پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۳
کد مطلب : 103030
چهل سال با انقلاب مردمی؛

آرمان‌های انقلاب را مرور کنید

آرمان‌های انقلاب را مرور کنید

امروز چهلمین سالگرد ورود امام خمینی(ره) به کشور و پیروزی انقلاب اسلامی است. انقلابی که با مجاهدت تک‌تک مردم و با رهبری امام خمینی(ره) موفق شد دست خالی، استکبار و همه عواملش را از خاک کشور اخراج کرده و برای مردم ایران عزت و استقلال را به ارمغان آورد.
هر چند که در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب به دستاوردی که مردم شریف کشور با همراهی امام خمینی(ره) برایمان به ارمغان آوردند می‌نازیم و افتخار می‌کنیم اما لازم است با مرور اهداف انقلاب و حوادثی که در همان روزهای نخست به وقوع پیوست یکبار دیگر آرمان‌ها و مسیرهای نفوذ دشمن را مرور کرده و بدنه انقلاب را از گرد و غباری که می‌تواند مسیرمان را منحرف کند، بزُداییم.
مسیر انقلاب مسیری پر از جانفشانی و فداکاری بوده است البته جانفشانی نه تنها برای بهبود اوضاع اقتصاد بلکه برای آرمان‌ها و ایدئولوژی‌هایی که پایه و اساس آن را اسلامیت و ایرانیت تشکیل می‌داده است و برای همین هم بیش از ۹۸ درصد مردم در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ به جمهوری اسلامی رای دادند. درست است که امروز بعد از گذشت چهار دهه از پیروزی‌ انقلاب مردم با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم کرده و انتظار بهبود اوضاع معیشتی و اقتصادی را دارند اما مسئولان کشور نباید فراموش کنند که مردم بیشتر از اینکه روی میزان درآمد و اشتغال با مشکل روبه‌رو باشند دلشان می‌‌خواهد آرمانهای انقلابی همانطور که برایش جان و مال و فرزندشان را هدیه کردند و خم به ابرو نیاوردند رعایت شود. آرمان‌هایی که قطعا رعایت آنها باعث بهبود اوضاع اقتصادی و معیشتی کشور نیز خواهد شد.
درست است که تاکنون هم دستاوردهای انقلاب قابل تامل و بسیار بزرگ بوده است اما برای منحرف نشدن از مسیر اصلی و فراموشی نگرفتن مسئولان باید اهداف انقلابی را مدام مرور کرده و از آنها ابهام‌زدایی کنیم و هر سال سنگ محکی آورده و بسنجیم که چقدر توانسته‌ایم در مسیر انقلاب پیش رفته و به تحقق انقلابی که بتواند ادامه مسیر انقلاب امام زمان باشد کمک داده‌ایم.
درست است که انقلاب اسلامی، انقلابی صرفا اقتصادی نبوده و به هیچ‏وجه با نظریه‏هایی که از منظر اقتصادی به آن می‏نگرند نظیر الگوهای مارکسیستی قابل تفسیر نمی‏باشد، در عین حال، آرمان‏های آن شامل ابعاد اقتصادی ذیل نیز هستند:
۱- جلوگیری از غارت بیت‏المال توسط خاندان شاهنشاهی و وابستگان آن.
۲- حفظ ذخایر زیرزمینی.
۳- تلاش در راه پیشرفت صنعتی کشور از طریق برنامه‏ریزی اقتصادی، استفاده از علوم و فنون، تربیت افراد ماهر و... .
۴- استقلال و خودکفایی اقتصادی.
۵- تأمین خودکفایی در علوم و فنون، صنعت و کشاورزی.
۶- پی‏ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی برای ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هرنوع محرومیت در زمینه‏های تغذیه، مسکن، کار، بهداشت و تعمیم بیمه.
۷- ریشه‏کن کردن فقر و محرومیت.
۸- تأمین نیازهای اساسی، شامل مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده.
۹- تأمین شرایط برای اشتغال کامل.
۱۰- تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعات کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و شرکت فعّال در اداره کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد.
۱۱- عدم اجبار افراد به کار معیّن و جلوگیری از بهره‏کشی از کار دیگری.
۱۲- منع اضرار به غیر، انحصار، احتکار و ربا؛
۱۳- منع اسراف و تبذیر.
۱۴- جلوگیری از سلطه اقتصادی بیگانه بر اقتصاد کشور.
۱۵- تأکید بر افزایش تولیدات کشاورزی، دامی و صنعتی.
۱۶- عدالت اقتصادی و کم‏کردن فاصله طبقاتی.
۱۷- رسیدگی به روستاهای کشور و محرومیت‏زدایی از آن‏ها.
اینها اهدافی هستند که اگر بخواهیم در مسیر آن گام برداشته و حرکت کنیم قطعا به بهبود اوضاع معیشتی نیز منجر خواهند شد. بر همین اساس نیاز است که مسئولان کشور با نگاهی به آرمان‌های انقلاب که بخشی از آنها در این مطلب آمده به محقق شدن آنها و راضی کردن مردمی که جگروشه‌هایشان را بابت پیروزی انقلاب داد‌ه‌اند بنگرند.

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcexx8z7jh877i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی