?>?> ضرورت توجه دولت به خروج از انفعال | سیاست روز
دوشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۲
کد مطلب : 105227
نگاهی به رویکرد طلبکارانه اصلاح طلبان از دولت

ضرورت توجه دولت به خروج از انفعال

رویکرد این روزهای اصلاح طلبان با روزهای که آنها خود را حامی اصلی روحانی و مسبب پیروزی او در انتخابات معرفی می کردند از زمین تا به آسمان متفاوت شده است.
در شرایطی که فشارهای اقتصادی و تحریمها، رکود، گرانی، بیکاری و... صبر مردم را به سر آورده است، مدعیان اصلاحات نه تنها کمک و راهکاری برای خروج از این شرایط نمی اندیشند، بلکه حتی زیر پای دولت پوست خربزه می اندازند تا به هم به اهداف خود دست یافته و کارنامه ضعیف دولت به نام آنها ثبت نشود و هم حسابهای قدیمی خود را با دولت تسویه کنند.
جالب آنجاست که آنها بسیار مشتاق بازی استیضاح استعفای حسن روحانی هستند و اگر چه تلاش می‌کردند که در گذشته این حرف را به دهان رقیب سیاسی خود بگذارند اما امروز خود علناً آن را بیان می‌کنند.
دراین زمینه آنها برآنند فشار روانی را به روحانی سنگین کنند و با حاشیه سازی ، از یک سو مانع از اصلاح مسیر دولت شده و از سوی دیگر تفکر ایجاد رونق اقتصادی از راه توافق با غرب را مجدداً احیا کنند.
به این ترتیب با خروج امریکا از برجام زمینه برای تحمیل توافق با اروپا فراهم می شود و آنها می توانند مجدداً به حمایت غرب از اهدافشان فکر و در این زمینه سرمایه گذاری کنند.

تغییر جایگاه
جالب آنجاست که مدعیان اصلاح طلبی که تا دیروز حمایت های خود را دلیل روی کارآمدن روحانی در دولت های یازدهم و دوازهم می دانستند حالا امروز به جای قرار گرفتن در جایگاه پاسخگویی و یا دست‌کم عذرخواهی از مردم به خاطر وعده‌های دروغ و تحمیل مشکلات معیشتی گسترده، در جای طلبکار از دولت قرار گرفته اند.
این درحالی است که تجربه تلخ ۵ ساله گذشته و مسیر‌اشتباه قبلی دولت در توافق با آمریکا و واگذاری امتیازات گسترده به غربی ها، بزرگ‌ترین پروژه مشترک روحانی و اصلاح‌طلبان بود که با عمل به این نسخه دولت دچار چنین گرفتاری‌هایی شد.
در حال حاضر اصلاح طلبان از موضع‌گیری‌های اخیر روحانی نگرانند، بنابراین می کوشند مانند همیشه با مصادره به مطلوب رای مردم، خود را وکیل مدافع و مالک رای مردم جا بزنند و مطالبات خود را از زبان مردم بیان کنند.

مستندات
نگاهی به موضوعاتی مطرح از سوی اصلاح طلبان نشان می دهد که اصلاح طلبان خیلی زود در مواضع و نوشته های خود بر این نکته صحه گذاشتند. اخیراً محمدرضا عارف عضو فراکسیون امید با ابراز تاسف از اینکه قبح فساد در کشور ریخته شده و نکبت فساد دامن کشور را گرفته است گفت: ‌اصلاح طلبان در این برهه زمانی سعی دارند با توجه به ضعف عملکردی یک جداسازی رسمی را انجام دهند تا در سال ۱۴۰۰ کمتر هزینه دهند اما پیوند این چندساله دولت و اصلاحات از یاد کسی نمی رود.
عارف علت ضعف دولت را اصلاح طلبانه کار نکردن دولتمردان خواند و بر ضرورت استفاده از تجربه دوران اصلاحات بویژه در ساماندهی امور اقتصادی کشور تاکید کرد. وی با یاددآوری تشکیل ستاد اقتصادی کشور در دوران اصلاحات ،گفت: در این ستاد نخبگان اقتصادی کشور از همه جریانات سیاسی حضور داشتند و خروجی موفقی از آن ستاد مورد استفاده قرار گرفت. حتی در تدوین برنامه سوم توسعه کشور تفاهم خوبی بین دو جریان چپ و راست وجود داشت و به نظر می‌رسد این الگو می‌تواند در مقطع فعلی بسیار راهگشا باشد.
عارف با بیان اینکه نمی‌توانیم ناامید باشیم و ناامیدی در قاموس اصلاحات نیست، تصریح کرد: از بعضی دولتمردان که در زمان اصلاحات هم مسئولیت داشتند تعجب می‌کنم که از تجربیات موفق دولت اصلاحات در زمینه مدیریت ارزی استفاده نمی‌کنند و تجربیات شکست خورده را تکرار می‌کنند.
چندی پیش عباس عبدی در مطلبی در یکی از روزنامه ها نوشت‌: «بحران موجود بيش از اينكه بحران دولت به معناي خاص قوه مجريه باشد، متوجه كليت ساختار سياسي است. بنابراين راه‌حل نيز قرار گرفتن در جاي رئيس‌جمهور يا هيچ كس ديگري نيست. بنده معتقدم كه بحران ايران ريشه در وضعيت سياسي آن دارد. »
وی افزود: اصلاح‌طلبان چه رادیکال‌تر شوند و چه محافظه‌کارتر هیچ دلیلی ندارد که سرنوشت خود را با دولت یا هر پدیده دیگر پیوند بزنند. به نظرم دولت مسئولیت وظایف خود را دارد و اصلاح‌طلبان نیز در سال‌های ۹۲ و ۹۶ به دلیل محدودیت‌های خود از این دولت دفاع کردند. اما این به معنای آن نیست که اصلاح طلبان مسئولیت‌ حقوقی رفتارهای دولت یا سیاستگذاری دولت را برعهده دارند."
چندی پیش «سعید حجاریان»، تئوریسین جریان اصلاحات با سناریوسازی درباره پیش بینی تشدید مشکلات کشور گفت: «در صورتي كه وضعيت گفته شده تشديد شود، راست‌ها چهار سناريو پيش روي دولت روحاني قرار خواهند داد. اولين آنها پيشنهاد استعفاست؛ يعني روحاني را به استعفا دلالت كنند.»
صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح طلب هم در این باره گفت: «آقای روحانی از ریاست جمهوری استعفا بدهد یا استعفا ندهد، به اصلاح طلبان نزدیک شود یا نشود، همچنان بر خط اعتدال باقی بماند یا نماند، فرقی نمی کند چون دیگر حرفی برای گفتن ندارد.»
همچنین سید حسین موسویان، دیپلمات طرفدار دولت، نسبت به ادامه وضعیت کنونی در صحنه سیاسی جاری هشدار داده است و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است برای خروج از بن‌بست به «استعفای دولت فعلی و برگزاری انتخابات زودرس» تن دهند.
آنها حتی مدعی شده اند که گروه های رقیب و منتقدان از دولت روی برگردانده اند و در مسیر دولت سنگ اندازی می کنند اما گذشت زمان نشان داد که این گروه تنها دلسوزانه خواستار تغییر مسیر دولت به سمت روشهای درست و عملی هستند و آمادگی خود را برای همراهی با دولت اعلام می کنند.
اصولگرایان بارها اعلام کرده اند که در این شرایط بحرانی استعفا را خالی کردن عرصه است که اصلا به نفع کشور نیست.
در همین رابطه، جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصلاح طلبان برای فرافکنی و شانه خالی کردن از بار مسئولیت و مشکلات موجود برنامه ریزی کردند، گفت: «طرح استیضاح روحانی، رفتن پیش مراجع و ظرفیت ایجاد بحران از برنامه اصلاح طلبان برای عبور از روحانی است.»
وی افزود: « در همین راستا می بینیم افرادی مثل سعید حجاریان از دولت آینده و استیضاح رئیس جمهور و تکرار حوادث زمستان ۹۶ سخن می گویند.»
علی عبدالعلی‌زاده وزیر مسکن و شهرسازی دولت اصلاحات ، با بیان اینکه دولت روحانی باید استعفا دهد، گفته است "وقتی دولت کاری برای مردم نمی‌کند، بهتر است رها کند و برود...مسئولیت‌ها تا وقتی ارزش دارد که انسان بتواند خدمت کند و اگر نمی‌تواند خدمت کند باید کنار برود."

دولت به مطالبات واقعی توجه کند
تجربه نشان داده است که اگر دولت به درستی به دنبال اصلاح مسیر است باید به مطالبات واقعی مردم بپردازد و از حاشیه سازی های بی مورد را کنار بگذارد.
در این میان دولت نباید فراموش کنند بسیاری از آنانی که تا دیروز به همراهی با دولت تظاهر می کردند اما حالا در زمره مخالفان آن قرار گرفته اند، می کوشند به هر قیمت که شده با تحرکات خود یا هل دادن دولت به ارتکاب رفتارهای اعتمادسوز، دولت را در موضع اتهام و غیر قابل اعتماد بودن برای نظام و انقلابیون نگه دارند و به عبارت دیگر دولت را از تغییر صحیح مسیر باز دارند.
باید توجه داشت که هر علامتی که نشان‏دهنده نوعی یأس و ناامیدی در جامعه باشد، زنگ خطر برای جمعه است و حالا سوال اینجاست که براستی اصلاح طلبان چگونه مدعی حمایت از مردم و اصلاح کشور هستند درحالی که در چنین شرایط سخت با فشار روانی بر دولت، شرایط را برای کار دولت سخت تر می کنند.
براستی کارکرد اصلاح طلبان در کشور چیست آنهم در زمانی که رئیس‌جمهور و دولت برای تغییر صحیح مسیر تصمیم گیری می کنند با حاشیه سازی مانع از ترغیب و تشویق دولت برای حل مشکلات می شوند.
در عین حال لازم است که دولت با بهره گیری از تجربیات سالهای گذشته از توصیه های غیر واقعی این گروه فاصله بگیرد. یادآوری این نکته به دولت ضروری است که آنها ، دولت را صرفا یک رحم اجاره‌ای برای ادامه بقاء می دانند. از سوی دیگر دولت و شخص رئیس‌جمهور می‌توانند با بهره گیری از نیروهای انقلابی اعتماد مردم را به خود جلب کرده و از فشار آنها منفعل شوند.
اینکه جریان اصلاح‌طلب به فکر قدرت است و به فکر مردم نیست واقعیتی است که در سال‌های اخیر مصادیق بسیاری برایش وجود دارد، اما در این شرایط فشار باید حواس روحانی را بیش‌ازپیش به مواضع اصلاح‌طلبان جلب کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcewn8zfjh87wi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی