سه شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۴
کد مطلب : 115136

دستاوردهای مقاومت فعال نه برجام

شکست هایی که امریکا این روزها می پذیرد و در واقع به ترامپ تحمیل میشود دلایلی دارد که برخی سعی دارند آن را به خود نسبت دهند...

شکست هایی که امریکا این روزها می پذیرد و در واقع به ترامپ تحمیل میشود دلایلی دارد که برخی سعی دارند آن را به خود نسبت دهند یا برخی تلاش میکنند به توافق هسته ای گره بزنند.
مذاکرات هستهای ایران روند خود را طی کرد تا به برجام رسید، از همان ابتدای مذاکرات، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی مخالف مذاکره مستقیم با آمریکا بودند و دلایل منطقی و قاطعی نیز برای این مخالفت داشتند اما با مذاکره، تنها بر سر موضوع هسته ای آن هم با شرایطی که ابلاغ کردند با اکراه موافقت نمودند.
موافقت ایشان دلالت بر تأیید مذاکره با آمریکا نبود بلکه ایشان علیرغم میل خود که البته برگرفته از شناخت عمیق از رفتار آمریکا دارد، میدانستند که نتیجه مذاکرات و توافق، آن چیزی نخواهد بود که دولت محترم در پی آن است.
شروطی که رهبر معظم انقلاب اسلامی برای مذاکره و توافق تعیین کرده بودند، از بسیاری تبعات توافق کاست که اگر کامل اجرا شده بود از زیان های بعدی جلوگیری میکرد، در هر حال حاصل مذاکرات شد برجام که اکنون همگان میبینند پس از ۵ سال پایبندی ایران به توافق، از آن چیزی باقی نمانده است.
در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما، دولت تدبیر و امید در مقطعی در همان روزهای آغازین دولت در سال ۹۲، در سفر به نیویورک اقداماتی برای گفتوگو میان ایران و آمریکا انجام شد که دیدار جان کری و محمد جواد ظریف در نیویورک و گفتوگوی تلفنی اوباما با آقای روحانی در آخرین لحظه نمونه ای از تلاش برای گفتگوی مستقیم بود.
برخی از این اقدام حمایت کردند و برخی دیگر آن را اشتباه دانستند و اما حضرت آیت الله خامنه ای اتفاقاتی که در نیویورک افتاد، بجا ندانستند.
آمریکا تلاش زیادی را تاکنون به کار برده است تا بتواند با ایران مذاکره مستقیم و توافق دوجانبه داشته باشد.
برای ایالات متحده وقوع این اتفاق اهمیت زیادی دارد چرا که تصور میکند، با نشاندن ایران پای میز مذاکره میتواند به خواسته های خود برسد و به افکار عمومی جهان نیز بگوید که سرانجام ایران تن به مذاکره با آمریکا داد. چنین اتفاقی، برای آمریکا پیروزی بزرگی محسوب میشود.
مذاکرات هسته ای ایران زمانی که در جریان بود، آمریکا و اروپا در لا به لای آن سعی داشتند تا دیگر خواسته های خود را نیز مطرح کنند، از جمله توانمندی موشکی، مسائل منطقه و نفوذ ایران، مسائل حقوق بشری، حمایت از حزب الله و برخی دیگر از موضوعات که مهمترین آن بحث موشکی بود.
فرمانده کل قوا با مذاکره بر سر توانمندی موشکی ایران به شدت مخالفت کردند و آن را خط قرمز جمهوری اسلامی ایران دانستند.
این سیاست تاکنون توانسته است نه تنها آمریکا و اروپا را از این خواسته خود ناامید کند بلکه در طول ۵ سال گذشته تاکنون پیشرفت های تازه ای در زمینه موشکی به دست آمده است که نمونه آن در چند روز گذشته رونمایی شد. موشک کروز ابومهدی و موشک بالستیک حاج قاسم.
غربگرایانی که از مذاکره با آمریکا بر سر موضوع هسته ای حمایت میکردند و اکنون نیز میکنند، اعتقاد و اصرار داشته و دارند که میتوان بر سر موضوعات دیگر همچون موشکی و منطقهای نیز به توافقی مانند برجام با آمریکا دست یافت.
کافی است ایران از اصرار خود بر مذاکره نکردن با آمریکا کوتاه بیاید و تن به مذاکره دهد تا همه مشکلات حل شود!

اما همین طیف که تا دیروز برجام را یک دستاورد بزرگ میدانستند، هنگامی که آمریکا از آن خارج شد و اروپا به تعهدات خود عمل نکرد، اوضاع را که علیه خود دیدند، بازی تازه ای را شروع کردند و گفتند که صفر تا صد مذاکرات هسته ای و توافق با نظارت رهبر معظم انقلاب بوده و ایشان در جریان ریزترین مسائل آن قرار داشتند.
در واقع نوعی رفتار کردند تا بخواهند رهبری نظام را در شکست سیاست رویکرد خود به آمریکا شریک کنند.
در حالی که اینگونه نبود، رهبر معظم انقلاب در چندین نوبت فرمودند که من در جریان ریز مذاکرات قرار ندارم، حتی در باره شروطی که به تیم مذاکره کننده ابلاغ فرموده بودند نیز گفتند اگر این شروط در توافق اعمال شده بود، اینگونه نمیشد.
رهبر معظم انقلاب حتی گفته بودند توافق نکردن بهتر از توافق بد است.
این افراد اکنون که سیاست های آمریکا علیه ایران با شکست مواجه میشود، سعی بر این است تا دلیل این شکست ها را سیاست های خود، وجود برجام و سیاست هایی معرفی کنند که از سوی وزارت خارجه و شخص وزیر معرفی شود. هر چند نافی زحمات دستگاه دیپلماسی در طول سالها خدمت نیستیم،
اما نمیتوان نقش اساسی و اصلی رهبر معظم انقلاب اسلامی را نادیده گرفت یا حتی کمرنگ جلوه داد.
به اقرار کارشناسان و نخبگان سیاسی حتی کشورهای غربی، رهبر معظم انقلاب، یک استراتژیست بی بدیل است که توانسته هر آنچه که تاکنون آمریکا و اروپا علیه ایران به کار بردهاند، خنثی کند.
سخنان، مواضع، سیاست ها، پیش بینی ها و دور اندیشی هایی که ایشان در مقابل اقدامات آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، چه در برجام،چه در منطقه و چه در سیاست های دیگر،اتخاذ کرده اند،باعث شد تا ترامپ از رسیدن به اهداف خود محروم شود.
یکی از مهمترین تصمیماتی که رهبر معظم انقلاب گرفتند و قاطعانه بر آن تأکید کردند، مذاکره نکردن با آمریکا به ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی این کشور است.
در حالی که اگر همچون ماجرای برجام، نظام تصمیم به مذاکره با ترامپ میگرفت، اکنون شکست هایی که آمریکا در مجامع بین المللی متحمل شده است، وجود نداشت.
ضمن آن که نباید حضور شخصیتی چون دونالد ترامپ را در کاخ سفید نادیده گرفت.
انزوا و استیصال آمریکا در مقابل ایران نتیجه سیاست هایی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی با راهبردی عمیق پیاده کرده اند.
ترامپ از این که ایران را نتوانست وادار به مذاکره با خود کند، خشمگین است و همه تلاشهای او که با شکست روبرو گشته،از شکست در فعال کردن مکانیسم ماشه، شکست در تمدید تسلیحاتی ایران و بازگرداندن تحریم های بین المللی به خاطر مقاومت فعالی است که در سیاست خارجی نظام اسلامی پیاده شده و مبدع آن نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی است. 

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcexn8zpjh8zzi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی