دوشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۵
کد مطلب : 102536
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد

کنترل بازار تخم‌مرغ با توزیع محصولات وارداتی

کنترل بازار تخم‌مرغ با توزیع محصولات وارداتی

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بخشی از کمبود تخم‌مرغ از طریق واردات تأمین می‌شود گفت: تلاش می‌کنیم شرایط بازار را با توزیع تخم‌مرغ وارداتی کنترل کنیم.
به گزارش مهر، محمود حجتی در حاشیه سی و دومین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های ملی بخش کشاورزی در جمع خبرنگاران درباره نابسامانی‌های اخیر بازار تخم‌مرغ با بیان اینکه سال گذشته و امسال با شیوع بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در واحدهای مرغ تخم‌گذار روبرو بودیم که موجب شد بخشی از این واحدها از بین برود، اظهار داشت: در حال حاضر به علت گسترش آنفلوانزا با کمبود عرضه تخم‌مرغ در بازار مواجه شدیم که بخشی از این کمبود را از طریق واردات تأمین می‌کنیم. وی تصریح کرد: با کنترل چگونگی توزیع به بازار مصرف، تلاش می‌کنیم آرام آرام شرایط بازار را کنترل نماییم.
وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه امروزه قیمت محصول نهایی طیور تولید شده در کشور از قیمت جهانی پایین‌تر است، گفت: در حال حاضر قیمت گوشت مرغ و تخم‌مرغ در بازار جهانی بین ۲ تا ۲.۱۰ دلار است اما این محصولات در ایران با قیمت ارزان تری عرضه می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر قیمت خرید شیر خام از دامداران کمتر از نرخ مصوب است، خاطرنشان کرد: باید بتوانیم از طریق یارانه بازار این محصول را به نفع تولید کنندگان و مصرف‌کنندگان تغییر دهیم تا همه بتوانند این کالا را مصرف کنند البته بنده شخصا شرمنده دامداران و مردم هستم.
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره یارانه‌های بخش کشاورزی با بیان اینکه بیشترین یارانه‌هایی که در این حوزه داده می‌شود مربوط به‌ آب و خاک است، گفت: به گونه‌ای که در سال ۹۶، ۷ هزار میلیارد تومان در شاخه‌های مختلف و مناطق مختلف کشور در مزارع هزینه برای اجرای این طرح‌ها شده است.
حجتی افزود: ۸۵ درصد هزینه‌های اجرای سیستم‌های نوین آبیاری توسط دولت پرداخت می‌شود تا تولید در کشور تقویت شود.
وزیرجهاد کشاورزی اضافه کرد: نهاده‌هایی که برای تامین خوراک دام و طیور در کشور از طریق واردات تامین می‌شود؛ سعی کرده‌ایم که ارز آن را از ارزانترین ارز در کشور (ارز مبادله‌ای)‌ بدون وقفه تامین کنیم تا با کاهش قیمت نهاده‌ها قیمت مرغ افزایش پیدا نکند.

توجه ویژه به بخش کشاورزی
همچنین وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در دولت دوازدهم توجه ویژه‌ای به بخش کشاورزی شده است، گفت: در هیچ دوره‌ای به این اندازه در بخش آب و خاک سرمایه‌گذاری نشده است.
حجتی اظهار داشت: در ارتباط با تولید در بخش کشاورزی، چند مقوله را باید در کنار هم مد نظر داشته باشیم که اولین و مهمترین نکته، بحث تولید پایدار است. وی با بیان اینکه در بحث تولید پایدار باید همه مسائل زیست محیطی لحاظ شود، گفت: ما باید در حفاظت از منابع عظیم آب و خاک کوشا باشیم و نباید طی چهار سال به گونه‌ای تولید کنیم که منابع آب، خاک و محیط‌زیست آسیب ببیند و نسل‌های آینده دچار گرفتاری شود.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بنابراین علی‌رغم اینکه باید تولید کنیم، کشاورزی پایدار نیز باید همواره مورد توجه باشد.
حجتی با اشاره به اینکه بحث دوم، دانش‌بنیان بودن تولید است، گفت: ما نمی‌توانیم با توجه به افزایش جمعیت، محدودیت منابع پایه و رشد روزافزون منابع، با علم روز بیگانه باشیم؛ طی این سال‌ها با محدودیت‌هایی در زمینه آب مواجه بودیم و بخش زیادی از افزایش تولیدی را که داشتیم، متکی به مسئله دانش‌بنیان بودن تولید بوده است. از جمله اپلیکیشن‌هایی که در این حوزه رونمایی شده، جزوه‌های آموزشی و مؤسسات تحقیقاتی است که در این زمینه فعالیت می‌کنند.
وی اضافه کرد: نکته بعدی بحث بهره‌ور کردن تولید است. ظرفیت‌های مغفول زیادی در کشور ما وجود دارد که با آنها بیگانه هستیم؛ در حالی که می‌توانیم آنها را مورد استفاده قرار دهیم؛ مسائلی مانند کشت گلخانه‌ای و کشت ماهی در قفس. اما متأسفانه از این ظرفیت‌ها غافل مانده‌ایم.
حجتی با تأکید بر اینکه ما می‌توانستیم در جایگاهی بالاتر از آنچه امروز قرار گرفته‌ایم، باشیم گفت: تعلل بنده باعث شده در این جایگاه قرار نداشته باشیم. وی با اشاره به مسئله بحران آب در کشور افزود: اغلب اوقات در نقاطی که کمتر تولید انجام می‌شوند، بیشتر آب مصرف می‌کنند، چون آب را به صورت فنی مورد استفاده قرار نمی‌دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دولت توجه جدی به بخش کشاورزی داشته و دارد، تصریح کرد: در تاریخ مملکت طی هیچ دوره‌ای به اندازه این دولت، به بخش آب و خاک توجه نشده و تا این اندازه در این بخش‌ها سرمایه‌گذاری نشده است. وقتی هم که اعتبارات دولت کم بوده و با نظر مثبت رهبر انقلاب، سراغ منابع توسعه‌ای رفته‌ایم، ایشان فرموده‌اند «چه جایی بهتر از بخش کشاورزی که این سرمایه‌ها در آنجا مورد استفاده قرار بگیرد» و این نشان‌دهنده توجه ویژه مقامات بلندپایه کشور به بخش کشاورزی و منابع پایه آن است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال عملیات سیستم‌های نوین آبیاری در سطح بیش از ۲۰۰ هزار هکتار انجام خواهد شد، گفت: از آذرماه ۹۲ ما شاهد هستیم یک خط اعتباری پیوسته برای مکانیزاسیون در کشور ایجاد شده و امروز کسی در کشور وجود ندارد که نیاز به ماشین‌آلات کشاورزی از جمله تراکتور یا دیگر ابزار مکانیزاسیون داشته باشد و به او بگویند که «اعتبار نداری».

https://siasatrooz.ir/vdcexw8zpjh87ni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی