سه شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶:۳۹
کد مطلب : 92086
قاليباف:

آسيب‌هاي زلزله تهران قابل مديريت است

آسيب‌هاي زلزله تهران قابل مديريت است

شهردار تهران گفت: بیش از یکصد سوله مدیریت بحران در شهر ساخته شده و تجهیزات شهر تهران برای مقابله با بحران ۳ برابر افزایش یافته است.
محمدباقر قالیباف در کنفرانس بین‌المللی کاهش خطرپذیری مدیریت بحران در مناطق شهری، در ابتدا با تسليت از حادثه تلخي كه در نپال رخ داد؛ گفت: این کنفرانس فرصتی برای شناسایی نقاط آسیب‌پذیر شهر تهران است چراكه کشور ما جزو مناطق آسیب‌پذیر است که باید نسبت به مدیریت آن اقدام کرد.
شهردار تهران افزود: کشور و از جمله شهر تهران جز شهرهای حادثه‌خیز طبیعی است و در دنیا به عنوان ششمین و هفتمین شهر زلزله‌خیز دنیا محسوب می‌شود.
وی با اشاره به اين نكته كه از سن ۱۷ سالگی تا به امروز در ۴ حادثه بزرگ که سه زلزله و دفاع‌مقدس بوده است حضور داشته، خاطرنشان كرد: زلزله طبس زلزله رودبار، زلزله بم را تجربه كرده‌ام و چون در این سوانح بوده‌ام و مطالعاتی در این زمینه دارم موضوع کاهش آسیب‌پذیری شهرها در شهر تهران در دستور کار قرار گرفته است.
قالیباف افزود: ‌موضوع کاهش آسیب‌پذیری شهرها از دو جهت مهم است چرا که شهرها از بعد انسانی مراکز جمعیتی هستند و این مراکز جمعیتی ایجاد اقتصاد ملی، بین‌المللی و تولید‌کنندگی دارند.
قالیباف افزود: به نظر می‌رسد این اقدام تنها اثر منفی دارد و برداشت مردم این است که زلزله، سیل یک خطر است و باید با آن کنار آمد. اما اگر رسانه‌ها و سازمان‌های مسئول از جمله هلال‌احمر و صلیب‌سرخ اطلاع‌رسانی را در طول زندگی مردم انجام دهند بحران را به یک فرآیند تبدیل می‌کنیم و نه این که پس از حادثه طبیعی کشته‌شدگان و مجروحین را تنها به نمایش بگذاریم.
وي گفت: ‌نباید مردم را تسلیم یک حادثه تلخ کنیم و باید با برنامه‌ای از قبل تعیین شده به آن بپردازیم.
قالیباف یادآور شد: شهر تهران ۱۰ میلیون جمعیت ثابت دارد که در روز جمعیت این شهر به ۱۳ میلیون می‌رسد. اداره این شهر به صورت محلی است و تهران ۳۷۵ محله دارد که مدیریت این محلات با مردم است. شهردار تهران افزود: ‌امروز بیش از ۲۳۵ محله و گروه‌های دوام داریم که مهمترین بحث آنها بحران است.
وی گفت: ‌زلزله‌خیزی در شهر تهران یکی از تهدیداتی است که در این شهر اتفاق می‌افتد و از تجارب بین‌المللی برای بهتر شدن وضعمان استفاده می‌کنیم.
شهردار تهران:
مسئول رسیدگی به بحران در پایتخت هستم
همچنين شهردار تهران با اشاره به اقدامات انجام شده برای افزایش ایمنی شهر تهران در برابر بحران گفت: تا رسیدن به شرایط مطلوب راه زیادی است.
وی افزود: مطالعات نشان داده است که ما باید موضوع کاهش خطرپذیری در مناطق و به خصوص شهرها را جدی بگیریم، چراکه شهرها جان و مال مردم را دردل خود جای داده‌اند و باید نسبت به مدیریت بحران در این شهرها اهتمام ویژه داشت.
شهردار تهران با بیان اینکه کاهش خطرپذیری بحران در شهرها را باید به عنوان یک فرآیند طولانی‌مدت در نظر گرفت، به تاثیر رسانه‌ها در موفقیت کاهش خطرپذیری اشاره کرد و گفت: هنگامی که حادثه‌ای بزرگ همچون نپال و بم رخ می‌دهد، رسانه‌ها افکارعمومی را بیدار می‌کنند؛ این در حالی است که این مساله اثرات منفی در‌پی دارد و باید رسانه‌ها و سازمان‌های مسئول همچون هلال‌احمر اطلاع‌رسانی را در طول زندگی مردم و نه فقط در هنگام زلزله، انجام دهند.
قالیباف یادآور شد: باید پیشگیری و کاهش آسیب‌پذیری به واسطه آموزش و در زمان‌های مختلف و به صورت مداوم ایجاد شود.
وی با بیان اینکه بنده به عنوان شهردار تهران مسئول رسیدگی به بحران در پایتخت هستم، گفت: هرچند ما تا رسیدن به شرایط مطلوب راه زیادی داریم اما آموزش، پیشگیری و اقدامات موثر قبل از وقوع حادثه نقش تعیین‌کننده‌ای درکاهش خطرپذیری دارد.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: شهر تهران به دلیل جمعیت بسیار بالا به صورت محله‌ای اداره می‌شود، به گونه‌ای که در هر مرحله گروه‌های دوام برای پوشش حوادث احتمالی با اولویت زمین‌لرزه تشکیل شده است. همچنین ۱۰۰ سوله مدیریت بحران در شهر تهران ایجاد شده و تجهیزات نیز افزایش سه برابری داشته‌اند و با اینکه در شرایط خوبی به سر می‌بریم؛ اما کافی نیست. تجربه بین‌المللی کشورهای شرکت‌کننده در این کنفرانس می‌تواند برای بهتر شدن وضعیت در شهر تهران کمک‌کننده باشد.
تهران آماده بحران نیست
همچنين در ادامه اين كنفرانس رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران میزان آمادگی در "تهران" برای مقابله با بحران‌های احتمالی را مورد اشاره قرار داد و گفت: زیرساخت‌های شهر تهران آمادگی لازم برای پشت سر گذاشتن بحران را ندارد و لازم است بخش‌های مسئول در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند.
دکتر امیرمحسن ضیایی با بیان اینکه همه ما گرد هم آمده‌ایم تا با بحث و گفت‌وگو به راه‌هایی برای آمادگی موثرتر برای پاسخگویی به یکی از بزرگترین چالش‌های ملت‌ها و جوامع (حوادث طبیعی و غیرطبیعی) دست یابیم، گفت: رشد شهرنشینی و تغییرات آب و هوایی دو رویداد بسیار مهم در قرن بیست و یکم است.
وی با بیان اینکه برای اولین بار در تاریخ بشر در سال ۲۰۰۸ میانگین جمعیت ساکنان شهرها و نواحی شهری از جمعیت روستایی پیشی گرفت، گفت: در حال حاضر ۵۳ درصد از جمعیت جهان در نواحی شهری زندگی می‌کنند و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۵۰ این رقم به ۷۵ درصد برسد.
وي با بیان اینکه رشد سریع و اغلب بدون برنامه شهرنشینی، توسعه اقتصادی - اجتماعی ملت‌ها و جوامع را مختل کرده و سبب آسیب‌های بیشتری شده است، گفت: رشد بدون برنامه شهرنشینی از عوامل اصلی مخاطره‌آمیزی است که منجر به فجایای گسترده می‌شود. ضیایی با بیان اینکه تاریخچه سوانح مهم در سال‌های اخیر همچون زلزله هائیتی و... نشان می‌دهد که چگونه سوانح و خطرات شهری به شکل فزاینده‌ای حیات و اموال جوامع را به مخاطره می‌اندازد، گفت: باید خاطرنشان کنم که خطرات شهری تنها محدود به کشورهای در حال توسعه نیست، بلکه کشورهای پیشرفته نیز در معرض خطر سوانح هستند و در حال حاضر بسیاری از ابتکارات و برنامه‌های کاهش خطرپذیری شهری در کشورهای توسعه یافته در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه اصل بنیادین کاهش خطرپذیری شهری ایجاد و توسعه تاب‌آوری افراد و جوامع در شهرها است، گفت: خانواده‌ها عامل اصلی افزایش تاب‌آوری هستند و نقش اساسی در اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های جامعه محور ایفا می‌کنند.
رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران با بیان اینکه وجه اجتماعی و مردمی کاهش خطرپذیری سوانح به شکل گسترده‌ای در چارچوب‌های بین‌المللی گنجانده شده، گفت: جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر همواره در شهرها حضور داشته و پیشگام مدیریت سوانح و کاهش خطرپذیری بوده‌اند، اما با توجه به افزایش پیچیدگی شهرنشینی، ما ناچار به افزایش ظرفیت‌های عملیاتی و سازمانی خود به منظور افزایش تاثیرگذاری فعالیت‌هایمان هستیم.
ضیایی با بیان اینکه جمعیت‌های هلال‌احمر و صلیب‌سرخ می‌توانند مکمل تلاش‌های مقامات دولتی و شهری باشند، گفت: در سطح بین‌المللی جمعیت هلال‌احمر ایران یکی از شرکای اصلی فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر است که این سمینار نیز مشترکا با این فدراسیون از سال ۲۰۱۳ آغاز شده است.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در پایان این سمینار بین‌المللی بیانیه تهران صادر خواهد شد، گفت: براساس این اعلامیه، توصیه‌هایی برای کاهش ریسک خطر در شهرهای بزرگ ارائه خواهد شد.
رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران در مورد نتایج این تحقیقات در شهر تهران نیز گفت: شهرنشینی در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته و در حال حاضر در کلانشهر تهران جمعیت زیادی ساکن هستند و این جمعیت متراکم در ساختمان‌هایی که وضعیت مناسبی ندارند، حادثه‌ساز خواهد بود.
گفتنی است؛ همایش بین‌المللی مدیریت سوانح و کاهش خطرپذیری حوادث در مناطق شهری روز گذشته با حضور ۸۰ نماینده از جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال‌احمر در هتل استقلال تهران آغاز به کار کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcep78o.jh8wvi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی