يکشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۷
کد مطلب : 100763
نقض حقوق مسلمانان میانمار در سایه سکوت جهانی ادامه دارد

روزگار بحرانی روهینگیا در اردوگاه‌ها

روزگار بحرانی روهینگیا در اردوگاه‌ها

حدود ۱۲۰ هزار بی‌خانمان که اکثرا روهینگیایی هستند در کمپ‌های راخین در میانمار موادغذایی یا بهداشتی دریافت نمی‌کنند و هر روز بر وضعیت بحرانی آنان افزوده می‌شود.
این بحران برای مسلمانان روهینگیا پس از آن به وقوع پیوسته که گروه‌های کمک‌رسان و سازمان ملل عملیات خود را درپی اتهام زدن‌های دولت میانمار به این گروه‌ها مبنی بر کمک به شبه‌نظامیان به حالت تعلیق درآورده‌اند.
قریب به ۴۰۰ تن در درگیری‌ها در شمال استان راخین و پس از آنکه شبه‌نظامیان پست‌های پلیس و یک پایگاه نظامی را هدف قرار داده و باعث شدند تا نیروهای ارتش دست به اقدام متقابل بزنند، کشته شدند. تاثیر این درگیری‌ها شامل توقف فعالیت گروه‌های کمک‌رسان و سازمان ملل در منطقه بوده است.
از ۲۰۱۲ و آغاز خشونت‌ها در راخین ۹۰ هزار روهینگیایی در اردوگاه‌های مستقر در استان راخین ساکن شده‌اند و ۳۰ هزار تن دیگر نیز در مناطق دیگری در این استان مستقر شدند در حالی که تعداد کمی از بودایی‌های استان راخین در ۲۰۱۲ بی‌خانمان شدند همچنان در اردوگاه‌های جداگانه‌ای مستقر هستند.
پیر پرون، سخنگوی دفتر هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل گفت: در نتیجه افزایش فعالیت‌های خشونت‌آمیز در مرکز استان راخین بسیاری از مردم کمک‌های غذایی و بهداشتی را دریافت نمی‌کنند و اوضاع رو به خامت است.
گروه‌های حقوق بشری و بین‌المللی تمامی کارمندان غیرضروری خود را از شمال راخین و درپی افزایش تنش‌ها و درگیری‌ها در منطقه خارج کرده‌اند. هم اکنون نیز مقاطعه‌کارانی که برای برنامه جهانی غذا کار می‌کنند از ارائه موادغذایی به اردوگاه‌های مستقر در سیتوه و سایر مناطق امتناع کرده‌اند. وضعیت بهداشت و سلامت در این مناطق نیز مشکل بزرگی است و این مساله همزمان با بارش باران‌های موسمی خطر ابتلا به وبا و سایر بیماری‌های ناقله از آب را افزایش می‌دهد. در همین حال زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل دولت آنگ سان سوچی را به عدم اقدامات مناسب و همچنین واکنش درست برای مقابله با بحران موجود در راخین مورد انتقاد قرار داده است.
لازم به ذکر است مقامات میانمار در حالی که انتقادهای بین‌المللی درباره ادامه حملات به مسلمانان این کشور ادامه دارد، اعلام کردند: بیش از ۲۶۰۰ منازل روهینگیا‌یی‌ها به دست گروه موسوم به «ارتش آزادی‌بخش روهینگیا آراکان» به آتش کشیده شد.
در حالی که اقلیت مسلمانان روهینگیا در میانمار که اکثریت آن بودایی‌ها هستند، از ابتدایی ترین حقوق شامل به رسمیت شناختنه شدن به عنوان شهروند کشورشان محروم هستند، مقامات میانماری گروه موسوم به ارتش آزادی بخش روهنیگیا را عامل به آتش کشیدن منازل مسلمانان روهینگیایی می‌دانند.
در ادامه انتشار خبرهای ناگوار درباره حملات به مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین و گسیل تعداد زیادی از مسلمانان به مرز بنگلادش برای فرار کردن از حملات ادامه‌دار در راخین، مقامات میانماری باز هم یک گروه شورشی روهینگیایی را عامل درگیری‌ها اعلام کرده‌اند. دولت میانمار گروه موسوم به «ارتش آزادی‌بخش روهینگیا آراکان» را مقصر آتش زدن منازل اعلام کرده‌اند اما روهینگیایی‌هایی که به بنگلادش متواری شدند، چیز دیگری می‌گویند.
طبق گفته آنها، ارتش میانمار برای مجبور کردن روهینگیایی‌ها به بیرون رفتن از منازلشان، کارزار آتش زدن منازل و کشتن مسلمانان روهینگیایی به راه انداخته‌اند. آژانس بین‌المللی مهاجرت هم اعلام کرده که حدود ۵۸۶۰۰ هزار روهینگیایی از میانمار به بنگلادش متواری شدند.
بیش از ۴۰ زن و کودک مسلمان میانماری که سعی داشتند از چنگ بودائیان افراطی میانمار به بنگلادش پناه ببرند در رودخانه غرق شدند.
نکته قابل توجه آنکه یکی از روزنامه‌های سعودی مسلمانان روهینگیای کشور میانمار را که در معرض غیرانسانی‌ترین نسل‌کشی تاریخ معاصر قرار دارند، «شورشی» توصیف می‌کند.
روزنامه «عکاظ» در خبری که درباره کشتار مسلمانان روهینگیای کشور میانمار که در معرض وحشیانه‌ترین و غیرانسانی‌ترین نسل‌کشی مسلمانان در تاریخ معاصر قرار دارند، را «شورشی» توصیف کرد.
این روزنامه سعودی درباره خبری که با تیتر «۷۱ کشته در حمله به شورشیان روهینگیا در کشور میانمار» منتشر کرده بود و پیش از اقدام به حذف این خبر، چنین نوشته بود: «دولت میانمار از کشته شدن ۷۱ نفر از نیروهای پلیس و مسلمانان روهینگیای این کشور در ایالت راخین، در غرب میانمار طی حمله افراد مسلح به شماری از نقاط مرزی این ایالت خبر داده و این کشتار را طی ماه‌های اخیر بی‌سابقه خوانده بود».
در ادامه خبر عکاظ آمده بود: «ژنرال مین اونگ، فرمانده ارتش میانمار در صفحه فیس بوک خود نوشته که افراد مسلح و نیروهای پلیس در کنار هم با تروریست‌های بنگالی می‌جنگند» و در ادامه به کشته شدن ۷۱ نفر اشاره کرده بود. اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه به مناسبت عید قربان در شهر استانبول گفت کسانی که چشم خود را به روی نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا می‌بندند، در حقیقت با این جنایت همکاری می‌کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcep78zxjh87fi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی