يکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۱
کد مطلب : 115523
پیشنهاد مشکوک اصلاح طلبان به روحانی برای استعفا

دولت تا آخرین روز

دولت تا آخرین روز

ایده استعفای روحانی که پیش از این نیز از سوی اصلاح طلبان مطرح شده بود مجدداً به جریان افتاد و به نظر می‌رسد که تاریخ مصرف استفاده از دولت تدبیر و امید برای اصلاح طلبان به پایان رسیده است. پیشنهاد استعفای حسن روحانی از ریاست جمهوری ایده‌ای است که اخیراً از سوی عباس عبدی از تئوریسین‌های جریان اصلاحات بار دیگر مطرح شده است.
وی مصاحبه ای تأکید کرده بود رئیس جمهور می‌تواند استعفا بدهد و کنار برود و بعد تصمیم بگیرند انتخابات زودرس برگزار کنند. عبدی یادآور شده بود : البته در اصل ۱۳۱ قانون اساسی وجود دارد که مقام رهبری می‌توانند کسی را به عنوان رئیس جمهور معرفی کنند تا زمانی که انتخابات مجدد برگزار شود. معاون اول هم همزمان استعفا دهد تا شائبه دیگری پیش نیاید.
اکنون اصلاح طلبان بنا را بر آن دارند که با طرح استعفای روحانی خود را تطهیر کرده و شرایط و فضا را به سمت خود هدایت کنند. در این میان برای اینکه اهداف آنها مشخص نشود شعار جلوی ضرر را هر کجا بگیرید منفعت است را دنبال می‌کنند. حال این سئوال مطرح است که آیا اصلاح طلبان از این سیاست خود سودی می‌برند یا قصد دارند کشور را با بحران سیاسی روبرو کنند؟
یادمان باشد در ایام ناآرامی‌های دی ماه ۱۳۹۶ بود که اولین بار اخباری درباره تقاضا جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران مبنی بر استعفاء حسن روحانی در محافل مختلف شنیده شد، روزنامه‌های اصلاح‌طلب تلاش کردند تا انتشار اخبار آن را خط رسانه‌ای – تخریبی رقیب قلمداد کرده و آن را محکوم کنند. برخی از اصلاح‌طلبان تحقق اهداف اصلاح‌طلبی و موفقیت در انتخابات ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ را در عبور تدریجی از روحانی می‌دانند. این جریان معتقد است، دولت اعتدال، دولت اصلاح‌طلب نیست و اهداف و برنامه‌های دولت از این طریق تحقق نخواهد یافت. حمایت از روحانی تنها موجب آن خواهد شد که ناکامی‌های وی به اسم اصلاح‌طلبان نوشته شود و با توجه به افزایش روزافزون انتقادات، اعتراضات و اعلام پشیمانی‌ها از دولت و کاسته شدن از اعتبار و مقبولیت آن، از اعتبار و مقبولیت اصلاح‌طلبان نیز کاسته شود و فرصت برای موفقیت جریان رقیب فراهم آید!

واکنش دولتی ها
این درحالی است که همزمان با طرح این ایده واکنش‌هایی از سوی دولت دیده شد. از جمله علی ربیعی سخنگوی دولت
در واکنش به اظهارات عباس عبدی گفت: استعفای حسن روحانی نه مطرح است و نه در دولت طرفداری دارد.

مخالفان چه می گویند
اما بحث استعفای روحانی نیز از جمله مسائلی است که تفکرات مختلف اصلاح طلب در خصوص آن اختلاف نظر دارند. از جمله مهدی آیتی فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو سابق شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتگو با فارس با اشاره به اینکه دوره مصرف بحث استعفای رئیس جمهور به پایان رسیده است، اظهار داشت: استعفای روحانی می‌تواند آسیب جدی به حاکمیت وارد کند و عظمت و شکوه جمهوری اسلامی را زیر سؤال ببرد. نه تنها دولت بلکه هر کدام از ارکان نظام یعنی قوه قضاییه، مجلس و نهادهای انقلابی از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند نیز این آسیب را متوجه حاکمیت می‌کند.
وی افزود: صلاح هم نیست که در شرایطی که کشور در محاصره اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی قرار گرفته مقام عالی دولت شانه خالی کند و استعفا دهد. این کار خیلی خطرناک است و حتی نوعی براندازی و خیانت محسوب می‌شود.
در همین حال محمد کاظم انبارلویی معاون سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی در گفتگو با روزنامه سیاست روز در این باره اظهار داشت: آنچه که امروز در دستور کار اصلاح طلبان قرار دارد شلوغ کردن و فضا سازی است.
وی گفت: همه می دانید که ایام تبلیغات زنگ انشاء است و دولت‌ها هرچه را که می خواهند وعده می‌دهند، اما با نزدیک شدن به دوره انتخابات زنگ حساب فرا می‌رسد و دولت‌ها بایستی نسبت به وعده‌هایی که دادند پاسخگو باشند.
معاون سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی تصریح کرد: اصلاح طلبان به دنبال فضا سازی برای گیج کردن مردم هستند، تا آنها نتواند تصمیم درستی را بگیرند. مقاله آقایان خوئینی‌ها، علوی تبار، تاج زاده و عبدی و ...همگی خطوط مغشوشی را عنوان می کنند تا مردم نتوانند به درستی انتخاب کنند.
وی خاطرنشان کرد: عملکرد و سوابق اصلاح طلبان نشان داده است که به رغم نامگذاری آنها، اصلاحات تهدیدی برای جمهوریت و اسلامیت نظام در عمل هستند.
از سوی دیگر ناصر ایمانی کارشناس سیاسی نیز در باره مواضع اخیر عباس عبدی به روزنامه سیاست روز گفت: این موضعگیری با موضعگیری منتقدان عملکرد آقای روحانی از جمله اصولگرایان متفاوت است، این درخواست، درخواستی است که ایشان هم قبلاً مطرح کرده بود و در واقع این پیام را برای رئیس جمهور دارد که چون لابی‌های قدرت اجازه نمی‌دهند که شما مطابق میل اصلاح طلبان کارهای خود را انجام دهید، پس بهتر است که استعفا کنید.
در این میان کارشناسان بر این باورند که اصلاح طلبان با راه اندازی راه حل‌های شوک آمیز به دنبال ایجاد فضای جدید برای فعالیت در انتخابات هستند. این درحالی است که مدت زمان زیادی به پایان دولت دوازدهم باقی نمانده است و با طرح موضوع استغفا و طی روند آن ، دوره ریاست جمهوری آقای روحانی نیز به پایان رسیده است. بنابراین اجرای چنین پیشنهادی حاصلی جز ایجاد هرج و مرج در کشور ندارد.
محمد کاظم انبارلویی معاون سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی در ادامه گفتگو با هبرنگار روزنامه سیاست روز در این باره گفت: اظهارات آقای عبدی به سوابق جالبی که ایشان در دوران اصلاحات و جریان فتنه ۸۸ برای بحران در

کشور داشت بر می گردد.
وی با اشاره به اینکه اینگونه اظهارات در خط نبرد نرم امریکا علیه مردم ایران قرار دارد، افزود: برنامه بی‌ثبات سازی امریکا در عراق و لبنان اجرا شد و این کشورها را دچار چالش کرد. در سوریه نیز تلاش کردند تا دولت اسد را سرنگون کنند که البته در تلاش خود شکست خوردند، بنابراین، برنامه بی ثبات سازی در ایران هم دنبال می‌شود و راهبردی علیه جریان مقاومت است .
این فعال سیاسی اصولگرا با تأکید بر اینکه اصولگرایان در زمره اصلی‌ترین منتقدین آقای روحانی و عملکرد دولت وی قرار دارند، اظهار داشت: با این وجود همه می‌دانند که یک دولت مستقر و مسئول بهتر از بی دولتی است. وی گفت: زمان این پیشنهاد هم خیلی جالب است چرا که وقتی کمتر از یک سال به پایان دولت مانده است، عبدی چنین پیشنهادی را مطرح می‌کند.
اگر وی واقعاً راست می گفت چرا زمانی که دولت روحانی به وعده‌های خود در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی عمل نکرد وارد جریان نشد و حالا که دولت دوازدهم رو به پایان است به یکباره چنین پیشنهادی می دهد. انبارلوئی افزود: این پیشنهاد مشکوک است و در ادامه راهبرد امریکا در غرب آسیا مطرح می‌شود. ناصر ایمانی کارشناس مسائل سیاسی نیز در این باره معتقد است که اصلاح طلبان می‌کوشند با طرح چنین پیشنهادهایی تا حدودی عملکرد دولت روحانی و جریان اصلاحات که حامی جدی این دولت در سالهای ۹۲ و ۹۶ بود، تطهیر کنند .
وی در گفتگو با روزنامه سیاست روز در این باره اظهار داشت: اصلاح طلبان همواره نشان داده‌اند که هیچ گاه زمانی که در قدرت بوده‌اند خود را مقصر نمی‌دانند و از مردم عذرخواهی نمی‌کنند.
ایمانی با اشاره به اینکه از سال ۷۶ تا سال ۱۴۰۰ تنها اصلاح طلباندر هشت سال دولت نهم و دهم یعنی دولت احمدی نژاد ، در قدرت نبودند ، مجلس دهم و ششم در اختیار اصلاح طلبان بود در شورای شهر نیز در مقاطع مختلف حضور داشتند، اما هیچگاه بابت عملکرد خود از مردم عذرخواهی نکردند. وی با اشاره به اینکه آنها با اتخاذ چنین موضع رادیکال و تندی می‌خواهند خود را مخالف دولت نشان دهند، تصریح کرد: اصلاح طلبان فراموش کرده‌اند که آنها بودند که دولت روحانی را حمایت و طرفداری کردند و مردم به اعتماد به آنها به دولت روحانی رأی دادند.

برگزیدن مسیر رادیکالیسم و موج سواری
ایمانی همچنین با یادآوری اینکه جریان اصلاحات به سمت مسیری پیش می‌رود که منجر به رادیکالیسم می‌شود گفت: گرفتن برخی مواضع رادیکال علیه نظام و حاکمیت نشان دهنده حرکت آنها به این سمت است.
وی افزود: بعلاوه چون مردم در موضوعات مختلف ناراضی هستند، آنها با گرفتن این مواضع سوار موج نارضایتی مردم شده و به نفع خود موج سواری می‌کنند.
ایمانی با اشاره به این که اولین بار نیست آنها سوار موج نارضایتی مردم می‌شوند، خاطرنشان کرد: این موج سواری و مواضع رادیکال علیه حکومت و نظام بود و قاعدتا ًروشی تجربه شده است.
شرایط کشور
در شرایط فعلی که به لحاظ شیوع بیماری کرونا و مشکلات و تحریمهای اقتصادی دشمنان و البته ضعف در مدیریت و تصمیات، می طلبد که مشکلات مردم در درجه اول اولویت‌ها قرار گیرد، لازم است تا همه مسئولان در سنگر نبرد با دشمنان برای حل مشکلات مردم بکوشند.
در این میان برای ایجاد تحرک در دولت لازم است تا نهادهای نظارتی، رسانه ها، مجلس و ... مطالبه گری خود را افزایش دهند تا سستی و بی انگیزگی در دولت و کابینه اش را به حداقل برسانند.
محمد کاظم انبارلوئی در گفتگو در این زمینه گفت: در حال حاضر مجلس در مسیر درستی حرکت می‌کند و نمایندگان برای گره گشایی و راهگشایی از مشکلات دولت و مردم تلاش می کنند. همچنین قوه قضایه هم با انرژی، فساد زدایی کرده و مردم و مسئولین را در مسیر درست پاسخگویی قرار می هد.
وی اضافه کرد: جریان اصولگرایی با سیاست ورزی درست نیز می تواند برای پاسخگو کردن دولت قدم بردارد.
انبارلویی با تاکید بر اینکه خط مشی دولت و کابینه اش صیانت از نظام بوده است، تصریح کرد: بدنه دولت سالم است اما این جریان فساد اصلاح‌طبان است که در نظام اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور ایجاد اخلال می‌کند .
وی اضافه کرد : ۲ تابعیتی ها، نفوذی‌ها، اخلال گران در قوانین و نظام دولت و ... در جریان اداره کشور ایجاد اختلال می کنند.
انبارلوئی با اشاره به اینکه وقتی کارگزاری در دولت، دست به عملیات اخلال گرایانه می‌زند، نباید آن را به حساب تمام دولت نوشت، گفت: مردم انتظار دارند که شاهد گشایش در اقتصاد باشند و رفاه بیشتری را داشته و عزت آنها حفظ شود. این اقتدار در حوزه امنیت ملی مؤثر است چرا که ما را به جهات مختلف قدرتمند می‌سازد.
وی تصریح کرد: به لحاظ قدرت استراتژیک ایران حرف اول را درغرب آسیا می زند و کارشناسان استراتژیک جهان نیز بر این نکته تاکید دارند.
انبارلویی اظهار داشت: ما قدرت دفاعی اول در منطقه هستیم و همچنین اقتصاد بسیار خوبی داریم چنانکه به اعتراف بانک جهانی، ایران در جایگاه هفدهمین اقتصاد دنیا به حساب می رود .
وی خاطرنشان کرد: در کشور شاهد وفور کالا و ارزاق هستیم و اگر قیمت ارز و طلا دچار اختلال می‌شود از بی عرضگی مسئولان است. وی گفت: مشکل ما ناشی از اخلال در برنامه‌های نظام و دولت است که توسط برخی در دولت و جریان اصلاحات دنبال می شود. به گفته این فعال اصولگرا عناصری در دولت دست به دست هم داده‌اند تا مانع از تولید ملی شوند . حتی در رویکرد حمایتی مردم نزد اخلال می کنند.
انبارلوئی گفت: دولت زمانی همه تخم مرغ های خود را در سبد برجام گذشت و با اشتباهی راهبردی به امید آن وعده داد. این یک اشتباه راهبردی است. ناصر ایمانی نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: برخلاف موضع عبدی معتقدم در این شرایط باید به دولت کمک کرد.
وی با تاکید بر اینکه حمایت با کمک به دولت دو موضوع متفاوت است گفت: در شرایط کنونی همه نهادهای قانونی از جمله قوه قضاییه و مقننه باید از دولت حمایت کنند تا دولت بتواند با مشکلاتی که پیش روی مردم قرار دارد مقابله کند .
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی دولت که عواملی چون شکست برجام ، کرونا ، تهدیدات و تحریمهای امریکا نیز بر آن اضافه شده است، تاکید کرد: هرکس کشورش را دوست دارد باید در هر شرایطی به دولت کمک کند تا همانگونه که مقام معظم رهبری گفتند دولت تا آخرین روز بتواند به مردم خدمت کند.

https://siasatrooz.ir/vdcewn8zxjh8zni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی