شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۶
کد مطلب : 99089

انتخابات صحنه آزمون صداقت

انتخابات صحنه آزمون صداقت

این روزها در جریان انتخابات شاهد تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری هستیم تبلیغاتی که فرایند طبیعی معرفی کاندیدا‌های ریاست جمهوری به شمار می‌رود.اما متاسفانه در جریان این فرایند تخریب‌ها‌یی صورت می‌گیرد که ممکن است حرکتی ناشیانه از سوی یک نامزد یا هواداران او باشد.
نگرانی آنها از این است که چنین افرادی بتوانند رأی مردم را از آن خود سازند و در رقابت انتخاباتی پیروز میدان شوند. البته همه آنهایی که احراز صلاحیت می‌شوند، چهره‌ها و نیروهای انقلابی و معتقد به نظام اسلامی هستند، اما در میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چهره‌‌ای مقبول‌تر از دیگران دیده می‌شوند که بیشترین هجمه‌ها به سوی چنین افراد و اشخاصی صورت می‌گیرد. هدف از تخریب چنین چهره‌هایی، جلوگیری از پیروزی این افراد در انتخابات ریاست جمهوری است.
از جمله این تخریب‌ها را در مورد حجت‌الاسلام رئیسی شاهد هستیم. برخی از تبلیغات ضد ارزشی علیه ایشان و وارونه جلوه دادن برخی از حقایق و واقعیات‌ها تلاشی است تا ذهنیت افراد به این کاندیدای ریاست جمهوری منفی شود.
از زمانی که حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری اعلام آمادگی و سپس ثبت‌نام کرد، یک فضای تخریبی علیه او آغاز شد.
برخی از رسانه‌ها این موضوع که حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در اعدام منافقین در دهه ۶۰ نقش داشته مطرح کردند و استناد آنها نیز به نوار صوتی است که فرزند آیت‌الله منتظری آن را با صدای پدرش منتشر کرد.
باید در این باره گفت که اقدامات تروریستی گروهک منافقین و واکنشی که نظام اسلامی در قبال اعضای این گروهک نشان داد بر کسی پوشیده نیست. وقایع آن سال‌ها به صورت مکتوب در تاریخ ثبت شده و در آرشیو رسانه‌ها موجود است و افشاگریها و روشنگری‌های زیادی درباره آشکارساختن چهره واقعی منافقین برای افکار عمومی وجود دارد.
در عین حال هنوز مردم هم جنایات منافقین را به یاد دارند و کارنامه آنها همچنان نزد مردم ایران سیاه است. مردم ایران همچنان نمی‌توانند اعمال آنها را نادیده گرفته و مظلوم نمایی دورغین آنها را بپذیرند. و این تخریب نه تنها نمی‌تواند برای رئیسی نکته منفی باشد بلکه همراهی رسانه‌های غربی در این تخریب موجب می‌شود که این امر یک نقطه قوت هم برای وی به شمار برود. اگر آقای رئیسی در جریان اعدام منافقین در سال ۶۷ یکی از عواملی بوده که نقش داشته است، یک نقطه قوت برای چنین فردی است که باعث شده تا قاتلان و جنایتکاران به سزای اعمال خود برسند پس این یک نقطه ضعف نیست، بلکه نقطه قوت است.
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره می‌گوید: اگر من و آقای رئیسی و دیگر نیروهای انقلاب را تخریب می‌کنند حق دارند چرا که تروریستها و صدامیان و شورشگران را که آستین آنها به خون ملت انقلابی و مظلوم ما بوده را سرکوب کردیم.

انتخابات و فضای بلوغ سیاسی
البته این تنها گوشه‌ای از تبلیغات منفی علیه این کاندیدا می‌باشد و همچنین سایر کاندیداها نیز از تهمت‌ها و تخریب‌ها در فضای انتخابات برخوردار شدند.
باید گفت بر اساس قوانین انتخابات کشور این نوع تخریب‌ها خلاف قوانین انتخاباتی بوده و جای پیگرد قانونی دارد. ماده ۷۱ قانون انتخابات می‌گوید: داوطلبان ریاست جمهوری و طرفداران آنان در تبلیغات انتخاباتی به هیچ وجه مجاز به هتك حرمت و حیثیت نامزدهای انتخاباتی نمی‌باشند و متخلفین طبق مقررات مجازات خواهند شد.
در عین حال باید توجه داشت که تبلیغات انتخابات صحنه آزمون صداقت، امانت، عدالت و انصاف تقوای کاندیدای انتخاباتی است.
مردم جمهوری اسلامی با رشد و بلوغ سیاسی به راحتی شعار، تخریب و عوام فریبی را می‌شناسند و با تجربه حضور در صحنه‌های سیاسی درک درستی از محیط خود دارند.
این تخریب‌ها نه تنها راه به جایی نمی‌برد بلکه امید مردم را تخریب، ایجاد تردید و یک عده را از عرصه حضور در انتخابات بیزار می‌کند.
که این امر خود یکی از آسیب‌های بزرگ تخریب‌های انتخاباتی علیه کاندیداها است.
در عین حال این امر ایجاد حاشیه خواهد کرد و این حاشیه‌ها می‌تواند جو شیرین انتخابات را تلخ کند و به وحدت و انسجام ملی ضربه وارد کند.
در این میان به جای تخریب کاندیداهای انتخاباتی باید برای روشنگری و اثبات ارزش‌های کاندیداها قدم بردارند، برنامه‌های خود را ارائه دهند و نکات قوت خود را در این برنامه‌ها مشخص کنند تا مردم با قضاوت نسبت به آنها تصمیم بگیرند.

تاکیدات رهبری درباره احتراز از تخریب کاندیداهای رقیب
رهبر معظم انقلاب در موارد متعددی به این مورد اشاره فرموند و سفارش کردند که فضای انتخابات با تخریب کاندیداها ناسالم نشود.
ایشان در این باره فرمودند: «به همه برادران و خواهران و همه ملت عزیز ایران سفارش می‌کنم که فضای انتخابات را، هم گرم و هم سالم نگه دارند. کسانی که به یک نامزد انتخاباتی علاقه‌مندند، مراقب باشند به خاطر علاقه به او، نامزد دیگر را تخریب نکنند؛ این بین مردم اختلاف و نقار ایجاد می‌کند؛ علاوه بر این که تخریب اساساً کار درستی نیست و فایده‌ای هم ندارد. کسی که با تخریب یک نامزد انتخاباتی می‌خواهد آرای او را کم کند، به مقصود خودش دست پیدا نمی‌کند؛ هم یک کار غلط و خلاف منطق و در موارد بسیاری خلاف شرع انجام می‌گیرد، هم فایده‌ای گیر او نمی‌آید. فضا را سالم نگه دارید. شما از نامزدِ خودتان حمایت کنید، دیگران هم از نامزدِ خودشان حمایت کنند و به او رأی دهند.»
ایشان در بخش دیگری از بیانات خود تاکید کردند: «نکته‌ای که در باب انتخابات عرض می‌کنم، این است که فضای انتخابات باید سالم باشد. نباید عدّه‌ای با قلم و بیان و مطبوعات و عدّه‌ای هم با ابراز مخالفت با فلانی یا طرفداری از این نامزد یا آن نامزد، فضا را آلوده کنند. کسانی که به اسلام احترام می‌گذارند، کسانی که قدر و ارزش جمهوری اسلامی را ارج می‌نهند، کسانی که از ما حرف‌شنوی دارند، در هر جای کشور هستند، از همین اوّل کار مراقب باشند. کارشکنی نسبت به دیگران، لجن‌پراکنی علیه این نامزد یا آن نامزد، بدگویی کردن و افشاگری‌های بی‌پایه و اساس نسبت به اشخاص، همه این‌ها کارهای ممنوع و ضدّ ارزش و خلاف مشی جمهوری اسلامی و خلاف حق است. از این کارها اجتناب کنند.»
باید گفت همانگونه که در بیانات ایشان مشاهد‌ه می‌شود اینگونه بداخلاقی‌های انتخاباتی شایسته ملت ایران نیست. اینکه مردم علاقه‌مندی خود را از راه تخریب و اهانت به دیگران نشان دهند علامت بدی است که نشانگر نداشتن برنامه و آماده نبودن برای شناسایی مشکلات مردمی است. شاید در برخی از جاها در دنیا معمول باشد که اسرار خانوادگی را بر ملا کنند یا عکس‌های پنهانی از یکدیگر گرفته و آن را افشا نمایند.
اما این روش نمی‌تواند راهی برای شناسایی اصلح و مراعات رفتارهای انتخاباتی باشد.
نامزدهای انتخاباتی باید در تبلیغات خود، حرفهای واقعی بزنند و کارهایی که می‌توانند انجام دهند به مردم بگویند.
در آخر باید کاندیداها با این روش مردم را آزاد بگذارند تا هرکس را خواستند، بر اساس حقیقت انتخاب کنند. 

کتایون مافی

https://siasatrooz.ir/vdceo78o.jh8ovi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی