يکشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۸
کد مطلب : 106064
ماهیت مجلس مردمی بودن و شفافیت است؛

وکلای ملت یا مستثنی شده از ملت؟!

وکلای ملت یا مستثنی شده از ملت؟!

مجلس برخاسته از رای مردم باید برای مردم و در خدمت مردم باشد، مگر نه اینکه آنها وکیل ملت هستند و ملت آنها را به خدمت گرفته و به آنها پول می‌دهند تا برایشان کار کنند؛ اما چرا رفتارهایی گاه از نمایندگان سر می‌زند که انگار همه چیز برعکس است و آنها هستند که ارباب ملت شده‌اند؟! این استراتژی خدمتکار بودن ملت و وکیل‌الملت بودن را چطور در کنار رای به عدم شفافیت رای نمایندگان و مخالفت با تحقیق و تفحص از مجلس و استثنا شدن از برخی قوانین مانند منع بکارگیری بازنشسته‌ها و استثنا شدن از سقف حقوق و... جمع کرد؟!

لاریجانی مانع تفحص نمایندگان از عملکرد مجلس است
در همین راستا یکی از طراحان تحقیق و تفحص از عملکرد مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس مجلس مانعی برای به جریان انداختن این تحقیق و تفحص است.
حسن کامران طراح تحقیق و تفحص از عملکرد مجلس شورای اسلامی، با اشاره به جزئیات این تحقیق و تفحص،گفت: اواخر خرداد امسال تعدادی از نمایندگان مجلس طرح تحقیق و تفحص از عملکرد مجلس و نحوه هزینه‌کردها را به هیئت رئیسه پارلمان ارائه دادند.
وی به تسنیم گفته که طرح تحقیق و تفحص از عملکرد مجلس پس از ارجاع به هیئترئیسه پارلمان، به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع شد که متاسفانه این کمیسیون با گذشت قریب به ۳ ماه هنوز این تحقیق و تفحص را بررسی و حتی درباره آن اعلام نظر نکرده است.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس تصریح کرد: روال قانونی بررسی تحقیق و تفحص در کمیسیون‌ها اینگونه است که وقتی طرحی از سوی هیئت رئیسه مجلس به کمیسیون ارجاع می‌شود، کمیسیون نهایتا ظرف مدت یک هفته باید آن را تعیین تکلیف کند.
کامران با تاکید بر اینکه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به دلیل تعلل و تعویق در بررسی تفحص از عملکرد مجلس، تخلف کرده است، اظهار داشت: طبق اطلاعی که کسب کردم، آقای لاریجانی رئیس مجلس مانعی برای تحقیق و تفحص از عملکرد مجلس است. وی اضافه کرد: بنده شخصا بارها با آقای تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه پیرامون طرح تحقیق و تفحص از مجلس گفت‌وگوهایی داشتم، اما وی هربار موضوع را به زمان دیگری موکول می‌کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خاطرنشان کرد: نمایندگان تحقیق و تفحص‌کننده از عملکرد مجلس خواهان شفافیت وضعیت مالی و هزینه‌کردهای مجلس هستند و حتما موضوع را پیگیری خواهند کرد.
نحوه عملکرد مالی در سفرهای خارجی نمایندگان مجلس، سیستم اداری، نحوه هزینه‌کرد بودجه و عملکرد مالی مجلس در ساخت و سازها از محورهای این طرح تحقیق و تفحص اعلام شده است.
اگر این صحبت‌ها درست باشد معلوم نیست که چطور می‌توان به اعتماد بیشتر مردم به نمایندگانی که خودشان استخدام می‌کنند کمک کرد. مجلسی که همواره در تحقیق و تفحص از مکان‌هایی که شبه داشته پیشگام بوده است چطور می‌تواند نسبت به عملکرد خود بی‌تفاوت باشد و تحقیق و تفحص را درباره عملکردش نپذیرد؟ و به مردمی که نمایندگی‌شان را پذیرفته است هم پاسخگو بماند.

قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان اصلاح شد
همین چندی پیش بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان را اصلاح و محدودیت‌های جدیدی را در این قانون اعمال کردند.
این طرح که با ۱۹۴ رای موافق از ۲۴۰ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید، تنها اجازه بکارگیری بازنشستگان بندهای الف، ب و ج ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری که شامل روسای سه قوه، معاون اول رئیس‌جمهور، نواب رئیس مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای نگهبان، وزرا، نمایندگان و معاونان رئیس‌جمهور هستند را می‌دهد و مشمولان بندهای د و ه را که شامل استانداران و معاونان استانداران همطراز سفرا و معاونان وزرا هستند را از قانون حذف کردند.
ماده واحده این طرح به شرح زیر در مجلس به تصویب رسید: به کارگیری بازنشستگان در سمتهای مذکور در بندهای الف، ب و ج ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ مهر ۱۳۸۶ و همچنین به کارگیری بازنشستگان نیروهای مسلح با تدابیر فرماندهی معظم کل قوا صرفا در دستگاه متبوع خود مجاز است. به کارگیری بازنشستگان در وزارت اطلاعات تا سقف یک درصد از مجموع نیروهای شاغل رسمی این وزارتخانه در هر رده مدیریتی صرفا در وزارتخانه مذکور مجاز است.
دارندگان اجازات خاصه مقام معظم رهبری، جانبازان بالای ۵۰ درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا از شمول این قانون مستثنی هستند.
این طرح که با تایید شورای نگهبان هم رو‌به‌رو شد نمونه دیگری می‌تواند نام گیرد که باعث جدایی افراد خاص از مردم می‌شود.
در پایان این سوال باقی می‌ماند که مگر نه اینکه استثنا شدن همواره با رانت همراه بده استف مگر نه اینکه قانون باید به قدری بین باشد که استثناهای کمی را شامل شود چرا قوانین کشور ما پر است از استثناهایی که با تصویب هیات دولت یا تایید مجلس و هیئت تطبیق مصوبات دولت قانونی شده و رانتی را پدید می‌آورد که گهگاه در فواصل زمانی مختلف با اعتماد مردم بازی می‌کند و اعتمادشان را به لرزه در می‌آورد؟! کاشی کسی برای این اجتماع نقیض‌ها پاسخی منطقی و اقناع‌کننده دهد، شاید فهمیدیم که دید ما اشتباه بوده و آنها درست می‌گفتند.

نویسنده: سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcepp8zejh877i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی