتخابات قبل اولویت دهی به جوانان و زنان بود.
رئیس فراکسیون امید تصریح کرد: در کلان شهر ها، شهرهای کوچک و حتی روستاها باید بار به دوش جوانان باشد. عارف درباره انتقادات گفت: ما از انتقادات استقبال می‌کنیم اما موضع اصلاح‌طلبان درباره دولت پذیرفتن انتقاد است که البته باید راهکار ارائه شود. ما عملکرد دولت را مثبت می‌دانیم.
عارف درباره اینکه برنامه‌ای برای کاندیداتوری دارد یا نه و برای این کار آیا از سوی بزرگان اصلاحات منع شده است؟ گفت: منع شدن در ذات اصلاح‌طلبی نیست ذات اصلاح‌طلبی خرد جمعی است تصمیم حضور یا عدم حضور برعهده شورای سیاست‌گذاری است که از مشورت بزرگان اصلاحات استفاده می‌کند.
وی افزود: در جلسه اخیر شورای سیاست‌گذاری کمیته‌ای تشکیل شد که قرار است برنامه‌ای درخصوص انتخابات آتی اتخاذ کند من هم در حد توان در خدمت دوستان هستم. نظر شخصی من این است که حدالامکان شورای سیاست‌گذاری از آقای روحانی حمایت کند اما در مجموع شورای عالی سیاست‌گذاری هنوز وارد این مسئله نشده است.
وی درباره اخباری مبنی براینکه آقای یونسی برای حل اختلاف بین احزاب اصلاح‌طلب مامور شدند گفت: هرکس برای حل اختلافات اقدام کنند ما استقبال می‌کنیم اما آقای یونسی از جانب ما مامور نشدند.
رئیس فراکسیون امید درباره تخریب دولت گفت: تخریب‌ها همیشه بوده اما مردم همیشه از جریانات سیاسی جلوتر بودند و این تخریب‌ها در دراز مدت اثرخود را از دست داده است. موضع ما این است که در رقابت‌های انتخاباتی وارد فضای تخریب نشویم حتی اگر دچار شکست شویم اما مهمترین چالش امروز آقای روحانی حضور مردم است اگر مردم حضور داشته باشند نگران نتیجه انتخابات نیستیم.
عارف گفت: شورای سیاست‌گذاری اصلاحات با یک کاندیدا وارد انتخابات خواهد شد. درباره رد صلاحیت آقای روحانی هم بعید است مگر اینکه خود آقای روحانی به دلیل خستگی انصراف دهد اما ما حتما کاندید داریم، البته ممکن است چند نفر از این جریان کاندید شوند ما نمی‌توانیم کسی را منع کنیم اما حمایت ما بدون شک از یک کاندیدا خواهد بود.
وی افزود: شورای عالی سیاست‌گذاری در دوره قبل و فعلی عملکرد خوبی داشته است ما در این دوره کمیته‌ای را مستقر کردیم تا جهت گیری‌های اصلاح‌طلبان را مورد بحث قرار دهد که با اولویت انتخابات کار را پیش ببرد.
عارف درباره نقش ناطق‌نوری بعد از فوت آیت‌الله هاشمی گفت: آقای ناطق همیشه نقش مهمی در امور متعدد داشتند که امیدواریم بعد از آیت‌الله هاشمی نیز نقش برجسته‌ای داشته باشد.
رئیس فراکسیون امید درباره انتخاب نجفی و جهانگیری برای انتخابات آتی توسط کارگزاران گفت: اعضا می‌توانند نظرات فردی خود را اعلام کنند اما تصمیم نهایی را شورای سیاست‌گذاری اصلاحات خواهد گرفت.
رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان درباره پرونده حسین فریدون و ارتباط وی با مفسدین اقتصادی ازجمله دانیال‌زاده، گفت: در مورد تخلفات و به صورت کلی فساد، باید بگوییم که انقلاب ما نشان داد با هیچ‌کس عهد اخوت نبسته است و انتظار ما از همه رسانه‌ها این است که این مسائل را سیاسی نکنند. وی افزود: هر کسی که تخلف کرده است باید با او برخورد شود و اصلاً ربطی به جناح ندارد و اگر جناحی شود مشکلی پیش خواهد آمد که امروز ما با آن روبه‌رو هستیم.

https://siasatrooz.ir/vdcenx8o.jh8v7i9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی