جمعه ۸ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۳
کد مطلب : 111798
تخت روانچی:

هیچ کشوری حق تصمیم‌گیری درباره آینده افغانستان را ندارد

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با تأکید بر اینکه هیچ کشوری حق تصمیم‌گیری درباره آینده افغانستان را ندارد، گفت: دولت افغانستان باید در مرکز مذاکرات صلح باشد. مجید تخت روانچی پس از سال ها ناامنی و بی‌ثباتی، مردم افغانستان خواهان صلحی حقیقی و پایدار هستند و هرگونه مذاکرات صلح باید با حضور همه جناح‌های افغانستان،مدیریت و مالکیت خود افغان ها و محوریت دولت این کشور باشد.
مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در سخنرانی خود در نشست چهارشنبه مجمع عمومی این سازمان که برای بررسی وضعیت در افغانستان برگزار شده بود، گفت: هیچ کشوری حق تصمیم‌گیری در مورد آینده افغانستان را ندارد و چنین حقی انحصاراً متعلق به مردم این کشور است.
وی افزود: هر فرآیند صلحی باید مبتنی بر آرمانهای حقیقی و نیازهای واقعی مردم افغانستان و حفظ و تقویت دستاوردهای این کشور، شامل قانون اساسی،نظام جمهوری اسلامی و نهادهای برآمده از آن باشد.
نماینده کشورمان همچنین با اشاره به معضل حضور نیروهای خارجی در افغانستان، خواستار خروج زمانبندی شده و مسؤولانه آنها شد.
وی با تاکید بر ضرورت تلاش موثر برای مقابله با گروه های تروریستی و قاچاقچیان مواد مخدر با اشاره به اقدامات کشورمان در زمینه مبارزه با مواد مخدر گفت: در این زمینه تاکنون ۳۸۱۵ نفر از نیروهای ایرانی شهید و بیش از ۱۲۰۰۰ نفر نیز زخمی شده اند که نشان دهنده جدیت ایران در این زمینه است. روانچی همچنین به آثار منفی تحریم های غیرقانونی آمریکا علیه ایران بر وضعیت پناهندگان افغان در کشورمان اشاره کرد و گفت: این وضعیت باعث شده خیلی از آنها به طور جدی در فکر مهاجرت مجدد به سایر کشورها از جمله اروپا باشند. پیشترنیزسفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با انتقاد از عملکرد سازمان ملل گفته بود؛ شورای امنیت با بحران اعتماد و مشروعیت مواجه است و باید اصلاح شود. مجید تخت روانچی در عین حال تأکید می‌کند که اصلاح شورا صرفا به معنی افزایش اعضای آن نیست و این موضوع نباید به خودی خود یک هدف قلمداد شود، بلکه باید وسیله‌ای برای نیل به هدف بزرگتر، یعنی بهبود عملکرد این نهاد باشد. وی درباره اصلاحات شورای امنیت این سازمان سخنرانی می‌کرد، گفت: نگاهی گذرا به عملکرد شورا در گذشته و حال نشان می‌دهد که این نهاد دموکراتیک، شفاف و پاسخگو نبوده و اقداماتش مبتنی بر قانون نیست، انتظارات ما را برآورده نمی‌کند و عملکردش در بسیاری از موارد غیر منطبق با منشور ملل متحد و نیز فراقانونی است. وی افزود: در نتیجه، در حال حاضر شوری امنیت با بحران اعتماد و مشروعیت مواجه بوده و نمی‌تواند همگام با تغییرات گسترده جهانی اقدام کند.
نماینده کشورمان با اعلام اینکه تنها استاندارد طلایی برای ارزیابی عملکرد شورای امنیت، «اصول عدالت و حقوق بین الملل» است، گفت: به عنوان مثال بررسی عملکرد شورا بر این اساس در منطقه خاورمیانه، آشکارا نشان می‌دهد که «عدالت و قانون» اصلی‌ترین عناصر مفقود در اقدامات آن است. 

https://siasatrooz.ir/vdceoz8zvjh8zfi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی