?>?> بازگشت پرونده کرسنت به مجلس در روز نفتی بهارستان | سیاست روز
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۱
کد مطلب : 86768

بازگشت پرونده کرسنت به مجلس در روز نفتی بهارستان

بازگشت پرونده کرسنت به مجلس در روز نفتی بهارستان

نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته در جلسه خود میزبان دو وزیر دولت تدبیر و امید بودند تا روز نفتي بهارستان را با درك و شناخت عميق از مشكلات دراقتصاد ايران برگزار كنند.
به گزارش تسنيم صد ونود و نهمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ديروز به‌ ریاست محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس و با حضور ۲۰۳ تن از وکلای ملت برگزار شد.
در اين جلسه وزير امور اقتصاد و دارایی درباره اقتصاد مقاومتی، هدفمندسازی یارانه‌ها و سیاست‌های دولت و وزارتخانه ذی ربط توضيح داد و کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح دائمی شدن قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور گزارش خود را ارائه كرد. همچنين گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی، گزارش شور دوم کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس درباره طرح انتقال پایتخت، گزارش کمیسیون اقتصادی درباره لایحه موافقتنامه ایجاد و راه‌اندازی بانک اطلاعاتی سازمان همکاری‌های اقتصادی درباره قاچاق و تخلفات گمرکی ارائه و حمید رسایی، علی اصغر زارعی و روح‌الله حسینیان نمایندگان مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر از وزیر نفت سوال كردند.

طیب‌نیا: لازمه اقتصاد مقاومتی شناخت عمیق مشکلات اقتصاد ایران است
علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد و امور دارایی در اين جلسه درباره اقتصاد مقاومتی، هدفمندسازی یارانه‌ها و سیاست‌های دولت و وزارت اقتصاد به نمایندگان مجلس گزارش داد.
طیب‌نیا اظهار داشت: همانطور که از سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی استنباط می‌شود، این سیاست‌ها مبتنی بر درک و شناخت عمیق از مشکلات و چالش‌های موجود در اقتصاد ایران و راه‌حل‌های مناسب برای مقابله با این چالش‌ها تنظیم شده است. وي اين رشد رشد اقتصادی را درون‌زا و برون‌گرا خواند و افزود : اقتصاد کشور با چند چالش عمده مواجه است که اقتصاد مقاومتی بنا دارد این چالش‌های عمده را هموار کند و مهمترین آسیبی که اقتصاد ما با آن مواجه است وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی است.

اولویت‌های دولت یازدهم در عرصه اقتصاد کشور
وزیر اقتصاد ادامه داد: تقویت توان تولید، رفع موانع تولید، فراهم‌سازی شرایط مناسب برای حضور بخش خصوصی در عرصه اقتصاد و جذب سرمایه‌های بخش خصوصی جزء اولویت‌هایی است که دولت دنبال می‌کند و برای تحقق این هدف هم به دنبال اجرای کامل سیاست‌های اجرایی اصل ۴۴ و هم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است. بر این مبنا، دو راهبرد اساسی در دولت اتخاذ شده است؛ اول بهبود و اصلاح فضای کسب و کار و دیگری خصوصی سازی و رقابتی کردن فضای اقتصاد است. وی با بیان اینکه اولویت دیگر دولت تأمین مالی پایدار دولت است، افزود: در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به حق پیش‌بینی شده که وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی قطع شود.
وزير اقتصاد تصريح كرد: معنای این حرف این است که ما باید بتوانیم از محل درآمدهای مالیاتی و سایر درآمدهای دولت هزینه‌های دولت را تأمین مالی کنیم و برای این موضوع برنامه گسترده‌ای برای اصلاح نظام مالیاتی کشور طراحی شده است.

استقرار طرح جامع مالیاتی تا انتهای سال ۹۴
طیب‌نیا ادامه داد: یکی از اهداف و جهت‌گیری‌های دولت در نظام مالیاتی انتقال پایه مالیات از تولید و درآمد به مصرف است که طی سال‌ها نیز قدم‌های مفید و موثری برداشته شده است. در برنامه‌ریزی که برای وزارت اقتصاد کرده‌ایم، پیش‌بینی شده که نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی تا سال ۹۶ به ۱۲ درصد افزایش پیدا کند و پیش‌بینی شده است که طرح جامع مالیاتی تا انتهای سال ۹۴ پیاده سازی و مستقر شود.

شناسايي نزدیک به ۱۰ میلیون نفر از پردرآمدها
وزیر اقتصاد در ادامه سخنانش به موضوع هدفمندی یارانه‌ها و اجرای فاز دوم این قانون اشاره کرد و گفت: دولت بنا دارد آنچه که در مصوبه مجلس آمده را به صورت کامل اجرا کند.
طیب‌نیا در همین زمینه افزود: براساس آمار و ارقامی که به دست آمده تعداد قابل ملاحظه‌ای در این مرحله ثبت‌نام نکرده‌اند که این می‌تواند زمینه مناسبی را فراهم کند. خوشبختانه نزدیک ۱۰ میلیون نفر از افراد پردرآمد جامعه توسط دولت شناسایی شده‌اند و اطلاعات مهمی در مورد درآمد آنها وجود دارد که اگر ثبت‌نام کنند زمینه حذف این افراد وجود دارد . وی در ادامه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی و چگونگی آن در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها اشاره و تصریح کرد: در این زمینه با توجه به شرایط خاصی که فعلا در جامعه ما وجود دارد و با توجه به رکود تورمی که از گذشته بر اقتصاد ما حاکم بود، تصمیم دولت بر این است که میزان افزایش قیمت بسیار ملایم باشد به گونه‌ای که شوک و تکانه‌ای به اقتصاد کشور وارد نشود.

نمايندگان: برنامه‌ها اجرايي و عملي باشد
به دنبال اين اظهارات، محمدرضا باهنر که ریاست جلسه را بر عهده داشت گفت: عمده تذکرات و سوالات نمایندگان این است که ما اقداماتی را که در رابطه با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اعمال می‌کنیم، غیر از بحث‌های توصیفی باید اجرایی و عملی نیز باشد و درخواست ما این است که این مطالبات کمی مشخص شود. نایب رئیس مجلس در مورد هدفمندی یارانه‌ها نیز خطاب به وزیر اقتصاد گفت: در مورد هدفمندی یارانه‌ها نیز اقداماتی از سوی وزارت اقتصاد و دولت انجام شده است اما فضایی که بخواهیم کشور را به ۲ گروه فقیر و غنی تقسیم کنیم، ظرف ۲،۳ روز اخیر اصلاح شد که باید در مورد آن دقت شود اما در مورد شیب ملایم یا شیب تند بیشتر توصیفی است. باید جدول هدفمندی یارانه‌ها تراز باشد و داده‌ها و ستانده‌های آن باید مشخص شود.

پرسش ملی ۳ نماینده از وزیر نفت
در ادامه جلسه سوال ملی حجت‌الاسلام حمید رسایی، علی‌اصغر زارعی و روح‌الله حسینیان نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از بیژن زنگنه وزیر نفت، مورد بررسی قرار گرفت. سوال‌کنندگان از وزیر پرسیده بودند که دلیل اظهارات خلاف واقع که سیاه نمایی مطلب است، چیست؟
پیش از سخنان زنگنه چند تن از نمایندگان خواستار ارائه اخطار شدند.
بهروز نعمتی نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی پیش از در دستور کار قرارگرفتن سوال تعدادی از نمایندگان از وزیر نفت در اخطاری به استناد اصل ۸۸ قانون اساسی گفت: موضوع این سوال بیشتر اغراض شخصی، حزبی و گروهی است.
نعمتی افزود: ممکن است وزیر ایرادی به کارش وارد باشد اما واقعیت این است که این سوال جزو وظایف وزیر نیست و اینکه راجع به نقل قولی از وزیر سوال کنیم قانونی نیست
در ادامه علی لاریجانی در پاسخ به این اخطار گفت: این مسئله قبلا هم مطرح بود و در هیئت‌رئیسه نیز مطرح شد. این سوال جزء وظایف اختصاصی وزارت نفت نیست اما جزو وظایف عمومی و صلاحیت‌های وزیر می‌تواند باشد لذا در هیئت رئیسه وقتی دیدیم ابهامی در این موضوع است، نخواستیم حقوق نمایندگان تضییع شود و از این جهت بود که مخالفت نکردیم.

نادران: قریب به ۱۰ ماه است از وزیر نفت راجع به پرونده کرسنت سؤال کردم
الياس نادران نماینده تهران گفت: بنده بیش از ۸ و بلکه قریب به ۱۰ ماه است از وزیر نفت راجع به پرونده کرسنت و دعوایی که در داوری لاهه مطرح است، سوال کردم و بنده منافع ملی را تشخیص می‌دهم و اما نمی‌دانم علی‌رغم اینکه به هیئت رئیسه مراجعه کردم چرا در دستور کار قرار نمی‌گیرد.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر نادران اظهار داشت: از نظر ما این سوال با سوال طرح شده فرقی ندارد و سوال از وزرا نیز جزو حقوق نمایندگان است که می‌توانند آن را طرح کنند لذا طرح نشدن سوال در خصوص کرسنت ریشه دیگری دارد که آن هم قانونی است.

رسايي: از من حلاليت طلبيدند
وزیر نفت در ادامه اظهار داشت: توضیحاتی که بنده در پاسخ به سوال داشتم، همان‌هایی بود که آقای بهمنی در جلسه کمیسیون قرائت کرد.
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در توضیح این سوال خاطرنشان کرد: در طول دو هفته اخیر تلاش زیادی شد تا این سوال ناموجه جلوه داده شود در حالی که این سوال مسیر قانونی خود را طی کرد؛ بنده برای برخی از دوستانی که علیه این سوال مصاحبه کرده بودند، توضیح دادم و آن‌ها هم حلالیت طلبیدند. این نماینده مجلس ادامه داد: برخلاف آن‌ چیزی که برخی رسانه‌ها القا می‌کنند ما به دنبال چوب لای چرخ دولت گذاشتن نیستیم. بنده و همکارانم به طرح این سوال نه از حب کسی و نه از بغض کسی اصرار داشتیم و تنها به این دلیل بود که با بیانات بیژن زنگنه آبرویی از کشور برده شده بود که ما به دنبال اصلاح آن هستیم.
رسایی بر همین اساس یادآور شد: می‌گویم که آقای زنگنه در یک جلسه عمومی که صوت و فیلم آن موجود است، پس از اینکه درباره صنعت نفت سخنانی گفت که هیچ‌کدام از آن‌ها هم درست نبوده، می‌گوید چند روز پیش آقای روحانی به من گفت: «یکی از وزرای پیشین نزد من آمد و گفت که من رفته‌ام امارات و خواهش کرده‌ام تا یک مقدار پول گرفتم و به ایران آوردم» و آقای روحانی گفت وقتی این وزیر رفت من گریه کردم. که چرا کار کشور باید به جایی برسد که یک وزیر از شیخ اماراتی خواهش کند تا ۴ قران پول برای امور جاری کشور به ما بدهد. وی افزود: این یک سیاه نمایی و در آستانه ۱۳ آبان هم مطرح شد، همچنین درباره استعفای آقای زنگنه هم که می‌گوید من نگفتم باید بگویم که آقای ربیعی وزیر کار گفته‌اند که آقای زنگنه تصمیم به استعفا دارند.
در ادامه پس از سخنان رسایی، زنگنه گفت: بنده در این جلسه گفته‌ام تا زمانی علی‌رغم بالا و پایین‌هایی که بود، جریان عمومی کشور رو به پیشرفت بود اما از سال ۸۴ به بعد وقفه‌ای ایجاد شد که نباید در گذشته سیر کنیم و افراطی‌گری همیشه باید محکوم شود. وزیر نفت در ادامه سخنانش به بخش دیگری از صحبت‌هایش در این جلسه اشاره کرد و گفت: بنده در این جلسه گفتم که یک روز پیش امیر قطر رفته‌ام و او به بنده گفته است که من به آنچه که شما در پارس جنوبی انجام می‌دهید، غبطه می‌خورم. دوباره باید کاری بکنیم که دیگران به ما غبطه بخورند. البته رهایی ما از مشکلاتی که برای کشور به وجود آمده با دعای خانواده‌های شهدا صورت گرفته که انشاءالله همه با هم در راه شهید تندگویان پیش برویم و صنعت نفتی داشته باشیم که دیگران حسرت ما را بخورند. زنگنه ادامه داد: بنده نگفته‌ام که آقای رئیس جمهور در دولت گریه کرده و نمی‌دانم که آقای رسایی این حرف‌ها را از کجا آورده است. بنده گفته‌ام که آقای روحانی چند روز پیش نکته‌ای به بنده گفته‌اند که بنده خیلی متاثر شدم که رئیس جمهور گفته است یکی از وزرای پیشین نزد بنده آمد و گفت که رفته‌ام امارات و مابقی قضایا.
وی در همین زمینه ادامه داد: بنده نگفته‌ام که پول قرضی بوده است، بلکه پول خودمان را گرفته‌ام اما اینکه بخواهیم برای گرفتن پول خودمان خواهش کنیم، عزت نیست. پول خودمان برای خودمان است. این عزت نیست که خواهش کنیم و پول خودمان را به داخل کشور بیاوریم.
وزیر نفت در ادامه تصریح کرد: سوال‌‌کننده گفته‌اند که بنده سیاه‌نمایی کردم، در صورتی که بنده معتقدم سیاه‌نمایی زمانی است که وقتی چیزی سفید است را بگویم سیاه است. وقتی واقعیتی است، بحثی نیست. پس از سخنان وزیر نفت حمید رسایی در بخش دوم سخنان خود گفت: آقای وزیر صدای شما موجود است که شما گفته‌اید آقای روحانی این سخنان را در جلسه خصوصی به من نگفت و در جلسه هیئت دولت این سخنان را مطرح کرد البته خودتان هم گفتید که وزیر پیشین پول خودمان را گرفته و آورده و بنده هم گفتم که این وزیر توافق نامه ژنو را امضا نکرده و تمام زحمات و خون شهدای ما را بدهد و برود و تنها ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان که قرار است در ۸ قسط پرداخت شود، بگیرد در ضمن با خواهش هم این‌ها هنوز این قسط‌ها را نداده‌اند.
وی خطاب به وزیر نفت گفت: شما می‌گویید که ما می‌خواهیم جلوی تکرار بابک زنجانی‌ها را بگیریم در حالی که من به شما می‌گویم که جلوی فساد کرسنت را بگیرید؛ براساس رای دادگاه لاهه در پرونده کرسنت در شرایط حداقلی ما باید ۸ میلیارد دلار خسارت بدهیم.
در این هنگام علی لاریجانی رئیس مجلس با قطع سخنان رسایی گفت: لطفا وارد این موضوع نشوید چرا که این موضوع در حال بررسی است.
در نهایت حمید رسایی گفت: به این دلیل که زنگنه پشت تریبون مجلس صحبت‌های خود را اصلاح کرد و توضیحات به اطلاع مردم و غربی‌ها رسید، قانع شده‌ام و نیازی به رأی‌گیری نیست.

https://siasatrooz.ir/vdcevf8v.jh8ppi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی