جمعه ۲۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۲
کد مطلب : 115398
کشور در شرایط قرمز بهداشتی و اقتصادی و بی تفاوتی دولت

وضعیت قرمزتر از قرمز!

وضعیت قرمزتر از قرمز!

دوران سخت کرونا در همه دنیا شرایط ویژه‌ای را به وجود آورده اما در این میان ایران تنها کشوری است که با دو موضوع تحریم و کرونا در یک زمان روبرو است، اما به نظر می رسد دولت برنامه‌ ویژه‌ای برای مواجهه با چنین شرایطی ندارد. این روزها موج ابتلا به کرونا بالا گرفته است تا آنجا که ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دیگر رنگ‌بندی کرونایی معنایی ندارد، گفت: نارنجی و زرد نداریم، کل کشور در وضعیت قرمز قرار دارد و در صورت ادامه این روند آمار کشته‌های کرونا به ۴۵ هزار نفر هم خواهد رسید. وی با بیان اینکه انفجار کرونایی در برخی شهرها اتفاق افتاده افزود؛ در شهر تبریز از زیر ۴۰ بستری روزانه به ۱۶۰ بستری رسیده‌ایم و در قم نیز از ۱۰ بستری روزانه به ۱۶۰ بستری رسیدیم.
دکتر علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت کرونا استان تهران نی در این باره گفت: به نظر می‌رسد تابلوی اسفندماه کرونا دوباره در حال شکل‌گیری است و همزمانی با آنفلوآنزا و بیماری‌های شایع فصل سرما، به افزایش مراجعان دامن می‌زند.
احساس درد بدون واکنش
اگرچه سخنگوی دولت در آخرین نشست خبری خود تاکید کرده که دولت تعطیل نیست و اعضای هیات دولت با تک تک سلول‌های خود درد ورنج مردم را تحمل می‌کنند اما آمارها در این مورد موضوعی دیگر را بیان می کند، گویا این احساس درد واکنشی به همراه ندارد.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت درتازه‌تیرن آمار بیماری کرونا اعلام کرد بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۴۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۵۹۳ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۱۶ هزار و ۱۹۸ نفر رسید. متاسفانه به تازگی ۱۴۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۳ هزار و ۹۵۲ نفر رسید.
این آمار نشان می دهد که تصمیم گیری هایی که دولت در گذشته در این راستا اتخاذ کرده بود، کارایی لازم را نداشته است . از سوی دیگر تصمیمات نادرست، غیر کارشناسی، متناقض و جهت دار در مورد این بیماری سبب شده تا بدون نگرش به عواقب این تصمیمات، اقداماتی چون بازگشایی مدارس و دانشگاه ها لغو دور کاری کارمندان موضوعی که به شدت از سوی مردم مورد انتقاد قرار دارد.
بازگشایی مدارس و لغو دورکاری
همه مردم می گویند که معلوم نیست که چرا دولت تصمیمات یک بام و دو هوا می گیرد. از یک سو با استناد به سخنان ایرج حریرچی معاون وزارت بهداشت که گفته بود هر تجمعی باعث افزایش آمار مبتلایان می‌شود، سوال می‌کنند چرا دولت اقدام به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها کرد؟ وقتی دولت نمی تواند تمهیدات لازم را برای این کار پیش بینی کند، چرا این تصمیمات را می گیرد که از عهده آن بر نمی آید؟
حریرچی هنگام بازگشایی مدارس گفته بود؛ قطعا طی روزهای آتی در مدارس موارد مثبت کرونا مشاهده خواهد شد، حالا سیما سادات لاری در گفتگو با فارس اعلام کرده است که بیشترین مشکلات در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس بین دانش آموزان دوره ابتدایی و به دلیل ناآگاهی از اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای پیشگیری از ویروس کرونا وجود دارد. به گفته لاری عدم انجام خود اظهاری توسط کارکنان مدارس در اکثر مدارس کشور مشاهده می‌شود.
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: بخش دیگری از این مشکلات شامل تمایل دانش آموزان به تجمع در زنگ تفریح و هنگام خروج از مدرسه است که مشکلاتی را ایجاد کرده، همچنین تجمع والدین در مقابل در، یا داخل مدرسه به دلیل زمان بندی کوتاه کلاس‌ها نیز چالش دیگری است. لاری ادامه داد: کمبود امکانات کافی بهداشتی در مدارس به خصوص در مناطق محروم یکی دیگر از چالش‌ها در مدارس محسوب می‌شود. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: البته می‌توان تهویه نامناسب کلاس‌های درس در مدارس را یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها دانست که در بازدیدها و گزارش‌های نیروهای بهداشتی از مدارس بر این موضوع تاکید فراوانی شده است.
واکسن آنفلوآنزا و ماجراهایش
در این میان همه به این نتیجه رسیده اند که همزمانی کرونا و آنفلوآنزا شرایط را در فصل سرما بدتر می‌کند که اما گویا این سیاست توزیعی واکسن آنفلوآنزا نیز با مشکلات بسیاری روبرو است.
پیش از این سخنگوی دولت با اعلام اینکه برنامه خرید و توزیع عادلانه واکسن‌های مورد نیاز و بودجه و توزیع عادلانه در دولت و ستاد کرونا بررسی شده تاکید کرد: اولویت با گروههای در معرض خطر مانند افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار و مبتلایان به بیماریهای زمینه‌ای و نقص ایمنی است و ضرورتی ندارد همه مردم از واکسن آنفولانزا استفاده کنند. از سوی دیگر مسئولان سازمان غذا و دارو نیز اعلام کرده‌اند که توزیع واکسن آنفلوانزا در سطح داروخانه‌ها با کارت ملی انجام خواهد شد تا از بروز کمبود واکسن در سال جاری جلوگیری شود.
همچنین سید حیدر محمدی مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، با اشاره به اینکه واکسن آنفلوانزا از ابتدای مهر در داروخانه‌ها برای افراد سالمند بالای ۶۵ سال توزیع می‌شود و این افراد می‌توانند با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی خود واکسن را دریافت کنند، اظهار داشت: در فاز بعد محموله‌های بعدی واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها توزیع خواهد شد و سایر افراد می‌توانند برای تهیه واکسن به داروخانه‌ها مراجعه و واکسن را با ارائه کارت و کد ملی دریافت کنند.
اما سید علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، در گفتگو مهر، در این باره گفت:‌ تا این لحظه هیچ دستورالعملی برای چگونگی عرضه واکسن آنفلوانزا به داروخانه‌ها ابلاغ نشده و هیچ سامانه‌ای هم برای ثبت مشخصات گروه‌های در معرض خطر از جمله افراد بالای ۶۵ سال ایجاد نشده است.
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، تاکید کرد: مشخص نیست چطور می‌توان کنترل کرد که یک نفر از چند داروخانه واکسن نگیرد و بازار سیاه ایجاد نشود؟!
فاطمی با اشاره به ادعای مسئولان سازمان غذا و دارو مبنی بر اینکه قرار است داروخانه‌ها در ابتدا واکسن آنفلوانزا را در اختیار سالمندان بالای ۶۵ سال قرار دهند، گفت: تا زمانی که سامانه جامعی برای ثبت دریافت واکسن با وارد کردن کد ملی اشخاص وجود نداشته باشد، صرفاً دیدن کارت ملی مراجعه کننده نمی‌تواند مشکلی را حل کند.
در این میان بسیاری از خوانندگان سیاست روز به این نشریه اعلام کرده‌اند که هنگام مراجعه به داروخانه‌ها، به آنها گفته می شود که واکسن آنفلوانزا موجود نیست و درمانگاه‌های معتبر نیز همین پاسخ را به درخواست کنندگان واکسن اعلام کرده‌اند. در همین حال شایعاتی نیز مبنی بر اینکه واکسن های تقلبی در سطح بازار توزیع شده،‌ بر نگرانی‌های مردم افزوده است .
همه بی تفاوت هستیم
از طرفی همزمان با بی برنامگی و سیاستگذاری‌های اشتباه از سوی دولت در حوزه مواجهه با شیوع کرونا، شاهد ساده انگاری یا حتی بی تفاوتی بسیاری از مردم نیز هستیم به طوری که افزایش مسافرت‌ها، رعایت نکردن پروتکل‌ها از سوی مردم ، برگزاری میهمانی‌ها و دورهمی ها و .... موجب شده تا این بیماری روند صعودی به خود بگیرد. رفتار مردم به گونه‌ای است که تصور می‌شود، احتمالاً پرونده ماجرای کرونا کاملاً به پایان رسیده است . مراقبت‌های یکی‌ در میان، ‌رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی، شلوغی و ایجاد تجمعات متعدد خصوصاً در اماکن سربسته و... واقعیت این روزهای شهرهای مختلف است که نادیده گرفته می شود.
در این میان با آغاز به کار فعالیت‌های اقتصادی، خدماتی و ورزشی، لغو دورکاری‌ها در ادارات دولتی و ... نشان از بی تفاوتی همگانی دارد.
تا کنون دولت یک سناریوی واحد و انتخاب راه‌حل میانه‌ای که نه گرایش به ایمنی جمعی و نه مواجهه فعال با بیماری را داشته باشد ارائه نکرده است. این درحالی است که دولت در مورد گرانی ها مدعی است که در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و از سوی دیگر معنای وضعیت قرمز ابتلا به کرونا نشان می‌دهد که در شرایط جنگ زیستی قرار داریم. در این میان سوال این است که چرا دولت برنامه کارآمدی برای شرایط جنگی ندارد؟ چرا در اوج‌گیری دوباره کرونا دولت یکباره تصمیماتش را به نفع کرونا تغییر جهت داده و با چشمانی بسته راه می رود؟ دولت تا کنون تدبیری برای مدیریت گرانی‌ها و جلوگیری از شیوع کرونا اتخاذ نکرده است. اگر دولت برای گذر از این شرایط ، برنامه‌ریزی جدیدی نداشته باشد مردم کشور به ویژه اقشار متوسط و متوسط رو به پایین، با مشکلات زیادی روبرو خواهند شد. بی‌توجهی دولت و رها کردن مردم به حال خود در حالی که ظرفیت سیستم درمانی کشور نیز امکان پاسخگویی به این حجم از بیماران را ندارد؛ به صلاح کشور نیست و مشکلی بر مشکلات موجود می‌افزاید. 

نویسنده: کتایون مافی

https://siasatrooz.ir/vdceon8zvjh8zxi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی