دوشنبه ۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۶
کد مطلب : 119321
همزمان با فشار انگلیس به آمریکا برای به تاخیر انداختن خروج از افغانستان عنوان شد

هشدار طالبان درباره خروج دیرتر از موعد اشغالگران افغانستان

هشدار طالبان درباره خروج دیرتر از موعد اشغالگران افغانستان
در حالی انگلیس برای سپر قرار دادن آمریکا برای سیاست‌های این کشور در افغانستان تقلا می‌کند که سخنگوی طالبان گفت که ادامه حضور نظامیان آمریکایی و ناتو در افغانستان فراتر از تاریخ تعیین شده برای خروج، به معنی ادامه «اشغال» و خط قرمز طالبان است.
پس از اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مبنی بر احتمال ادامه حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان فراتر از تاریخ تعیین شده برای خروج، «سهیل شاهین» سخنگوی طالبان تصریح کرد که تاریخ تعیین شده «خط قرمز» این گروه است.شاهین به «اسکای نیوز» گفت: بایدن پیش از این اعلام کرده بود که همه نظامیان آمریکایی تا ۳۱ آگوست خارج می‌شوند، بنابراین تمدید حضور این نیروها به معنی تمدید اشغال است، درحالیکه نیازی به این کار نیست.وی افزود: اگر آمریکایی‌ها یا انگلیسی‌ها بدنبال وقت اضافه برای ادامه روند تخلیه باشند، پاسخ ما منفی است و این کار پیامدهایی خواهد داشت.این در حالی است که انگلیس که نگران امنیت نیرو‌های خود در خاک افغانستان است، قصد دارد به آمریکا فشار بیاورد تا خروج نیروهای واشنگتن از کابل را به تاخیر بیندازد.افزون بر این منابع آگاه به خبرگزاری رویترز اعلام کرده اند: انگلیس در پی آن است که در جلسه گروه هفت که امروز برگزار خواهد شد، به سران کشور‌های صنعتی فشار بیاورد تا تحریم‌های جدیدی علیه طالبان وضع کنند.
این تحرکات در حالی صورت می‌گیرد که صندوق کودکان سازمان ملل هشدار داد که ۱۰ میلیون کودک افغان نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند و ممکن است یک میلیون نفر از آن‌ها امسال جان خود را بر اثر سوء تغذیه از دست بدهند.«هنریتا فور» مدیر اجرایی یونیسف در خصوص اوضاع افغانستان گفت: «امروز، حدود ۱۰ میلیون کودک در افغانستان برای زنده ماندن نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند. برآوردها حاکی از آن است که حدود یک میلیون کودک در سال جاری با سوء تغذیه شدید روبرو شوند و در صورتیکه تحت درمان قرار نگیرند، احتمال مرگ آن‌ها وجود دارد».وی در ادامه افزود که حدود ۴.۲ میلیون جوان افغان از جمله ۲.۲ میلیون دختر جوان افغان از رفتن به مدرسه محروم بوده‌اند.بر اساس گزارش سازمان ملل، از ماه ژانویه امسال تاکنون، نمایندگان سازمان‌ ملل بیش از دو هزار مورد نقض حقوق کودکان را در افغانستان ثبت کرده است و حدود ۴۳۵ هزار کودک و زن در داخل سرزمین افغانستان آواره هستند.
در این میان در حالی بحران آوارگان افغان شدت گرفته است که مسئولان استان‌های شرقی دولت ترکیه می‌گویند که برای جلوگیری از ورود موج جدیدی از مهاجران افغان به این کشور، در پی تسلط طالبان، تدابیر امنیتی و سختگیرانه بیشتری را در مرزهای زمینی و دریایی خود اعمال می‌کنند. اما وزارت خارجه کویت اعلام کرد که با عبور ۵ هزار پناهجوی افغانستانی از طریق خاک این کشور برای انتقال به کشور ثالث موافقت کرده است.نخست‌وزیر اسلوونی که ریاست شورای اتحادیه اروپا در نیمه دوم سال جاری میلادی را برعهده دارد، تأکید کرد که اکثر کشورهای اروپایی حاضر به پذیرش پناهجویان افغان نیستند.
در ادامه توجیهات دولت آمریکا در مقابل انتقادات از نحوه خروج واشنگتن از افغانستان و تسلط طالبان بر این کشور، «لوید آستین» گفت که هیچ کسی پیش‌بینی نمی‌کرد دولت افغانستان در ۱۱ روز سقوط کند. خبردیگر آنکه سخنگوی طالبان با اشاره به محاصره پنجشیر توسط این گروه، گفت که طالبان تلاش دارد این موضوع مسالمت‌آمیز حل شود.گروه طالبان اعلام کرد که همه مسئولان دولت سابق افغانستان از جمله اشرف غنی، رئیس‌جمهور فراری را عفو کرده است.
در این میان وزیر امور خارجه آمریکا به طور ضمنی اذعان کرد که هماهنگ کردن و اجازه گرفتن از طالبان برای خروج اتباع آمریکایی و و همچنین شهروندان دیگر کشورها از افغانستان، ضروری است. از سوی دیگر همزمان با بحرانی شدن وضعیت افغانستان و ازدحام جمعیت برای خروج از این کشور در فرودگاه کابل یک زن در فشار ناشی از جمعیت جان باخت.کارکنان سفارت آمریکا در کابل می‌گویند از طرح آمریکایی‌ها برای خروج آن‌ها از افغانستان عمیقاً دلسرد شده‌اند.«مارگاریتا روبلِس» وزیر دفاع اسپانیا طی بازدید از پایگاه هوایی «توررِخون دِ آردوس» مادرید که در روزهای اخیر به مرکز هماهنگی و اسکان پناهجویان افغان در اروپا تبدیل شده است، گفت: آنچه در افغانستان اتفاق افتاده، شکست غرب است.
https://siasatrooz.ir/vdcewo8zzjh8zxi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی