دوشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۳
کد مطلب : 100295

حال ناخوش شبه‌جزیره

شبه جزیزه کره این روزها دورانی حساس را سپری می‌کند که محور آن را تنشهای نظامی و امنیتی تشکیل می‌دهد. آنچه در ظاهر این روند مشاهده می‌شود ادعاهای آمریکا مبنی بر مقابله با کره‌شمالی است چنانکه سران آمریکا ادعا دارند که به مقابله با تحرکات موشکی پیونگ یانگ می‌پردازند و از هیچ اقدامی فروگذار نیستند.
در نقطه مقابل البته کره‌شمالی تاکید دارد که حاضر به تسلیم شدن نیست و توان موشکی و هسته‌ای خود را افزایش می‌دهد و حتی ادعا دارد که تمام خاک آمریکا زیر آتش این کشور است. البته آمریکا به یارگیری جهانی نیز پرداخته است چنانکه فرانسه با انتشار بیانیه‌ای در انتقاد از اقدام کره‌شمالی در پرتاب موشک، خواستار اقدام جامعه جهانی و اعمال تحریم‌های بیشتر علیه پیونگ‌یانگ شد. وزیر خارجه آلمان ضمن محکوم کردن آزمایش موشکی کره‌شمالی، از جامعه جهانی خواست تا به این اقدام واکنش نشان دهد.
حال این سوال مطرح می‌شود که چه میزان ادعای آمریکا برای مقابله با کره‌شمالی واقعی بوده و اصلا چرا آمریکا اقدام علیه این کشور را در پیش گرفته است؟ شاید کره‌شمالی به عنوان یکی از مولفه‌های قدرت‌نمایی آمریکا در جهان باشد اما واقعیت امر آن است که آمریکا راهبردی دیگر را در نظر دارد و آن تشدید تحرکات نظامی در منطقه و البته اعمال فشار بر چین است.
نیروی هوایی آمریکا از به پرواز درآمدن بمب‌افکن‌های آمریکایی بر فراز شبه‌جزیره کره خبر داد.البته برای ظاهرسازی رئیس‌جمهور آمریکا در صفحه توئیتر خود از رویکرد چین در برابر کره‌شمالی انتقاد کرد. اقدامی که البته بدون واکنش چین نیز نبوده چنانکه همزمان با تشدید تحرکات نظامی آمریکا، چین در رژه نودمین سالگرد تشکیل ارتش این کشور، از موشک‌های جدید بالستیک قاره‌پیمای خود رونمایی کرد.
در این میان بسیاری تاکید دارند که آمریکا به دنبال نظامی ساختن منطقه است چنانکه از یک‌سو به افزایش استقرار تسلیحات نظامی در ژاپن پرداخته و از سوی دیگر از آزمایش موفق سامانه ضد موشکی «تاد» خود در اقیانوس آرام و رهگیری یک موشک بالستیکی برد متوسط خبر داده است. این سناریو مطرح است که آمریکا با این اقدامات به دنبال آن است که چین را درگیر معادلات نظامی و بحران‌های جاری در خطوط مرزی سازد تا از رویکرد نظامی دور ساخته و در عین حال آن کشور را از معادلات جهانی دور سازد.
فضای بحرانی منطقه‌ای در کنار گرفتارسازی در تفکر جدایی‌طلبی در مناطق مختلف چین طرح تجزیه این کشور را در نظر دارند به عبارتی دیگر می‌توان گفت آنچه در منطقه در جریان است بیش از هر چیز ادامه درگیری آمریکا با چین است که البته حلقه بعدی آن را طرح‌های آمریکا برای شرق آسیا تشکیل می‌دهد.
آنها برآنند تا رقیب اقتصادی خود یعنی این منطقه را درگیر معادلات نظامی و امنیتی ساخته تا در لوای آن مانع از ادامه اقدامات اقتصادی آنها شوند. در اصل راهبرد آمریکا برای شرق آسیا را نابودسازی کل منطقه تشکیل می‌دهد در حالی که در ظاهر ادعای مقابله با کره‌شمالی و چین و حتی تروریسم را سر می‌دهد. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdceo78znjh87wi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی