پنجشنبه ۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۲
کد مطلب : 89693
سرپرست دانشگاه تهران گزينه جديد وزارت

وزيرعلوم پيشنهادي چه ويژگي‌هايي بايد داشته باشد؟

وزيرعلوم پيشنهادي چه ويژگي‌هايي بايد داشته باشد؟

رئیس جمهوری ديروز در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی ،محمود نیلی احمدآبادی را برای اخذ رای اعتماد جهت وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.
انتخابي كه اميد مي رود اين بار ويژگي هاي مورد نظر براي وزير شدن را داشته باشد تا وزارت علوم بعد از چندماه سردرگمي رنگ آرامش به خود بگيرد.
اما اينكه وزير پيشنهادي بايد چه ويژگي هايي داشته باشد موضوعي است كه برخي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در خصوص آن نظراتي داده اند.
علیرضا سلیمی ، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که وزیر علوم باید چه ویژگی داشته باشد، اظهار کرد: به طور حتم وزیر علوم به تشخیص رئیس جمهور فرد با لیاقتی خواهد بود و در این شکی نیست. فردی که صلاحیت علمی قابل قبولی داشته باشد.
وی با بیان این مطلب که تنها با بیان کلیات در وزارت نمی توان کاری را از پیش برد، اذعان کرد: فردی که انتخاب می‌شود و مسئولیت یک وزارت علمی و پژوهشی را به دست می‌گیرد باید بتواند برنامه‌های این وزارت را عملی کند.
سليمي اشاره كرد: به طور قطع نمایندگان مردم در خانه ملت بعد از بررسی نظر خود را درباره به وزارت نشستن محمود نیلی، سرپرست فعلی دانشگاه تهران بیان و رای خود را اعلام خواهند کرد.

وزیر منتخب باید چالش‌های زمانی را بشناسد
عضو ديگر کمیسیون آموزش مجلس با بیان این مطلب که مهم‌ترین شاخصه برای تصدی مقام وزارت این است که فرد در خدمت نظام جمهوری اسلامی باشد نه نیروی یک جناح، گفت: افرادی که برای تکیه زدن بر صندلی این وزارتخانه معرفی می شوند باید تعصب به نظام از مهمترین ویژگی‌هایشان باشد.
عطاءاله سلطانی‌صبوری در گفت‌و‌گو با میزان در رابطه با معرفی محمود نیلی آبادی سرپرست دانشگاه تهران برای تصدی گری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سوی رئیس جمهور اظهار کرد: هنوز این خبر به طور رسمی در مجلس مطرح نشده است.
وی با بیان این مطلب که مهم‌ترین شاخصه برای تصدی مقام وزارت این است که فرد در خدمت نظام جمهوری اسلامی باشد نه نیروی یک جناح، تصریح کرد: افرادی که برای این تکیه زدن بر صندلی این وزارتخانه معرفی می شوند باید تعصب به نظام از بالاترین ویژگی هایشان باشد و همراهی با دولت را اولویت کار خود بداند تا تحت سلطه و نظر شخص خاصی نباشند. به عبارتی باید از دو صلاحیت مهم تخصصی و عمومی برخوردار باشند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه افزود: وزیری که می‌خواهد در نظام جمهوری اسلامی وزارت را برعهده بگیرد باید شان وزارت خانه را بشناسد از شاخصه تعهد و دلبستگی به این کار را داشته باشد تا بتواند مسئولیت پذیرتر از هر آنچه که باید باشد.
سلطانی‌صبوری با تاکید بر اینکه یک وزیر باید کارآمد باشد مطرح کرد: علاوه بر این وزیر باید سیاست‌های کلی وزارت خانه را بشناسد، و آرمان‌هایی که در دانشگاه لحاظ می‌شود را تقویت کند تا تولید نیروی کارآمد را تحویل جامعه دهد و یک روحیه علمی داشته باشد تا بتواند حقیقت محور باشد.
وی در خاتمه با تاکید بر اینکه وزیر منتخب باید چالش‌های زمانی را بشناسد،گفت: وی باید مسائل چالش زمانه را بشناسد تا جریان‌های سیاسی حاکم بر دانشگاه را مدیریت کند.

استادي كه حمايت خود را از روحاني اعلام كرده بود
محمود نیلی احمدآبادی (زاده ۱۳۳۵ در اصفهان)، استاد تمام مهندسی متالورژی و مواد دانشکده فنی دانشگاه تهران، رئیس سابق این دانشکده و سرپرست کنونی دانشگاه تهران است. نیلی احمد آبادی جزو ۲۵۵ نفر اساتیدی است که حمایت خود را از حسن روحانی رئیس جمهور اعلام کرده‌اند.
وی فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی دانشگاه شیراز در سال ۱۳۶۰ بوده و تحصیلات خود درمقطع کارشناسی ارشد را در دانشگاه صنعتی شریف در گرایش شناسایی و انتخاب مواد در سال ۱۳۶۷ و درمقطع دکتری در دانشگاه توهوکو ژاپن درسال ۱۳۷۳ به پایان رسانده است.
رضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم تحقیقات و فناوری که پس از نه ماه سکانداری وی در وزارت خانه در ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی استیضاح و برکنار شد.
نمایندگان مجلس فرجی دانا را به خاطر عدم پذیرش و سرگردانی پذیرفته‌شدگان قانونی بورسیه‌های تحصیلات تکمیلی، اعزام گروه‌های سیاسی بعضاً دارای سوابق تندروی در قالب کارشناسان برای ارزیابی عملکرد رؤسای دانشگاه‌ها، منصوب کردن عناصر دارای سابقه مشخص در فتنه ۸۸ در مسئولیت‌های مهم ستادی ‌وزارتخانه و عدم مواجه درست با تحرکات سیاسی ضد انقلاب و ضد نظام برخی عناصر فعال در دانشگاه‌ها از این سمت برکنار کردند.
بلافاصله بعد از بركناري فرجي دانا رییس جمهور محمد علی نجفی را به عنوان سرپرست این وزارتخانه تعیین کرد اما از همان ابتدا نيز مشخص بود كه نجفي وزير پيشنهادي وزارت علوم نخواهد بود.
شاید بتوان یکی از دلایل عدم معرفی نجفی به مجلس برای سکانداری وزارت علوم را عدم رای اعتماد در مرداد ماه سال گذشته برای وزارت آموزش و پرورش از سوی نمایندگان مجلس دانست.
حال باید دید وزارت علوم تحقیقات و فناوری که با گذشت یکسال از روی کار آمدن دولت یازدهم با حاشیه های فراوان از جمله رای اعتماد نیاوردن اولین وزیر پیشنهادی، استیضاح و برکنار کردن وزیر علوم پس از ۹ ماه و سرپرست های مختلف این وزارت خانه آیا نیلی احمد آبادی می‌تواند رای اعتماد را از بهارستان نشینان بگیرد و۳ سال كرسي وزارت را از آن خود كند؟

https://siasatrooz.ir/vdcexp8v.jh8ooi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی