?>?> بلوف‌‌های اشغالگران برای توجیه فرار خفت‌بار از افغانستان | سیاست روز
سه شنبه ۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۰
کد مطلب : 119439
همزمان با خروج آخرین نظامی از کابل صورت گرفت

بلوف‌‌های اشغالگران برای توجیه فرار خفت‌بار از افغانستان

بلوف‌‌های اشغالگران برای توجیه فرار خفت‌بار از افغانستان
کشورهای غربی که فراری خفت بار از افغانستان داشته‌اند با ادعاهایی همچون آمادگی برای مبارزه با داعش، سنجش رفتار طالبان برای پذیرش و یا رد آن و نیز برخی وعده‌های حمایتی از مردم افغانستان به دنبال توجیه فرار خفت بارشان از افغانستان هستند.
آمریکا، انگلیس و ناتو در حالی از افغانستان دیروز رسما خارج شدند که محور رسانه‌ای رفتار آنها از یک سو ایجاد فضای رعب و وحشت جهانی از اسلام و از سوی دیگر بلف آمادگی برای جنگ‌های جدید و ساختن افغانستان دیگر می‌باشد.

انگلیس که پس از دو دهه اشغال‌گری افغانستان و در واپسین ساعات باقی‌مانده تا پایان مهلت تعیین شده برای خروج نیروهای خارجی از این کشور، بشدت احساس حقارت می‌کند ادعا کرده که برای حمله مجدد به این کشور به بهانه مقابله با گروه تروریستی داعش آمادگی دارد.«مایک ویگستون» فرمانده نیروی هوایی انگلیس در مصاحبه با نشریه دیلی تلگراف گفته است که لندن به نقش بین‌المللی خود در ائتلاف جهانی برای شکست دادن داعش عمل خواهد کرد؛ چه به صورت حمله هوایی چه به صورت اعزام وسیع و سریع نیروی زمینی یا تجهیزات به کشوری خاص.وی ادعا کرده است که نیروی هوایی انگلیس آمادگی دارد تا اگر لازم باشد هر جا که افراط‌گرایی خشونت‌طلبانه سر برآورد و مستقیم یا غیرمستقیم انگلیس و متحدان ما را به خطر اندازد، وارد عمل شویم. این مقام نظامی انگلیسی بیان داشت: افغانستان احتمالا یکی از دسترس‌ناپذیرترین بخش‌های جهان است و ما می‌توانیم در آن عملیات انجام دهیم.
لازم به ذکر است سازمان نجات کودکان هم‌زمان با خروج آخرین سربازان آمریکایی از کابل اعلام کرد که در طی ۲۰ سال حضور اشغالگران در افغانستان حدود ۳۳ هزار کودک کشته یا معلول شده‌اند.این رقم به این معناست که به طور متوسط در هر ۵ ساعت یک کودک کشته یا نقص عضو شده است.
در ادامه بلف‌های سیاسی آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که به دلیل عملکرد ضعیف در قبال افغانستان با فشار برای استیضاح مواجه شده است، از برنامه هفت گانه واشنگتن برای افغانستان خبر داد.در این میان راب وزیر خارجه انگلیس با نادرست دانستن اتهام‌زنی آمریکا مبنی بر مقصر دانستن نظامیان انگلیسی در انفجارهای فرودگاه کابل، درباره توانایی گروه طالبان برای اداره فرودگاه کابل تشکیک کرد.
خبر دیگر از افغانستان آنکه سخنگوی طالبان با اشاره به خروج آمریکا از افغانستان و تمایل این گروه برای ارتباط دیپلماتیک با دنیا، گفت: اسرائیل غده‌ای در پیکره امت اسلامی است و قدس قضیه مشترک میان مسلمانان است. از سوی دیگر یک رسانه روسی با فرستادن خبرنگار خود به بیمارستان کابل، گزارشی تکان‌دهنده درباره تیراندازی نظامیان آمریکایی به غیرنظامیان در فرودگاه کابل منتشر کرد.
در این گزارش که «مُراد گازدیف» خبرنگار ارشد راشاتودی آنرا تهیه کرده است، شاهدان عینی و بازماندگان افغانستانی، روایت تلخی از تیراندازی نظامیان آمریکایی به مردم غیرنظامی حاضر در فرودگاه کابل ارائه دادند.راشاتودی در صفحه اینترنتی خود در این باره خبر داد: «در شرایط دوزخ‌گونه و غوغای پس از بمب گذاری انتحاری در فرودگاه کابل، شاهدان به مراد گازدیف از راشاتودی گفتند که با شروع تیراندازی جان خود را از دست دادند. یک زن زخمی گفت که نیروهای آمریکایی هنگام فرار غیرنظامیان اقدام به تیراندازی به آنها کردند». در این گزارش آمده است: «مراد گازدیف در گزارش خود جزئیات هولناکی را از شاهدان عینی شنید. برخی می‌گویند قبل از اینکه ببینند تیرها از کجا می‌آید، جان خود را از دست دادند».
یک شاهد عینی و بازمانده افغانستانی به این رسانه گفت: «من پس از انفجار دویدم و بسیاری دیگر نیز دویدند. من ندیدم چه کسی تیراندازی می‌کند. من به خیابان دویدم و هم صدای تیراندازی و هم صدای انفجار را شنیدم».یکی دیگر از خبرنگاران شبکه راشاتودی مستقر در آمریکا از پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) خواست در مورد گزارش‌ها درباره تیراندازی نیروهای آمریکایی به سمت مردم غیرنظامی در فرودگاه کابل اظهارنظر کند.
در این میان سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری خود در توجیه جنایت روز یکشنبه آمریکایی‌ها در کشته شدن ۹ غیرنظامی از جمله ۶ کودک در کابل گفت که انفجار در وسیله نقیله‌ای که با پهپاد هدف حمله قرار گرفت باعث بروز ویرانی گسترده در منطقه محل انفجار شد.

از سوی دیگر ده‌ها ژنرال بازنشسته آمریکایی با امضای نامه‌ای خواستار استعفای وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش کشورشان شدند.اما سخنگوی طالبان پس از خروج آخرین هواپیمای آمریکایی از فرودگاه کابل، که نشان دهنده پایان طولانی‌ترین جنگ آمریکاست، گفت که این پیروزی متعلق به همه مردم افغانستان است.در حالی که آخرین هواپیمای آمریکایی از افغانستان خارج شد، برخی گزارش‌ها از حمله طالبان به پنجشیر از چندین جهت خبر داده‌اند. گفته می‌شود این درگیری‌ها که در آن ۸ عضو طالبان کشته شده‌اند هنوز ادامه دارد.
از سوی دیگر ماس وزیر خارجه آلمان با بی‌فایده توصیف کردن سرانجام مداخله نظامی در افغانستان، گفت هرگونه وخامت اوضاع در افغانستان پیامدهای جدی بر منطقه خواهد داشت.ماس در مصاحبه‌ای خبری گفت: «ما از همه کسانی که در تخلیه اتباع خارجی از افغانستان کمک کردند تشکر می‌کنیم. کمک ها به افغانستان و کشورهای همسایه همچنان ادامه دارد». سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در واکنش به پایان تجاوز نظامی ۲۰ ساله آمریکا به افغانستان، گفت این خروج نشان می‌دهد که مداخله نظامی خودسرانه در سایر کشورها و سیاست تحمیل ارزش‌ها و نظام اجتماعی خود به آن‌ها منجر به شکست می‌شود.
وزیر خارجه پاکستان نیز گفت با اشاره به خروج آمریکا از افغانستان گفت که انتظار می‌رود طی چند روز آینده دولت جدید افغانستان اعلام شود.«واسیلی نبنزیا» گفت روسیه به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص افغانستان رای ممتنع داد زیرا نگرانی‌های اصلی مسکو در این پیش‌نویس که از سوی آمریکا، انگلیس و فرانسه ارائه شده بود، نادیده گرفته شد.

در همین حال رهبر مقاومت در پنجشیر گفت حاضر است در صورت ایجاد یک دولت فراگیر در افغانستان، فعالیت‌های خود را علیه طالبان کنار بگذارد.«احمد مسعود» رهبر مقاومت در ولایت پنجشیر گفت اگر طالبان دولتی فراگیر ایجاد و آزادی و برابری شهروندان را تأمین کند، او حاضر است فعالیت‌های خود علیه این گروه را متوقف نموده و از سیاست کنار برود.رهبر جبهه مقاومت در گفت‌وگو با نشریه‌‌ فارین پالیسی گفت: «اگر طالبان قصد دارند قدرت را با همه به صورت برابر تقسیم و غیرمتمرکز کنند و تلاش‌های خود را برای برقراری عدالت، اعطای برابری و آزادی فردی و جنسیتی به همه مردم در افغانستان، متمرکز کنند، به سمت یک تشکیلاتی خواهیم رفت که مورد قبول همه باشد».لازم به ذکر است نیروهای آمریکایی پیش از خروج کامل از فرودگاه کابل، اقدام به تخریب تجهیزات این مکان کردند.
https://siasatrooz.ir/vdcexo8zojh8zei.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی